Kommentarer till Chokladtårta - Sida 1

"Mycket god chokladtårta fylld med banan och grädde. Enkla men goda chokladtårtbottnar. God chokladglasyr ovanpå."

Har du provat receptet? Skriv gärna och berätta vad du tyckte! Har du en fråga? Ställ den här!

Skriv en kommentar

Kontrollord  
Kontrollorden är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info

Vill du ha svar?

Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info

Kommentarer

  1   2   3   4   nästa sida
penna Skrivet av Madeleine Hatz 2017-10-24 17:18
Jag följde receptet till punkt och pricka. Det blev inte gott! Torrt, hårt, inte sött. Banan var inte en god fyllning. Synd och tråkigt. andra recept av dig har varit bra.
person Svar till Sara penna Skrivet av Susanne 2017-05-25 02:10
Tråkigt att din tårta inte blev bra. Du måste ha gjort något fel om den blev så som du beskriver. Läs igenom receptet igen och se om du kan komma på vad som gick fel. Om du kommer på vad det var skriv gärna igen och berätta! Finns det något som jag kan förtydliga i receptet så vill jag gärna veta det!
penna Skrivet av Sara 2017-05-23 22:14
Smakar inte alls bra. Den är dessutom hård och svår att dela.
person Svar till Ass penna Skrivet av Susanne 2017-01-30 00:14
Vad menar du? Du bör köpa hem kakao om du inte har det annars får du göra något annat recept eftersom kakao är en viktig ingrediens i detta recept.
penna Skrivet av Ass 2017-01-27 22:12
Det finns ingen kaka!! och jag har ingen kakao
person Svar till Sara penna Skrivet av Susanne 2016-08-30 00:09
Det borde gå att ersätta mjölken med Oatly havremjölk och istället för vispgrädde i fyllningen kan du göra vaniljkräm där du också använder havremjölk istället för vanlig mjölk. Istället för smör finns mjölkfritt margarin. Skriv gärna och berätta hur det blev om du provar.
penna Skrivet av Sara 2016-08-24 20:41
Hej
Undrar om man kan göra tårtan mjölkfri?
person Svar till Emilia penna Skrivet av Susanne 2016-06-19 00:09
Låter gott! Tack för att du delar med dig av bra tips!
penna Skrivet av Emilia 2016-06-15 22:29
Hej jag gjorde detta recept. Delade tårtbotten i tre delar och hade banan och grädde samt jordgubbar och vaniljkräm. Istället för strössel hade hyvlade jag marabou-japp choklad blev jättegott och mkt enkelt recept.
person Svar till Delan penna Skrivet av Susanne 2015-07-31 14:05
Ja jag mätte den ju aldrig men gissar på ca 4 cm. Du ser ju på bilderna ungefär.
penna Skrivet av Delan 2015-07-30 17:31
Hej, jag undrade hur hög var tårtan när du tog ut den från ugnen?
person Svar till Emelie penna Skrivet av Susanne 2015-03-18 23:05
Räkna på ytan så att tårtan blir lagom tjock. Så om du ska dubbla satsen till en långpanna så bör även ytan på långpannan vara ungefär dubbel så stor som den yta jag angivit i receptet.
penna Skrivet av Emelie 2015-03-15 21:46
Hej!

Om man behöver göra tårtan i långpanna inför dop, ska man dubbla satsen då eller hur ska man göra?

Mvh Emelie
person Svar till Lilian Sandström penna Skrivet av Susanne 2014-10-31 12:05
Ja det går bra! Syrliga bär är också gott!
penna Skrivet av Lilian Sandström 2014-10-30 16:14
Kan man lägga annan frukt istället för bananer?
person Svar till Alexandra penna Skrivet av Susanne 2014-10-13 00:35
Glasyren blir tjock när den kylts ner tillräckligt. Ställ kastrullen i kallt vattenbad eller i kylskåp en stund, men ställer du den i kylskåp så låt den inte stå för länge för då stelnar den för mycket så det blir svårt att breda på.
penna Skrivet av Alexandra 2014-10-11 10:22
Lyckas inte få glasyren tjock även om jag gör precis som i receptet! :(
person Svar till Sam penna Skrivet av Susanne 2013-08-31 19:04
Ja man kan i princip alltid använda margarin istället för smör. Men det blir inte lika gott och det är inte särskilt hälsosamt heller så det är inget jag rekommenderar. Mer info om margarin.
penna Skrivet av Sam 2013-08-31 16:58
Kan man använda margarin för glasyr??
person Svar till Caroline penna Skrivet av Susanne 2013-04-18 04:21
Tack för bra tips! Låter jättegott! :)
penna Skrivet av zalyuk 2013-02-22 23:20
hur goer man graedden?
penna Skrivet av Caroline 2013-02-07 19:42
Oerhört god och ganska så lätt första gången jag gör tårta). Jag blandade i frysta hallon i grädden och det blev en väldigt frisk touch! Rekommenderas!
penna Skrivet av Kaiva 2013-01-20 13:57
skall pröva :)
person Svar till arne penna Skrivet av Susanne 2012-10-13 17:54
Ja man kan utesluta vaniljsocker.
penna Skrivet av arne 2012-10-11 20:32
jag undrade om man kan ha utan vaniljsocker.
person Svar till Heidi penna Skrivet av arne 2012-10-11 20:29
det går bra om du har tårtan i frysen max 30 min.
person Svar till plingan penna Skrivet av Susanne 2012-08-27 23:48
Roligt att höra! :) Ja det blir ju svårare att dela om man gör den i en större form => tunnare kaka. Jag tror också det är bättre att vänta med att dela bottnarna tills du ska lägga på fyllningen, det brukar jag alltid göra.
penna Skrivet av plingan 2012-08-27 15:52
Den var bra och lätt att göra och inte minst god. Det enda som var lite knöligt var att återigen få isär bottnarna efter att dagen innan ha delat dom, men det kanske var en fråga om brist på teknik och att jag hade en ganska stor form. Gästerna som var här igår blev mycket nöjda liksom jag.
penna Skrivet av Gäst 2012-05-31 14:01
Riktig bra recept, smakar bra och lätt att utföra
penna Skrivet av Rosanna 2012-01-07 19:04
Jag hade noblesse choklad istället för bananer, och maräng på toppen istället för chokladströssel. Smakade gudomligt!
penna Skrivet av Shai' 2011-12-17 11:02
Den blev jättegod, första gången jag gör en tårta, Hehe'
Den blev super, jag följde alla steg, och den blev så bra!!
person Svar till Tessan penna Skrivet av Susanne 2011-09-25 11:57

Om chokladmjölken blev klumpig kanske din kakao inte förvarats på bästa sätt alternativt dålig kvalitet. Blir det klumpigt kan man använda en visp för att vispa sönder klumparna. Man kan också sikta kakaon (genom en sil) om man har väldigt klumpig kakao. Det är klart att kakan inte blev bra om din smet var klumpig. Tråkigt förstås.

Kakan måste svalna ordentligt innan du lägger på grädden i fyllningen. Den bör även svalna innan man skär upp bottnarna för annars är det lättare att de går sönder.

Min glasyr brukar alltid stelna, men det tar en stund. Jag använder mörk blockchoklad från Odense och äkta smör, ej margarin. Även här är det viktigt att kakan har svalnat för annars smälter glasyren av den varma kakan.

penna Skrivet av Tessan 2011-09-17 13:49
Nej men ucsh, gick inte alls bra detta. Började med att chokladmjölken blev klumpig, sen att kakan blev ännu konstigare konsistens, grädden smälte när jag la på den och glasyren stelnade inte alls (blev bara kall)
penna Skrivet av Zandrah 2011-08-30 17:37
Jodå, jag rörde om hela tiden.
Men nästa gång ska jag testa att smälta smör och socker först, och ta i chokladen sist. Tack för tipset!
person Svar till Zandrah penna Skrivet av Susanne 2011-08-22 15:48

Rörde du om under tiden det smälte?

Du behöver inte ha plattan på mera men låt det stå lite längre tid under omrörning och rör om tills det löst sig. Du kan ju även smälta smöret och sockret först och röra om tills smöret är smält och sockret löst upp sig. Därefter tillsätter du chokladen och låter den smälta. Rör om under tiden.

penna Skrivet av Zandrah 2011-08-22 08:08
Jodå, det var helt vanligt strösocker. Men kanske var jag för snål med värmen? Jag hade plattan på 2:an på första försöket, och lite även på 3:an på andra försöket. Vågade inte ha varmare än så eftersom det stod svag värme i receptet. Är inte choklad rättså värmekänsligt? Det blir väl grynigt om man han har för hög värme?
person Svar till Zandrah penna Skrivet av Susanne 2011-08-22 00:53

Använde du verkligen vanligt strösocker? Det smälter ganska lätt i varm vätska. Särskilt om man rör om lite. Däremot sötningsmedel som ser ut som socker brukar ha svårare att lösa upp sig.

Ja om man gör kall glasyr så måste man använda florsocker. Men i denna glasyr så går det bra med strösocker dock tror jag det skulle fungera även med florsocker om du hellre vill använda det. Men som sagt vanligt strösocker löser lätt upp sig i varm vätska.

 

penna Skrivet av Zandrah 2011-08-21 17:24
Jag gjorde tårtan idag och den blev helt ok. Jag hade en större form (28 cm) och det funkade det med. Men nästa gång ska jag nog inte grädda den så länge som 40 min för idag blev den lite torr.
Jag hade problem med glasyren också för jag fick inte sockret till att smälta. Jag testade att göra om glasyren och värma den längre och på lite högre temperatur, men sockret smälte ändå inte. Ska man inte ha florsocker egentligen när man gör glasyr..?
Jag hade färgat strössel och silverkulor på min tårta och det blev jättefint.
Bra med strösslet på också, för då märkte man inte att glasyren knastrade mellan tänderna. ;-)
person Svar till Heidi penna Skrivet av Susanne 2011-07-04 13:08

Ja de går att frysa och de håller sig minst 3 månader. Därefter blir bottnarna torrare.

Du kan frysa in den som hel tårtbotten eller uppdelat i lager (med smörpapper mellan), det går nog bra vilket som, däremot kanske det är smidigt att frysa in den uppdelad i lager om du vill kunna fylla tårtan utan att den tinat helt.

penna Skrivet av Heidi 2011-07-03 23:02
Hej! Jag undrar om man kan frysa in tårtbottnen? Isåfall hur länge tror du den håller sig bra i frysen? Och hur är det bäst att frysa in den; som hel tårtbotten eller uppdelat i i lager?

tacksam för svar!
person Svar till gamze penna Skrivet av Susanne 2011-03-17 01:49
Hej!
Ja tårtbottnarna utan fyllning borde hålla sig minst 1 vecka, men tänk på att plasta in den på något sätt så den inte torkar i kanterna.
penna Skrivet av gamze 2011-03-15 12:02
heeej, kan man spara tårtbottnen i kylskåpet i 1 vecka
person Svar till Karin penna Skrivet av hamdi 2011-02-28 18:37
yes you can have it without banana mybe rassberry? or pinepple orange etc try it what ever fruit u think is best for you the rest off the cake will be great with tasty fruits
penna Skrivet av hamdi 2011-02-28 18:33
mmmmmmmmmm i did it for a hole family.it worked out good its was tasty mmmmm i will defenetly do it agian some time its fast easy and tasy mmmmmmmmmmmm i still got the taste in my tongue
person Svar till Nathalie penna Skrivet av Susanne 2011-02-28 17:29
Nej jag tror inte du gjort något fel. Tårtan blir ju lite hårdare när den är kall. Det som däremot kan hända är ju att tårtan torkar i kanterna så det är bra att använda något lock till tårtan eller tandpetare och plastfolie när man förvarar den.
penna Skrivet av Nathalie 2011-02-28 11:30
Jag gjorde tårtan en dag innan vi skulle ha kalas här hemma.. Den fick stå i kylskåpet över natten. Tårtan var jätte god med hade blivit väldigt hård när det stått i kylen under natten.. Humm.. gjorde jag nått fel??
person Svar till Karin penna Skrivet av Susanne 2011-02-26 23:58
Det går nog bra!
penna Skrivet av Karin 2011-02-26 16:29
Kan man använda chokladfrosting istället?
person Svar till Erica penna Skrivet av Susanne 2011-02-15 21:57
Ja det går jättebra!
penna Skrivet av Erica 2011-02-15 11:41
Kan man byta ut bananerna mot tex bär? :)
  1   2   3   4   nästa sida