Kommentarer till Äppelpaj

"Jättegod äppelpaj - en smulpaj med äpple, kokosflingor och kanel. Mycket enkelt och gott recept!"

Har du provat receptet? Skriv gärna och berätta vad du tyckte! Har du en fråga? Ställ den här!

Skriv en kommentar

Kontrollord  
Kontrollorden är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info

Vill du ha svar?

Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info

Kommentarer

  1
besökare Svar till Marie penna Skrivet av Susanne
Ja du kan förvara en gräddad äppelpaj i kylskåp, håller sig minst en vecka. Du kan sedan värma upp den i ugnen. Jag har inte provat själv så jag kan inte lova exakt gradtal och tid men jag skulle rekommendera dig att prova ca 150°C i ca 15 minuter. Skriv gärna och berätta hur det gick om du provar! Frysa äppelpaj går nog också men det har jag aldrig provat så vågar inte säga så mycket om det. Du kan även förvara en ogräddad äppelpaj ett tag i kylen. Lycka till och skriv som sagt gärna och berätta om du provar något av alternativen så lär du mig och alla andra som läser här något! 
penna Skrivet av Marie
Kan man göra den innan och sätta i kyl eller frys? Vilket är att föredra?
Hur länge och hur många grader värmer man den sen på?
besökare Svar till jaina penna Skrivet av Susanne
Vad roligt! Tack för att du skrev!
penna Skrivet av jaina
jättebra recept! tydligt och bra det här är min favorit av alla!!
besökare Svar till Sofia penna Skrivet av Susanne
Kul att du tyckte om äppelpajreceptet!
penna Skrivet av Sofia
Jätte bra recept! Tydligt och bra!
penna Skrivet av Kristin
Vill tacka för det supergoda receptet på blåbärspaj.
Pajdegen räckte inte riktigt till locket också (pajformen var nog för stor ) jag dubblade satsen blev perfekt.
besökare Svar till Peter penna Skrivet av Susanne
Varsågod! :) Tack för de vänliga orden!
penna Skrivet av Peter
Tack för en grym sida som är väldigt enkel och tydlig med både text och bilder vilket gör det enkelt och roligt för oss som inte är uppväxta i köket :)
besökare Svar till Jossan penna Skrivet av Susanne
Ja det gör det! Tack! :)
penna Skrivet av Jossan
Älskar din sida. Fungerar det bra att byta ut kokos mot havregryn?
besökare Svar till Patricia penna Skrivet av Susanne
Jag tror det kan bero på för stora äppelbitar eller också att du använder någon sorts äpple som är väldigt hård eller om du använder en liten form så att äppelbitarna ligger i tjocka lager som ger längre gräddningstid. Jag skulle tipsa om att göra äppelpaj på lite lägre temperatur i ugnen prova 175°C och sedan köra den längre tid 30-35-40 minuter kanske, ta ut och känn med en provsticka att äpplena är mjuka, ställ annars in i ugnen igen. Smörj gärna formen med smör så blir det också saftigare. Lycka till och skriv gärna igen och berätta hur det går!
penna Skrivet av Patricia
Hej! Alltid när jag bakar en äppelpaj så blir resultatet alltid detsamma dvs. äpplena blir för hårda och pajen blir därav inte särskilt ätbar. Vad är det jag gör för fel när jag åtminstonde försöker följa receptet till punkt och pricka? Testade en gång att först göra en kompott av äpplena och sedan lägga dem i en form med smuldegen och då först blev pajen perfekt.

Tack för en bra hemsida! Kram
besökare Svar till Priya penna Skrivet av Susanne

Kul att höra! :)

Potatismjöl behövs oftast egentligen inte, det är mest till vissa äppelsorter som är lite vattniga det blir bättre då man slipper vätskan på botten.

penna Skrivet av Priya
gjorde precis pajen och den smakade jätte gott men jag skippa potatismjölet fast det var ändå super
besökare Svar till Tess penna Skrivet av Susanne
Jo man kan ha ströbröd, det har samma funktion som vetemjöl. Du kan byta ut vetemjöl mot ströbröd helt eller delvis.
penna Skrivet av Tess
Brukar man inte ha i ströbröd i smulpaj? Vad har det för funktion?
penna Skrivet av Anonym
Kör utan kokos ^^
penna Skrivet av Anton och Amanda
Jag och min flickvän har precis ställt in pajen i ugnen, hoppas det smakar!!! :)
penna Skrivet av sofie
Gud vad goda dom var!!
penna Skrivet av Albana
Jag älskar era recept1§
penna Skrivet av Albana
Jag är bara 10 år gammal och det var så lätt. Jag gjorde det själv och min familj blev förvånad. de tyckte att den var övergod. Tack så jättemycket för receptet!!!
penna Skrivet av sevara
Provade igår detta recept,blev överraskande resultat.Tack så himla ktt.
besökare Svar till susnet penna Skrivet av ingrita
kardemumma är det gyllene tricket annars, passar till det mesta! :-)
besökare Svar till filippa penna Skrivet av Susanne
Man kan skippa vaniljsockret.
penna Skrivet av filippa
det finns inget vaniljsocker , kan man ha något istället för det eller kan man skippa det?
penna Skrivet av ZIZZI JONES
hej detta receptet va as bra :)
besökare Svar till Zahra penna Skrivet av Susanne

Ja man kan strunta i vetemjöl och potatismjöl. Utan potatismjöl är det inte säkert att det känns någon skillnad. Potatismjölet är bra om man har vattniga äpplen för då suger potatismjölet upp det, men så här års brukar det inte vara nåt problem så du kan skippa det.

Vetemjölet kan man också skippa men det blir då inte riktigt samma sak. Du kan göra en smuldeg med smör och en blanding av nötter, solrosfrön, kokosflingor, pumpakärnor, hackad mandel. Tror även du måste ha lite socker eller annat sött för att de ska bli gott. Det blir ett betydligt knäckigare täcke än med vetemjöl. Men du får prova dig fram helt enkelt!

Skriv gärna om du kommer fram till någon bra kombination som du vill dela med dig av!

penna Skrivet av Zahra
Hej!
skulle jag kunna byta ut potatis-vete mjölen mot något annat alternativ? något med lägre Gi värde? Skulle det smaka likadant?
MVH/Zahra
penna Skrivet av Tanja
Världens godaste äppelpaj.
Jag kommer aldrig göra någon annan äppelpaj än den här....
penna Skrivet av Julia
bästa recepten :) fast om man skär äpplena i mindre bitar blir de godare
penna Skrivet av Vala
Ni förklarar väldigt bra recept,
den är min favorit sida.

har gjort äppelpajn den var jätte gott.
TACK .
besökare Svar till margareta penna Skrivet av Susanne
Trevligt att du tycker det eftersom det är precis det som är mitt mål - att förklara vad ingredienserna är för något!
penna Skrivet av margareta
hej ni e så pass bra på att förklara ingridienserna
penna Skrivet av Dina
Gjorde precis en nektarinpaj efter samma recept (bytte bara ut äpplerna mot 6 nektariner och skippade kanelen helt). OTROLIGT gott, rekommenderar det verkligen:)

Har gjort äppelpajen (för) många gånger, verkligen ett toppenrecept!
penna Skrivet av Alicia
Tack för receptet! Precis har gjort pajen och det var den godaste jag ätit.
penna Skrivet av malaikah
anmäld post Posten är anmäld och väntar på att godkännas eller tas bort.
penna Skrivet av Bakarens bakare!!
Den va ju jättegod....men den va lite äcklig från början för att jag inte blandade.........andra dagen bättre.Tredje får vi se:)
penna Skrivet av Nina
Den här pajen var ju godare än någon jag ätit innan, och så enkel.
Sambon slukade halva på 10 min och jag resten på 15
penna Skrivet av eva
Jättebra snabb paj som inte smakade snabbpaj!
Alltid kan man byta ut vanligt socker mot fruktos socker som smakar mer och är betydligt bättre.....
penna Skrivet av Bagarn
Supergod efterrätt!
penna Skrivet av Josefine
Så enkel att 6-åringen klarade av att slänga ihop denna paj. Varierade med muscavodosocker på äpplena, mums!
penna Skrivet av Johanna
Verkar gott...
Ska nog göra den ikväll. Vi har äpplen så vi drunknar i det.
penna Skrivet av sara
jag har precis skickat pappa för att köpa ing.
penna Skrivet av cicek
Låter gott!

Ska prova på (:
penna Skrivet av Lätt som en plätt
Jag är bara 11 år och kunde göra den lätt som en plätt utan hjälp av (mamma) eller (pappa)(L)(L)



Det blev en lyckad paj.
penna Skrivet av pajälskare
jättegod!
penna Skrivet av otto ottsson
supergod paj och superenkel att laga!! :)
penna Skrivet av chato
god paj, lätt att laga (:
penna Skrivet av kalle levander rågsved
fan vad god den var den bästa recpetet som jag har ätit hitills
penna Skrivet av Qess
Den här smuljpajen är den godaste jag har ätit och den enklaste pajen jag har gjort . Gott och enkelt :D Mumsi mumsi mumsi
penna Skrivet av norr
äppelpajen var god. Receptet var bra.
penna Skrivet av Nettan
Det här är en av mina favorit pajer. Jag brukar använda grunden till allamöjliga frukter och bär.
penna Skrivet av TW
Den här pajen är vädigt mumsig!
penna Skrivet av Sara
det var fetttt gooottt mummmsitttt
penna Skrivet av ajar
är de nån som vet om den här pajen är god? För den min styvmor gjorde va delicious :)
penna Skrivet av Allan
pajen är så jävla god den min stora syster gör <3
penna Skrivet av jeppe
yeeeaaaay! gött mos!
penna Skrivet av Taty
Jätte god pajen!!! Rekomendera, lätt för att göra..
penna Skrivet av Putte
Bästa äpplepajen jag någonsin har ätit!! Perfekt efterrätt till festen!
penna Skrivet av Nettan
Suveränt god paj. Den är lika god med burk persikor + hallon eller burk päron + blåbär.
penna Skrivet av rihanna
vi gjorde de i skolan :p men jag skulle göra de hemma också .. så dt va gott :) men jag gjorde istälet för 75 smör tog jag 50 smör :D de e också gott
penna Skrivet av Katarina
En helt underbar paj som hela min familj har fallit för. Helt klart den bästa jag har smakat.
Dock byter jag ut kokosen mot havregryn....lika stor mängd men blir fortfarande helt underbar.
penna Skrivet av *hemligt*
det värkar jätte gott o sånt ska baka den snart ska först äta spagetti soppa men ha det bra haaj
penna Skrivet av Mari
Verkligen jättegod! Äpplesmulkaka UTAN havregryn, kanon. Kanske lite mer kanel, men jag hade rätt mycket äpple.
penna Skrivet av Li
Jag, min pojkvän och en polare bakade den här pajen tillsammans, och åt den med lite vaniljsås - Hur gott som helst!
Rekommenderas.
Om man vill kan man göra den "äppligare" genom att lägga några extre klyftor med lite kanel på överst.
penna Skrivet av Anton
Min flickvän lagade en sån här till mig! Den var god! Ugnen var trasig så hon fick laga i micro.. det fungerar det med, så att ni vet.
penna Skrivet av Dante
Tjena! jag gjorde denna paj igårkväll och min flickvän blev lyrisk. Det var den godaste pajen hon ätit sa hon =). Kvällen blev ännu mer lyckad efter det
penna Skrivet av Tobbe
Tusen tack för att det finns fina människor som lägger upp sånt här på webben så att fullkomligt "bakmässigt" borttappade människor som jag kan lyckas med en kaka :D Stora varma plus i kanten och tack!
penna Skrivet av Sampras
Supergod och superlätt/supersnabbt att göra!
penna Skrivet av Lina
Faktiskt blev pajen bra,, tack !! jättegott
penna Skrivet av Susanne
Svar till ledsen: Tråkigt, du måste ha gjort något fel för det här är ett väldigt enkelt recept att lyckas med. Själv har jag gjort det massor av gånger och att döma av övriga kommentarer så är jag inte den enda som lyckats. Så jag tycker du ska göra ett nytt försök! Varför inte göra pajen tillsammans med någon så kan ni hjälpas åt?
penna Skrivet av Johan
GUUUUD så god paj..gjorde den med havregryn och kokos...underbart!!
penna Skrivet av Ledsen
Det här var det värsta receptet jag någonsin gjort. Jag har alltid varit duktig på att baka, men det här receptet gick verkligen inte. Jag följde det nogrant och i minsta detalj men ändå så misslyckades jag. Usch vad ledsen jag vart. Jag var tvungen att kasta kakan när den var klar för den smaka inget bra alls.
penna Skrivet av stefanbaloo@hotmail.com
Hejsan!
Jag fick lära mig göra smuldeg utan smält smör och exakt mängd, jag blandar i smörklickar i mjölet å arbetar in de med händerna tills degen känns lagom "smulig"
penna Skrivet av Susanne
Nej, jag brukar inte smälta margarinet i det här receptet. Men jag tror faktiskt att det skulle fungera bra även med smält margarin eller flytande så egentligen spelar det nog inte så stor roll.
penna Skrivet av Monika
Ska man smälta magarinen?! Behöver svar SNABBT!
penna Skrivet av Alex
Gjorde precis denna och kan bara instämma -ljuvligt gott!
penna Skrivet av elsa
hihi inne i ungen men kommer ut å dåå e den MINNNNNNNNNNNNNNNNNN`??
penna Skrivet av anonym
hehehe snart ska jag äta den^^ verkar som den är god, typ lol
penna Skrivet av Emma
nu är den i ugnen längtar!!!:)
penna Skrivet av Emma
Jag ska göra den efter middagen guud såå gott de var ett tag sen jag åt smulpaj över huvudtaget så det ska bli gott:)can't wait!!!;)
penna Skrivet av Nellie
Fick tips om recepten.se idag. Fastnade direkt för denna äppelpaj så jag var tvungen att köpa kokos. Imorgon ska jag testa att göra lite gottigottgott!
penna Skrivet av trisse
ska ta mej t affären o handla cocos.det måste bara bli så gott ovanlig kombination
penna Skrivet av L...
jag ska baka den ikväll och ser fram emot de:) har inte ätit en äppelpaj på länge så jag är verkligen jätte sugen
penna Skrivet av Micco
Nu är den i ugnen :) Snart ska jag och min sambo smaka på den ljuvliga efterrätten :)
penna Skrivet av Soma, Ida och Papola
Stoppade in i ugnen nyss... Det ska bli gott ;)
penna Skrivet av Momme
Det e gott !!!!
penna Skrivet av Katarina
Det står i ugnen nu, klar att äta om 9 min. Det luktar ljuvligt
penna Skrivet av Turken
den var jättegod, min fru lagade den idag :=)
såsen var dock inte lika god för tjock fast det gick ju ner ändåå :=))
penna Skrivet av Patrik
Väldigt mumsig! Vaniljsåsen är dock minst lika viktig, helst ska den vara gjort på äkta vaniljstång.
penna Skrivet av Tina
Underbar, verkligen smakrik och mumsig.
penna Skrivet av Sanaz
Jätte god .. :) Den bästa jag ätit .
penna Skrivet av Susanne
Ja det borde gå bra. Du kan ha på lite citron på äpplena och se till att smuldegen täcker dem ordentligt. Berätta gärna här hur det gick sen!
penna Skrivet av Lena
Kan man göra denna en dag i förväg tro?
penna Skrivet av Andreas BoySan
Ja guuuuud vad mumsigt....
penna Skrivet av Erica
Ja jag håller med dig Linda den va toppen!
penna Skrivet av Linda
Vilken jättegod äppelpaj! Verkligen att rekommendera!
  1