Kommentarer till Äppelpaj - Sida 1

"Jättegod äppelpaj - en smulpaj med äpple, kokosflingor och kanel. Mycket enkelt och gott recept!"

Har du provat receptet? Skriv gärna och berätta vad du tyckte! Har du en fråga? Ställ den här!

Skriv en kommentar

Kontrollord  
Kontrollorden är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info

Vill du ha svar?

Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info

Kommentarer

  1   2   nästa sida
penna Skrivet av jaina 2016-12-26 11:20
jättebra recept! tydligt och bra det här är min favorit av alla!!
penna Skrivet av Sofia 2016-08-29 09:59
Jätte bra recept! Tydligt och bra!
penna Skrivet av Kristin 2016-08-26 12:03
Vill tacka för det supergoda receptet på blåbärspaj.
Pajdegen räckte inte riktigt till locket också (pajformen var nog för stor ) jag dubblade satsen blev perfekt.
person Svar till Peter penna Skrivet av Susanne 2016-04-09 00:14
Varsågod! :) Tack för de vänliga orden!
penna Skrivet av Peter 2016-04-01 18:50
Tack för en grym sida som är väldigt enkel och tydlig med både text och bilder vilket gör det enkelt och roligt för oss som inte är uppväxta i köket :)
person Svar till Jossan penna Skrivet av Susanne 2014-09-01 22:22
Ja det gör det! Tack! :)
penna Skrivet av Jossan 2014-08-31 20:07
Älskar din sida. Fungerar det bra att byta ut kokos mot havregryn?
person Svar till Patricia penna Skrivet av Susanne 2014-01-22 02:58
Jag tror det kan bero på för stora äppelbitar eller också att du använder någon sorts äpple som är väldigt hård eller om du använder en liten form så att äppelbitarna ligger i tjocka lager som ger längre gräddningstid. Jag skulle tipsa om att göra äppelpaj på lite lägre temperatur i ugnen prova 175°C och sedan köra den längre tid 30-35-40 minuter kanske, ta ut och känn med en provsticka att äpplena är mjuka, ställ annars in i ugnen igen. Smörj gärna formen med smör så blir det också saftigare. Lycka till och skriv gärna igen och berätta hur det går!
penna Skrivet av Patricia 2014-01-21 20:44
Hej! Alltid när jag bakar en äppelpaj så blir resultatet alltid detsamma dvs. äpplena blir för hårda och pajen blir därav inte särskilt ätbar. Vad är det jag gör för fel när jag åtminstonde försöker följa receptet till punkt och pricka? Testade en gång att först göra en kompott av äpplena och sedan lägga dem i en form med smuldegen och då först blev pajen perfekt.

Tack för en bra hemsida! Kram
person Svar till Priya penna Skrivet av Susanne 2012-10-19 00:31

Kul att höra! :)

Potatismjöl behövs oftast egentligen inte, det är mest till vissa äppelsorter som är lite vattniga det blir bättre då man slipper vätskan på botten.

penna Skrivet av Priya 2012-10-18 16:05
gjorde precis pajen och den smakade jätte gott men jag skippa potatismjölet fast det var ändå super
person Svar till Tess penna Skrivet av Susanne 2012-07-05 17:16
Jo man kan ha ströbröd, det har samma funktion som vetemjöl. Du kan byta ut vetemjöl mot ströbröd helt eller delvis.
penna Skrivet av Tess 2012-07-04 14:45
Brukar man inte ha i ströbröd i smulpaj? Vad har det för funktion?
penna Skrivet av Anonym 2012-04-08 16:10
Kör utan kokos ^^
penna Skrivet av Anton och Amanda 2012-03-29 20:27
Jag och min flickvän har precis ställt in pajen i ugnen, hoppas det smakar!!! :)
penna Skrivet av sofie 2012-03-16 21:35
Gud vad goda dom var!!
penna Skrivet av Albana 2011-10-19 19:54
Jag älskar era recept1§
penna Skrivet av Albana 2011-10-19 19:53
Jag är bara 10 år gammal och det var så lätt. Jag gjorde det själv och min familj blev förvånad. de tyckte att den var övergod. Tack så jättemycket för receptet!!!
penna Skrivet av sevara 2011-09-09 11:20
Provade igår detta recept,blev överraskande resultat.Tack så himla ktt.
person Svar till susnet penna Skrivet av ingrita 2011-08-21 15:37
kardemumma är det gyllene tricket annars, passar till det mesta! :-)
person Svar till filippa penna Skrivet av Susanne 2011-08-19 02:41
Man kan skippa vaniljsockret.
penna Skrivet av filippa 2011-08-16 16:02
det finns inget vaniljsocker , kan man ha något istället för det eller kan man skippa det?
penna Skrivet av ZIZZI JONES 2011-04-30 19:27
hej detta receptet va as bra :)
person Svar till Zahra penna Skrivet av Susanne 2010-10-27 03:42

Ja man kan strunta i vetemjöl och potatismjöl. Utan potatismjöl är det inte säkert att det känns någon skillnad. Potatismjölet är bra om man har vattniga äpplen för då suger potatismjölet upp det, men så här års brukar det inte vara nåt problem så du kan skippa det.

Vetemjölet kan man också skippa men det blir då inte riktigt samma sak. Du kan göra en smuldeg med smör och en blanding av nötter, solrosfrön, kokosflingor, pumpakärnor, hackad mandel. Tror även du måste ha lite socker eller annat sött för att de ska bli gott. Det blir ett betydligt knäckigare täcke än med vetemjöl. Men du får prova dig fram helt enkelt!

Skriv gärna om du kommer fram till någon bra kombination som du vill dela med dig av!

penna Skrivet av Zahra 2010-10-21 22:01
Hej!
skulle jag kunna byta ut potatis-vete mjölen mot något annat alternativ? något med lägre Gi värde? Skulle det smaka likadant?
MVH/Zahra
penna Skrivet av Tanja 2010-09-30 18:32
Världens godaste äppelpaj.
Jag kommer aldrig göra någon annan äppelpaj än den här....
penna Skrivet av Julia 2010-09-29 16:14
bästa recepten :) fast om man skär äpplena i mindre bitar blir de godare
penna Skrivet av Vala 2010-09-17 20:47
Ni förklarar väldigt bra recept,
den är min favorit sida.

har gjort äppelpajn den var jätte gott.
TACK .
person Svar till margareta penna Skrivet av Susanne 2010-06-02 02:28
Trevligt att du tycker det eftersom det är precis det som är mitt mål - att förklara vad ingredienserna är för något!
penna Skrivet av margareta 2010-05-31 23:07
hej ni e så pass bra på att förklara ingridienserna
penna Skrivet av Dina 2010-05-30 16:25
Gjorde precis en nektarinpaj efter samma recept (bytte bara ut äpplerna mot 6 nektariner och skippade kanelen helt). OTROLIGT gott, rekommenderar det verkligen:)

Har gjort äppelpajen (för) många gånger, verkligen ett toppenrecept!
penna Skrivet av Alicia 2010-04-01 19:35
Tack för receptet! Precis har gjort pajen och det var den godaste jag ätit.
penna Skrivet av malaikah 2010-02-14 15:22
anmäld post Posten är anmäld och väntar på att godkännas eller tas bort.
penna Skrivet av Bakarens bakare!! 2010-01-16 13:17
Den va ju jättegod....men den va lite äcklig från början för att jag inte blandade.........andra dagen bättre.Tredje får vi se:)
penna Skrivet av Nina 2009-11-06 17:09
Den här pajen var ju godare än någon jag ätit innan, och så enkel.
Sambon slukade halva på 10 min och jag resten på 15
penna Skrivet av eva 2009-11-04 13:01
Jättebra snabb paj som inte smakade snabbpaj!
Alltid kan man byta ut vanligt socker mot fruktos socker som smakar mer och är betydligt bättre.....
penna Skrivet av Bagarn 2009-10-31 20:30
Supergod efterrätt!
penna Skrivet av Josefine 2009-09-27 12:14
Så enkel att 6-åringen klarade av att slänga ihop denna paj. Varierade med muscavodosocker på äpplena, mums!
penna Skrivet av Johanna 2009-09-25 17:20
Verkar gott...
Ska nog göra den ikväll. Vi har äpplen så vi drunknar i det.
penna Skrivet av sara 2009-08-24 18:34
jag har precis skickat pappa för att köpa ing.
penna Skrivet av cicek 2009-07-28 00:34
Låter gott!

Ska prova på (:
penna Skrivet av Lätt som en plätt 2009-07-23 19:15
Jag är bara 11 år och kunde göra den lätt som en plätt utan hjälp av (mamma) eller (pappa)(L)(L)



Det blev en lyckad paj.
penna Skrivet av pajälskare 2009-05-31 15:38
jättegod!
penna Skrivet av otto ottsson 2009-04-08 15:43
supergod paj och superenkel att laga!! :)
penna Skrivet av chato 2009-03-16 20:11
god paj, lätt att laga (:
penna Skrivet av kalle levander rågsved 2009-03-09 15:45
fan vad god den var den bästa recpetet som jag har ätit hitills
penna Skrivet av Qess 2008-09-29 17:40
Den här smuljpajen är den godaste jag har ätit och den enklaste pajen jag har gjort . Gott och enkelt :D Mumsi mumsi mumsi
penna Skrivet av norr 2008-09-20 18:16
äppelpajen var god. Receptet var bra.
penna Skrivet av Nettan 2008-09-10 08:52
Det här är en av mina favorit pajer. Jag brukar använda grunden till allamöjliga frukter och bär.
penna Skrivet av TW 2008-08-24 13:07
Den här pajen är vädigt mumsig!
  1   2   nästa sida