Tigerkaka
Baka en klassisk tigerkaka. En god mjuk sockerkaka med en ljus och en mörk smet som blandas så att kakan blir vackert marmorerad och dessutom väldigt god.

Tid: 75 min varav 60 min i ugnen
Mängd: 1 sockerkaka, ca 10 bitar
Ingredienser:
- 200 g smör
- 2,5 dl strösocker
- 1,5 tsk bakpulver
- 3 tsk vaniljsocker
- 3 st ägg
- 4 dl (240 g) vetemjöl
- 1,5 dl mjölk
- 2 msk kakao
- 1 krm salt
Vegetariskt
Utrustning:
- 1 st sockerkaksform
- elvisp med vispar
Ugn:
- 175 °C i nedre delen av ugnen i 60 minuter med över- och undervärme
Näringsvärden
Näringsvärde per bit (101 g): 357 kcal, 41 g kolhydrater, 19 g fett, 5 g protein, 1 g fibrer
Hållbarhet och förvaring
Förvara i plastpåse så torkar den inte. Tigerkakan håller sig minst en vecka i rumstemperatur. Den kan också frysas och håller sig då minst 3 månader.
️ Skrivet av
Jättegod och lättlagad tigerkaka. Följde receptet till punkt och pricka, vägde både mjöl och smör och det blev perfekt konsistens på smeten. Tack!
️ Skrivet av
Hej Susanne. Jag bakade tigerkaka och det är perfekt.
Tack för recepten.
Tack för recepten.
️ Skrivet av
Tips: Gör banantigerkaka genom att mosa ner två bananer i den vita delen. Blir lite kladdigare, men väldigt gott!
Och ett kanonsätt att bli av med de två sista bananerna man aldrig hinner äta upp innan de blir gamla!
Och ett kanonsätt att bli av med de två sista bananerna man aldrig hinner äta upp innan de blir gamla!
️ Skrivet av
Gott men finns det ett ställe där man kan göra en vaniljsås?
️ Skrivet av
Hej Susanne,
Jag hade provat tigerkaka att baka första gång det gick bra. smaka gott säger min son och make. Perfekt! Tack för recepten.se. Dina recept är enkelt att följa. Jag gillar ditt recepten.se. Ha en bra dag.
Mvh, Florenia
Jag hade provat tigerkaka att baka första gång det gick bra. smaka gott säger min son och make. Perfekt! Tack för recepten.se. Dina recept är enkelt att följa. Jag gillar ditt recepten.se. Ha en bra dag.
Mvh, Florenia