Västerbottenpaj
Mycket god ostpaj med västerbottensost. Bra och god pajdeg som är enkel att skära upp fina bitar av pajen med. Västerbottenpaj är en riktig klassiker till påsk, jul, midsommar och kräftskivan. Ett gott frasigt pajskal med krämig fyllning av västerbottenost.
En bit av den mycket goda västerbottenpajen med krämig ostfyllning av västerbottenost, serverad med sallad, gurka och tomater.
Tid: ca 1 timma varav 35 min i ugnen
6 portioner
Näringsvärde per portion (140 g): 515 kalorier, 22 g kolhydrater, 42 g fett, 13 g protein
Ingredienser:
Pajdeg:
Fyllning:
Vegetariskt
Utrustning:
Ugn:
Lär dig mer om ugnsinställningar Så gör du med en varmluftsugn
Förgrädda pajskal: 225 °C i mitten av ugnen i 10 minuter Grädda paj: 200 °C i mitten av ugnen i 25-30 minuter med över- och undervärme
Gör så här:
Serveringstips:
Servera gärna pajen med en sallad. Passar även perfekt till kräftskivan.
GI Tips:
Ta grahamsmjöl i pajdegen, gärna dinkel så får den här pajen lågt GI.
Variationstips:
Det går att ta andra sorters ost än Västerbotten. Tänk dock på att välja en lagrad som har lite mer smak så blir pajen godare.
Hållbarhet och förvaring:
Pajen håller sig i kylskåp i minst 5 dygn. Den går också bra att frysa.
Recept och foto: Susanne Jarl
⭐
webmaster
💬
Svar till
Anders
✏️ Skrivet av Susanne
2019-07-14 19:39
Kul att du tyckte om den!
✏️ Skrivet av Anders
2019-06-24 13:17
Super gott...populärt på kräftkalaset
⭐
webmaster
💬
Svar till
Irina
✏️ Skrivet av Susanne
2018-08-24 19:38
Varsågod och tack för att du skrev! Hoppas den smakar bra!
✏️ Skrivet av Irina
2018-08-17 16:34
Tack för det goda receptet. Det blir en härlig middag ikväll!
⭐
webmaster
💬
Svar till
anita
✏️ Skrivet av Susanne
2018-02-14 19:38
Vad trevligt att du tycker om mina recept! Tack!