| Efterrätter
|
Löpepannkaka
Recept på löpepannkaka som är en god klassisk dessert, även kallad söndagspannkaka, som är som en blandning mellan ostkaka och pannkaka. En mycket god och förhållandevis nyttig dessert med mycket protein och både lite kolhydrater och fett.
Tid: 15 minuter + 1 timme i ugnen
8 portioner
Ingredienser:
- 11 dl mjölk
- 3 st ägg
- 3 msk vetemjöl
- 1 msk ostlöpe
- 2 tsk strösocker
Servering:
- 4 dl vispgrädde
- ca 500 g färska bär t.ex. jordgubbar, hallon, blåbär
- eller ca 250 g sylt t.ex. jordgubbssylt, hallonsylt
Utrustning:
Ugn:
- 250 °C i mitten av ugnen i ca 15 minuter med över- och undervärme
- 200 °C i mitten av ugnen i 45 minuter med över- och undervärme
Gör så här:
Näringsvärden
Näringsvärde per portion (278 g): 341 kalorier
Serveringstips
Servera gärna med vispad grädde och bär t.ex. hallon, blåbär eller jordgubbar.
Hållbarhet och förvaring
Överbliven löpepannkaka kan förvaras i kylskåp där den håller sig minst en vecka. Går att värma i mikron.