⭐ webmaster
Ostlöpe
Recept med Ostlöpe
Näringsvärden
Vikt-Volym
En flaska som innehåller 100 ml ostlöpe räcker till ostkakor på totalt 30 liter mjölk, med andra ord 10 st satser av detta recept. Det räcker alltså till en hel del ostkaka men tänk på att hållbarheten på en öppnad flaska inte är så lång.
Ostlöpe innehåller ett mjölkkoagulerande enzym från kalvmagar, koksalt, natriumbensoat E211 och kumminolja.
Det är viktigt att värma mjölken till 37 grader. Mer än 10 liter mjölk per omgång rekommenderas ej. Ostlöpen kan spädas med lite vatten, ca 0,25 dl vatten per matsked ostlöpe, innan den vispas ner i mjölken.
Ostmassan är färdig efter ca 30 minuter.
Använd inte mjölk som har extra lång hållbarhet eller s.k. UHT-mjölk eftersom de fått en högre värmebehandling än den normala lågpastöriseringen vilket gör att den är mycket svår att få att koagulera. Men andra ord, använd alltid vanlig färsk mjölk 3%, lantmjölk eller gammeldags mjölk.
Innehållsinformation
Tillsatsfritt: Nej
Laktosfritt: Ja
Glutenfritt: Ja
Vegetariskt: Nej
Näringsvärde
Dessa näringsvärden gäller per 100 gram av ostlöpe.
Energi: | 0 kcal |
---|
Tips och info
Engelskt namn:
rennetFinns i affären:
Finns i välsorterade mataffärer på mejeriavdelningen. Finns även på apoteket, där den förvaras i kylskåp så fråga personalen efter ostlöpe så hämtar de den.Hållbarhet och förvaring:
Förvara i kylskåp. På flaskan står bäst före datum som är drygt 1 år från inköpsdagen.Pris:
Ca 60 kr för 100 ml.Vad väger ostlöpe?
1 tsk | 5 g |
---|---|
1 msk | 15 g |
Måttomvandla ostlöpe mellan vikt och volym
Konvertera från valfri måttenhet till en annan.
| Övrigt |
Löpepannkaka
Recept på löpepannkaka som även kallas söndagspannkaka. En god klassiker till dessert.
Ostkaka
Recept på egen hemmagjord ostkaka, ljuvligt god. Följ bara de beskrivande bilderna så är det enkelt att lyckas med sin ostkaka.
⭐ webmaster
⭐ webmaster
⭐ webmaster