Kommentarer till Sambal-kotletter

"Mycket gott och enkelt recept på kotletter i ugn som bara smälter i munnen. Endast 5 minuters jobb för en riktig festmåltid!"

Har du provat receptet? Skriv gärna och berätta vad du tyckte! Har du en fråga? Ställ den här!

Skriv en kommentar

Kontrollord  
Kontrollorden är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info

Vill du ha svar?

Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info

Kommentarer

  1
penna Skrivet av privalta Kaqrin
Detta var en supergod rätt! Rekommenderas varmt.
penna Skrivet av Elin
Supergott recept brukar bruna på kotletterna så de får lite yta först med lite vitpeppar salt och vitlök innan jag häller på såsen. Då räcker det med 45 min i ugnen 👍
penna Skrivet av Hasse
Otroligt god och enkel rätt, som vi brukar avnjuta på söndagarna.
Men vi brukar öka på till 5 dl vispgrädde, 4 msk soja och 1,5 tsk Sambal Oelek.
Dessutom blir det extra gott om man tillsätter en burk (avrunna) hela champinjoner innan man sätter in formen i ugnen.
Sätter man formen i nedre delen av ugnen behövs heller ingen folie.
besökare Svar till Lisa penna Skrivet av Susanne
Tiden 90 minuter är för frysta kotletter, annars räcker det med 70 minuter. (Det står i receptet, men kanske bör förtydligas.) Tack för att du delar med dig av dina tips! :)
penna Skrivet av Lisa
Älskar den här rätten. Jag brukar sätta folie över köttet mot slutet så det inte ska brännas. Sen kokar jag upp såsen i en kastrull och tillsätter maizena så den blir lite tjockare. Brukar servera potatisgratäng till och det blir supergott :) Men någon som vet hur länge man ska ha den i ugnen om man har frysta kotletter?
besökare Svar till Sussi Bolin penna Skrivet av Susanne
Trevligt! :)
penna Skrivet av Sussi Bolin
Det blev jättegott! Köttet smälte i munnen! :-)
besökare Svar till JelenaNelly penna Skrivet av Susanne
Den blir väldigt mörk i färgen men det har aldrig blivit bränt. Det sjunker ner när det är klart. Det låter som det borde bli bra! Skriv gärna och berätta! :)
penna Skrivet av JelenaNelly
har dem precis i ugnen, men jag vet inte vad som gick fel...hos dig verkar grädden ha "dunstat" bort, men hos mig blev den bara högre och bränt(som det ser ut just nu)?? den luktar gott iaf :)
besökare Svar till inger penna Skrivet av Susanne
Jag använder alltid vispgrädde men det har hänt att det skurit sig några gånger, sedan när det svalnar har det blivit bra igen. Så jag har också funderat på det. Jag har läst mig till att det beror på att det blir för varmt när vätskan separerar från fettmolekylerna. Så troligtvis bör man sänka graderna i ugnen något eller att man tar ut köttet tidigare. Är köttet färskt eller tinat räcker 70 minuter.
penna Skrivet av inger
Detta är mycket gott men varför skär sig grädden varje gång oavsett vilken grädde jag använder?
besökare Svar till Fred penna Skrivet av Susanne
Tack för tipset! Jag provade också med vitlök senast och det blev väldigt gott, kan tänka mig att svamp också blir det!
penna Skrivet av Fred
Väldigt enkelt och gott - jag brukar göra mera sås och ha i lite champinjoner eller annan svamp, några klyftor vitlök skadar inte heller. Passar perfekt!
besökare Svar till Paul Olsson penna Skrivet av Rickard
Då har ni gjort fel, mycket gott
besökare Svar till Natasha Chiou penna Skrivet av Susanne
Thank you! :)
penna Skrivet av Natasha Chiou
Hi Susanne,

Thanks so much for this recipe. Really easy to make and it tastes very delicious.

I live in Sweden half time of a year and I don't understand Swedish at all but I learn how to cook/bake Swedish food from your website, its very useful! Thank you!

BR,
Natasha
penna Skrivet av Mu
Jag har ingen ugn, så mina kotletter står och kokar i såsen på spisen just nu. Får se hur det blir :)
penna Skrivet av ann
Detta var väldigt gott! Jag överaskade hela familjen och de tyckte det var väldigt gott! Jag valde fläskfilé sedan tog jag inte enligt sojan där utan jag tog bara tills det blev till en brun sås.
Kommer definitivt göras fler gånger!
penna Skrivet av Ing-Marie Karlsson
Jag har gjort detta 100 gånger, det är super gott, men jag har crem freche i oxså. Lika mycket mängd som grädde. Har är provat detta med kycklingfile o det går jätte bra det oxså.
besökare Svar till mice penna Skrivet av Susanne
Det här blir bra om man följer receptet tycker jag och jag har gjort detta minst 20 ggr. Men jag testade en gång med skinkschnitzel och det blev inte så bra. Grynigt och vattnigt. Kan tänka mig att fläskfilé är samma problem för det är också magrare och finare kött. Man bör välja kött som är lite fetare. Allra bäst blir det med karrékotletter tycker jag.
penna Skrivet av mice
när man kokar kött eller steker i ung så blir såsen grynig på grund av vattnet så stek köttet för sig först innan ung annars bara grynigt
pajja en hel fläskfile
mvh mice
besökare Svar till Christina penna Skrivet av Susanne
Varsågod! :) Ja detta är även ett av mina absoluta favoritrecept! Lagar det ofta! :)
penna Skrivet av Christina
Verkligen mums. Gjorde detta recept och bjöd på jobbet när det var min tur att bjuda på mat. Alla verkligen lovordade detta och ville ha receptet. Tusen tack till dig som la ut receptet. Har också ätit detta hemma massor av gånger. Hälsningar Christina
penna Skrivet av Marianne
Vi har ett recept där även creme fraiche ingår! Receptet är:
8 benfria kotletter
3 dl grädde
2 dl creme fraiche
1 dl soya
1 tsk samba oelek
penna Skrivet av Lars Bergfors
Till den det vederbör !
Vi har testat karrekotletter med Sambal Oelek vid två tillfällen och alla är helt fascinerade över
hur fantanstiskt mört köttet blir !!!! Detta är
receptet som gäller i vår familj framöver !!
Tack snälla , den som kom på det !!!
Vänliga hälsningar Lars Bergfors
penna Skrivet av Gäst
Oäkta soja är gjord på svamp, äkta soja är gjord på sojabönor.
penna Skrivet av Anette
Min mamma brukar göra en liknande rätt, men istället för grädde så använder hon creme fraiche. Jag har även testat med lättcreme fraiche, smakar toppen!
penna Skrivet av Susanne
Svar till Hans: Det finns även oäkta soja som bara är ett färgämne utan någon direkt smak, collorit-soja. Den ska man alltså inte ta i det här receptet för vi vill ha en soja med god smak.
penna Skrivet av Hans
Webmaster: Vad menar du med "äkta" soja?
penna Skrivet av Jens
Jag är väldigt glad i mat och har en naturlig känsla för det.. jag är bara 19 år men detta receptet kan jag rekommendera, ta dock inte för mycket soja då det bara kommer smaka just soja, smaka av istället / Jens
penna Skrivet av Johan Ylinenjarvi
Jag har gjort detta recept många gånger sen i våras, använder matlagningsgrädde och Mrs Chengs Mushroom Soy, jag använder dock bara 0,35dL istället för 0,5dl . Ser man till att köttet täcks av röran så blir det alltid bra.
penna Skrivet av Susanne

Svar till Paul Olsson: Det är viktigt att såsen täcker köttet. Sedan är det viktigt att man väljer en äkta soja som är god. Sedan undrar jag vilken sorts grädde du tog? Om man tar vispgrädde med ca 40% fetthalt så är det ju så att den gör att sojan inte kommer fram så distinkt. Tog du en grädde med väldigt låg fetthalt? Kanske bör man ta lite mindre soja om man väljer matlagningsgrädde. Skriv gärna igen.

Svar till sanna: Om du läser alla kommentarer här så finns det både negativa och positiva. Dock tas oseriösa och meningslösa kommentarer bort, såväl positiva som negativa. Om du har synpunkter på detta så kontakta mig via kontaktformuläret som finns i menyn ovan.

Det är inget fel på det här receptet. Jag har själv gjort det flera gånger, min mamma har gjort det massa gånger och även andra bekanta har verkligen hyllat detta enkla och goda recept! Dessutom om du läser alla kommentarer så är det många positiva kommentarer. Därmed inte sagt att inte receptet kan förtydligas eller bli ännu bättre. Just därför är det ju viktigt att reda ut vad som gick fel när ett recept inte blev bra. Så jag är tacksam för svar från er båda.

penna Skrivet av sanna
paul olsson: håller med dig, men alla dåliga kommentarer raderas ju tyvärr här så ibland går man på en nit med recepten :/
penna Skrivet av Paul Olsson
Min fru gjorde detta receptet i söndags. Det var troligen det värsta jag ätit på länge. Smakade bara soja och var svart som natten.
penna Skrivet av Susanne
Svar till Moa: Ja, mitt i ugnen! Tack för att du frågade för det ska självklart stå i receptbeskrivningen och jag har lagt till det där nu.
penna Skrivet av Moa
Hej! Ska kotletterna stekas MITT i ugnen eller längre ner?
penna Skrivet av Susanne
Svar till Annelie: Tack för upplysningen, jag har skrivit in det i receptbeskrivningen.
penna Skrivet av Annelie
En arbetskollega till mig har testat detta med frysta kotletter och det fungerade alldeles utmärkt.
penna Skrivet av Susanne
Svar till Kalle: Jag har alltid gjort det här med tinade fläskkotletter men jag tror det bör fungera även med frysta. Om någon testat och vet skriv gärna en kommentar!
penna Skrivet av Kalle
Ska köttet vara fryst precis som om man använder kyckling. Tacksam för svar.....
penna Skrivet av Kanten
Super gott! Jag har testat detta recept ett par gånger nu, och både jag och familjen har älskat det. Du bör testa detta recept om du inte redan har gjort det!
penna Skrivet av pixi
webmaster. jo tror med man måste göra det. kunde inte de då vi inte hade grädde eller mjölk hemma :P men måste testa igen men med bara grädde
penna Skrivet av Susanne
Svar till pixi: Vad bra att du skrev det! Kanske kan man prova att blanda yoghurt med grädde så det inte bara blir yoghurt-smak och ta mera krydda kanske. Annars är ju det säkraste att köra så som det står i receptet så klart! ;)
penna Skrivet av pixi
testade med turkisk yoghurt kan inte rekomendera att blanda i det såsen blev tjock och det smackade nästan inget annat än det. så ska testa med grädde nästa gång :)
penna Skrivet av Susanne
Svar till pixi: jag har inte provat det, men turkisk yoghurt står ju på burken att den är kokbar, men jag tror inte det blir bra med bara turkisk yoghurt, kanske kan du blanda den med mjölk så den blir mer lättrinnande. Sedan är frågan hur smaken blir. Det vore onekligen intressant att prova. Skriv gärna och berätta hur det blev om du provar!
penna Skrivet av pixi
hejsan har inte grädde men har en burk med turkisk yoghurt undrar om det funkar lika bra?
penna Skrivet av Mary
Jättegott recept, köttet blev väldigt mört och såsen var underbar, plus för att det bara är att slänga ihop ingredienserna:)
penna Skrivet av Hannah
Nu håller jag på att göra den här rätten och det luktar otroligt gott. så hoppas det blir bra :)
penna Skrivet av Susanne
Svar till Manis: Ja det finns faktiskt även ett recept här på just kycklingfilé i en liknande sås. Det heter "Kyckling i ugn med sambal oelek".
penna Skrivet av Manis
Vi brukar byta ut kotletterna mot kycklingfilé, och det blir kanon.
penna Skrivet av Susanne
Svar till dag: Nej kotletterna ska vara tinade.
penna Skrivet av dag
ska kottletterna också vara frysta.
penna Skrivet av Zarah
det går även att byta sambal mot 1/2 dl sweet chili
penna Skrivet av Nettan
Jag brukar använda fläskfile och 1 dl soja det bara smälter i mun , annars är det lika. Jag har pressad potatis till.
penna Skrivet av Susanne
Svar till Lillin: Jag har inte provat med nötkött så jag vet faktiskt inte, men det beror säkert också på vilken sorts nötkött du tar och hur lång tid i ugnen den står. Tunnare skivor som lövbiff eller sjömansbiff borde ta kortare tid i ugnen. Nötkött vill man ju ibland inte ha helt genomstekt heller som t.ex. ryggbiff eller oxfilé är ju mörare när det inte är helt genomstekt. Så tyvärr har jag inget bra svar på det. Däremot ska det fungera med 5 dl crème fraiche istället för grädde och frysta kycklingfiléer har jag fått tips om. Det ska jag själv prova nästa vecka.
penna Skrivet av Helena
Om såsen är för tunn är det ju bara att hälla upp den och reda av den litegrann. Blir godare då.
penna Skrivet av snilsson
Jätte gott =) Men om man vill ha såsen lite tjockare så kan man ha i lika mycket crame frich som grädde =)
penna Skrivet av Anna
webmaster : Ja,jag rörde i det, men det såg ut som klumpig gröt ändå. Det är inte första gången det händer mig när jag använder grädde i ugnen,jag fattar bara inte vad jag gör för fel.
Nåväl,tack för dina svar.
penna Skrivet av Lillin
En fråga (kanske lite dum?): Kan man göra det här receptet med nötkött också, eller blir det torrt?
penna Skrivet av Lillin
Det här var så gott!!!! Helt underbart.
penna Skrivet av Susanne
Svar till Anna: Ja det brukar de ju gå att göra... Jag vet faktiskt inte varför det skar sig. Om du rörde med en visp i såsen efter att det var klart blandade det ihop sig bra då?
penna Skrivet av Anna
Webmaster : Men jag trodde all matlagningsgrädde gick att koka?
penna Skrivet av Susanne
Svar tilll Anna: Kolla på förpackningen till den grädde du använder att grädden är kokbar.
penna Skrivet av Anna
Har precis provat det här receptet,och smaken är det inget fel på,men grädden skar sig för mig, och det ser inte alls aptitligt ut.
Kan det bero på att jag använde matlagningsgrädde?
penna Skrivet av Karin
Vilken överaskning, det blev jättegott och så enkelt. Mina tonårsbarn tyckte det var mums, så denna rätt kommer jag laga ofta. TACK!!
penna Skrivet av Hilkka
Så gott.JAG FRÄSTE LITE KANTARELLER OCH LÖK TILLSATTE DET NÄR RÄTTEN VAR KLAR.sÅ GOTT.
penna Skrivet av Anne-Li
Det är så gott! Jag brukar använda Fläskfile och en 3:a grädde. Då ökar jag på Sojan och Sambal....
penna Skrivet av Maria
Gjort den flera gånger och med olika slags köttbitar. Lika gott varje gång! Lite vitlök till ex kycklingen blev perfekt!
penna Skrivet av ---
ha i champinioner.. det är gott!
penna Skrivet av linda
blanda ner lika mycket creme frache som grädde så blir såsåen jätte god
penna Skrivet av Christina
Hel syverän maträtt! enkelt och sååååå gott, måste testa med vitlök nästa gång :-) och kanske kyckling också!
penna Skrivet av samuel i pajala
håller med Kicki! Mycket bra åsikter.
penna Skrivet av Roger
För er som gillar vitlök går det alldeles utmärkt att pressa i ett par klyftor. Det blir suveränt gott.
penna Skrivet av Kicki
Istället för fläskkotletter tar jag fläskkarré i skivor, mycket godare och mörare kött! Brukar också koka ihop grädde, sambal och japansk soja i en kastrull bredvid och servera, för såsen går åt vill jag lova. Serveras med kokt pressad potatis och en fräsch sallad.

Kortare tid i ugnen också, ca 45 min på 175 grader.
penna Skrivet av eva
har ätit detta och det är underbart gott!! undrar om det går att göra på fläsk ytter file? gäller samma tid i ugnen då ? nån som testat? tacksam för snabbt svar....
penna Skrivet av Maria
Jättegott. Många har velat ha receptet. Går även bra med skinkstek i skivor.
penna Skrivet av baBbe
det blev väldigt MUmssss....:D got got gottt:P
penna Skrivet av Emma
Jag ska prova denna rätt, men istället för kotlett ska jag ta kyckling :) tror det kan bli något
penna Skrivet av Anne
blanda 5 dl creme fraiche lätt kokbar med grädde,
soya, sambal oelek. Så gör jag, supergott
penna Skrivet av Sussie M
Den här rätten är KANONGOD!! Måste provas för den som inte har gjort det. Kotletten smälter i munnen! Mmm...
  1