Kommentarer till Lussekatter / Lussebullar / Saffransbullar - Sida 6

"Mycket goda och saftiga lussekatter som bakas enkelt. Med ägg och kvarg (kan ersättas med extra ägg) i degen som ger luftiga och fina saffransbröd."

Har du provat receptet? Skriv gärna och berätta vad du tyckte! Har du en fråga? Ställ den här!

Skriv en kommentar

Kontrollord  
Kontrollorden är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info

Vill du ha svar?

Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info

Kommentarer

förra sidan   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   nästa sida
penna Skrivet av Nils 2009-11-29 11:41
Det blir godare ifall man blandar in russinen i degen.
penna Skrivet av Linda 2009-11-29 11:14
Lussekatterna blev väldigt goda.
penna Skrivet av Therése 2009-11-28 22:48
De blev mycket saftiga och goda. Rekommenderas varmt!
penna Skrivet av Jessica 2009-11-28 20:33
Hej och hå! Tänkte bara påpeka att dessa kusar inte är vegetariska då de innehåller kesella!! Akta er!
penna Skrivet av Joel 2009-11-28 18:10
Strax över 100 kcal per bulle (110-120). Om det nu blir 50 st dvs.
penna Skrivet av Juha 2009-11-28 14:41
Någon som vet antalet kcal per bulle? eller på g?
penna Skrivet av Socker 2009-11-28 12:43
Hej, jag har hört någonstans att man kunde byta ut sockret mot vitsirap, hur blir bullen då?
penna Skrivet av Bullerstina Bergis 2009-11-28 10:35
Den här kommentaren avgjorde saken - jag provbakar GENAST detta recept
RT "MUMS gud vilka goda bullar!!!!! ååååååååååååååååå. äts bäst naken framför en varm brasa. Kanske med en lite söt katt i knäet.
Skrivet av Bullgubben 2009-11-27 16:24 "
penna Skrivet av Susanne 2009-11-28 02:45
Svar till Lisa: Rörde du ut jästen ordentligt i degspadet så att den löstes upp? Om degspadet hade rätt temperatur så är det verkligen konstigt att din deg inte jäste. Någon annan som har något förslag?
penna Skrivet av Ina 2009-11-27 17:26
Så himla bra beskrivning med bilder och allt, kan nog inte ens jag misslyckas, ska testa imon. :) hej hopp!
penna Skrivet av Bullgubben 2009-11-27 16:24
MUMS gud vilka goda bullar!!!!! ååååååååååååååååå. äts bäst naken framför en varm brasa. Kanske med en lite söt katt i knäet.
penna Skrivet av Ewa 2009-11-27 15:15
Helt underbara. Jag tog låglaktosmjölk och ett ägg (istället för kesella) och 2½ dl socker i den andra satsen jag bakade.Mums :)
penna Skrivet av Lisa 2009-11-26 15:36
Min deg jäste knappt alls och inte bullarna på plåten heller! Fick slänga allt! :-( Har någon nått tips? Tyckte att spadet hade rätt temp och jästen var färsk! Rummet har inget drag! Hoppas nån kan tipsa mig!
penna Skrivet av Jeanette 2009-11-25 16:53
Jättegoda och luftiga
penna Skrivet av Susanne 2009-11-25 12:50
Svar till "er": Du kan ta ett ägg istället för kesella.
penna Skrivet av er 2009-11-25 04:21
Vad kan man ha istället för kesella? Befinner mig I Mexiko och tror inte det finns här.
penna Skrivet av Susanne 2009-11-24 03:48
Svar till Frida: Ja det är samma degspadstemperatur, jäsningstid, tid och temperatur i ugnen. Men har du en vanlig ugn så blir det bara fler plåtar att grädda och du gräddar en i taget. Med varmluftsugn kan du grädda flera plåtar samtidigt. Det är precis samma svar som jag svarade till dig angående dubbel sats på kanelbullar.
penna Skrivet av Frida 2009-11-23 22:40
Om man ska göra dubbelt så många , ska man då fortfarande ha samma tid och samma värme?
penna Skrivet av caroline 2009-11-23 13:43
Ok men rätt smaklösa
penna Skrivet av Kent Erikson 2009-11-23 02:29
Detta recept på lussebollarna var det klart bästa av dom alla :) Nu är det bara att trycki in sig dem och äta sig mätt :)
penna Skrivet av Shenur 2009-11-22 22:52
Jättegoda.... Har dock i 2,5 dl socker i stället (tycker om när de är söta)
penna Skrivet av Susanne 2009-11-19 20:20
Svar till Therese: Köp saffran av god kvalitet, tyvärr är det jättedyrt i år, ca 40 kr per paket. Stöt saffranet med socker i en mortel för att få ut maximal saffranssmak. Det är saffranet som ger smak åt lussebullarna.
penna Skrivet av Therese 2009-11-19 19:26
Lussekatterna ser jättegoda ut och blev fluffiga och fina men tyvärr så smakde dom inte så mycket... kanske måste ha lite mer socker i?
penna Skrivet av Ann-Louise i skåne 2009-11-19 06:02
Det var dom godaste lussebullar som jag har bakat och jag har bakat många olika recept på lussebullar tro mig. Ett svår slaget recept det här.Ni måste prova att baka efter det här receptet. Mvh Ann-Louise
penna Skrivet av Susanne 2009-11-14 09:33
Svar till Jonna: Ta inte för mycket mjöl och sedan när de är färdiggräddade och har svalnat, lägg in i plastpåsar och frys in de du inte äter upp samma dag.
penna Skrivet av Sophie 2009-11-14 00:58
Blev sjukt goda! Och ganska enkelt att göra :) ANvände ett ägg istället för kesella dock, hittar inte det här i Danmark.
penna Skrivet av Susanne 2009-11-12 12:03
Svar till Jonas: Ja kostnaden blir mellan 2 - 2,50 kr per lussekatt.
penna Skrivet av Jonas 2009-11-12 09:44
Någon som räknat på den ungefärliga kostnaden/bulle?
penna Skrivet av Jonna 2009-11-11 19:09
hej! testade receptet och är inte nöjd. de blev torra.
penna Skrivet av Susanne 2009-11-08 20:32
Svar till Roland: Oj vad dyrt!! Jag köpte på mig en del saffran tidigare i år och det var visst en väldigt bra "investering" förstår jag nu. Självklart kan du ta mindre saffran men det blir så klart inte lika gott. De flesta lussekatter man köper på typ Pressbyrån och en hel del bagerier är det väldigt lite saffran i och de smakar ju inte heller så gott. Jag tror de har i gurkmeja för att få den gula färgen så att ha lite saffran i brödet har varit ett trick i många år för många bagerier att spara pengar. Men det är ju ganska stor smakskillnad tycker i alla fall jag. Men en halvering av saffransmängden i det här receptet ger ändå betydligt mer saffran i brödet än de köpta så de är fortfarande betydligt godare än det köpta. (Självklart finns det även bagerier och konditorier med finare och godare lussekatter som innehåller mera saffran också men de kostar därefter.)
penna Skrivet av Roland 2009-11-08 15:51
Någon som prövat att bara ha en påse saffran i. Blir det helt värdelöst eller blir det ändå Ok?
Frågar eftersom saffran blivit så dyrt detta år. Ica tar 36 kr för 0,5g
penna Skrivet av Miguel 2009-10-24 15:34
Woho!!! Nu ska jag baka.
Har aldrig gjort det förr men trial and error
mina vänner. Köpt så jag har för 300 lussebullar.
Så nu kan jag misslyckas ett antal ggr
penna Skrivet av Susanne 2009-10-23 23:56
Svar till jasmin: Jodå, det står om du läser receptbeskrivningen.
penna Skrivet av jasmin 2009-10-23 21:25
varför står det inte hur mycket ugnen ska vara på och hur länge dem ska vara i ugnen
penna Skrivet av Susanne 2009-10-23 20:17
Svar till eric: Nej du kan aldrig sätta in två plåtar samtidigt om du har standard ugnsinställning (över- och undervärme). Däremot om din ugn har varmluftsfunktion och du ställt in ugnen i varmluftläge och graderna som gäller för det (gradantalet skiljer sig oftast från det gradantal som gäller för standardläge, dvs över- och undervärme) då kan du däremot har flera plåtar samtidigt och det spelar mindre roll var plåten är placerad (nere, mitten, uppe), men sätt inte plåtarna för tätt. Detta gäller alla recept. Just för det här receptet så gäller 225°C och 8-10 min för varmluftsugn.
penna Skrivet av eric 2009-10-23 09:25
Funderade på en detalj.Kan man sätta in 2 plåtar samtidigt eller ska man grädda en plåt i taget?Alla bullar får kanske inte plats på en plåt.
penna Skrivet av Pernilla 2009-10-22 19:33
Jag bakade dem nyss och dem blev jättegoda!
penna Skrivet av Petra 2009-10-21 20:27
Bakade dessa förra julen och älskade dem, så nu bestämde jag mig för att testa vanliga bullar med samma recept. Använde vanlij-kesella den här gången, det blev verkligen jätte gott! =D
penna Skrivet av Anisa 2009-10-04 14:44
Har använt detta recept många gånger och det har blivit otroligt lyckat varenda gång. Jag brukar lägga i lite mer socker än vad det står. Bästa receptet! Nu ska ja kolla om jäsningen e klar, har bakat idag igen =)
penna Skrivet av Elin 2009-03-20 11:09
Gjorde dem utan saffran... och i en annan form... det är ju trots allt mars :)
penna Skrivet av elin 2009-03-20 11:08
Jättefina!
Härlig deg att jobba med. MEN jag använde bara 13dl mjöl...
penna Skrivet av Susanne 2008-12-27 19:13
Svar till sara: De ska bli mjuka. Antagligen har du misslyckats med jäsningen.
penna Skrivet av emil 2008-12-27 14:49
de e så goda jag har bakat med min son 10 år han tyckte det var roligt
penna Skrivet av sara 2008-12-26 20:50
de blev ent god, ent äkliga heller med de blev JÄTTE HÅRDA!! -.-'
penna Skrivet av Maria 2008-12-26 18:19
Smaskens! De blev jättegoda! Det fanns ingen kesella i vår närbutik, så jag tog creme fraiche, gräddfil och ett ägg istället. Sitter och avnjuter dem med glöggen jag marinerade russinen i, samt har fingret i ett glas med frusen broccoli (brände fingret på plåten)
penna Skrivet av Nilufar 2008-12-23 16:28
De blev mycket goda.Min son, 8år, (som hjälpte mig), tyckte de är godaste lussekatter som han har smakad:))
penna Skrivet av silvia 2008-12-21 22:11
jag bakar nu de gräddas hoppas de blir goda :P
penna Skrivet av Susanne 2008-12-21 14:35
Svar till Bea: Det går utan kesella också, ta gärna ett ägg då. Tar du mindre saffran kommer de inte smaka så mycket eftersom saffranet ger den karaktäristiska smaken, så baka hellre färre antal då är min rekommendation.
penna Skrivet av Bea 2008-12-21 14:26
måste man ha i kesella? kan man baka dubbel sats med hälften så lite saffran?
penna Skrivet av Susanne 2008-12-18 23:48
Svar till Fredrik: Ja!
förra sidan   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   nästa sida