Kommentarer till Nyttiga frukostbullar - Sida 1

"Baka goda nyttiga frukostbullar. Recept på frukostbröd. Enkla att göra."

Har du provat receptet? Skriv gärna och berätta vad du tyckte! Har du en fråga? Ställ den här!

Skriv en kommentar

Kontrollord  
Kontrollorden är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info

Vill du ha svar?

Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info

Kommentarer

  1
person Svar till Benjamin Sisko penna Skrivet av Susanne 2017-03-24 16:44
Tack för att du delar med dig, bra att veta!
penna Skrivet av Benjamin Sisko 2017-03-21 21:36
Jag bakade dessa på "Lantbrödsmjöl 4 sädesslag" - det enda jag ändrade var att sätta till två teskedar hel brödkrydda, en halv deciliter mjölk extra, bytte ut olivoljan mot vanlig rapsolja, och så löste jag sockret direkt i mjölken och oljan. Kan även rekommendera att grädda dem med en skål vatten underst i ugnen! Det blev mycket mjuka, härliga bröd.
person Svar till Kristin penna Skrivet av Susanne 2012-06-16 19:18

Hej!
Man sticker ner ett finger i mjölken och om den knappt känns så är den 37 grader. Eftersom kroppstemperaturen är 37 grader så är det enkelt att känna vad som är kallare eller varmare eller exakt lika med 37 grader!

Ett tips är dock att röra med en sked i mjölken eftersom när man värmer på plattan så värms det ju från botten och då är risken stor att det är varmare än 37 grader i botten och då blir det för varmt och jästen dör och det jäser dåligt.

Så rör om med en sked och stoppa ner ett finger och känn efter!

Lycka till!

penna Skrivet av Kristin 2012-06-08 16:07
Hej! Hur man kan veta om mjölken är 37 grader om man inte har någon termometer? Är det bara att gå på känn, eller? Tack för en grymt bra receptsida förresten! :)
person Svar till muu penna Skrivet av Susanne 2012-01-16 07:01

Hej! Det låter som att din jäsning misslyckats i så fall. Tänk på att degspadet måste ha rätt temperatur, 37°C. Rör om i det så värmen fördelar sig så det inte är för varmt i botten och känn efter att det är rätt temperatur, innan du häller det över jästen. Är det för varmt dör jästen. Är det kallare så tar jäsningen längre tid. Så hellre för kallt än för varmt.

Sedan får du låta det jäsa så länge att du ser att det har jäst till ungefär dubbel storlek. Det kan ibland ta längre tid än vad som står i ett recept. Det beror på om man haft lite för kall degvätska eller om man har kallt inomhus eller dragigt så tar jäsningen längre tid.

Hoppas dessa tips hjälper. Tipsen är generella och gäller vid all bakning med jäst.

penna Skrivet av muu 2012-01-15 22:42
Mina blev inte als bra,, gjorde efter receptet men ser ut som små degklumpar=(
person Svar till Alexandra penna Skrivet av Susanne 2011-08-11 21:42
Ja först delar man degen i 2 delar och sedan delas var och en av de två degdelarna upp i 12 bitar vardera. Då blir det 2x12=24 bitar. Jag ska förtydliga det i receptet.
penna Skrivet av Alexandra 2011-08-11 20:07
Hej

Blev lite fundersam, i receptet står det att man ska rullar 12 styckna bollar. Det står att det ska bli 24 styckna. Jag antar att tanken är när de är delade så är räknas det 24?
person Svar till Dan penna Skrivet av Susanne 2011-04-02 15:58

Tänk på att mäta upp mjölet rätt. Alltså inte använda decilitermått och gräva i mjölpåsen. Då blir det för mycket mjöl eftersom det packas. Använd litermått och häll upp mjölet. Detta gäller alla recept, särskilt recept med större mängder mjöl än ett par deciliter.

Annars kan man strunta i mjölmängden i receptet och gå känn, när man tycker man har en bra deg så häller man i mera mjöl helt enkelt, men det kräver viss rutin.

penna Skrivet av Dan 2011-03-31 10:46
Är mängden mjöl rätt? Degen blev verkligt "stabbig" fastän jag lämnade bort mycket av vetemjölet.
person Svar till orvar penna Skrivet av Susanne 2011-01-25 00:00
Läs på torrjästpaketet! Oftast brukar man värma degvätskan lite varmare.
person Svar till elin penna Skrivet av Martin 2011-01-24 21:31
Det måste jag prova! Låter jättegott. Aldrig tänkt på att man kan ha ost på bullarna.
penna Skrivet av orvar 2011-01-24 17:31
hur ska man gå tillväga om man har torrjäst?
penna Skrivet av Nadia 2011-01-03 21:56
Underbart bröd! Lätt att baka och supergott!
person Svar till Monica penna Skrivet av Susanne 2010-06-21 00:01
Man ska inte byta ut sockret mot sötningsmedel när det är så lite som i detta recept. Den lilla mängden socker gör att brödet jäser bättre och allt socker försvinner i jäsprocessen och slutresultatet blir osötat bröd.
penna Skrivet av Monica 2010-06-20 14:39
byter man ut sockret mot sötningsmedel och byter det vanliga vetemjölet mot råg eller något annat fiberrikt mjöl så får man ett perfekt bröd/bullar för diabetiker... passar utmärkt till mindre barn som oxå vill äta frukostbullar... tänk på att i ett bröd ska de vara mindre än 5 gr socker och mer än 5 gr fiber för diabetiker( ett bra tips).
penna Skrivet av anonym 2010-01-19 14:20
Ja brukar använda smör och ost på mina nybakade bullar. Jättegott tycker jag :) Även på pepparkakor...
penna Skrivet av elin 2009-11-12 14:55
Jag brukar slänga i lite frön o sånt jag har hemma när jag bakar bröd, igår hällde jag i det sista av müslin. Det vart gott!
penna Skrivet av Pernilla 2009-10-30 13:46
ja brukar riva morötter o lägga i degen när ja bakar bröd (vilket bröd som)
även riven ost på ibland.

ska prova detta recept imorn
penna Skrivet av Dan 2009-07-23 14:17
Härliga små bullar som smakar fint, ibland är det gott att sätta tänderna i stora maffiga frallor och ibland kan det vara gott med lite ost och mermelad på småttingarna.
penna Skrivet av chriss 2009-05-12 17:21
He he he he ...det här receptet så blir det bara 6st om man vill ha vanliga frallor.
penna Skrivet av ida 2009-04-21 14:19
åhhh vad goda dom ser ut
penna Skrivet av Susanne 2009-04-14 10:18
Svar till Stefan: Ska det bli 24 st som det blev när jag gjorde dem så blir de bara ca 7 cm i diameter så vill man ha större så blir det färre till antalet.
penna Skrivet av Stefan 2009-04-14 09:56
Någon som fått 24 stycken på en helsats? själv fick jag bara 12 och inte var de större än en decimeter vardera.
penna Skrivet av Åsa 2009-03-15 15:47
blev mina barns nya favorit bullar !!!
penna Skrivet av sofia göteborg 2009-02-19 11:32
jag älskar bullarna,
men jag byter ut ljust lantbrödsmjöl mot mörkt-tror det blir lite nyttigare så.
penna Skrivet av Sandra 2009-02-04 09:31
Dem blev superbra, mina barn gilla dem massor.. Tummen upp!
penna Skrivet av Susanne 2009-02-03 14:59
Svar till Sandra: Nej, pensla dem behöver man inte göra.
penna Skrivet av Sandra 2009-02-03 14:31
Ska man inte pensla dem med nått innan dem ska in i ugnen
penna Skrivet av AK 2009-01-15 14:07
Har just gräddat färdigt,och smakat blev ju supergoda.
penna Skrivet av Susanne 2008-07-22 01:28
Svar till Tessan: Nej degen ska inte vara jättekladdig. Lite kladdig är den ju alltid, men inte jättekladdig. Den ska släppa bunkens kanter. Tillsätt mera mjöl om degen är för kladdig. När den jäst färdigt kan du också knåda in mer mjöl om degen är för kladdig.
penna Skrivet av Tessan 2008-07-22 01:24
Jag vet inte vad det vart för fel på mina frukostbullar... Håller på att jäsa degen nu, Ska den vara jätte "kladdig" för det är min???
penna Skrivet av Stina 2008-06-09 11:36
Jag lade till russin i degen, vilket gjorde bullarna underbart goda och fruktiga:)
penna Skrivet av Camilla 2008-05-20 12:40
Ska snart in med dem i ugnen, spännande.. första gången jag bakar bröd. receptet var inte svårt.
penna Skrivet av Anette & Nellie 2008-05-20 09:51
Dottern på 6 år sa "MERA sådana frukostbullar mamma". Det säger väl allt om hur dom smakar:))
penna Skrivet av Susanne 2008-02-03 13:51
Svar till sofiee: Nej du kan göra dem i någon annan form än runda. Tänk på att om du gör dem i någon annan storlek så måste du anpassa ugnstemperaturen och tid i ugnen. (Större bullar - lägre temperatur och längre tid) så att de blir genomgräddade utan att bli brända.
penna Skrivet av sofiee 2008-02-03 11:36
måste man göra dom i den formen?
penna Skrivet av Julia 2008-01-20 18:59
Dom ser ruskigt smaskiga ut!
penna Skrivet av Mojsing 2008-01-13 01:31
Bra grund för att göra min egna frukostbulls variant. Bytte ut lite & lade till lite.. Så nu luktar det underbart i lägenheten!
penna Skrivet av cathrine 2007-10-30 13:29
Hej

Ja, då var det först gången som man hade lagt bröd. Vi får väl se hur de smakar nu=-)
penna Skrivet av bumby 2007-08-11 14:11
Håller med sofiaa. Mer salt till receptet så blir det nog bra dock.

Kan rekommendera att baka in lite ost i mitten av bullen också. Det blev riktigt lyckat.
penna Skrivet av Lisa 2007-05-23 09:13
Mycket goda bullar som blev omtyckta av hela familjen!
penna Skrivet av sofiaa 2007-03-07 11:24
oj det var inget roligt recept då bullarna inte smakade något.
penna Skrivet av Susanne 2007-03-05 23:35
De har hyfsat lågt GI. Men vill du ha riktigt nyttigt bröd rekommenderar jag rågflingebullar.
penna Skrivet av Therese 2007-03-02 23:52
Kan detta bli lågt GI på något sätt?
  1