Kommentarer till Biff stroganoff - Sida 1

"Recept på Biff Stroganoff. En mycket god klassiker. Enkelt att göra med bilder steg för steg."

Har du provat receptet? Skriv gärna och berätta vad du tyckte! Har du en fråga? Ställ den här!

Skriv en kommentar

Kontrollord  
Kontrollorden är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info

Vill du ha svar?

Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info

Kommentarer

  1
person Svar till maria penna Skrivet av Susanne 2017-11-22 14:42
Kul att du tyckte om receptet! :)
penna Skrivet av maria 2017-11-21 13:18
Otroligt gött och matigt. Topp recept..
person Svar till Magnus penna Skrivet av Susanne 2017-01-22 03:29
Ja, det går alldeles utmärkt med lövbiff. Jag ska förtydliga det i receptet. (Lövbiff är innanlår.)
penna Skrivet av Magnus 2017-01-21 18:00
Funkar det med strimlad lövbiff?
person Svar till maräng penna Skrivet av oskar 2016-09-26 23:49
Det ska va grädde i biffstroganoff, har haft i min släkt i generationer.
person Svar till Deliquate penna Skrivet av Susanne 2016-06-22 03:27
Tack för tipset!
penna Skrivet av Deliquate 2016-06-20 20:42
Riktigt gott om man tillsätter 1 dl gott rött vin också!
person Svar till maräng penna Skrivet av Susanne 2016-01-22 03:24
Tack för din synpunkt. Man kan göra recept på olika sätt. Det blir gott både med crème fraiche och grädde tycker jag. Men självklart ska du göra din biff stroganoff med crème fraiche istället!
penna Skrivet av maräng 2016-01-18 19:21
Biff Stroganoff på grädde?! Gör om, gör rätt!
Det ska vara Creme fraiche eller smetana för syrligheten.
Receptet ovan är snarare gräddkokt kött med kryddor. Kan vara väldigt gott men är INTE Stroganoff!
person Svar till Maria penna Skrivet av Susanne 2016-01-16 03:22
Tack för bra tips! Kul att du tycker om mina recept! :)
penna Skrivet av Maria 2016-01-12 12:17
Jag brukar alltid steka lite rökt fläsk då jag lagar rätter med crème fraiche eller gräddfil. Inte mer än 2-3 matsked - men det gör en smakskillnad... :)
Tack för alla härliga recept!
Maria
person Svar till Jenny penna Skrivet av Susanne 2015-03-25 03:22
Tack så mycket! Roligt att höra!
penna Skrivet av Jenny 2015-03-22 13:49
Jag är så glad över att äntligen ha hittat en sida med stor variation och allt inte innehåller massa ägg, kyckling eller soja (eller allt annat som min sambo är allergisk mot, haha)! Jättebra matblogg!
person Svar till jim penna Skrivet av Susanne 2014-03-21 20:15
Trevligt att höra! :)
penna Skrivet av jim 2014-03-21 16:37
Vilket bra recept. Jag tog fram ett pkt ytterlår från frysen i tron att det var innanlår. Köttet fick puttra lite längre för att bli mört, men det blev jättegott.
person Svar till Monira penna Skrivet av Adi 2012-10-18 00:20
Smetana je nåt liknande gräddfil, men sedan ett tag tillbaka tillverkas smetana även i Sverige. Kolla på ICA efter Arla smetana.
person Svar till Monira penna Skrivet av Monira 2012-02-25 15:46
oj jag såg fel namn, men nu såg jag ju att rysk fru redan hade svarat på frågan hahaha
person Svar till rysk fru penna Skrivet av Monira 2012-02-25 15:45
Rysk fru: Vad är smetana för något?
penna Skrivet av Jonas i USA 2011-04-19 03:20
Hejsan!

Detta ser perfekt ut, precis sa som du beskriver det!

Tack for en jattbra matsida, jag kollar ofta da jag blir sugen pa nagon god Svensk mat.

Mbh / Jonas
penna Skrivet av rysk fru 2011-04-03 15:01
smetana ær græddfil, om någon skulle undra.
penna Skrivet av kurre 2011-01-06 13:28
Hej.

Detta recept är långt ifrån ett riktigt Biff Stroganoff recept.
Till rätten hör alltid:
rödbeta
saltgurka
lök
smetana
senap
(svamp) för ryssarna är detta mycket viktigt. Svampen bör dock vara "honungsskivling" inte champinjon som så ofta nämns, men det duger med svamp som svamp.
Köttet bör vara innerstek eller ytterfilé, tom innerfile´kan man kosta sig på ibland :)

Dessa ingredienser har jag tagit ur min mormors mors kokboksanteckningar. Hon kom från st. Petersburg
person Svar till Gunvor penna Skrivet av Susanne 2011-01-04 22:04
Det låter gott! Tack för tipset!
person Svar till susnet penna Skrivet av Gunvor 2011-01-04 21:42
Gillar man absolut inte svamp är det lite svårt.
Jag stekte morötter med löken och det funkade fint också =o)
person Svar till Gunvor penna Skrivet av Susanne 2011-01-04 21:13
Nej det blir det inte, men det blir godare med svamp.
penna Skrivet av Gunvor 2011-01-04 16:10
Blir den helt "förstörd" tro om man utesluter svampen? :-/
penna Skrivet av Nida 2010-08-07 16:27
Gott, gott, gott, tack,
penna Skrivet av Carina 2010-04-04 03:04
Helt underbart gott! Den godaste stroganoff jag ätit!
penna Skrivet av Jonas 2010-02-09 19:29
Helt suveränt gott! Tack för det receptet!
penna Skrivet av Annika 2010-02-06 17:28
Jag gjorde detta recept idag och det blev mycket uppskattat av alla. Tack för en bra sida.
penna Skrivet av Sandra 2010-01-29 19:34
Jättegott! Jag gjorde dubbelsats och testade med 1msk kakao och 2msk socker samt soja och det blev mkt godare!:)
penna Skrivet av Susanne 2009-10-14 17:49
Svar till Näringsterapeuten: Självklart ska man välja fullkornsris eller råris istället för vanligt ris om man äter enligt GI. Det kanske var lite slarvigt av mig att inte skriva ut det i klartext så jag har skrivit dit det nu i receptet. Tack för att du påpekade det.
penna Skrivet av Näringsterapeuten 2009-10-13 11:34
Ni verkar ju ha dålig koll på vad GI-kost innebär...RIS TILL????? Hade ni skrivit RÅRIS så hade det varit bättre iaf. Ok..ser nu att ni har föreslagit fullkornsris i ett inlägg. Alltid nåt...Ändra receptet istället eftersom det står under kategorin GI-recept.
penna Skrivet av catta 2009-08-29 17:32
Detta var jättelätt och blev mycket gott!!
penna Skrivet av Yasmina 2008-11-22 11:25
Jag som tappat mitt smak o luktsinne har svårt med mat men gjorde efter receptet och hela familjen älskade det. I dag skall jag testa på någon soppa. hi hi
penna Skrivet av Maria Borgström 2008-10-14 16:29
Om man lägger till lite kakao (ca en tesked)i Biff stroganoffen får man en mustigare och fylligare smak. En tesked (eller matsked...) socker gör alltid underverk i alla gryträtter!
penna Skrivet av Susanne 2007-11-13 21:59
Svar till Ann-louise: Jag vet tyvärr inte hur många gram kolhydrater det är i varje rätt så det är dessvärre omöjligt. Jag är bara en "vanlig" person som driver denna sajt.
penna Skrivet av Ann-louise 2007-11-13 13:22
Jag skulle uppskatta om ni uppgav hur många gram kolhydrater det är per 100gr i varje rätt.
penna Skrivet av Susanne 2007-07-19 05:24
Svar till Gittan: Nej, i GI-metoden ska inte kolhydrater uteslutas. Däremot ska man ta hänsyn till vilken typ av kolhydrater man äter. Man ska äta långsamma kolhydrater som har lågt GI. Välj därför fullkornsris till denna rätt om du vill äta hälsosamt.
penna Skrivet av gittan 2007-07-18 11:17
recepten säger servera med ris, ska inte det uteslutas i GI metoden?
  1