Kommentarer till Pajdeg med olja - Sida 1

"Mycket god och enkel pajdeg med olivolja och fullkorn som kan röras ihop och tryckas ut snabbt och enkelt."

Har du provat receptet? Skriv gärna och berätta vad du tyckte! Har du en fråga? Ställ den här!

Skriv en kommentar

Kontrollord  
Kontrollorden är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info

Vill du ha svar?

Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info

Kommentarer

  1
penna Skrivet av beatrice 2017-08-19 16:29
jag behöver ett repesept
med en paj deg på olja
har ett med salt i
behöver recept på paj med olja för söt deg
person Svar till Petter penna Skrivet av Susanne 2016-07-07 15:50
Tack för tipset!
penna Skrivet av Petter 2016-07-07 13:16
Jag har nyligen flyttat, och hittade ingen lämplig bunke, men det gick lika bra att blanda/knåda i en fryspåse - och skönt att slippa kladda ner händer och verktyg (när jag tryckte ut degen i formen vände jag ut och in på plastpåsen och hade handen i den, så kunde jag fortsätta vara okladdig)
person Svar till Lilija penna Skrivet av Susanne 2016-04-13 15:58
Testa att ta mindre mjöl, det ska inte bli torrt. Tänk på att hälla upp mjölet eller väga det när man mäter upp. Gräver man med decilitermått så packas mjölet och man tar för mycket, gäller särskilt vetemjöl. Men bra ändå att det blev gott dagen efter! Tack för att du skrev! 
penna Skrivet av Lilija 2016-04-09 16:55
Pajskalen blev lite torr. Men när jag hade pajen i kylen över natten och värmde dagen efter då mjuknade skalet. Klart godkänt.
Kram Lilija
person Svar till Lilija penna Skrivet av Susanne 2016-04-05 00:15
Vad trevligt! Ja du får gärna skriva hur det blev!
penna Skrivet av Lilija 2016-04-01 13:56
Hej.
Nu gör jag pajskal efter din recept. Spännande. Skriver sen hur det blev.
Lilija
person Svar till Avvai penna Skrivet av Susanne 2016-03-22 00:59
Nej det behöver man inte. Jag har aldrig gjort det iaf. Men skriv gärna hur det blev om du provar, om du tycker det blir bättre eller inte gör någon skillnad, är alltid intressant att veta!
penna Skrivet av Avvai 2016-03-20 09:16
Behöver man inte låta degen vila innan man trycker ut den i formen och sen innan den förgräddas?
person Svar till elin penna Skrivet av Susanne 2015-02-03 21:23
Så bra! :) Tack för att du skrev!
penna Skrivet av elin 2015-02-01 21:23
Jättebra recept! Letade efter ett recept utan smör och det blev helt underbart :)
person Svar till Camilla penna Skrivet av Susanne 2014-08-15 23:35
Tack för att du skrev! Vad roligt att höra! :)
penna Skrivet av Camilla 2014-08-13 22:20
Det här är världens bästa pajdeg, utan tvekan!
Jag använder alltid vetemjöl och dinkelmjöl, till lyxigare pajer väljer jag en god olivolja, till vardags rapsolja.
Har använt detta recept i flera år! :)
penna Skrivet av Anna 2012-01-24 13:19
Superbra recept på en lite nyttigare pajdeg! Tog 2 dl grahamsmjöl och 1 dl vetemjöl,hälften olivolja och hälften rapsolja. Det här receptet kommer jag alltid att använda hädanefter när jag gör paj!Tusen tack.
person Svar till Lorbazz penna Skrivet av Susanne 2011-04-17 21:43
Det beror ju på vilken smak det är på den olivolja man har. Men ta gärna rapsolja. Jag ska skriva in rapsolja i receptet.
person Svar till Eva penna Skrivet av Susanne 2011-04-17 21:42
Tack för bra tips!
person Svar till Eva penna Skrivet av Lorbazz 2011-04-17 19:28
håller med dig .. testade denna pajen men fy fan den va inte god..... olivoljan måste vara totalt överskattad, det e ju inte Itaienskt lantbröd det rör sig om det är paj!!
penna Skrivet av >Lena 2011-02-06 21:58
Jag har annvät denna pajdeg ett bra tag ,ibland använder jag bara fullkornsdinkel ibland bladar jag med vetemjöl jag tycker det är den bästa paj degen.
till mat.
penna Skrivet av Maria 2010-02-24 19:29
Väldigt god! Gillar den till alla pajer! Men för den lite mer traditionelle kanske den passar bäst till lite masstigare pajer som ex tacopaj.
penna Skrivet av Eva 2010-02-20 13:43
Använd gärna kallpressad rapsolja som ger en nötaktig smak. Ett annat alt är att byta ut hälften av smöret i vanlig deg till Kesella, ger en mera brödaktig smak.
Fullkornsmjöl tycker jag alltid ger en godare och smakrikare matpaj.
penna Skrivet av kocken 2010-02-13 14:03
Segt och smaklöst pajskal. Hela poängen med paj har gått förlorad. Tacka vet jag smör och vetemjöl.
penna Skrivet av monica 2010-01-18 19:50
älskar denna, både hälsosamt och mättar bra
penna Skrivet av Robin 2010-01-04 14:24
Bra pajdeg det här.
penna Skrivet av Tesan 2009-03-27 10:09
Jag är mycket nöjd med denna pajdeg gjord på bara olja- gör numera alla mina "matpajer" med detta pajrecept.
penna Skrivet av Nettan 2009-01-13 19:33
Hejsan!Här kommer det ett recept på "söt"pajdeg.
4 dl vetemjöl.200 g margarin:50g till varje dl mjöl.Ca 1 dl strösocker(igentligen lite efter tycke och smak)Du kan också blanda in havregryn någon dl eller så för en knäckigare känsla.Blanda alla ingredienser kallt tills det blir en smulig röra.Lägg den sedan ovanpå den frukt som du valt att använda till pajen.Lycka till!
penna Skrivet av jossefiin 2008-11-20 14:59
Ett jättebra pajdegs recept :) jag använder mig av detta varje gång jag ska göra paj!
penna Skrivet av Susanne 2008-11-10 17:18
Svar till Silvia: Nej jag tror inte den passar till söta pajer.
penna Skrivet av Silvia 2008-11-10 16:11
Hej! Jag undrar om den här pajdegen även passar till söta pajer och inte bara "mat"pajer? Tack så mycket! :)
penna Skrivet av Susanne 2008-07-16 00:25
Svar till wai: Jag tror ändå du ska förgrädda pajskalet så att det inte blir degigt. Men jag har inte provat att inte förgrädda det så om någon provar det så får ni gärna skriva hur det blev då.
penna Skrivet av wai 2008-07-14 08:11
Undrar om man måste förgrädda innan man gör fyllningen som skall ändå stå i ugnen i ca 40 min
penna Skrivet av Andreas 2008-02-26 13:04
Mycket god och krispig pajdeg som jag själv använde rapsolja till. Funkade fint med det.
penna Skrivet av Susanne 2008-02-02 16:53
Svar till Lena: Pajformen behöver inte smörjas.
penna Skrivet av Lena 2008-01-30 09:48
Pajformen, ska den smörjas eller funkar det ändå när det är olja istället för margarin ?
penna Skrivet av Sarah 2007-09-27 06:43
Mycket god! Jag använde den till pumpa- och currypaj och blev mycket godare än pajdegen dom använde i det receptet!
penna Skrivet av Helena 2007-03-11 22:34
Den godaste pajdegen jag har ätit! tycker att andra degar är för feta och kakiga! den här var matig och mycket godare!
penna Skrivet av Susanne 2007-03-05 23:32
Nej det går bra med annan olja också. Kolla gärna fettsammansättningen i innehållsförteckningen att den verkar bra. Jämför med olivolja som innehåller hälsosamma fetter.
penna Skrivet av Emma 2007-03-04 10:39
Maste det vara olivolja? Gar det med annan olja?
  1