Kommentarer till Mintchokladtårta - Lyxig kladdkaka med after eight

"Lyxigt men enkelt recept på mintchokladtårta som är som en kladdkaka med mintsmak från After eight. Mycket god!"

Har du provat receptet? Skriv gärna och berätta vad du tyckte! Har du en fråga? Ställ den här!

Skriv en kommentar

Kontrollord:  
Kontrollorden är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info
Vill du ha svar?
Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info

Kommentarer

  1
penna Skrivet av mässing blandare
Vad smaskigt! :)
penna Skrivet av Ylva
Ska det verkligen vara i så mycket bakpulver så att den sväller så pass mycket?
besökare Svar till tara penna Skrivet av Susanne
Trevligt att du gillade den! :) Kolla receptet på kladdmuffins, kanske fungerar att lägga på en ruta after eight på varje muffins? Se bara till att den totala tiden i ugnen blir lagom, så att muffinsarna blir lagom kladdiga. Skriv gärna hur det blev om du provar! :)
penna Skrivet av tara
Den blev jättegod! Ska ta med och bjuda på den om några veckor men det kan bli svårt att ta med den som tårta så kan man göra den som muffins istället?
besökare Svar till princess penna Skrivet av Susanne
Jo det kan du, blir förstås en annan smak. After eight har ju en tydlig mintsmak, jag kan tänka mig att t.ex. daimsmaken inte blir lika distinkt men säkert gott. Skriv gärna hur det blev om du provar! :)
penna Skrivet av princess
Kan jag inte använda daim eller någon annan choklad istället aftereight?
besökare Svar till uyen penna Skrivet av Susanne
Roligt att höra och bra att veta att den går att frysa! Tack för tips om fullkornsvetemjöl och mindre socker!
penna Skrivet av uyen
Fantastiskt god kaka. En absolut favorit bland både barn och vuxna. Går jättebra att frysa.
Jag använder hälften vetemjöl och hälften fullkornsvetemjöl samt bara 1.5 dl socker och det blir riktigt bra.
besökare Svar till Mary penna Skrivet av Susanne
Tack så mycket för de vänliga orden! :)
penna Skrivet av Mary
Hej Susanne! Måste bara skriva och ge dig lite beröm. Varje gång jag vill laga något riktigt gott går jag in på recepten.se. Ingen annan sida är lika bra! Du verkar vara en väldigt kreativ och duktig kock och jag är imponerad över denna sida!Hälsningar Mary
besökare Svar till MissLie - Fucked up penna Skrivet av Susanne
Roligt att höra! Ok, tack! :)
penna Skrivet av MissLie - Fucked up
Åh, denna är så god, så jag var bara tvugen att dela på min blogg. Hoppas att det är okej. Jag länkade självklart hit! :)
besökare Svar till Tess penna Skrivet av Susanne
Låter gott! :)
besökare Svar till Linda penna Skrivet av Tess
Hej.

Jag gjorde dessa som muffins och dom blev kanonbra.
besökare Svar till Linda penna Skrivet av Susanne
Du behöver en form med ungefär likastor yta som står angivet i receptet. Tar du en form med mindre bottenyta så blir kakan högre och får längre gräddningstid i ugnen. Tar du en form med större bottenyta så blir kakan lägre/tunnare och får kortare gräddningstid.
Troligtvis är din vanliga plåt alldeles för stor så det kommer antagligen inte bli bra. Formen behöver även ha en kant så att inte smeten rinner över.
penna Skrivet av Linda
Kan man lägga smeten i en vanlig plåt o lägga i ugnen i stället för formen??
penna Skrivet av Carina
Har gjort denna flera gånger. Nu undrar jag om det är någon som har prövat att göra dem i muffinsformar och hur det blir.
penna Skrivet av Fia
Jättejättegod och smidig! Passar bra till kalaset imorgon med en klick grädde på.
penna Skrivet av Malin
Supergott blev det! Gjorde efter receptet och det blev verkligen bra. Man kan ev ta lite mindre after eight om man vill ha det mer neutralt
penna Skrivet av Sofie
Det blev hur bra som helst!
Garnerade med jordgubbar och hade grädde till. Alla tyckte den var mumsig!
penna Skrivet av Sofie
Jahaja! Då blir det denhär kakan imorgon när min pojkväns föräldrar kommer på besök :) Hoppas på gott resultat!
besökare Svar till Banana penna Skrivet av Susanne
Ja det kan man väl. Blir kanske ganska mastig tårta och den kan ju vara lite seg och hård på ytan på kanterna. Annars kan jag rekommendera chokladbottnarna i denna chokladtårta.
penna Skrivet av Banana
Hej! Kan man anvanda kladdkakan som en tartbotten? Tankte anvanda mig av tva stycken..
besökare Svar till Annica penna Skrivet av Susanne
Den bör hålla sig bra i kylskåp. Det kan bli problem med att chokladen blir lite vitfläckig om du fryser in den, men annars går den bra att frysa in (den kommer smaka lika bra, men möjligtvis då att den får skönhetsfläckar).
penna Skrivet av Annica
Denna tårta ska serveras om 4 dagar, kan den stå i kylskåp tills dess eller var jag för tidigt ute? Kan man frysa in den?
besökare Svar till lovise penna Skrivet av Susanne
Ja ta kortare tid om den blev torr. Tänk på att ugnstiden varierar med hur stor form man har. En större form ger kortare gräddningstid.
penna Skrivet av lovise
Den blev sjukt torr! minska tiden med flera minuter!!!!
penna Skrivet av evve
ååh den här är ju så underbart god :D
vill bara tipsa om att ta vaniljglass istället för grädde till! det gör att ''glasyren'' blir mer knäckig och supergod när de blandas! MUMS
penna Skrivet av mariam
fantastiskt gott
penna Skrivet av leika
undebart goda
penna Skrivet av Christina
Håller med, enkel och god. Vill tipsa om att det
räcker bra med en liten ask After Eight. Tag 10 st i smeten och 14st till glasyren.
penna Skrivet av Annika
Lätt att göra och jättegott! :) Rekommenderar denna!
penna Skrivet av nadja
fy vad gott!! godaste jag har smakat ska defenitivt göra om den mummmmmms!!
penna Skrivet av nadja
denna kladdkaka är den godaste av alla sorters kladdkakor med grädde och färska jordgubbar eller vilken frukt som helst är den ännu godare
LOVE IT !!
penna Skrivet av Cicci
Supergott!! Grädden gjorde pricken över i.et :D
Måste göra den igen
penna Skrivet av Aupendi
Min allra första mintchokladkaka står i ugnen as we speak!
Har blivit bjuden på denna på ett kalas en gång - Mums! Måste se om jag kan göra den lika bra!
besökare Svar till Stressad penna Skrivet av Susanne
Se receptet på kladdmuffins och gör det istället om du vill ha i portionsformar.
penna Skrivet av Stressad
AKUT HJÄLP!
Har en liten fråga, har tänkt göra denna kaka till en fest på ca 40 personer, och funderar på om det går att använda muffins formar istället för form med avtagbara kanter? Tycker om att dekorera och det är lättare att göra detta när det är portionsvis =) Hur länge bör dessa då vara inne tro? Gällande glasyr så kanske man kan lägga en hel eller halv (smaksak) uppepå varje muffins (när det är några minuter kvar på gräddningen).
penna Skrivet av Den som fyller 12 år!!
Hej jag ska baka after eight kladdkakan den ser så god ut!
penna Skrivet av Petra
Lyxig och SUPERGOD!!!!!
penna Skrivet av Kerstinmedk
Jag gjorde nyss denna kladdkaka, har inte smakat än men jag anar att den kommer smaka dundergott! Ett tips: Jag tog dubbelt så mycket After Eight till glasyren, för när jag skulle smeta ut dom 12 första rutorna så räckte det inte, så jag la på dubbelt så mycket och då det blev kanon, sedan garnerade jag med silver kulor :D GOTT!
penna Skrivet av elif
tackar.:) det var jättegod.
penna Skrivet av Linnea
Mums!
Jag håller på att baka denna kaka och den luktar väldigt gott och efter alla bra kommentarer tror jag att den blir smaskens.
penna Skrivet av Jessica
Fantastiskt god och lyxig kaka! Ska bli min standarddessert nu ett tag framöver;-)
penna Skrivet av Sofie
Låter supersmaskig!! Den här kakan tar jag med mig till nyårsfesten. Gott nytt år!
penna Skrivet av Anki
Låter gott. Ska nog också göra till nyårdesserten med hallon och grädde.
penna Skrivet av kladdkaka;)
Superbra sida:)
Ska ha den här kakan som efterrätt på nyårsmiddagen!! :)
Konstigt att jag aldrig har sett sidan förut, den dök upp när jag letade cheesecake men det här blir mycket bättre:)
penna Skrivet av Susanne
Svar till Vampire: Kul att du lyckats med recepten och kul att du gillar min receptsajt så mycket! :-) Nej då jag ska inte lägga sajten, jag ska snarare utöka den! ;)
penna Skrivet av Vampire
JÄTTE GOD!! Helt klart 5 dl av 5 dl :) blev jätte fin och alla i familjen tyckte om den. Testade även pasta carbonnara som lunch och den tyckte dem också var super god! Bra sida lägg inte ner den :) den har fått mig att vilja laga mat och baka åt hela familjen fast jag bara är 16 år.
penna Skrivet av Susanne
Svar till OkeyDokey: Kul att du gillar mina recept! Du kan läsa svaret på din fråga och lite mer om du går in i menyn ovan med rubriken "Recepten.se" och sedan klickar på "Om". Där finns lite info om sajten, recepten och mig.
penna Skrivet av OkeyDokey
Hejhej! Du har jättegoda recept!

Men jag undrar bara om du har hittat på alla recepten eller tagit dom från en bok? :o
penna Skrivet av Susanne
Svar till Mandeln: Det är bättre du gör receptet på vanlig kladdkaka då. Sök på kladdkaka.
penna Skrivet av Mandeln
Kan man hoppa över after eight ? ;D
penna Skrivet av linda olsson
jag lät min man prov på att smaka först han tyckte om kakan var jätte god han sa till mig det här är det bästa du någonsin bakat
penna Skrivet av Safa
du har så sjuuukt goda recpet. Har lust att baka allt på engång..
Du ska bara veta hur mycket det saftas i munnen just nu..
penna Skrivet av Py
Supergo kaka! Den kommer bli en favorit hos oss.

:C)
penna Skrivet av Marcus
Det var godare med vaniljglass :)
penna Skrivet av Sofia
Min största favorit :) Alla i familjen älskar den så ett stort plus på den (y) Den är bäst dagen efter.
penna Skrivet av Susanne
Svar till Annica: Ja det kan du göra. Smält chokladen och rör i smeten. Mängden choklad kan du nog ta så mycket du vill ha, kanske ca 100 g blir bra.
penna Skrivet av Annica
Kan man byta ut kakao till blockchoklad?
penna Skrivet av Emmy
Himmelskt god!!! Ett stort plus till den här kakan!!! Enkel och alla berömde den mycke! Den va inte alls rinnig bakade precis enligt receptet!
penna Skrivet av Susanne
Svar till Emmy: ja du kan egentligen lägga på vilken choklad du vill efter tycke och smak, tänk bara på att om du vill använda tjocka bitar så får du smälta chokladen i mikro eller vattenbad först för då smälter de inte tillräckligt av kakan. Men har du tunna bitar så går det bra. Apelsinchokladbitar tror jag skulle vara gott. Skriv gärna och berätta hur det blev om du provar någon annan variant än mintchoklad.
penna Skrivet av Emmy
Kan man lägga nån annans slags chocklad på?

/Emmy
penna Skrivet av Caroline
Jättegod! Håller inte alls med er som säger att den ska vara inne längre än receptet säger. Jag hade inne den så länge som det stod, tycker inte alls att den blev kladdig. Gillar man kladdiga kladdkakor så får man nog ta ut den lite tidigare. Men den blev hur god som helst!
penna Skrivet av vanessa
Jag åt dn här kakan idag och oj så god den var!
Alla mint och chokladälskare kommer verkligen tycka att den här kakan är bland dem godaste desserterna som finns! :)

VÄRT ATT TESTA!
penna Skrivet av Chris
Så underbart god kladdkaka!! Behöver dock gräddas ca 30 min innan man lägger på glasyren..
penna Skrivet av Susanne
Svar till Emmy: Den håller sig minst 5 dagar i kylskåp. Jag har inte provat att frysa den men jag tror att det går bra att göra det och då bör den hålla sig 3-6 månader. Om du provar skriv gärna hur det blev!
penna Skrivet av Emmy
HUr länge håller den?
Kan man frysa in den?
penna Skrivet av Nettan
Denna kladdkakan är sååå god!!
penna Skrivet av Karin
Jag har bakat den här flera gånger (har samma recept i en bok hemma) och tycker den är helt underbar. Den bör gräddas lite längre än vad som står i receptet, och sen är det viktigt att den serveras väl kyld för att den ska komma till sin rätt. Bakas med fördel 1-2 dagar i förväg för den blir godare om den får stå till sig lite.
penna Skrivet av johanna
Ni vet hur det ibland blir alldeles tyst runt bordet för alla njuter av maten!?? Det blev det när jag serverade denna! Underbar! Lagom kladdig! Den ska jag befinitivt baka flera gånger!
penna Skrivet av Chokladälskaren!
Ska testa genast!!! =)
penna Skrivet av jenny
18 minuter i ugnen blev alldeles för litet då var den jätterinnig.Fick baka den två gånger första ggr så glömde jag bakpulvret... Fast den var iofs helt ok utan det...
penna Skrivet av Ulrika
Hade denna på symötet i veckan. Det blev succé! Fick lämna ut receptet direkt. Ingen tyckte den var söt, mintsmaken var lagom. Jag serverade med vispad grädde och till kaffet efter maten, så den räckte till 13 pers...
penna Skrivet av johanna
Den va super god.förutom att den vart JÄTTE rinig
penna Skrivet av Cecilia=)
Kanon god! Gjorde denna till en fest å den tog slut med en gång.. =)
penna Skrivet av Barbro
Delade kakan i bitar före serveringen.Hade den som dessert.Då räcker den till 12 personer.
penna Skrivet av kamilla
det ser jätte gott ut ! ska baka den snart... mmmmh
penna Skrivet av Susanne
Svar till Carro: Tack, ibland är man blind...
penna Skrivet av Carro
Lagade nyss den här MED bakpulver (det stod ju så i receptet), och det blev riktigt gott det också och liknade kladdkaka i konsistensen!
penna Skrivet av Susanne
Svar till Eva: Ja du kan grädda den i en pajform. Ja det ska vara bakpulver i.
penna Skrivet av Eva
det går bra att grädda i pajform också ska det vara bakpulver i?
penna Skrivet av Susanne
Svar till Isabella: Ja det borde gå bra men jag har inte provat. Skriv gärna och berätta hur det gick om du provar. Det enda jag kan tänka mig kan vara ett problem är om man har en jättestor långpanna som är mycket större till ytan än 2 runda formar. Då blir kladdkakan mycket tunnare och då blir tiden i ugnen kortare.
penna Skrivet av Isabella
Kan man dubbla satsen och baka i en långpanna, någon som provat??
penna Skrivet av Susanne
Svar till PatrikeN: Det går säkert bra om det är tunna chokladrutor (så att de smälter).
penna Skrivet av PatrikeN
Borde det inte gå att byta ut after eight mot Creme de Menthe?
penna Skrivet av Susanne
Svar till Jojo: Det är ju meningen att kakan ska sjunka ihop så den ser ut som på bilden. Alla kladdkakor sjunker ihop när de svalnar eftersom det inte är bakpulver i och det är meningen att de ska få den sega, kladdiga konsistensen och inte vara som sockerkaka. Det spelar alltså ingen roll om du låter den svalna i rumstemperatur eller kylskåp. Om du vill göra en mer sockerkaksliknande kaka rekommenderar jag chokladsockerkaka eller nötchokladkaka.
penna Skrivet av Jojo
Fattar inte. Har gjort den två gånger men när jag tar bort löstagbara kanten så faller skiten ihop..Har låtit den svalna länge... Ställer ni den i kylskåp?
penna Skrivet av Carl / Sofia
Verkligen kanon gott. Eller har bara smakat smeten änsålänge, den ligger på gräddning i ugnen.
penna Skrivet av Provsmakarn
Hur god som helst om man gillar mintsmak, däremot tycker jag det var lite för mycket mint, men om man skippar glasyren (eller gör mindre glasyr) så blir det mycket bättre!
penna Skrivet av Mikael Kilter
Den här kakan är hur kung som helst! Bara att sätta igång och baka =)
penna Skrivet av Ida
TIPS!!!
Lägg färska hallon och jordgubbar pa toppen av kakan, och en klick vanilj glass sidan om. Det blir mums.
penna Skrivet av chokladälskar'n
perfekt för en regnig dag som denna, nu väntar kakan på att bli klar.. o överraska mina vänner med hembakat!
penna Skrivet av therese
för alla choklad älskare =)
penna Skrivet av Jenny
Har precis kakan i ugnen och längtar tills imorgon när jag ska bjuda på kakan på jobbet. Den är så underbart god! Svar till Julia: Du kanske glömde sätta in kakan i ca 3 minuter till för att smälta After Eight rutorna som man ska lägga på. För då är det inga problem att stryka ut den smälta chokladen efteråt.
penna Skrivet av malin
halverade sockermängden den blev ändå äckligt söt ät after eight som den är istället
penna Skrivet av britt
för söt
penna Skrivet av Bakgalen
Supergod!! alla här hemma älskar den, lätt den godaste:)
penna Skrivet av Mormor
Vilken succe, så jättegod- alla var nöjda och åt
och åt..trodde den skulle vara mäktigare men det tyckte iallfall inte de danska gästerna. Och
barnbarnen älskade den. Serverade med färska
jordgubber o vispad grädde med lite glass i.
UNDERBART GOTT. Det var inte första gången
jag bakade denna! TACK för ett bra recept!
penna Skrivet av Mormor
Ska bli mycket spännande att pröva denna -
ska ha danska VIP-gäster till helgen,
Hoppas den blir bra!!
penna Skrivet av Sofia
Helt underbar kaka. Superlätt att göra o känns väldigt mäktig o lyxig.. Roligt med något som är så gott är så lätt o göra.. Klart den bästa kladdkakan.
penna Skrivet av Stina
Absolut den BÄSTA kladdkaka jag någonsin smakat :)
penna Skrivet av Anonym
Denna kaka borde alla testa på den är helt underbar!
penna Skrivet av Tina
en helt underbar kladdkaka.mums
penna Skrivet av *Kyckling ljudet*
Jag ska baka den nu. Den kommer bli så god! Men mina gäasten kommer inte få något
penna Skrivet av Susanne
Svar till anonym. Graderna står i receptbeskrivningen om du läser. 175 grader.
penna Skrivet av Anonym
och var står graderna då
penna Skrivet av Emma
Det vattnas i munnen på mig! Den där kakan är verkligen värt ett försök. Önska mig lycka till! ;)
penna Skrivet av Susanne
Svar till hanna: Ungefär. Det beror på hur länge man gräddar kladdkakan i ugnen.
penna Skrivet av hanna
hej ja undrar om den är lik kladdig som en kladdkaka!!??
penna Skrivet av kocken
riktigt god och det är ett smidigt recept.
Tackför den!!
penna Skrivet av Våren
Jättelätt och jättegod!
penna Skrivet av Emma & Veronica
Mäktig men SUPER god;)!!!!
penna Skrivet av Susanne
Svar till rosten: Det är ingen dum fråga, jag hade missat att skriva det så nu har jag lagt till det. Den ska gräddas i mitten av ugnen. Tack för att du uppmärksammade mig på det!
penna Skrivet av rosten
jätte korkad fråga, men ska den stå i mitten av ugnen när den gräddas?
penna Skrivet av Angelica
Jag och en kompis hade maskerad och hade kladdkakan till efterätt. Den var myket kladig men grymt god =)
penna Skrivet av Dina
Jag gjorde denna idag och jag kan inte säga annat än MUMS !! Enkel, lätt att göra och jättegod.
penna Skrivet av mumma
GOOOOOOD som tusan!!!
penna Skrivet av Julia
Jag bakade den och den var skitgod :D Godaste kakan jag smakat! Men när man satte på mintrutorna som glasyr så smälte det inte så bra så den såg lite konstig ut men det är ju smaken som räknas!! :D
penna Skrivet av Anna
En tjej i mitt studentbygge gjorde den här och det är fett den godaste kladdkakan jag ätit i hela mitt liv. För god.
penna Skrivet av Lena
Jag hade inte aftereight hemma, tog istället vanlig mörk blockchoklad och mint droppar, köpta på apoteket blev kanske inte lika lyxigt, men supergott ;)
penna Skrivet av Anneli
Absolut en ny favorit! Supergott!
penna Skrivet av Gabi
Jag ÄLSKAR kladdkaka! när jag gjorde den så var den jätte god =)
penna Skrivet av Elin
Fanns inge after eight någonstans så jag körde med nobelss mint. skit gott :)
penna Skrivet av bjogum
SÖT SOM SATAN
penna Skrivet av mille
Jättelätt att baka även för den som är nybörjare. Ett stort plus i kanten till steg-för steg beskrivningen. Supersupergod! Min nya favorit!
penna Skrivet av Neea
Underbart god kladdkaka mastigt som bara den så det räcker bara med en bit , servera gärna med vanilfvisp och några varam hallon jämte :)
penna Skrivet av Sanna
Jättegod! Den är verkligen lyxig. För att bryta av den mäktiga smaken är det gott att servera den tillsammans med bär.
  1