Klassiska goda kanelbullar, kallas även kanelsnäcka eller kanelsnurra, här är mitt väl beprövade recept. Njut av hembakat vetebröd. Doften som sprider sig i huset när bullarna gräddas är svårslagen.
Mitt bästa tips för saftiga och goda bullar är att inte ta för mycket mjöl - ju mindre desto bättre samt att använda äkta smör.
Servera gärna en hembakt kanelbulle med ett glas kall mjölk, fantastiskt gott!
Här är mitt kanelbullerecept!
Tid: ca 2,5 timmar
ca 50 st
Näringsvärde per bulle (37 g): 116 kalorier, 16 g kolhydrater, 5 g fett, 2 g protein, 1 g fibrer
225 °C i mitten av ugnen i 8-10 minuter med över- och undervärme
200 °C i mitten av ugnen i 10-12 minuter med varmluftsfunktion
Baka kanelbullar så här:
Tips & tricks:
Det går bra att göra dubbel sats (eller fler)!
Variationstips:
Kanelen i fyllningen kan bytas ut mot kardemumma eller vaniljsocker, så blir det kardemummabullar respektive vaniljbullar istället!
En annan god fyllning: Blanda ihop 50 g smör, 2 dl hallon och 200 g mandelmassa (riv mandelmassan med rivjärn).
Hållbarhet och förvaring:
Kanelbullarna går bra att frysa och håller sig minst 3 månader i frysen. I rumstemperatur blir bullarna snabbt torra så de man inte äter upp direkt rekommenderas att frysa in.
Ja visst det går bra. Följ instruktionerna för torrjäst, läs på förpackningen.
✏️Skrivet av Jennie Blomgren
Kan man göra enligt samma recept om man använder torrjäst?
✏️Skrivet av Anna
Till eot.
Jag gör dessa på 11dl mjöl.
Låt maskinen knåda degen i ca 10 min så glutenet får jobba.
✏️Skrivet av Julie
Hi Susanne, thanks for a great recipe. I usually make them from the recipe in, Sju sorters kakor. With that recipe...
I have a few problems; the amount of flour always seem to be not enough and the dough is usually sticking to the sides of the mixing bowl (1,3 litre mjöl). I always thought it was because of the type of flour I was using, (ingen vetemjöl av Svensk typ här i England), but now, having read the comments below I don't think it's the type of flour but rather the quantity.
The other problem I had was the amount of filling, the basic recipe is 75 g butter for the whole dough. That's not enough for me, so I use 75 g smör, 1 tsk kanel, 1/2 dl söcker, for each half of dough. But I think, I will do as you say, which is 100 g smör, because the buns are usually quite oily at the bottom of the cupcake forms.
My next problem was the dimensions the dough needs to be rolled out at. Your step-by-step guide solved that. Many thanks 😂
And the last problem of course is, there's no fresh yeast to be bought in the UK! I use dry yeast, which is mixed with the flour, sugar and salt. Then add the melted butter mixed with the milk.
The temperature of the liquid has to be 45 C when using dried yeast.
As a guide, it's 8 g dried yeast to 500 g of flour. The yeast packet doesn't come with instructions either!
While I'm writing this, I thought of checking Amazon and of course, there's fresh yeast to be bought there: https://www.amazon.co.uk/s?k=fresh+yeast&ref=nb_sb_noss_2
That means I will be using fresh yeast again in the future
I haven't tried your recipe as yet because I found this site today and I baked cinnamon buns last night!
I bought your app about half-an-hour ago and I think it will be very useful.
Once again, thank you very much. Stay safe 😊
✏️Skrivet av Andrea
Hej Susanne.
Först och främst vill jag tacka så mycket för recepten.se, fantastiska recept alltså och även enkla!
Jag bor i England men föredrar fortfarande följa svenska recept.
Saknar kanelbullar väldigt men problemet är att färsk jäst inte finns här, har kollat och frågat överallt 😞
Undrade om du kanske hade alternativ till färsk jäst, jag hoppas att du kanske har recept med torrjäst istället???
Tacksam för svar