Kommentarer till Kanelbullar - Sida 4

"Baka klassiska kanelbullar. Mycket goda och saftiga bullar med kanel och kardemumma som är enkla att göra med detta recept."

Har du provat receptet? Skriv gärna och berätta vad du tyckte! Har du en fråga? Ställ den här!

Skriv en kommentar

Kontrollord  
Kontrollorden är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info

Vill du ha svar?

Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info

Kommentarer

förra sidan   1   2   3   4   5   6   7   8   9   nästa sida
penna Skrivet av Nimo 2010-12-23 21:02
Asså man måste ha extra fyllning.
Iaf när jag gjorde så var jag tvungen!;D
penna Skrivet av Nimo 2010-12-23 20:59
Kan man inte göra utan formar om man bara har några o det fattas typ 10 st ?;S
Undrar.. o e Tacksam för anbbt svar!xD
penna Skrivet av johan 2010-12-23 18:19
Om det blir hit-or-miss med jaesning av degen, kan man se till at jaesningen kommer igaang ordentligt med en "sponge" metod. Mixa 3/4 av vaetskan (temperatur av vaedska aer kritiskt - ikke mer aen ljummet, du bor kunna saetta fingret i vaedskan i laengre tid utan obehag !), jaesten och 1/3 av mjoelet till en smet och laat detta jaesa till i 20-30min. Om jaesten kommit igaang so bordet det blivit en "sponge" konsistence av den loesa degen. Mixa sedan resten av ingredienserna as per receptet. Om det aer ett kallt koek anvaender jag alltid denna metod. Apologies foer terrible Swinglish spelling.
Johan
penna Skrivet av Johan 2010-12-22 23:14
Gjort dessa flera gånger nu. Använder dock mycket mer smör än det som står i receptet. Och har sirap i kanelsmeten. Pröva det!
person Svar till nadia penna Skrivet av Susanne 2010-12-22 17:23

Om degen inte jäser, prova att jäs den längre tid, en timme är helt ok. Jästiden beror på rumstemperatur, drag samt degvätskans temperatur. Lägre temperatur - längre jästid.

Men det absolut viktigaste är att degvätskan inte är varmare än 37 grader när du häller den på jästen för då dör den och då kommer det aldrig att jäsa. Visst 38-39 grader är nog ingen fara men inte mer.

Samma svar till "anonym".

penna Skrivet av nadia 2010-11-27 18:10
Jag har gjort bullar efter det här receptet två gånger och gör nu min tredje gång. Första gången gick det bra, men använde mycket mindre mjöl än vad som stod. Andra gången jäste inte degen(?). Denna gången behövdes mer mjöl för att få degen att hålla ihop. Konstigt att det kan bli så olika olika gånger fast man använder samma recept.
penna Skrivet av Michaela 2010-11-13 21:37
Jätte goda! Dock tyckte inte jag att 7 dl mjöl behövdes, lite mindre räckte gott och väl! Dessutom behövs det mycket mycket mer smör än vad som står, för att de ska bli så där jätte saftiga och härliga!
person Svar till Maja penna Skrivet av Susanne 2010-11-02 17:10
Det är ingen fara med 3 dagar gammal jäst. Jag har bakat med åtminstone 2 veckor gammal jäst och det har gått alldeles utmärkt!
penna Skrivet av anonym 2010-11-01 17:03
hmm. jag tyckte att degen inte jäste....
penna Skrivet av Maja 2010-10-31 17:14
Spyr man om jästen är 3 dagar gammal?
Hoppas inte det för då kommer mamma spy :/
person Svar till Ania penna Skrivet av Susanne 2010-10-27 03:28
Ja var noga med att inte ta för mycket mjöl! Sedan efter gräddning och att de svalnat, frys in de du inte äter upp samma dag. Ta sedan fram de du ska ha vid varje tillfälle ur frysen och tina försiktigt i mikron eller tina i rumstemperatur och kör en kort stund i mikron strax före servering så att de är ljumna när man äter dem.
penna Skrivet av Ania 2010-10-24 10:08
Hej jag ska göra kanelbullarna nu men jag vill inte att det ska bli så torra och äckliga kan man göra något? :) / tacksam för svar
person Svar till Robbas penna Skrivet av Rebecca 2010-10-21 14:49
Bra att jag såg att du skrivit de, jag dubblade den och dom blev super! Tack :)
penna Skrivet av Rebecca 2010-10-21 14:48
Dom blev verkligen super duper goda! Jag tänkte nämligen överraska min sambo med nybakta kanelbullar! Jag tror han kommer att tycka dom är super goda! För det tyckte minsann jag!
penna Skrivet av Robbas 2010-10-16 22:20
Goda men jag tycker att fyllning åtminstone borde dubblas.
penna Skrivet av Ninnsan 2010-10-12 20:13
Kalasbra recept. Använde dock en ½ burk kessela till dubbel sats. Blev ännu fluffigare och saftigare.
person Svar till cissi penna Skrivet av Susanne 2010-09-21 14:57
Se svaret från Hanna som är allldeles utmärkt! Här i Sverige är det 12 gram torrjäst som motsvarar 50 gram färsk jäst. Men läs gärna på de torrjästpåsar som finns i NZ vad som gäller. Likaså bör det stå på dessa påsar hur många grader degvätskan ska vara. Det borde dock vara ungefär samma. Torrjäst blandar man alltid i mjölet så du värmer alltså bara degvätskan och häller i den i bunken sedan tillsätter du kryddor m.m. och så mjölet som du blandat ner torrjästen i. 
person Svar till cissi penna Skrivet av Hanna 2010-09-18 11:03
Jag bakar bara med torrjast for søta deg vilket ær det bæsta( 1 påse torrjæst med 12 gram motsvarar 50 gram færsk jæst. Då blandar du den torra jæsten i mjølet så blandar du i alla torra ingredienser i mjøl och jæst blandningen ( socker, kardemumma och salt). Så blandar du i det smælta smøret og till sist mjølken som ska vara 40 grader celsius. Då blir degen perfekt!!

Lycka till!
penna Skrivet av cissi 2010-09-18 01:23
Bor pa NZ o har jatte svart att fa tag pa farsk jast, hur mkt torr jast ska man anvanda istallet och nar ska man tillsatta det?
penna Skrivet av Sophie 2010-09-13 22:57
Tips! Om man vill ha både kanelbullar och t.ex. vaniljbullar, så kan man dela upp degen sen i två delar och göra två olika fyllningar! Men ta bara hälften av fyllningsreceptet då! :)
person Svar till fat penna Skrivet av Susanne 2010-09-12 23:35
Nej, du måste ha jäst om du ska baka de här bullarna. 
penna Skrivet av fat 2010-09-12 10:06
går det att baka utan jäst jag undrar det.
penna Skrivet av Sofia stenstad 2010-09-09 19:44
Hihi jag håller på att baka dessa godingar jusst nu. men attans! jag såg bilder på kaveln och "PLING" sa det i huvudet och jag kom på att jag har ingen sådan. :( Någon fredlig själ där ute som vill låna ut en kavel till en stackars förvirrad amatör bagare :) tack på förhand <3
penna Skrivet av Max 2010-09-09 17:37
Håller på att baka dem nu hoppas dem blir goda
penna Skrivet av maya 2010-09-03 13:50
jätte bra recept!den blev jätte god saftig och mjuk bara bäst bäst....jag tar alltid denna recept när det gäller kanelbullar
penna Skrivet av Raja Khurram 2010-08-11 02:31
Excellent recipe, I really enjoyed baking and eating them
Have you thought of developing another version of your website in English also ? It will benefit many people like me coz when we translate sometime we get confusing text and recipe may be destroyed.
penna Skrivet av Rickard 2010-08-09 18:06
Otroligt bra recept!
person Svar till malli penna Skrivet av Susanne 2010-07-21 23:53
Nej man måste inte ha kardemumma. Det går bra med kanel istället, det blir jättegott det med!
person Svar till LL penna Skrivet av Susanne 2010-07-21 23:48
Låter jättegott! Tack för alla bra tips!
penna Skrivet av LL 2010-07-21 15:22
Jag har bakat dessa ett flertal gånger i flera varianter; vanliga med kanel, med vaniljsocker och krossad mörk choklad, nu jäser senaste varianten: nötkräm med smör och riven mandelmassa. Jag gör "vridna bullar" istället för de traditionella, och resultatet har blivit toppen varje gång, så receptet rekommenderas varmt!
penna Skrivet av malli 2010-07-19 20:34
Jag är allergisk mot kardemumma går de att byta ut den mot nått annat?
penna Skrivet av Felix 2010-07-08 09:30
Ska baka dom nu. Hoppas dom blir goda xD
penna Skrivet av Sandra 2010-07-07 23:27
Använde lite vaniljsocker istället för kardimumma, o massa kanel o socker o smör i fyllning, o massa pärlsocker, blev super duper gott :)
penna Skrivet av Martina 2010-06-29 18:18
Kanelbullarna ser riktigt goda ut. Jag ska strax prova att baka dem
penna Skrivet av Gudrun 2010-05-13 16:43
Skeeetfina bulls, smakar mummilimumma
penna Skrivet av Fredrik ( Kaffe ) 2010-05-09 14:52
Fett nice bullar =) fast som sagt ha lite högre värme än 37 grader annars blir de bara skit av de :P och ha gärna mer kryddor i så smakar dom mera :)
penna Skrivet av Nagimaldin 2010-04-23 13:58
Det här blev bra men med litte special är det mycket bättre
penna Skrivet av alice 2010-04-21 20:29
jätte goda bullar.sommaren på 2010 kommer bli det bästa bull åter någonsin med dethära receptet :D
penna Skrivet av nanna 2010-03-11 13:52
jag har provat blev jätte goda!!!
penna Skrivet av loppys 2010-02-19 15:02
Jätte goda bullar blev det, men tycker att det är lättare att smöra på smöret och sen strö över kanelen/vaniljen efter =) slipper mera kladd! :=).
Men jätte lätt och det gick så fort denna gång jämfört med anndra ggr.
Kram.
penna Skrivet av Susanne 2010-02-18 19:13

Svar till Jennifer: Det viktiga är att temperaturen blir ca 37°C annars så jäser det inte så bra. Om du hade tur blev det ca 37°C ändå och då borde dina bullar blivit bra.

Svar till mums: Tack! ;)

penna Skrivet av mums 2010-02-17 18:05
Jättesmaskiga kanelbullar, du gör Sverige till en godare plats Susanne:)
penna Skrivet av camilla 2010-02-16 13:09
GRYMT BRA recept, bullarna blev gudomliga :D
penna Skrivet av Jennifer 2010-02-12 16:47
Jag håller på och bakar bullar nu och väntar på att det ska jäsa. Men jag gjorde ett fel kom jag på nu,jag la inte mjölken på smöret som man skulle göra. Jag tog det varma smöret och la det över jästen sen tog jag mjölken över. Är det ok att göra så eller kommer det bli fel. (är väldigt orolig då det är första gången jag bakar dessa ,eller jag kommer ifrån Canada och har gjort det där men det är annan recept.
penna Skrivet av jessica 2010-02-07 15:55
bullarna blev så goda att jag dör. detta recept rekomenderas verkligen :)
penna Skrivet av Susanne 2010-02-05 22:42
Svar till lollo: Ja det kan bli det om temperaturskillnaden mellan det smälta smöret och den kalla mjölken blir stor. Det spelar dock ingen roll om det är klumpigt, det fördelar sig fint i degen ändå! Annars om man vill få bort klumparna får man värma degvätskan tills smöret smälter igen, men då brukar degvätskan vara varmare än 37°C så då måste man vänta en stund tills det svalnat igen.
penna Skrivet av lollo 2010-02-05 18:58
när jag värmt smöret och häller i mjölken så blir smöret klumpigt? ska det bli det?
penna Skrivet av lisa 2010-02-01 18:54
MMH, myckt goda bullar! hoppas svärmor blir glad nu
penna Skrivet av Amber 2010-01-29 16:39
Var länge sedan jag provade detta resept men då var det hur gott som helst! Ska nog gå och baka kanelbullar nu och prova det recept...
penna Skrivet av Helena 2010-01-22 18:39
Kanongoda bullar! Rekommenderas varmt!
förra sidan   1   2   3   4   5   6   7   8   9   nästa sida