Kommentarer till Jordgubbsglass

"Recept på jättegod jordgubbsglass. Med eller utan glassmaskin. Bilder steg för steg."

Har du provat receptet? Skriv gärna och berätta vad du tyckte! Har du en fråga? Ställ den här!

Skriv en kommentar

Kontrollord  
Kontrollorden är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info

Vill du ha svar?

Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info

Kommentarer

  1
penna Skrivet av Björn
Hejsan,

Receptet ovan är toppen och ger ett bra resultat! Blir toppen nu till nyår.

Jag gjorde jordgubbsglassen i min Kitchenaid. Den har ett riktigt bra kylelement, dvs hela glassbunken som den tillreds i.

Däremot är den lite bökig att få ner ingredienserna i utan att det blir slabbligt.

Jag finfördelade jordgubbarna och sparade några jordgubbar som jag hackade grovt för att få lite större bitar i själva glassen. Kan också rekommendera att lägga i grovhackad choklad i glassmeten.

Tänkte testa att göra päron- eller ananasglass nästa gång med samma grundrecept.:-)
penna Skrivet av Marianne
Hej jag har Nemox Gelatissimo Den kyler glassen. Jag kan verkligen rekomendera den jag har är en dyrare sort. Man gör glasden i en bunke och kan köpa till bunksrna för 69-99 kr st. Jag kan göra en ny sats glass efter 10-15 min.
Jag hade förut en philips med kylblock men kylblocket började läcka efter ett år och köpa ett nytt kostade lika mycket som maskinen.
Lycka till med glassen, vi gjorde ananassorbet igår och det blev jätte gott. Till nyår blir det hjortronglass på yogurt tänkte jag!
/ Marianne
besökare Svar till Marianne penna Skrivet av Susanne
Kul att ni tyckte om jordgubbsglassen! Vad har du för glassmaskin? Jag antar en med inbyggt kylaggregat, men vilken sort? Någon du rekommenderar?
penna Skrivet av Marianne
Mkt god glass!!! Jag gjorde den i glassmaskin och vi frös inte in glassen efteråt då min fryser glassen undertiden. Barnen gillade glassen och jordgubbsbitarna som blev i glassen.
penna Skrivet av Mats
Mycket god glass!
penna Skrivet av Anna
Det här var jättegott!
penna Skrivet av Anna
Jättegod glass men lite pyssel med den.
penna Skrivet av Josefine
Kanon glass! Super enkel att göra och suveränt god.
Mycket uppskattad i familjen.
besökare Svar till jessica penna Skrivet av Susanne

Nej, antingen använder du glassmaskin eller också fryser du in glassen i frysen i 4 timmar. En glassmaskin gör glass - den fryser glass-smeten så den blir till glass i maskinen. Läs mer om hur en glassmaskin fungerar. Sen om man inte vill äta upp den färdiga (frysta) glassen direkt så kan man frysa in den i frysen.

Du kan använda glassmaskin till alla glassrecept. Det en glassmaskin gör är den rör om under infrysningen vilket gör att iskristallerna som bildas slås sönder och glassen blir krämig och god istället för isig och hård som den lättare blir om man bara fryser in glass-smeten som den är i frysen.

penna Skrivet av jessica
I receptet för jordgubbsglass står det att man ska använda glassmaskin och sedan frysa glassen i 4 timmar. Jag funderar på att köpa en glassmaskin och har då fattat det som att vissa glassmaskiner fryser glassen direkt i maskinen. Kan man göra jordgubbsglassen i en sådan maskin så man slipper frysa glassen? Eller hur fungerar glassmaskinerna? Fungerar det bara på vissa recept beroende på ingredienser?
Tack! /Jessica
penna Skrivet av lilla jag
Undrar om man kan göra glassen utan jordgubbar...
Nån som vet?
penna Skrivet av Susanne
Svar till R-M: Utan glassmaskin blir det lätt iskristaller - det är ju det som är vitsen med glassmaskin att den rör konstant om under infrysningen och därmed blir det väldigt små iskristaller. Det du kan göra är att ta ut glassen ur frysen och röra om några gånger de första två timmarna, då blir iskristallerna mindre.
penna Skrivet av R-M
Jättegod, men tyvärr lite "kristallig" i mitten. Tinade enligt instruktioner. Är det vätskan i jordgubbarna som är orsaken, eller? Frös in den i muffinsformar som någon tipsat i blåbärsglassreceptet, mycket bra! Kan tilläggga att jag inte har använt glassmaskin.
penna Skrivet av Malin
Det här är det absolut bäst grundreceptet på glass!!!!!
penna Skrivet av älskar
prova den här!!!Super god
  1