Kommentarer till Dajmtårta / Glassmarängtårta - Sida 2

"En drömgod glassmarängtårta. En lyxigt god glasstårta som är perfekt att göra i förväg och förvara i frysen. Kallas även dajmtårta."

Har du provat receptet? Skriv gärna och berätta vad du tyckte! Har du en fråga? Ställ den här!

Skriv en kommentar

Kontrollord  
Kontrollorden är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info

Vill du ha svar?

Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info

Kommentarer

penna Skrivet av Pamela 2008-08-23 21:38
Hej igen... Nej, salmiakskross i marängbottnen blev ingen hit - salmiaksbitarna brändes och det smakade verkligen illa. Så denna gång fick det bli en salmiaksparfait av glassmeten i stället (turkisk pepparkross i stället för dajm). Det blir annars väldigt mycket av både maräng och glassmet, så se till att ni har tillräckligt stora formar! Tack för receptet!
penna Skrivet av Susanne 2008-08-17 23:32
Svar till Pamela: Det borde gå att göra en marängbotten utan nötter. Du kan ju alltid titta på något annat recept på marängbottnar utan nötter och jämföra. Angående salmiaksmak så kanske det går också. Jag gillar inte den smaken själv så jag har aldrig fått för mig att prova, men om du provar så skriv gärna här hur det blev ifall någon annan också vill prova det.
penna Skrivet av Pamela 2008-08-17 18:59
Går det att utesluta nötkrosset i marängbottnen?
Undrar om denna tårta skulle kunna göras med salmiaksmak, om man använde krossad turkisk peppar i marängdelen och i glassmeten...?
penna Skrivet av Martina 2008-08-02 20:56
Ett tips är att dekorera med färska eller frysta bär istället för kakao, jag brukar ha frysta blåbär.
penna Skrivet av Susanne 2008-05-28 11:25
Svar till charlotte: Nej plastfolie går inte eftersom den inte är stadig. Däremot om du har en rund form, helst med löstagbar kant så kan du använda den.
penna Skrivet av charlotte 2008-05-27 10:31
vad händer om man inte har nåt folie?...går det bra med plastfolie?
penna Skrivet av Susanne 2008-05-26 22:51
Svar till christine: Den håller sig i frysen i åtminstone 3 månader. (Det står även i receptet.)
penna Skrivet av christine 2008-05-25 20:52
går det bra om man har glassen i frysen flera dagar? hur lång tid håller den i så fall?
penna Skrivet av Susanne 2008-04-07 12:50
Svar till cherrypie: Det borde gå eftersom marängsmeten är fast, men sedan måste du fixa någon kant med aluminiumfolie så att du kan hälla på den flytande glass-smeten utan att den rinner iväg.
penna Skrivet av cherrypie 2008-04-06 15:35
går det bra ifall man häller ut marängsmeten på en plåt istället för vi har ej form med löstagbar botten:/
penna Skrivet av födelsedagsbarn 2008-03-12 11:59
Den blev verkligen jättegod, trots att marängen var lite kladdig inuti.
penna Skrivet av Susanne 2008-02-02 17:38
Svar till Emma: Det är ju en marängbotten man gör i receptet.
penna Skrivet av Emma 2008-01-16 22:14
Kan man använda marängbotten? tror ni skulle vilja ha svar på det!!!
penna Skrivet av Jeanette 2007-12-22 15:15
Jätte"godis" mumsfilibaba
penna Skrivet av Anonym 2007-12-14 20:27
Vad gör man för fel om marängen spricker mycket, och den är typ lite mjuk innuti. (anväder form med löstagbar botten!
penna Skrivet av Susanne 2007-11-18 13:11
Svar till yasmin: Ja du ska vispa grädden, vilket också står i receptet.
penna Skrivet av yasmin<3 2007-11-18 12:39
ska man vispa vispgrädden vid glass smeten??
penna Skrivet av vem vet 2007-11-17 13:34
godaste jag någonsin ätit....passar jätte bra när man ska ha fest! jästerna kommer älska det:P
penna Skrivet av sabbe 2007-10-27 09:43
otrolig gott!! prova du kmr inte att ongra dig!!