Kommentarer till Chokladpaj med mandel - Sida 1

"Mycket gott recept på chokladpaj med pajdeg och fyllning med mandel, kakao. Garnerad med mörk choklad. Bilder steg för steg!"

Har du provat receptet? Skriv gärna och berätta vad du tyckte! Har du en fråga? Ställ den här!

Skriv en kommentar

Kontrollord  
Kontrollorden är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info

Vill du ha svar?

Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info

Kommentarer

  1   2   nästa sida
penna Skrivet av Matilda 2014-11-06 19:46
Jätte rolig att baka! Är inne i ugnen nu och kan inte vänta på det färdiga resultatet! :)
penna Skrivet av Fanny 2014-08-03 16:13
Hej jag har aldrig gjort en paj som denna förut så det ska li spännande att se vad min familj tycker om den i kväll. Men jag har ett förslag som inte stod i receptet. Efter att man har brett ut smördegen i formen så ska man ställa den i kylskåpet under tiden som man gör fyllningen. Det gör så att bottnen stelnar och det är bra!
person Svar till anonym penna Skrivet av Susanne 2014-02-19 02:39
Varsågod, roligt att höra att du gillar det!
penna Skrivet av anonym 2014-02-06 15:46
Riktigt god paj som jag bakat i något år nu! Tack för receptet!
person Svar till elin penna Skrivet av Susanne 2013-04-12 01:15
Chokladen ska stelna. Sedan smälter den inte om du inte går in i en bastu med den. Så du kan resa många timmar med den.
penna Skrivet av elin 2013-04-10 10:25
Hej,

Är det möjligt att ta med denna tårta om restiden tar ca 1 timme? dvs så att chokladen inte hinner smälta innan.
Ska ta med tårtan till en fest.
person Svar till Felicia penna Skrivet av Susanne 2013-02-24 20:59

Roligt att höra! :)

Det är faktiskt dags för comeback för min del också. Var ett tag sedan jag gjorde den här chokladpajen nu och det är dags att fixa nya bilder! :)

penna Skrivet av Felicia 2013-02-24 20:49
Åh, älskar denna! Bakade den för nått år sen, den blev inte alls torr som många andra påpekar. Tror det är dags för en comeback nu när jag återfunnit receptet!
penna Skrivet av Lina 2012-06-03 13:57
Med tanke på att det var såpass goda ingredieser så hade jag stora förväntningar på att chokladpajen skulle vara god. Tycker den blev alldeles för torr pga pajbotten. Tycker också det var för lite chokladsmak i mandelmassedelen. Choklade ovanapå är vacker, men inte så skoj när man taget en bit av pajen.
Kommer inte göra pajen igen.
person Svar till Katty penna Skrivet av Susanne 2012-01-21 14:53

Tänk på att inte ta för mycket vetemjöl. Gräv inte med decilitermåttet i mjölpåsen. Häll istället upp mjölet, gärna i litermått, eller om du använder decilitermått så ska det vara strukna mått (ej råge) och mjölet ska inte vara packat som det blir när man gräver. Man kan även använda hushållsvåg.

 

person Svar till Zo penna Skrivet av Katty 2011-04-02 19:49
Jag håller med tyckte också den var för torr.
penna Skrivet av Lina 2010-06-20 01:06
ah SUPER GOTT...tack så mycket!
person Svar till anonym penna Skrivet av Susanne 2010-05-14 19:08
Nej man kan mixa sötmandel och socker istället för mandelmassa. Ta 50% av vikten av varje.
penna Skrivet av anonym 2010-05-11 20:44
måste man ha mandelmassa?
penna Skrivet av Susanne 2009-12-11 14:04
Svar till Magnus: Nej, följ bara det som står i receptet!
penna Skrivet av Magnus 2009-12-11 12:57
Skall man förgrädda pajskalet ?
penna Skrivet av Emma 2009-11-16 19:19
den här var jäääääte god!!!!!
penna Skrivet av Susanne 2009-11-15 18:32
Svar till Emma: Jo man kan smälta choklad i mikron, det brukar jag göra ganska ofta. Det man får tänka på är att inte köra med hög effekt för länge för då kan chokladen bli "kokt" och då blir den grynig. Jag brukar köra 100-200 g choklad 1 minut på max effekt låta vila ett par minuter och sedan kör jag en minut till på maxeffekt därefter brukar chokladen ha smält lite grann men inte helt men skålen brukar vara riktigt varm så då smälter chokladen bara av att stå en stund i rumstemperatur, man kan röra om lite då och då så går det fortare. Är det mindre mängd choklad 25-50 g då räcker kanske 1 minut på max effekt. Så tänk på att inte värma för länge och låta det stå och smälta själv efter man värmt på en stund.
penna Skrivet av Susanne 2009-11-15 18:16
Svar till rayan: Jo men det blir inte lika gott. Tänk på att ljus choklad är choklad som är utspädd med mjölk och socker typ. Alltså blir det då mycket mindre choklad i pajen och då smakar det mindre choklad. Därför är det viktigt att titta på procenthalten choklad på chokladpaketet.
penna Skrivet av Emma 2009-11-14 20:49
Det här ser jag verkligen fram emot att testa. Mums! Jag är bara lite nyfiken på en sak. Är inte alls van vid att baka, särskilt inte med blockchoklad, men jag har alltid fått höra att man absolut inte ska smälta choklad i micron, utan i vattenbad på spisen. Blir det verkligen lika bra i micron?
penna Skrivet av rayan 2009-11-14 19:36
kan man inte lägga bitar av ljuschoklad i fyllningen
penna Skrivet av Susanne 2009-10-05 19:50
Svar till Resho: Mandelmassa innehåller mandel och socker, 50% av varje så du måste tillsätta socker också i så fall. Mandeln bör nog malas eller hackas fint i matberedare. Kanske går det att göra någon annan variant med mandelspån och socker men det blir i så fall inte samma sak. Du får experimentera på egen risk! :-) Skriv gärna om du provar något hur det blev!
penna Skrivet av Resho 2009-10-05 17:17
Tyckte verkligen att den här recepten är ganska lätt. Men tänkte bara fråga om jag kan byta ut mandelmassa till mandelspån?
penna Skrivet av Susanne 2009-09-15 16:31
Svar till vickan: Läs på sidan om äggallergi. I degen kan du kanske byta ut mot bakpulver men i chokladsmeten så fungerar inte bakpulver utan då kanske "no egg" är bättre.
penna Skrivet av vickan 2009-09-14 09:01
måste det vara ÄGG,i,är allergisk mot ÄGG,kan jag byta ut äggen mot bakpulver???.
penna Skrivet av Tanja 2009-01-21 11:13
Ganska enkelt att göra och mycket god!Tack för recepten!
penna Skrivet av Susanne 2009-01-13 23:21
Svar till Tami: Prova att byta ut mandelmassan mot kokosmassa, det ska jag göra nästa gång. Det borde bli chokladpaj med kokossmak då. Kokosmassa säljs i liknande förpackningar som mandelmassa och brukar också finnas på samma hylla i affären. Skrev gärna hur det blev om du provar!
penna Skrivet av Tami 2009-01-12 20:42
Hej, pajen ser jätte god ut men jag undrar om man kan byta ut mandelmassan mot något annat?
penna Skrivet av Nadine 2009-01-07 14:53
Den ser jättegod ut mmmmmmmmmmmmmmm
penna Skrivet av rose 2008-12-18 01:20
mmm bra smak
penna Skrivet av Susanne 2008-09-27 01:28
Svar till Sofie: Ja det går nog bra. Skriv gärna och berätta hur det blev!
penna Skrivet av Sofie 2008-09-26 15:53
Den ser jätte god ut!
kan man ta vit choklad istället för mörk?
penna Skrivet av Pamela 2008-08-19 21:31
Väldigt god och lite annorlunda paj. Bakade den till min pappa på hans födelsedag, och han blev förtjust. Han tyckte den påminde om Anthon Berg marsipankonfekt. Tack än en gång för ett jättelyckat recept!!!
penna Skrivet av Emma 2008-06-26 08:50
Hejsan! Nu har jag bakat den här pajen! Den blev riktigt tjusig och god också! MVH EMMA
penna Skrivet av Susanne 2008-05-28 11:21
Svar till hoppsan: Ja det går bra att göra den 1-3 dagar innan. Förvara den i kylskåp eller sval.
penna Skrivet av hoppsan 2008-05-28 10:56
går det göra denna dagen innan man ska bjuda på den???
penna Skrivet av Jessica 2008-05-02 18:55
Nu är det alldeles snart dags att baka denna ljuvliga chokladpaj med killen + systersonen. Hur den smakar, ja det får vi alldeles strax veta.

( Men den ser väldigt smarrig ut. )
penna Skrivet av Sara 2008-04-25 12:43
Helt underbar! Lätt, snabb att göra
penna Skrivet av andreas 2008-04-21 20:41
bakade den här till familjen och den var saligt god:D ska göra den igen tror jag.
penna Skrivet av Viktoria 2007-12-07 16:03
Jag tycker att det är bra att ni sätter in bilder på alla recept:D (jag tror det i allafall) Strax frågar jag pappis om vi kan göra pizza i morgon:D (enligt era jättebra recept!!)
penna Skrivet av Ellan93 2007-11-11 15:05
Än smarig paj som man kan överraska vem som helst med.På fars dag var den perfekt!!
penna Skrivet av Inga 2007-11-02 09:44
ett litet tips! skall bjuda gästerna på denna smariga kakan hacka lite daim och lägg på! otroligt gott
penna Skrivet av Ia 2007-10-06 12:46
Denna paj var lätt att göra och god att äta, fast jag som är en gottegris tycker att pajdegen borde vara sötare så nästa gång blir det en sötare botten, sen tror jag att man med fördel kan ha i lite punsch extrakt eller liknande för att få ett xtra sting i smaken:-)
penna Skrivet av Susanne 2007-10-04 23:05
Svar till Sarah: skillnaden mellan marsipan och mandelmassa är att marsipan innehåller ca 75% socker och 25 % mandel medan mandelmassa innehåller ca 50% socker och 50% mandel. Alltså blir pajen mycket sötare och får mindre mandelsmak om du byter ut mandelmassa mot marsipan. Det kan också hända att fyllningen inte blir lika fast.
penna Skrivet av Sarah 2007-09-30 06:10
Går det använda marsipan istället för mandelmassa?
penna Skrivet av Susanne 2007-09-24 21:35
Svar till jennifer: Den smälta chokladen kan få lite vit tråkig yta om du ställer in den i kylskåp. Det är bättre att förvara den i rumstemperatur eller om du har någon sval som inte är lika kall som kylskåp.
penna Skrivet av jennifer 2007-09-24 09:44
Kan man inte lägga den i kylskåpen efter att hela e klar?
penna Skrivet av Armand 2007-09-23 20:46
jätte god! inte för söt, rekommenderas!
penna Skrivet av Susanne 2007-09-05 21:37
Svar till jasmin: Du kan frysa den utan garnering.
penna Skrivet av jasmin 2007-09-05 18:32
kan man frysa pajen
  1   2   nästa sida