Kommentarer till Blåbärspaj - Sida 1

"Ett recept på en riktigt god och enkel blåbärspaj. Serveras med vaniljsås, grädde eller glass."

Har du provat receptet? Skriv gärna och berätta vad du tyckte! Har du en fråga? Ställ den här!

Skriv en kommentar

Kontrollord  
Kontrollorden är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info

Vill du ha svar?

Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info

Kommentarer

  1   2   3   4   5   6   nästa sida
penna Skrivet av Marina 2017-08-18 13:59
Mycket enkelt och gott!
penna Skrivet av Mikaela 2017-05-06 13:48
Väldigt gott!
penna Skrivet av Jea 2017-02-17 10:57
Äntligen fått till en god pajdeg som inte blir för torr. Gästerna blev mycket nöjda och jag med.
penna Skrivet av Manne 2016-11-06 22:13
Blev fantastiskt god! Kommer göra denna många gånger. :)
penna Skrivet av Camilla 2016-09-08 13:35
Hej
Jag älskar denna pajen, gör alltid den när jag ska ha blåbärspaj.
Degen är supergod, men jag tycker det är för snålt med deg, därför gör jag en halv sats mer!
Håller med om att den tar lång tid i ugnen, funderar på att höja graderna något till nästa gång :)
penna Skrivet av lars 2016-08-15 17:00
inget jag kommer göra igen, finns ingen möjlighet å arbeta degen inte ens mellan smörpapper klibbar bara fast å kladdar skit å pannkaka med denna pajen för mig :(
person Svar till Patric penna Skrivet av Susanne 2016-08-14 01:09
Tråkigt att du inte tyckte den var god. Använde du kanske margarin istället för smör? Det är viktigt för smaken att använda smör och då normalsaltat smör annars kan man lägga till lite salt, kanske en halv tesked så det blir lite smak. Det gör väldigt stor skillnad och det gäller de flesta recept. Angående tiden i ugnen så håller jag med om att längre tid i ugnen behövs och det är nu ändrat i receptet, plus att jag lagt till potatismjöl för att det inte ska bli för blött.
penna Skrivet av Patric 2016-07-20 21:54
Inte att rekommendera, smakade inget vidare och den behövde vara i ugnen runt 40 minuter istället för 20 för att bli torr och få någon färg.
person Svar till Nisse penna Skrivet av Susanne 2016-07-14 01:07
8 minuter ska pajskalet förgräddas, sedan ska hela pajen gräddas 30-40 minuter tills den fått gyllene färg. Degen är kladdig, men ska vara inne i kylskåp innan man bearbetar den.
penna Skrivet av Nisse 2016-07-04 14:31
Sämsta jävla degen. 40 min i ugnen inte 8
person Svar till Linda penna Skrivet av Susanne 2016-02-20 01:06
Kul att blåbärspajen blev bra! Ja den kan behöva lite mer tid i ugnen. Det är nu uppdaterat i receptet!
penna Skrivet av Linda 2016-02-17 17:02
Följde receptet från punkt och pricka, blev lite nervös när jag tittade efter 20 minuter och pajskalet inte fått någon färg. :O. Lät den stå i 20 minuter till och yayy det blev färg. den blev alldeles perfekt :D :D :D
person Svar till Elisabeth Hultcrantz penna Skrivet av Susanne 2015-09-26 01:05
Roligt att du tycker om blåbärspajen! Tack för viktigt tips!
penna Skrivet av Elisabeth Hultcrantz 2015-09-24 12:35
Jättegod, har gjort den flera gånger!
Viktigt att låta degen vila i kylskåp annars blir den kletig.
person Svar till Cissi penna Skrivet av Susanne 2015-09-23 01:05
Kul att du tyckte om blåbärspajen!
penna Skrivet av Cissi 2015-09-21 23:52
Superläcker blåbärspaj! Fick mycket beröm! Inte alls blöt, men min fick stå till sig ett tag. Tog den alltså inte direkt från ugnen.
person Svar till Elin penna Skrivet av Susanne 2015-09-07 01:03
Tråkigt att höra! Det beror troligtvis på för isiga/blöta blåbär. Jag har lagt till potatismjöl i receptet för att lösa det problemet. Degen ska vara kladdig men man kan om man vill ta mera mjöl.
penna Skrivet av Elin 2015-09-04 12:18
Blev inte lyckat för mig heller för blött och svårarbetad deg.
person Svar till Samantha penna Skrivet av Susanne 2015-08-23 01:02
Tråkigt att höra! Det beror troligtvis på för isiga/blöta blåbär. Jag har lagt till potatismjöl i receptet för att lösa det problemet.
penna Skrivet av Samantha 2015-08-22 22:02
Blev en ända sörja, följde punkt o pricka, inte godkänt slängde allt...
person Svar till Annika Svensson penna Skrivet av Susanne 2015-08-15 01:01
Roligt att höra att blev en lyckad blåbärspaj! :)
penna Skrivet av Annika Svensson 2015-08-14 20:03
Följde receptet helt och det blev super! Perfekt paj på alla sätt och uppskattades av alla! (y) :-D /Annika
person Svar till Annelie penna Skrivet av Susanne 2015-07-27 01:00
Det är inte säkert det fungerar med glutenfritt mjöl, det har jag inte provat. Kanske behövs mycket mer sådant mjöl?
penna Skrivet av Annelie 2015-07-23 16:01
Sorry men detta blev bara flytande fettsörja. Tog glutenfritt mjöl och använde margarin då det var det jag hade hemma. Den gör jag inte om.
person Svar till anonym penna Skrivet av Susanne 2015-06-24 01:00
Tunn botten.
penna Skrivet av anonym 2015-06-20 18:11
ska man göra tunn eller tjock botten
person Svar till Ulrica penna Skrivet av Susanne 2015-06-07 00:58
Tråkigt att höra. Om det blev som en degpöl när den var färdiggräddad beror det förmodligen på för mycket is/vätska i blåbären. Jag har lagt till potatismjöl i receptet för att lösa det problemet.
penna Skrivet av Ulrica 2015-06-02 20:48
Håller med om att det är alldeles för lite deg och det blev bara som en degpöl för den är så lös. Detta TROTS att jag hade i mer mjöl än vad som stod. Blev inte bra alls. Tråkigt :/
person Svar till Anonym penna Skrivet av Susanne 2015-05-18 00:54
Troligtvis blev det för blött för att blåbären var isiga. Jag har lagt till potatismjöl i receptet för att lösa det problemet. Att ha mindre mängd vetemjöl i degen gör att pajdegen blir saftigare och godare. Mera mjöl blir torrare. Men tar man en större form än angiven så förstår jag om det upplevs som för lite deg.
penna Skrivet av Anonym 2015-05-14 22:04
Tyckte inte detta recept var någon höjdare.
Alldeles för lite deg som var alldeles för kladdig. Degen räckte inte till... när jag tog ut pajen från ugnen var det som en enda gröt. Bara massa klibbiga blåbär som hade degat ihop sig med den minimala mängden deg.
person Svar till susnet penna Skrivet av Ben Nilsson 2014-08-23 09:43
Tack! Ska först ut i blåbärsskogen.
person Svar till Ben Nilsson penna Skrivet av Susanne 2014-08-22 22:56
Ja den kanske behöver lite längre tid i kylen, särskilt om du gjort dubbel sats så tar det ju längre tid för kylen att kyla ner en större degklump.
Ja en form som är 24 cm i diameter behöver mer pajdeg. En sådan form har ju en yta som är ca 40% större, då behövs mer deg.
Se gärna receptet på smulpaj med blåbär, du kan ta havregryn istället för kokosflingor vilket står i receptet.
person Svar till susnet penna Skrivet av Ben Nilsson 2014-08-20 22:43
Jo, i kyl 15 min. Kanske ska ha den lite längre i då?
Precis, hade lite större formar- 24 cm.
Skulle bli glad om Du har ett bra recept på
blåbärspaj med havregryn. (Gillar bärpaj m havregryn bättre.)
Tack!
Ps. Har sett på bakprogram när de gör pajer m lock på och blev inspirerad.
person Svar till Ben Nilsson penna Skrivet av Susanne 2014-08-20 22:29
Hade du verkligen pajdegen i kyl eller frys? Den ska vara lite kladdig men blir bra efter en stund i kyl eller frys. Annars kan man förstås ta mer mjöl men då blir pajdegen torrare och det är inte lika gott.
Sedan om pajdegen inte räckte kanske du hade en större pajform än 18-20 cm diameter? Eftersom du tog extra pajdeg så är klart att du behövde ta mer blåbär och socker också för att få samma paj som i receptet.
penna Skrivet av Ben Nilsson 2014-08-19 15:48
Hmm...Sökte efter ett bra blåbärspajrecept som är min favorit bland pajer. Pajdegen blev degig, svår att platta ur och framförallt göra pajlock med. Fick göra extra pajdeg för att få något att lägga över med. (gjorde 2 pajer på en gång..)
Mer socker, mer blåbär och mer kärlek i receptet behövs.
(Att hälla i mindre socker som i GI-varianten är nog att ta livet av pajen.)
Ps. Upplägget i recepten är fenomenalt!
person Svar till Panni penna Skrivet av Susanne 2014-03-10 18:16
Roligt att höra! :)
person Svar till susnet penna Skrivet av Panni 2014-03-10 14:18
Jag kommer med stor sannolikhet att prova din smulpaj med blåbär vid tillfälle...nu hade jag köpt pajdeg sedan innan så jag tänkte använda den iaf. Men jag kommer gärna prova ditt fullständiga recept en annan gång. Har provat flera recept från dig och det har funkat jättebra, tack för det! :)
person Svar till Panni penna Skrivet av Susanne 2014-03-10 13:23
Man borde kunna använda färdig pajdeg, dock blir det inte lika gott eftersom färdig pajdeg sällan är bakad på smör, utan margarin av den billigaste sorten. Färdigköpta saker, mixer etc innehåller tyvärr nästan alltid råvaror av lägsta kvalité och diverse tillsatser.
Troligtvis räcker det med en förpackning men det är bara min gissning. Vill du spara tid skulle jag istället vilja rekommendera min smulpaj med blåbär.
penna Skrivet av Panni 2014-03-10 12:30
Kan man använda färdig pajdeg? Med tanke på att man ska ha det som ett täcke ovan blåbären, måste man då köpa 2st pajdeg eller räcker det med 1st?
person Svar till susnet penna Skrivet av yvonne pira 2013-05-18 17:14
blanda blåbären först i potatismjöl och ha i lite havregryn också
person Svar till jennifer penna Skrivet av Susanne 2013-05-18 13:27

Det låter som mitt recept på blåbärssmulpaj. :) Ett tips för att få en ännu godare paj är att alltid använda smör. Nyttigare också.

Här är också mitt recept på vaniljsås, mycket godare än köpt! :)

person Svar till anonym penna Skrivet av yvonne pira 2013-05-18 12:30
du som sade varför inte bara äta blåbär köp blåbär viva proviva då ha ha
person Svar till yvonne pira penna Skrivet av yvonne pira 2013-05-18 12:29
bara fort snabbt inga krusiduller
person Svar till annonym penna Skrivet av yvonne pira 2013-05-18 12:25
det bäästa tycker jag är bara smöra en pajform blanda ihop margarin socker vetemjöl och havregryn ha på hallon eller blåbär äpplen smula över massan sätt in iugnen 30 minuter 175 grader ta vaniljsåsen på tetra fiesta och vispgrädde inget pajskal med vatten
penna Skrivet av 123 2012-05-20 13:26
Grymt recept !
penna Skrivet av anonym 2010-09-26 14:44
om jag har 275g blåbär ska jag ta extra mer deg och sånt?
person Svar till Thomas penna Skrivet av Andrija 2010-09-22 16:30
Varför inte bara ta bort allting och bara äta blåbär?
penna Skrivet av jennifer 2010-09-15 16:36
kan jag istället lägga äpplen istället för blåbär ?
penna Skrivet av FFRIDA 2010-08-19 22:09
Gud vad blåbär är gott! Sitter nu och väntar på att det ska bli klar, mums!
penna Skrivet av Thomas 2010-07-25 19:08
Tycker man ska ha 500g blåbär i denna. 225g är i minsta laget.
  1   2   3   4   5   6   nästa sida