Kommentarer till Blåbärspaj

"Ett recept på en riktigt god och enkel blåbärspaj. Serveras med vaniljsås, grädde eller glass."

Har du provat receptet? Skriv gärna och berätta vad du tyckte! Har du en fråga? Ställ den här!

Skriv en kommentar

Kontrollord:  
Kontrollorden är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info
Vill du ha svar?
Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info

Kommentarer

  1
penna Skrivet av Ulla Elisabet
Tack för en toppengod blåbärspaj! Jag följde receptet noga, torkade väl av mina färska, sköljda blåbär innan jag lade på dem på den genomgräddade och något avsvalnade botten som förgräddats i ca 14 min innan. Vill man ha en god och krispig blåbärspaj utan en massa smuldeg så är denna väl rekommenderad!
penna Skrivet av Marina
Mycket enkelt och gott!
penna Skrivet av Mikaela
Väldigt gott!
penna Skrivet av Jea
Äntligen fått till en god pajdeg som inte blir för torr. Gästerna blev mycket nöjda och jag med.
penna Skrivet av Manne
Blev fantastiskt god! Kommer göra denna många gånger. :)
penna Skrivet av Camilla
Hej
Jag älskar denna pajen, gör alltid den när jag ska ha blåbärspaj.
Degen är supergod, men jag tycker det är för snålt med deg, därför gör jag en halv sats mer!
Håller med om att den tar lång tid i ugnen, funderar på att höja graderna något till nästa gång :)
penna Skrivet av lars
inget jag kommer göra igen, finns ingen möjlighet å arbeta degen inte ens mellan smörpapper klibbar bara fast å kladdar skit å pannkaka med denna pajen för mig :(
besökare Svar till Patric penna Skrivet av Susanne
Tråkigt att du inte tyckte den var god. Använde du kanske margarin istället för smör? Det är viktigt för smaken att använda smör och då normalsaltat smör annars kan man lägga till lite salt, kanske en halv tesked så det blir lite smak. Det gör väldigt stor skillnad och det gäller de flesta recept. Angående tiden i ugnen så håller jag med om att längre tid i ugnen behövs och det är nu ändrat i receptet, plus att jag lagt till potatismjöl för att det inte ska bli för blött.
penna Skrivet av Patric
Inte att rekommendera, smakade inget vidare och den behövde vara i ugnen runt 40 minuter istället för 20 för att bli torr och få någon färg.
besökare Svar till Nisse penna Skrivet av Susanne
8 minuter ska pajskalet förgräddas, sedan ska hela pajen gräddas 30-40 minuter tills den fått gyllene färg. Degen är kladdig, men ska vara inne i kylskåp innan man bearbetar den.
penna Skrivet av Nisse
Sämsta jävla degen. 40 min i ugnen inte 8
besökare Svar till Linda penna Skrivet av Susanne
Kul att blåbärspajen blev bra! Ja den kan behöva lite mer tid i ugnen. Det är nu uppdaterat i receptet!
penna Skrivet av Linda
Följde receptet från punkt och pricka, blev lite nervös när jag tittade efter 20 minuter och pajskalet inte fått någon färg. :O. Lät den stå i 20 minuter till och yayy det blev färg. den blev alldeles perfekt :D :D :D
besökare Svar till Elisabeth Hultcrantz penna Skrivet av Susanne
Roligt att du tycker om blåbärspajen! Tack för viktigt tips!
penna Skrivet av Elisabeth Hultcrantz
Jättegod, har gjort den flera gånger!
Viktigt att låta degen vila i kylskåp annars blir den kletig.
besökare Svar till Cissi penna Skrivet av Susanne
Kul att du tyckte om blåbärspajen!
penna Skrivet av Cissi
Superläcker blåbärspaj! Fick mycket beröm! Inte alls blöt, men min fick stå till sig ett tag. Tog den alltså inte direkt från ugnen.
besökare Svar till Elin penna Skrivet av Susanne
Tråkigt att höra! Det beror troligtvis på för isiga/blöta blåbär. Jag har lagt till potatismjöl i receptet för att lösa det problemet. Degen ska vara kladdig men man kan om man vill ta mera mjöl.
penna Skrivet av Elin
Blev inte lyckat för mig heller för blött och svårarbetad deg.
besökare Svar till Samantha penna Skrivet av Susanne
Tråkigt att höra! Det beror troligtvis på för isiga/blöta blåbär. Jag har lagt till potatismjöl i receptet för att lösa det problemet.
penna Skrivet av Samantha
Blev en ända sörja, följde punkt o pricka, inte godkänt slängde allt...
besökare Svar till Annika Svensson penna Skrivet av Susanne
Roligt att höra att blev en lyckad blåbärspaj! :)
penna Skrivet av Annika Svensson
Följde receptet helt och det blev super! Perfekt paj på alla sätt och uppskattades av alla! (y) :-D /Annika
besökare Svar till Annelie penna Skrivet av Susanne
Det är inte säkert det fungerar med glutenfritt mjöl, det har jag inte provat. Kanske behövs mycket mer sådant mjöl?
penna Skrivet av Annelie
Sorry men detta blev bara flytande fettsörja. Tog glutenfritt mjöl och använde margarin då det var det jag hade hemma. Den gör jag inte om.
besökare Svar till anonym penna Skrivet av Susanne
Tunn botten.
penna Skrivet av anonym
ska man göra tunn eller tjock botten
besökare Svar till Ulrica penna Skrivet av Susanne
Tråkigt att höra. Om det blev som en degpöl när den var färdiggräddad beror det förmodligen på för mycket is/vätska i blåbären. Jag har lagt till potatismjöl i receptet för att lösa det problemet.
penna Skrivet av Ulrica
Håller med om att det är alldeles för lite deg och det blev bara som en degpöl för den är så lös. Detta TROTS att jag hade i mer mjöl än vad som stod. Blev inte bra alls. Tråkigt :/
besökare Svar till Anonym penna Skrivet av Susanne
Troligtvis blev det för blött för att blåbären var isiga. Jag har lagt till potatismjöl i receptet för att lösa det problemet. Att ha mindre mängd vetemjöl i degen gör att pajdegen blir saftigare och godare. Mera mjöl blir torrare. Men tar man en större form än angiven så förstår jag om det upplevs som för lite deg.
penna Skrivet av Anonym
Tyckte inte detta recept var någon höjdare.
Alldeles för lite deg som var alldeles för kladdig. Degen räckte inte till... när jag tog ut pajen från ugnen var det som en enda gröt. Bara massa klibbiga blåbär som hade degat ihop sig med den minimala mängden deg.
besökare Svar till susnet penna Skrivet av Ben Nilsson
Tack! Ska först ut i blåbärsskogen.
besökare Svar till Ben Nilsson penna Skrivet av Susanne
Ja den kanske behöver lite längre tid i kylen, särskilt om du gjort dubbel sats så tar det ju längre tid för kylen att kyla ner en större degklump.
Ja en form som är 24 cm i diameter behöver mer pajdeg. En sådan form har ju en yta som är ca 40% större, då behövs mer deg.
Se gärna receptet på smulpaj med blåbär, du kan ta havregryn istället för kokosflingor vilket står i receptet.
besökare Svar till susnet penna Skrivet av Ben Nilsson
Jo, i kyl 15 min. Kanske ska ha den lite längre i då?
Precis, hade lite större formar- 24 cm.
Skulle bli glad om Du har ett bra recept på
blåbärspaj med havregryn. (Gillar bärpaj m havregryn bättre.)
Tack!
Ps. Har sett på bakprogram när de gör pajer m lock på och blev inspirerad.
besökare Svar till Ben Nilsson penna Skrivet av Susanne
Hade du verkligen pajdegen i kyl eller frys? Den ska vara lite kladdig men blir bra efter en stund i kyl eller frys. Annars kan man förstås ta mer mjöl men då blir pajdegen torrare och det är inte lika gott.
Sedan om pajdegen inte räckte kanske du hade en större pajform än 18-20 cm diameter? Eftersom du tog extra pajdeg så är klart att du behövde ta mer blåbär och socker också för att få samma paj som i receptet.
penna Skrivet av Ben Nilsson
Hmm...Sökte efter ett bra blåbärspajrecept som är min favorit bland pajer. Pajdegen blev degig, svår att platta ur och framförallt göra pajlock med. Fick göra extra pajdeg för att få något att lägga över med. (gjorde 2 pajer på en gång..)
Mer socker, mer blåbär och mer kärlek i receptet behövs.
(Att hälla i mindre socker som i GI-varianten är nog att ta livet av pajen.)
Ps. Upplägget i recepten är fenomenalt!
besökare Svar till Panni penna Skrivet av Susanne
Roligt att höra! :)
besökare Svar till susnet penna Skrivet av Panni
Jag kommer med stor sannolikhet att prova din smulpaj med blåbär vid tillfälle...nu hade jag köpt pajdeg sedan innan så jag tänkte använda den iaf. Men jag kommer gärna prova ditt fullständiga recept en annan gång. Har provat flera recept från dig och det har funkat jättebra, tack för det! :)
besökare Svar till Panni penna Skrivet av Susanne
Man borde kunna använda färdig pajdeg, dock blir det inte lika gott eftersom färdig pajdeg sällan är bakad på smör, utan margarin av den billigaste sorten. Färdigköpta saker, mixer etc innehåller tyvärr nästan alltid råvaror av lägsta kvalité och diverse tillsatser.
Troligtvis räcker det med en förpackning men det är bara min gissning. Vill du spara tid skulle jag istället vilja rekommendera min smulpaj med blåbär.
penna Skrivet av Panni
Kan man använda färdig pajdeg? Med tanke på att man ska ha det som ett täcke ovan blåbären, måste man då köpa 2st pajdeg eller räcker det med 1st?
besökare Svar till susnet penna Skrivet av yvonne pira
blanda blåbären först i potatismjöl och ha i lite havregryn också
besökare Svar till jennifer penna Skrivet av Susanne

Det låter som mitt recept på blåbärssmulpaj. :) Ett tips för att få en ännu godare paj är att alltid använda smör. Nyttigare också.

Här är också mitt recept på vaniljsås, mycket godare än köpt! :)

besökare Svar till anonym penna Skrivet av yvonne pira
du som sade varför inte bara äta blåbär köp blåbär viva proviva då ha ha
besökare Svar till yvonne pira penna Skrivet av yvonne pira
bara fort snabbt inga krusiduller
besökare Svar till annonym penna Skrivet av yvonne pira
det bäästa tycker jag är bara smöra en pajform blanda ihop margarin socker vetemjöl och havregryn ha på hallon eller blåbär äpplen smula över massan sätt in iugnen 30 minuter 175 grader ta vaniljsåsen på tetra fiesta och vispgrädde inget pajskal med vatten
penna Skrivet av 123
Grymt recept !
penna Skrivet av anonym
om jag har 275g blåbär ska jag ta extra mer deg och sånt?
besökare Svar till Thomas penna Skrivet av Andrija
Varför inte bara ta bort allting och bara äta blåbär?
penna Skrivet av jennifer
kan jag istället lägga äpplen istället för blåbär ?
penna Skrivet av FFRIDA
Gud vad blåbär är gott! Sitter nu och väntar på att det ska bli klar, mums!
penna Skrivet av Thomas
Tycker man ska ha 500g blåbär i denna. 225g är i minsta laget.
besökare Svar till Anneli Häll penna Skrivet av Susanne
Det beror nog på att det är så varmt nu och om din pajdeg är ljummen när du ställer in en i ugnen så halkar den lättare ner. Det är därför som det i många pajrecept står att man ska ställa in pajskalet i kylen eller frysen en stund innan man förgräddar pajskalet. Nu när det är så varmt så kan det behövas lite extra tid i kylen/frysen och man får vara noga med att inte låta den stå framme för länge i rumstemperatur.
penna Skrivet av Anneli Häll
Har den i ugnen nu. Men tyvärr halkade kanten ner i formen,så det blir en platt paj! Beror kanske på att det är socker i degen? Brukar inte ha det.
penna Skrivet av Pajfantast
Jag gillar pajer och fotboll. Jag tänkte laga den här blåbärspajen nu då det är VM på tv'n.

GOOOOOOO pajer.
besökare Svar till anonym penna Skrivet av Susanne

Antingen blandade du inte degen ordentligt eller också var det för lite vetemjöl eftersom degen blev kladdig.

Om blåbären blir som saft behöver du strö på mera potatismjöl. Potatismjölet suger upp vätskan och gör den geléaktig vilket blir gott i paj.

penna Skrivet av anonym
hej jag gjorde den allt blev fel degen räckte inte till och jag gjorde mer men ändå smöret blev kletigt när jag skulle grädda och blådären blev typ som saft vad gjorde jag för fel
besökare Svar till susnet penna Skrivet av Emil
Ja, det gör jag. Följer receptet till fullo. Fast det gör inget, för den som väntar på något gott...
besökare Svar till Emil penna Skrivet av Susanne
Ja tiden i receptet stämmer! Har du verkligen förgräddat ditt pajskal innan?
besökare Svar till :) penna Skrivet av Susanne

Det är en fördel när man bakar kakor och pajer att det ofta blir ganska gott ändå :)

Du skriver inte vad som gick fel med pajskalet så jag kan inte ge något tips där men kanske vet du själv så att du kan lyckas bättre nästa gång! ;)

penna Skrivet av :)
jag misslyckades totalt med mitt pajskal, men det blev gott ändå :)
penna Skrivet av Emil
Först vill jag tacka för en underbar sida!
Sen en snabb fråga om 20 min i ugnen är korrekt för denna paj? Har den alltid inne i drygt 40 innan den är gräddad. Andra recept jag gör stämmer tiden på så jag tror inte att det är min ugn det är fel på. Men men, god blir den iaf :D
penna Skrivet av laila
delicious :)
penna Skrivet av zizii
mycket god paj :)<3
penna Skrivet av anna
riktigt riktigt god ! :D
penna Skrivet av annonym
Ska baka den nu hoppas den är god <3 :D
penna Skrivet av anonym
Den va fantastiskt! Tack för receptet
penna Skrivet av lina
Den var jättegod!!
penna Skrivet av Li
Jag har bakat den och den vart jättegod.:)
Tack för detta recept..
penna Skrivet av eva
fantastiskt god paj!
penna Skrivet av david
den är väldigt god
penna Skrivet av Almedina
den kakan är Jätte Jätte god, jag tippsar värkligen om den :)
penna Skrivet av Sven H
Detta recept är värdelöst. För mycke fett eller förlite mjöl. Använd i stället en vanlig 1-2-3 deg. 1 del socker, 2 del smör, 3 del mjöl. minska gärna sockret lite.
penna Skrivet av Susanne
Svar till Bosse: Tack för bra tips! Ett tips från mig om man gör blåbärspajreceptet så är det att använda elvisp när man gör pajdegen så spar man mycket tid.
penna Skrivet av Bosse
Har gjort en genväg som halverar baktiden. Men jag tar en större form och dubblar satsen för en supergod paj.

1.Sätt ugnen till 175
2.Smält smöret i micron.
3.Blanda alla ingredienser utom bakpulver och häll i smöret. När degen kallnat så ha i bakpulvret och rör med en slev till en deg.
4. Ta halva degen och tr*ck med en sked i en form. Sätt in den i ugnen tills den blivit g*llenbrun.
5.När botten är färdiggräddad ta ut den och ha i bären. Ta den andra halvan av degen och sprid ut den ovanpå bären med en sked. Och vips in i ugnen. När den är g*llenbrun så är pajen klar. Den blir extra god om botten blir lite extra brun då den får smak av "knäck".. mmmmm.
penna Skrivet av linda o erica
vi gjorde den nyss och allt funkade bra ! :D . nu sitter vi o väntar tills den e klar !!
penna Skrivet av Cissi
Underbar! Det räcker. Hade äkta vaniljglass till! Mycket gott!
penna Skrivet av Emma
Använd annan fyllning: 1 naturell cream fraiche burk, 1 ägg, 1/2 dl socker och 1 tsk vaniljsocker. häll smeten över blåbären som ligger i formen med pajdeg. in i ugnen i ca 35 mintuer. låt den stelna. Ni kommer att älska det. Tro mig; om ni gillar paj kommer ni ÄLSKA denna.
penna Skrivet av Susanne
Svar till Elin 89: Nej precis som du skriver kan man ta mindre socker, jag håller med om att den blir tillräckligt söt ändå. Det är en smaksak förstås. Jag ska skriva in det i receptet. Tack för din synpunkt!
penna Skrivet av Elin_89
Jag tyckte att pajen inte behöver så mycket som ½dl socker till bara 3 dl bär. Jag hade i minst en dl till av bären och minskade på sockret och den var ändå tillräckligt söt! Men ack så god
penna Skrivet av Susanne
Svar till Viktor: Jag rekommenderar att du gör dubbel sats till en form med 30 cm i diameter eftersom den har ungefär dubbelt så stor yta som en form med 20 cm i diameter.
penna Skrivet av Viktor
Hur ska jag blanda om jag har en 30 cm form då?
penna Skrivet av Susanne
Svar till Kajsa: Det går bra med både frysta eller tinade frysta eller helt färska blåbär.
penna Skrivet av Kajsa
kan någon svara på i fall man ska ha frysta eller inte frysta blåbär i pajen :D
penna Skrivet av yasmine
absolut den godaste blåbärspajen. mums
penna Skrivet av Jee
Underbart god paj, uppskattades av alla som fick smaka!
penna Skrivet av golden
:) ljuvligt god tack för receptet
penna Skrivet av Zelda
hej alla paj älskare det var jättegott men en sak är godare det är ju blåbären de är ju jättenytiga äter såna varje dag för att inte bli sjuk hej då alla paj älskare hoppas ni lagar mer paj för att ha på fest då blir ert folk jätteglada hejdå männikor som älskar paj hejdå
penna Skrivet av Diana
hej pajen var det godaste som finns i hela världen måste laga det när man fyller år och när man har nammsdag men när folk kommer då är man tvungen att laga för att det är så himla gott hej då folket
penna Skrivet av Susanne
Svar till raqia: Nej, blåbären måste inte tinas, jag brukar inte göra det när jag använder frysta blåbär. Men det går bra även med tinade blåbär och även med färska blåbär som man inte har fryst.
penna Skrivet av raqia
vad smaskigt! mums! blir sugen ska övertyga mamma att göra en sån till oss föresten hur ska man tina dom frysta bären?????????????????? snälla svara
penna Skrivet av Jocke
Gjorde pajen igår och den var verkligen supergod. Tack för receptet. :)
penna Skrivet av Davve
Bästa blåbärspajen jag någonsin ätit:)
penna Skrivet av Sherie
Smakade nyss på pajen den var supergod!
penna Skrivet av Sherie
Pajen ligger i ugnen nu!
Hoppas på ett bra resultat :)
penna Skrivet av smurfen
Jätte god paj! Kan verkligen rekommendera den.
penna Skrivet av Bagarna
Men, vad konstig den blev.
penna Skrivet av Veronica S
Supergod paj. Rekomenderas varmt.
Jag tillsatt lite havregryn för extra Crunch.
Och guuuud så gott det blev.
Alla som ätit av pajen vill ha receptet. :-D
Nu har jag en ny blåbärspaj som jag även satt i extra haha... (håll i er) naturell Musli på toppen.
för det extra knapriga locket jag eftersträvar.
Annars är recpetet som ursprunget. ;-)
mvh
Veronica
penna Skrivet av anonym
mmmm jättegod paj=)
penna Skrivet av anna
det gick inte ett dugg med margarinet
penna Skrivet av Bakar´n
Riktig kanonpaj! Jag använder 3 dl mjöl för att minska kladdigheten, blir mycket bra!
penna Skrivet av pajälskaren
mmmmmmmums
penna Skrivet av Daddicool från Brekille-skogen"
mmmm nammi,, verkar gottis... barnen ute & plockade lite bär i backen innan & krävde en paj i efterrätt" :)
penna Skrivet av Norrlands kaj
åååh blåbärs paj... bästa fikat som existerar :D
penna Skrivet av Lisa och Per
Vi ska strax skjutsa in pajen i ugnen.



Spännande...
penna Skrivet av Amanda
Ska börja baka nu! Hoppas att den blir god för vi ska bjuda HELA släkten ;)
penna Skrivet av Bengan
Fy bubblans mumsig pumsig GOD =D haha

super god
penna Skrivet av zara
Tack för receptet. ska snart ´ta ut pajen, den ser jättegod ut.
penna Skrivet av christina
det var bästa degen jag någonsin smakat och den var super god!!!!! :)
penna Skrivet av pia
jätte god, lite kladdig deg, men sååå smaskig
penna Skrivet av Karolin
Har precis stoppat in min i ugnen... Degen blev smetig här med... omöjlig att kavla ut, men det blir nog bra ändå... Kan inte gå fel med nyplockade blåbär.. Mmmmmm....
penna Skrivet av carro gbg
inne i ugnen nu.. so far so good. degen god iaf..
penna Skrivet av pajmannen
jag ska precis börja hoppas den blir bra och god!!
penna Skrivet av Sara
Jag fattar inte hur nästan alla lyckas få pajdegen kladdig.. Ni måste ju göra fel. Har gjort den många gånger o den blir alltid lika bra =)
penna Skrivet av Katarina
Rätt så god paj, lite mesig utan tuggmotstånd kanske. Jag spritsade ut locket, ringlade varv efter varv i en spiral. Enklare än att försöka forma degen.
penna Skrivet av Mariana
Läste igenom lite kommentarer. Såg att det e någon som tycker att degen är svår. Kan rekommendera att ha i mer mjöl än vad som anges i receptet.
penna Skrivet av Mariana
Den här pajen (pajdegen) använder jag till rabarber, jordgubbar, hallon & blåbär. Det är den absolut godaste paj deg jag någonsin smakat. Min absoluta stor favorit! Rekomenderar den starkt!
penna Skrivet av Mathilda
Denna pajen är är stor favorit hemma hos mig och den är hyfsat enkel att göra.
penna Skrivet av Susanne
Svar till Ewelina: Det går bra med frysta blåbär.
penna Skrivet av Ewelina
Jag ska göra pajen nu men jag undrar, kan man ta frysta bär direkt från frysen eller ska de tina först? Hoppas den blir bra! : )
penna Skrivet av HH
vi bakar den här pajen varje.. vecka en riktig favorit!!!! SUPERGOD!!!
penna Skrivet av Marie
Färdiggräddad ser den mycket god ut fast jag hade den inne lite längre för att få ett frasigare skal. Den ska ätas i morgon på långfredagen så jag kommenterar igen efter smaket...glad påsk!
penna Skrivet av Fia
Perfekt deg :) Jag bytte ut blåbären till Björnbär. Mums Mums!
/ Fia
penna Skrivet av Kamillah
Degen var lite kletig och svår att få ut i formen. Men det blev jätte gott!
penna Skrivet av Susanne
Svar till rosen: Ja.
penna Skrivet av rosen
hjälp jag bakar pajen nu men förstår inte ska man ha socker i degen sen ytligare strö över på blåbären???
penna Skrivet av Carro
Haha, jag smorde plåten innan jag tryckte ut degen... nu rasar allt samman i ugnen. Dumma, dumma mig :P
penna Skrivet av Culinaren
Helt formidabelt underbart god paj
penna Skrivet av Marie
Jag brukar ha hallon, blåbär och jordgubbar i.. det blir jättegott då!
penna Skrivet av Nathalie
Mycket god paj!
penna Skrivet av Erik
Den vart grymt god.
penna Skrivet av Simon
har precis knåpat ihop den med mina barn och det gick jättebra...den blev superfin...men väldigt god!!!
penna Skrivet av silvia
mmmhhhh såå gotttt gör den för andra gången
penna Skrivet av Christine
Vilket lätt recept och god blev pajen. Ska göra den fler gånger..
penna Skrivet av stella
Den va väldigt lätt recept.
penna Skrivet av Margot
Visst degen var kladdig men vilket resultat!! kanongod jag blandade blåbären med hallon det blev jättegott jag gjorde dubbelsats för att få ett bra lock tack för ett gott recept
penna Skrivet av eva
jättegott.tack för ett bra recept.
penna Skrivet av Susanne
Svar till Robin: Pajen ska ju inte vara torr heller, den ska ju vara kladdig med blåbären, dock ska ju inte pajdegen kännas kladdig. Så jag undrar om du ändå inte gjorde rätt? Annars måste du haft den inne i ugnen för kort tid eller för lågt ner eller på för svag värme.
penna Skrivet av Robin
Okej, jag ångrade mig. Det blev väldigt kladdigt trots att jag följde receptet nogrant.
penna Skrivet av Robin
Inget kladd här inte. Följ receptet bara så blir det fina fisken!
penna Skrivet av Sara
Ett jättegott lättbakat alternativ till en vanlig smulpaj. Degen var dock för kladdig från början, gick inte att trycka ut i formen så jag fick tillsätta mer mjöl. Men när jag hade gjort det blev den bra!
penna Skrivet av Susanne
Svar till Hedvig: Tog du verkligen 2,5 dl vetemjöl och 2 matskedar vatten? Något fel måste du ha gjort för degen ska inte vara så kladdig.
penna Skrivet av Hedvig
Degen blev kladdig och rinnig.
Efter gräddning var den fortfarande väldigt kladdig.
penna Skrivet av alda
ett tips till lock är att göra dubbelsats och sedan kavla ut delen till locket mellan två delar plastfolie det blir mycket lättare och inget fastnar
penna Skrivet av Maria och Ronja (3 år)
Vi bakade denna med lätthet, ser jättegod ut men vi väntar med att smaka den tills glassbilen varit här och mannen/pappan kommit hem. :-)
penna Skrivet av Helena
ganska god, men degen var svårjobbad.
även fast jag förgräddade botten blev det kladdigt och rinnigt, nej fy! men god blev den iallafall, det kan ju varit jag som gjort fel.
penna Skrivet av Nikolina
Jag håller just nu på att laga denna paj, på bilden ser den ruskigt god ut. Jag älskar blåbär och pajer så det här blir nog gott.
penna Skrivet av Ansku
håller på och bakar dehär.. hoppas det blir gott. så vet man att det här är en hemsida med bra recept :)
penna Skrivet av Tips
Hej..den här pajen är jättegod men istället för att pussla ihop degen kan man kavla den mellan två st "plastfolie"...och sen göra hål på degen ovanpå för att ångan ska komma ut.. det blir jättebra och det går ännu snabbare..så pröva det nästa gång...
penna Skrivet av Susanne
Svar till alda: Du kan ta fullkornsvetemjöl istället för vanligt vetemjöl men det blir inte lika gott. Ett alternativ är förstås att göra blåbärspaj som smulpaj istället och göra en smuldeg med hackad mandel, kokosflingor, havregryn, lite mjöl, lite socker och smör. Ju mindre socker och vetemjöl desto bättre.
penna Skrivet av alda
mmmmmmmm såååå gott det var jag gjorde pajen själv 0ch jag är 12 år jag bjöd min familj som som tyckte det var jättegott jag provade också med andra bär men jag undrar ifall man kan göra det nyttigare
penna Skrivet av tessan
väldigt god, men fick göra en dubbelsats för att kunna göra ett lock oxå
penna Skrivet av Susanne
Svar till Moa: Glömde du förgrädda pajbottnen?
penna Skrivet av Moa
jätte gott paj, bara degen i botten blev lite kladdig. Hur enkelt som helst att göra =)
penna Skrivet av mona
jättegodpaj!
penna Skrivet av sandra
den här pajen är helt underbart god!! =)
penna Skrivet av helena
fast den var svår jobbad degen
penna Skrivet av helena
ja den var god,,, den på minner om en pajdeg som man smälter smöret och har i ingerdienserna + ett halvt kryddmått salt, då lägger man bären i botten på en form sen ska man naturligtvis strö lite potatismjöl över bären på med pajskalet-- in i ugen och det är den godaste paj jag någonsin ätit
penna Skrivet av jossan
jag bytte ut blåbär mot jordgubbar och hallon. extremet gott det också!
penna Skrivet av indo
toppenpaj! jag har nu gjort den tre gånger, just nu står det en i ugnen och gräddas. jag hade bara i en matsked vatten den här gången, och det gjorde den lite smidigare och lättare att jobba med. det här är ett recept värt att testas!
penna Skrivet av Susanne

Svar till Busra: Jag förstår inte hur du menar, det låter väldigt konstigt?

Svar till medin: Fel placering i ugnen? Fel ugnstemperatur?

penna Skrivet av Busra
Det här e världens godaste smulpaj jag nånsin har gjort, en ide, smält margarinet, så det blir gul lite brun, vissa kanske lägger margarinet direkt, och det är fel, har ni frågor skriv tbx
penna Skrivet av medin
när jag gjorde denna så fick pajen ingen färg. vet någon vad jag har gjort för fel ?
penna Skrivet av Sara
Den som har klagomål på pajen måste ha gjort något riktigt fel. För denna paj är den godaste jag någonsin gjort o är så god
penna Skrivet av Emelie
jag tyckte detta var skit bra :) och det blev gott :)
penna Skrivet av Susanne
Svar till mm: Jag kommer inte riktigt ihåg varifrån jag fick receptet från början men detta är inget annorlunda recept. Om du läser alla kommentarer så är de flesta väldigt positiva.
penna Skrivet av Anna
Måste ju skriva en liten kommentar =) Jag blev hur nöjd som helst med pajen! Den blev verkligen skitgod! Förstår inte hur vissa av er misslyckas?! jag som är urusel på att baka i vanliga fall, lyckades *tjohej* Och nu ska jag baka igen! Tack för ett jättebra recept! =) Mvh Anna
penna Skrivet av mm
asså, vem e det som kommit påd etta receptet??
det e ju lite annorlunda, för jag hör klagemål???
penna Skrivet av haha
Ida! Du måste glömt att förgrädda pajskalet ... ^^
penna Skrivet av merri
den här pajen var väldigt god.jag blev nöjd med receptet
penna Skrivet av Susanne
Svar till Ida: Du måste ha gjort något fel för så har det aldrig blivit för mig och jag har gjort den många gånger och av döma av alla kommentarer här så tror jag inte det är något fel på receptet. Försök gärna igen och följ receptet noga. Hoppas det går bättre då!
penna Skrivet av ida
dåligt recept! efter förgräddningen så blev pajen en stor smet! vad är det här för sida..
penna Skrivet av mona somalia
de ar godaste hela verlden tac tack goda
penna Skrivet av Ayman
Har gjort en hel del bakverk hämtat från den här hemsidan, men måste säga att det här är ett av mina favoritrecept. Är det fler som ska äta gör jag alltid dubbla satser och aldrig varit med om att minsta smula blir kvar.
penna Skrivet av Susanne
Svar till Anna: Ja, förvara den i kylskåp. Vad bra att den blev god! ;)
penna Skrivet av Anna
Om man inte har ätit upp hela ska man lägga in den i kylskåpet då?

pajen blev jätte god.
penna Skrivet av Rebecca
Jag är nog tyvärr tvingad att hålla med Emelie om att jag är besviken på receptet. Jag har följt det till punkt och pricka men degen är ändå kletig och helt omöjlig att arbeta med. Pajen har dessutom stått i över 20 min nu och jag lär nog behöva vänta åtminstone 10 min till innan jag kan plocka ut den. Mindre roligt
penna Skrivet av Susanne
Svar till Emelie: Tråkigt att det inte blev bra. Degen ska inte vara superkladdig ens innan du ställer in den i kylen eller frysen. Tog du verkligen 2 och en halv deciliter vetemjöl?
penna Skrivet av emelie
Jag är faktiskt jättebesviken på receptet. Ser att ingen annan är det, så förmodligen har jag gjort något fel mätt fel kanske, trots att jag tyckte jag följde receptet in i minsta detalj. Degen var superkletig, trots att den stått i frys angiven tid. Den räckte inte heller till och nu har den stått i ugnen 30 minuter, utan att ens ha fått lite färg. Tråkigt
penna Skrivet av Christian
Jag skriver här idag för att jag vill förmedla hur god den här pajen verkligen är. Den är helt sagolig. Och jag måste säga att jag följde receptet in i minsta detalj, med andra ord använde jag mig inte av amerikanska blåbär, blåbären jag använde köpte jag på hemköp och jag hoppas innerligt att hemköp har blåbär att sälja nästa gång jag ska göra den här otroliga pajen, för det vore ju väldigt sorgligt om pajen aldrig mer, någonsin igen skulle få samma gudomliga smak som idag med hemköps blåbär. Åhh vad gott. Ja, jag kan varmt rekomedera denna paj speciellt om du är ute efter orgasmliknande gastronomiskt kulinariska erfarenheter. Lycka till!
penna Skrivet av Frida
Jag gjorde denna pajen i eftermiddags och den blev jättegod!
Jag tog lite potatismjöl på blåbären och så blandade jag lite vaniljsocker med vanligt socker och strödde på blåbären!
penna Skrivet av Sarah
Jättejättegod paj! Jag bakade med amerikanska blåbär, dom där lite större som är vita inuti, eftersom jag inte har tillgång till dom underbara svenska blåbären. Jag var lite orolig att pajen inte skulle bli lika god med dessa blåbär men ack så fel jag hade! Så nu tänker jag att om pajen blev så god med dessa blåbär, tänk vad underbar den måste vara med 'riktiga' blåbär! Helt klart en av dom bästa pajerna jag någonsin smakat!
penna Skrivet av Susanne
Svar till helena: Du kan prova att ha ½ - 1 msk potatismjöl om du vill. Men jag tycker inte att pajen blir särskilt rinnig utan. Pajdegen suger ju också upp en del. Men det är en smaksak hur man vill ha det.
penna Skrivet av helena
hej undar bara om det inte ska vara lite potatis mjöl i denna paj?! för min erfarenhet av blåbärs paj är att den kan bli väldigt rinnig annars?
penna Skrivet av eskil
tjena den här pajen var det smaskigaste jag nånsin har ätit. tack för en stund i himmelriket!
penna Skrivet av B -zozo
Muuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuums!
penna Skrivet av felicia
hejsaan! jag e 13 år och det här var första gången jag bakade blåbärspaj och pappa trodde inte att jag skulle klara det men det gjorde jag och han tyckte att den var så god och jag e så nöjd :D
penna Skrivet av Anna-Karin
Den här pajen var riktigt go! Hann knappt äta nåt själv!
penna Skrivet av Evie
Den är fantastiskt god, jag brukar alltid göra dubblasatser av degen!
penna Skrivet av Mia
Otroooligt GOOOD. Jag åälskar denna paj.
penna Skrivet av Nathalie
Den är jättegod ;) ett bra recept :D
penna Skrivet av Sara 13 år
Kan förklara pajen med bara ett ord JÄTTEGOD - godaste pajen jag någonsin gjort. Helt klart!
penna Skrivet av Sara
Denna pajen är bara sååå god! Och enkel! Har gjort den med hallon nu för lite omväxling två dagar i rad..! "Sagolik" och "Otroligt god" är exempel på komentarer jag har fått när jag har bjudit på den!
penna Skrivet av Marita
Ska snart ha 50-års fest.Och hela skogen är full med blåbär.Va passar bättre än denna goda paj, man får in 4 st i ugnen sammtidigt. Har gjort 16-st pajer. Blev jätte bra, fryser in dom tills gästerna kommer. Tack för ett bra recept. Marita
penna Skrivet av Kami
Blev så sugen själv av alla eran kommentarer och väntar på att det ska bli klart!
Fast behövs än 20 min för att "locket" ska bli klar!
penna Skrivet av Anna
Jättegod paj, jag gräddade den 10 min extra i övre delen av ugnen för att få fin färg.
penna Skrivet av Tisen och Anna
Vi har just bakat vår paj. Den smakar smultron. Puss från london
penna Skrivet av ulrika
blanda gärna 1-2msk potatis mjöl med sockretsom man häller över bären det blir inte så löst då
penna Skrivet av johan
Jag tycker att det var ett mycke bra recept. proportionerna bra.
tack.
penna Skrivet av Sunshine
Fick lägga till massor me mjöl, men hoppas att den blit god ändå:D
Snart får smaka:)
penna Skrivet av Helena
Pajen var jättegod! Jag använde en normalstor pajform och dubblade satsen deg vilket räckte mer än väl, hade nog räckt med 1,5 sats. Ökade tiden i ugnen med ungefär en 15 minuter också. Den blev perfekt. Degen var väldigt kladdig så jag fick öka på ganska rejält med mjöl, minst en dl, för att kunna få till det snyggt med övre lagret,skar remsor som jag gjorde ett rutmönster av, vilket blev riktigt snyggt. Den här pajen kommer jag göra om många många gånger.
penna Skrivet av Fundersam student
Hej:)

Jo, jag undrar om det går att göra paj i mickrovågsugn i stället för i en vanlig ugn?
Bör man ändra receptet nått?

/ Johan
penna Skrivet av Sofie
Jag gjorde en dubbelsats på degen och 450 g blåbär!

MUMS vad gott det blev! Väldigt enkelt och bra recept!
penna Skrivet av Susanne
Till alla och svar till Fanny: Jag har ändrat receptet nu, tidigare var en sats 2 dl, men nu har jag skrivit 3 dl istället, eftersom som det precis som så många kommenterat är godare med mer blåbär. :-)
penna Skrivet av Jennie
Jag hade FÖR mycket blåbär i, men det blev väldigt gott ändå!
penna Skrivet av fanny
vad ar en sats ar det 2 dl?
penna Skrivet av Andrei
Otroligt god paj faktiskt. Jag glömde strö över socker men den har ganska mycket i degen så det gjorde inget. Nästa gång ska jag ta dubbel sats blåbär. Lite lite med en.
penna Skrivet av Bonke
Bästa exotiska blåbärspaj jag någonsin har gjort, Jag tog dubbel sats blåbär, dcen blev kanon!
penna Skrivet av car
den godaste blåbärspajen någonsin!!! tog dubbel sats blåbär. helt fantastiskt!
penna Skrivet av Elena
Bra recept. Hade bara lite smör drygade ut med olja. Detta i kombination med att jag använde frysta blåbär gjorde att jag fick ha pajjen lite längre i ugnen. ¨Bytte ut lite av mjölet mot fiberhavre och kruskakli. Lite väl söt är väl enda kritiken, så nästa gång minskar jag sockermängden!
penna Skrivet av Kadi
tog drygt 3 dl frysta blåbär - funkade hur bra som helst. jättebra recept!
penna Skrivet av amira
världens godaste paj.. jag gör den nästan varje dag.. o alla älskar den.. tack för receptet.. kram
penna Skrivet av hEEJSAN
sjjjukt good asså sägr alla= men hur ång tode tar den att gör??
penna Skrivet av Toni
jätte gott muuuuuums!!!
penna Skrivet av Simona
såå god att man vill äta den varje gång man går in på den här sidan, åååå
penna Skrivet av cat
Sjukt god blåbärspaj. Lätt att göra. Gjort denna många ggr. Brukar däremot strunta i sockret man ska lägga över blåbären. blir för sött annars. Men det är ju en smaksak
penna Skrivet av Isse
Jag har precis skickat iväg pappa att köpa alla saker som behövs!
penna Skrivet av Åsa
Tur att Google listade denna först! Utsökt dessert efter grillningen vid Mälarns strand! Kommer göra denna flera gånger!
penna Skrivet av myran
Jag ska göra den här pajen ikäll.Jag har redan gjort degen som står i kyslkåpet nu.
penna Skrivet av Lotta
..gud vad sugen jag blir på denna paj, ska genast rusa och handla och sen njuta av denna regniga majdag med lite blåbärspaj :)!
penna Skrivet av Katti
Jag gillar verkligen det här receptet. Jag blandade hallon och blåbär. Resultatet blev den godaste pajen ever
penna Skrivet av Tinis
har pajen i ugnen nu.. God ser den ut och vara!
penna Skrivet av Ny på paj
Tycker pajen blev alldeles för fet och förskräckligt söt. Kändes som man utan problem hade kunnat halvera mängden fett (och socker) - nån som har testat detta? I en blåbärspaj tycker jag att blåbären ska vara den tongivande ingrediensen, och så blev det tyvärr inte med detta receptet. Men pojkvännen hälsar att han gillade pajen :)
penna Skrivet av Susanne
Hur mycket pajdeg man behöver beror ju naturligtvis på storleken (ytan) på pajform. Detta recept har jag gjort flera gånger själv med en pajform som är knappt 20 cm i diameter och då har pajdegen varit lagom. En pajform med 28 cm i diameter har dubbelt så stor yta som en pajform med 20 cm i diameter, så därför är dubbel sats lämplig om man har en större pajform vilket jag antar att ni hade. Kul att ni gillade receptet!
penna Skrivet av Tom å Birgitta
Jättegod pajrecept som man andvända med alla möjliga sortes frukt och bär.
Men vi tycker dock att det blir lite för lite deg att andvända sig av i en vanlig pajform. Det vore ju bra om den räckte åtminstonde, man ska väl inte behöva göra dubbelsats till en vanlig pajform.

Puss å Kjamiz
penna Skrivet av Godis Rockar
Detta är nog min favorit! Håll med om att den ska vara lite kladdig med halvmycket vaniljsocker och ett deglager som man nästan kan böja :)
penna Skrivet av Agnetha
jag skall testa den här i kväll
har letat länge efter en god paj
penna Skrivet av sowee
Personen som har tipsat denna receptet måste få tusen röda rosor!!!Jag har gjort pajen om och om igen.
penna Skrivet av Bonkie
Mummmss.. vad god den var!
penna Skrivet av Hemmafruarnas bakkalas
Hej! Skönheten står just nu i den varma ugnen! Den ser härlig ut o man längar efter att få sätta tänderna i den! Just nu vispas vaniljsås som en härlig kombination till pajen! Återkommer med kommentarer när vi smakat den! =) / Crisse & Viktor
penna Skrivet av Sofie
Pajen står och kallnar på köksbänken just nu, ser riktigt gott ut. Smeten var god i alla fall. Får väll se hur det smakar, ska snart äta. vi använde självplockade stora blåbär - blir nog gott. =)
penna Skrivet av Isma
Nu va den klar. Det va gäster hemma hos oss så jag gjorde den och alla ville ha receptet en oerhört god o9ch enkel paj jag serverade med glass jätte gotttttttttttt. Jag rekomenderar den här för alla pajälskare eller nån som bara ville prova nått nytt. Jag plockade bären från en skog nära oss och det blev fantastiskt. De som vill göra nåt enkelt och gott och inom rimliga priser ska ta den här pajen.
penna Skrivet av Isma
Min paj står i kylskåpet just nu. Smeten va god i alla fall och kletig. Hehe. Jag undra om det går lika bra med nyplockade bär. Aja god verkar den vara
penna Skrivet av Susanne
Sodapop: Det man kan göra är ju att smörja formen först, men ströbröd behöver du inte ha. Det är mer till mjuka kakor man brukar ha som t.ex. sockerkaka, där man häller i en smet i en form. I det här fallet har vi ju en deg. Men jag brukar inte smörja formen heller för det brukar ändå aldrig fastna. Degen innehåller ju ganska mycket margarin.
penna Skrivet av Mikaela
Väldigt lång tid för en paj. Hoppas på att den blir god iaf...
penna Skrivet av bella
Hej den blev jätte god tack för receptet
penna Skrivet av Sodapop
Hej! Det låter jättegott, men ska man inte smöra och "ströbröda" formen innan så att degen inte fastnar?
penna Skrivet av Sarah
Ville bara tacka dig och dina recept. dom hjälpte mig med att snabbt göra färdigt mina tråkiga läxor. hoppas du kommer att fortsätta att ha din sida, älskar den.
penna Skrivet av Anna
Underbar paj! Den godast vi ätit i familjen :-)
Våra söner älskar pajen och tjatar alltjämt om att jag ska göra den!!!! Det går även bra att byta ut blåbären mot hackade rabarber + mycket socker....
Kanonrecept!!
penna Skrivet av Hejsan
Alltså att "dom ville genast ha receptet!"
penna Skrivet av Hejsan
detta är väl ett vanligt blåbärspajrecept? reagerar bla på "Den var fruktansvärt god. Bjöd pojkvännen, och hans mamma å syster.. och dom ville genast ha receptet!" ....
penna Skrivet av katti
hoppas att den smakar bra, för att degean var jättejobbig att kavla ut..
penna Skrivet av K.
Den var fruktansvärt god. Bjöd pojkvännen, och hans mamma å syster.. och dom ville genast ha receptet!
penna Skrivet av Natasa
Gudomlig för pajälskare.........
penna Skrivet av Miriam
Min paj står i ugnen nu..ska testas..:)..blev så sugen på blåbär/jordgubbspaj..och detta var enklaste receptet jag hittade...mycket bra..:)..men som nån sa...för kladdig deg..:/..fastnade överallt..
penna Skrivet av Ayla
Väldigt svårt att sätta på "locket" över bären!
Degen blev lite för kladdig och ett pucko som jag tänkte inte på att man kunde tillsätta lite mer mjöl ;) Men aja, gott blev det i alla fall.
penna Skrivet av jågutt
mmm A+ även för oss killar!
penna Skrivet av Malin
Jätte god paj.. precis bakat den ;)
penna Skrivet av Sassa
Denna paj var såååå good........ jag satt och åt på den hela kvällen tills jag blev mätt..
penna Skrivet av Amaria
Gudomlig!
penna Skrivet av pajälskaren
För bra för att vara sant!!!!!!!!!!!!!!
penna Skrivet av smaskens filibabba!
Min bjudning blev knäpptyst i 20 minuter.. Detta är en GOD paj
penna Skrivet av Mats Lehmann
Den bästa pajen hitills !! Prova gärna det här receptet.
penna Skrivet av Susanne
Matfettet syftar på smöret eller margarinet. Att tillsätta betyder att du lägger/häller i nämnd ingrediens bland övriga ingredienser du tidigare blandat i en bunke/skål/kastrull.
penna Skrivet av blåbär
jag förstod inte riktigt. vad menar man att man ska tillsätta matfettet ?
penna Skrivet av Angelica
Yodilaihoooo.. Denna paj var utsökt!
Hade den på min fest!!
penna Skrivet av Blåbärspaj älskare!
Den här var riktigt god!! Av skala 1-10 får den
en 10:a!
penna Skrivet av Thomas
Läckert! Ett enkelt och gott sätt att förgylla blåbär, sökte på både Arla och ICA, men detta lilla pajrecept är bäst hittills!
penna Skrivet av günther
denna paj va jättegod , hade den på mitt pyjamasparty!! jiihha
teeny-weeny string bikini paj
penna Skrivet av Stephanie
Yes! Detta receptet gör jag säkert igen! Sött och gott.
Nu ska jag prova Rabarberpajen.
  1