Kommentarer till receptet på Blåbärspaj - Sida 1

Skriv gärna en kommentar till receptet på Blåbärspaj.

Skriv en kommentar

Kontrollord  
Kontrollorden är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info

Vill du ha svar?

Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info

Kommentarer

  1   2   3   4   5   6   nästa sida
   kommentar  Skrivet av  Mikaela  2017-05-06 13:48
Väldigt gott!
   kommentar  Skrivet av  Jea  2017-02-17 10:57
Äntligen fått till en god pajdeg som inte blir för torr. Gästerna blev mycket nöjda och jag med.
   kommentar  Skrivet av  Manne  2016-11-06 22:13
Blev fantastiskt god! Kommer göra denna många gånger. :)
   kommentar  Skrivet av  Camilla  2016-09-08 13:35
Hej
Jag älskar denna pajen, gör alltid den när jag ska ha blåbärspaj.
Degen är supergod, men jag tycker det är för snålt med deg, därför gör jag en halv sats mer!
Håller med om att den tar lång tid i ugnen, funderar på att höja graderna något till nästa gång :)
   kommentar  Skrivet av  lars  2016-08-15 17:00
inget jag kommer göra igen, finns ingen möjlighet å arbeta degen inte ens mellan smörpapper klibbar bara fast å kladdar skit å pannkaka med denna pajen för mig :(
 svar  Svar till  Patric    kommentar  Skrivet av  Susanne  2016-08-14 01:09
Tråkigt att du inte tyckte den var god. Använde du kanske margarin istället för smör? Det är viktigt för smaken att använda smör och då normalsaltat smör annars kan man lägga till lite salt, kanske en halv tesked så det blir lite smak. Det gör väldigt stor skillnad och det gäller de flesta recept. Angående tiden i ugnen så håller jag med om att längre tid i ugnen behövs och det är nu ändrat i receptet, plus att jag lagt till potatismjöl för att det inte ska bli för blött.
   kommentar  Skrivet av  Patric  2016-07-20 21:54
Inte att rekommendera, smakade inget vidare och den behövde vara i ugnen runt 40 minuter istället för 20 för att bli torr och få någon färg.
 svar  Svar till  Nisse    kommentar  Skrivet av  Susanne  2016-07-14 01:07
8 minuter ska pajskalet förgräddas, sedan ska hela pajen gräddas 30-40 minuter tills den fått gyllene färg. Degen är kladdig, men ska vara inne i kylskåp innan man bearbetar den.
   kommentar  Skrivet av  Nisse  2016-07-04 14:31
Sämsta jävla degen. 40 min i ugnen inte 8
 svar  Svar till  Linda    kommentar  Skrivet av  Susanne  2016-02-20 01:06
Kul att blåbärspajen blev bra! Ja den kan behöva lite mer tid i ugnen. Det är nu uppdaterat i receptet!
   kommentar  Skrivet av  Linda  2016-02-17 17:02
Följde receptet från punkt och pricka, blev lite nervös när jag tittade efter 20 minuter och pajskalet inte fått någon färg. :O. Lät den stå i 20 minuter till och yayy det blev färg. den blev alldeles perfekt :D :D :D
 svar  Svar till  Elisabeth Hultcrantz    kommentar  Skrivet av  Susanne  2015-09-26 01:05
Roligt att du tycker om blåbärspajen! Tack för viktigt tips!
   kommentar  Skrivet av  Elisabeth Hultcrantz  2015-09-24 12:35
Jättegod, har gjort den flera gånger!
Viktigt att låta degen vila i kylskåp annars blir den kletig.
 svar  Svar till  Cissi    kommentar  Skrivet av  Susanne  2015-09-23 01:05
Kul att du tyckte om blåbärspajen!
   kommentar  Skrivet av  Cissi  2015-09-21 23:52
Superläcker blåbärspaj! Fick mycket beröm! Inte alls blöt, men min fick stå till sig ett tag. Tog den alltså inte direkt från ugnen.
 svar  Svar till  Elin    kommentar  Skrivet av  Susanne  2015-09-07 01:03
Tråkigt att höra! Det beror troligtvis på för isiga/blöta blåbär. Jag har lagt till potatismjöl i receptet för att lösa det problemet. Degen ska vara kladdig men man kan om man vill ta mera mjöl.
   kommentar  Skrivet av  Elin  2015-09-04 12:18
Blev inte lyckat för mig heller för blött och svårarbetad deg.
 svar  Svar till  Samantha    kommentar  Skrivet av  Susanne  2015-08-23 01:02
Tråkigt att höra! Det beror troligtvis på för isiga/blöta blåbär. Jag har lagt till potatismjöl i receptet för att lösa det problemet.
   kommentar  Skrivet av  Samantha  2015-08-22 22:02
Blev en ända sörja, följde punkt o pricka, inte godkänt slängde allt...
 svar  Svar till  Annika Svensson    kommentar  Skrivet av  Susanne  2015-08-15 01:01
Roligt att höra att blev en lyckad blåbärspaj! :)
   kommentar  Skrivet av  Annika Svensson  2015-08-14 20:03
Följde receptet helt och det blev super! Perfekt paj på alla sätt och uppskattades av alla! (y) :-D /Annika
 svar  Svar till  Annelie    kommentar  Skrivet av  Susanne  2015-07-27 01:00
Det är inte säkert det fungerar med glutenfritt mjöl, det har jag inte provat. Kanske behövs mycket mer sådant mjöl?
   kommentar  Skrivet av  Annelie  2015-07-23 16:01
Sorry men detta blev bara flytande fettsörja. Tog glutenfritt mjöl och använde margarin då det var det jag hade hemma. Den gör jag inte om.
 svar  Svar till  anonym    kommentar  Skrivet av  Susanne  2015-06-24 01:00
Tunn botten.
   kommentar  Skrivet av  anonym  2015-06-20 18:11
ska man göra tunn eller tjock botten
 svar  Svar till  Ulrica    kommentar  Skrivet av  Susanne  2015-06-07 00:58
Tråkigt att höra. Om det blev som en degpöl när den var färdiggräddad beror det förmodligen på för mycket is/vätska i blåbären. Jag har lagt till potatismjöl i receptet för att lösa det problemet.
   kommentar  Skrivet av  Ulrica  2015-06-02 20:48
Håller med om att det är alldeles för lite deg och det blev bara som en degpöl för den är så lös. Detta TROTS att jag hade i mer mjöl än vad som stod. Blev inte bra alls. Tråkigt :/
 svar  Svar till  Anonym    kommentar  Skrivet av  Susanne  2015-05-18 00:54
Troligtvis blev det för blött för att blåbären var isiga. Jag har lagt till potatismjöl i receptet för att lösa det problemet. Att ha mindre mängd vetemjöl i degen gör att pajdegen blir saftigare och godare. Mera mjöl blir torrare. Men tar man en större form än angiven så förstår jag om det upplevs som för lite deg.
   kommentar  Skrivet av  Anonym  2015-05-14 22:04
Tyckte inte detta recept var någon höjdare.
Alldeles för lite deg som var alldeles för kladdig. Degen räckte inte till... när jag tog ut pajen från ugnen var det som en enda gröt. Bara massa klibbiga blåbär som hade degat ihop sig med den minimala mängden deg.
 svar  Svar till  susnet    kommentar  Skrivet av  Ben Nilsson  2014-08-23 09:43
Tack! Ska först ut i blåbärsskogen.
 svar  Svar till  Ben Nilsson    kommentar  Skrivet av  Susanne  2014-08-22 22:56
Ja den kanske behöver lite längre tid i kylen, särskilt om du gjort dubbel sats så tar det ju längre tid för kylen att kyla ner en större degklump.
Ja en form som är 24 cm i diameter behöver mer pajdeg. En sådan form har ju en yta som är ca 40% större, då behövs mer deg.
Se gärna receptet på smulpaj med blåbär, du kan ta havregryn istället för kokosflingor vilket står i receptet.
 svar  Svar till  susnet    kommentar  Skrivet av  Ben Nilsson  2014-08-20 22:43
Jo, i kyl 15 min. Kanske ska ha den lite längre i då?
Precis, hade lite större formar- 24 cm.
Skulle bli glad om Du har ett bra recept på
blåbärspaj med havregryn. (Gillar bärpaj m havregryn bättre.)
Tack!
Ps. Har sett på bakprogram när de gör pajer m lock på och blev inspirerad.
 svar  Svar till  Ben Nilsson    kommentar  Skrivet av  Susanne  2014-08-20 22:29
Hade du verkligen pajdegen i kyl eller frys? Den ska vara lite kladdig men blir bra efter en stund i kyl eller frys. Annars kan man förstås ta mer mjöl men då blir pajdegen torrare och det är inte lika gott.
Sedan om pajdegen inte räckte kanske du hade en större pajform än 18-20 cm diameter? Eftersom du tog extra pajdeg så är klart att du behövde ta mer blåbär och socker också för att få samma paj som i receptet.
   kommentar  Skrivet av  Ben Nilsson  2014-08-19 15:48
Hmm...Sökte efter ett bra blåbärspajrecept som är min favorit bland pajer. Pajdegen blev degig, svår att platta ur och framförallt göra pajlock med. Fick göra extra pajdeg för att få något att lägga över med. (gjorde 2 pajer på en gång..)
Mer socker, mer blåbär och mer kärlek i receptet behövs.
(Att hälla i mindre socker som i GI-varianten är nog att ta livet av pajen.)
Ps. Upplägget i recepten är fenomenalt!
 svar  Svar till  Panni    kommentar  Skrivet av  Susanne  2014-03-10 18:16
Roligt att höra! :)
 svar  Svar till  susnet    kommentar  Skrivet av  Panni  2014-03-10 14:18
Jag kommer med stor sannolikhet att prova din smulpaj med blåbär vid tillfälle...nu hade jag köpt pajdeg sedan innan så jag tänkte använda den iaf. Men jag kommer gärna prova ditt fullständiga recept en annan gång. Har provat flera recept från dig och det har funkat jättebra, tack för det! :)
 svar  Svar till  Panni    kommentar  Skrivet av  Susanne  2014-03-10 13:23
Man borde kunna använda färdig pajdeg, dock blir det inte lika gott eftersom färdig pajdeg sällan är bakad på smör, utan margarin av den billigaste sorten. Färdigköpta saker, mixer etc innehåller tyvärr nästan alltid råvaror av lägsta kvalité och diverse tillsatser.
Troligtvis räcker det med en förpackning men det är bara min gissning. Vill du spara tid skulle jag istället vilja rekommendera min smulpaj med blåbär.
   kommentar  Skrivet av  Panni  2014-03-10 12:30
Kan man använda färdig pajdeg? Med tanke på att man ska ha det som ett täcke ovan blåbären, måste man då köpa 2st pajdeg eller räcker det med 1st?
 svar  Svar till  susnet    kommentar  Skrivet av  yvonne pira  2013-05-18 17:14
blanda blåbären först i potatismjöl och ha i lite havregryn också
 svar  Svar till  jennifer    kommentar  Skrivet av  Susanne  2013-05-18 13:27

Det låter som mitt recept på blåbärssmulpaj. :) Ett tips för att få en ännu godare paj är att alltid använda smör. Nyttigare också.

Här är också mitt recept på vaniljsås, mycket godare än köpt! :)

 svar  Svar till  anonym    kommentar  Skrivet av  yvonne pira  2013-05-18 12:30
du som sade varför inte bara äta blåbär köp blåbär viva proviva då ha ha
 svar  Svar till  yvonne pira    kommentar  Skrivet av  yvonne pira  2013-05-18 12:29
bara fort snabbt inga krusiduller
 svar  Svar till  annonym    kommentar  Skrivet av  yvonne pira  2013-05-18 12:25
det bäästa tycker jag är bara smöra en pajform blanda ihop margarin socker vetemjöl och havregryn ha på hallon eller blåbär äpplen smula över massan sätt in iugnen 30 minuter 175 grader ta vaniljsåsen på tetra fiesta och vispgrädde inget pajskal med vatten
   kommentar  Skrivet av  123  2012-05-20 13:26
Grymt recept !
   kommentar  Skrivet av  anonym  2010-09-26 14:44
om jag har 275g blåbär ska jag ta extra mer deg och sånt?
 svar  Svar till  Thomas    kommentar  Skrivet av  Andrija  2010-09-22 16:30
Varför inte bara ta bort allting och bara äta blåbär?
   kommentar  Skrivet av  jennifer  2010-09-15 16:36
kan jag istället lägga äpplen istället för blåbär ?
   kommentar  Skrivet av  FFRIDA  2010-08-19 22:09
Gud vad blåbär är gott! Sitter nu och väntar på att det ska bli klar, mums!
   kommentar  Skrivet av  Thomas  2010-07-25 19:08
Tycker man ska ha 500g blåbär i denna. 225g är i minsta laget.
 svar  Svar till  Anneli Häll    kommentar  Skrivet av  Susanne  2010-07-13 23:43
Det beror nog på att det är så varmt nu och om din pajdeg är ljummen när du ställer in en i ugnen så halkar den lättare ner. Det är därför som det i många pajrecept står att man ska ställa in pajskalet i kylen eller frysen en stund innan man förgräddar pajskalet. Nu när det är så varmt så kan det behövas lite extra tid i kylen/frysen och man får vara noga med att inte låta den stå framme för länge i rumstemperatur.
  1   2   3   4   5   6   nästa sida