Vitlöksbaguetter
Otroligt goda vitlöksbaguetter med knaprig yta som är mjuka och luftiga inuti och som är mycket enkla att baka. Perfekta att servera till en varmrätt eller soppa. Vitlöksbaguetter passar till det mesta! De blir otroligt goda och fina när de får jäsa lite längre som i detta recept.
Tid: 30 minuters jobb + 3 h jäsning och gräddning
Mängd: 6 st à 35 cm långa
Ingredienser:
Laktosfritt
Vegetariskt
Utrustning:
- ev.
elvisp med degkrokar
eller köksmaskin med degkrokar - ev. 2 st baguetteplåt
Ugn:
- 250 °C i mitten av ugnen i 12-15 minuter med över- och undervärme
Näringsvärden
Näringsvärde per baguette (227 g): 513 kcal, 96 g kolhydrater, 7 g fett, 12 g protein, 5 g fibrer
Serveringstips
Vitlöksbaguetterna är otroligt gott att servera som tillbehör till en god varmrätt eller soppa.
GI Tips
Byt ut vetemjölet mot siktat dinkelmjöl.
Tips för att undvika tillsatser
Fritt från tillsatser.
Variationstips
Vitlök kan bytas ut mot örtkryddor. Ta t.ex. 2 tsk rosmarin, basilika eller oregano istället för vitlök.
Hållbarhet och förvaring
Ät helst baguetterna nygräddade samma dag eller frys in dem.
Vitlöksbaguetterna går bra att frysa och håller sig minst 3 månader.
️ Skrivet av
Hej! Jag funderar på att göra dessa mer som minibaguetter i storlek, tror du att det skulle påverka ugnstiden? /mvh