Knäckig bananpaj

Underbar knäckig bananpaj som smakar som friterad banan. Den går supersnabbt att göra. Med lite extra salt i smeten får man en riktigt god kolasmak!
knäckig bananpaj
Knäckig bananpaj serverad med vispad grädde.
Timglas Tid: 30 minuter
Portioner 5 portioner
Näringsvärde Näringsvärde per portion (200 g): 453 kalorier, 70 g kolhydrater, 18 g fett, 3 g protein, 3 g fibrer

Ingredienser:

Servering:

laktosfritt Laktosfritt - Smör är nästintill laktosfritt annars finns mjölkfritt margarin. Servera med laktosfria tillbehör.
vegetariskt Vegetariskt

Ugn:

  • 200 °C i mitten av ugnen i ca 15-25 minuter med över- och undervärme

Gör så här:

  1. Mät upp smöret i en bunke och låt stå framme i rumstemperatur så det blir mjukt.

    (Skär det gärna i mindre bitar så går det snabbt eller kör några sekunder i mikro.)

  2. Tillsätt strösocker, vetemjöl, sirap och salt. Rör ihop till en jämn smet. Använd gärna elvisp med vispar.

  3. Skala bananerna och skiva dem. Lägg skivorna i en mindre ugnsform ca 15x20 cm (om du gör en sats).

    (Formens storlek är inte jättenoga men tänk på att gräddningstiden varierar med storlek på form. Gör du dubbel sats rekommenderar jag en form på ca 20x30 cm.)

  4. Bred smeten över bananskivorna.

  5. Grädda mitt i ugnen i 200°C ca 20 minuter. Den är klar när den fått gyllene färg.

    (Tiden i ugnen kan variera ungefär mellan 15-25 minuter.)

  6. Servera ljummen eller varm med vaniljglass eller vispad grädde.

hållbarhet och förvaring Hållbarhet och förvaring:

Överbliven bananpaj kan förvaras i kylen och håller sig minst en vecka.

Se även dessa recept

| Efterrätter |

Kommentarer och betyg

Kontroll   info
Vill du ha svar?
info
✏️ Skrivet av Eva
Jag gjorde glutenfri genom att bara byta ut vetemjölet till mandelmjöl, jag tar kokossocker (mycket godare och hälsosammare) eller Ica Sötströ istället för vitt socker. Sirapen kan skippas eller bytas mot t ex Nick's fibersirap. Gott!!
✏️ Skrivet av Frida
Går det att byta ut vetemjölet för att få den glutenfri? 🙏🏻
✏️ Skrivet av Ann-Katrin Kvist
Hysteriskt god och enkel och snabb att göra!
✏️ Skrivet av Klopp
Jättegott att tillsätta lite kanel på bananerna.q
✏️ Skrivet av MC
Det här är såååå gott! Idag på nyårsafton lyxar vi till med vaniljglass och lönnsirap till denna smaskiga paj som alla älskar.

Visa alla kommentarer