Knäckig bananpaj

Underbar knäckig bananpaj som smakar som friterad banan. Den går supersnabbt att göra. Med lite extra salt i smeten får man en riktigt god kolasmak!
knäckig bananpaj
Knäckig bananpaj serverad med vispad grädde.
Timglas Tid: 30 minuter
Portioner 5 portioner
Näringsvärde Näringsvärde per portion: 457 kcal

Ingredienser:

Servering:

laktosfritt Laktosfritt - Smör är nästintill laktosfritt annars finns mjölkfritt margarin. Servera med laktosfria tillbehör.
vegetariskt Vegetariskt

Gör så här:

  1. Mät upp smöret i en bunke och låt stå framme i rumstemperatur så det blir mjukt.

    (Skär det gärna i mindre bitar så går det snabbt eller kör några sekunder i mikro.)

    knäckig bananpaj steg 1: smör i bunke
    Smör i bunke.
  2. Tillsätt strösocker, vetemjöl, sirap och salt. Rör ihop till en jämn smet. Använd gärna elvisp med vispar.

    knäckig bananpaj steg 2: socker, mjöl, sirap, salt tillsatt
    Socker, mjöl, sirap, salt tillsatt.
    knäckig bananpaj steg 2: blandat till en smet
    Blandat till en smet.
  3. Skala bananerna och skiva dem. Lägg skivorna i en mindre ugnsform ca 15x20 cm (om du gör en sats).

    (Formens storlek är inte jättenoga men tänk på att gräddningstiden varierar med storlek på form. Gör du dubbel sats rekommenderar jag en form på ca 20x30 cm.)

    knäckig bananpaj steg 3: skivad banan
    Skivad banan.
  4. Bred smeten över bananskivorna.

    knäckig bananpaj steg 4: smeten utbredd på bananskivorna
    Smeten utbredd på bananskivorna.
  5. Grädda mitt i ugnen i 200°C ca 20 minuter. Den är klar när den fått gyllene färg.

    (Tiden i ugnen kan variera ungefär mellan 15-25 minuter.)

    knäckig bananpaj steg 5: färdiggräddad knäckig bananpaj
    Färdiggräddad knäckig bananpaj.
  6. Servera ljummen eller varm med vaniljglass eller vispad grädde.

    knäckig bananpaj steg 6: bananpajen serverad
    Bananpajen serverad.

hållbarhet och förvaring Hållbarhet och förvaring:

Överbliven bananpaj kan förvaras i kylen och håller sig minst en vecka.

Se även dessa recept

| Efterrätter |

Kommentarer till Knäckig bananpaj

progress
Kontroll  
Kontrollen är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info
Vill du ha svar?
Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info