Kommentarer till Vit Chokladkokostårta

"Recept på en mycket god och lyxig kokostårta - en tårtbotten med kokos och vit choklad och en ljuvligt god vit chokladmousse ovanpå."

Har du provat receptet? Skriv gärna och berätta vad du tyckte! Har du en fråga? Ställ den här!

Skriv en kommentar

Kontrollord:  
Kontrollorden är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info
Vill du ha svar?
Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info

Kommentarer

  1
besökare Svar till Patricia penna Skrivet av Susanne
Ja det tror jag. Den är ganska fast.
penna Skrivet av Patricia
Kan man bygga den på höjden tro? Köra två stycken och stapla på varandra?
Med vänlig hälsning Patricia
besökare Svar till Anna penna Skrivet av Susanne
Ja det borde gå bra!
penna Skrivet av Anna
Hej! Kan man göra denna tårta dagen innan och förvara den i kyl? Mvh Anna
besökare Svar till Annika penna Skrivet av Susanne
Ja botten är tillräckligt tjock däremot så vet jag inte hur bra den håller ihop eller om den smular sönder om man delar den, men jag tror att det borde gå. Lycka till och skriv gärna hur det blev om du provar! :)
penna Skrivet av Annika
Är botten så tjock att den går att dela på så att man kan ha fyllning därimellan?
besökare Svar till malin penna Skrivet av Susanne
Ja det borde inte vara något problem.
penna Skrivet av malin
Gâr den att göra dagen innan?
besökare Svar till Lilly penna Skrivet av Susanne
Jag tror att det vanligaste felet är att man smälter på för hög värme och kanske framföralt för länge. När man ser att det börjar ha smält färdigt så ska man ta bort kastrullen från värmen och låta det sista smälta av värmen i kastrullen. Man kan röra med en sked eller skaka på kastrullen för att få det att smälta snabbare och även utjämna temperaturen. På så vis undviker man för hög temperatur.
penna Skrivet av Lilly
Jag förstår inte hur ni andra gjort er mousse, har smält smör och choklad hur många gånger somhelst och det funkar alltid. Har ni vatten i kastrullen eller för hög värme?

Förstår inte hur man kan misslyckas med smör och choklad..
penna Skrivet av Nicklas
Likaså vi förstörde vår första omgång smält chocklad som i slutändan stelnade. Vi provade då igen, men denna gången med Rapsolja, det fungerade helt perfekt. Anledningen till att chockladen stelnar när man använder smör, är antagligen för att det finns vatten i det. Så prova Rapsolja!
penna Skrivet av Veronica
Botten blev väldigt god, men moussen blev katastrof. Chokladen smälte inte helt i smöret och när man hällde i smör och choklad i grädden stelnade det snabbt som knäck och blev små hårda kulor på botten.. fick göra om moussen med ett annat recept utan smör, gick mkt bättre, resultatet blev i slutändan väldigt gott!
penna Skrivet av mmmmmm
ser smaskigt ut!:p
penna Skrivet av elif
hej! tack för recepten
  1