Kommentarer till Vaniljglass - Sida 1

"Recept på vaniljglass. Den godaste glassen med äkta råvaror. Så otroligt god! Aldrig mera köpt. Bilder steg för steg."

Har du provat receptet? Skriv gärna och berätta vad du tyckte! Har du en fråga? Ställ den här!

Skriv en kommentar

Kontrollord  
Kontrollorden är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info

Vill du ha svar?

Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info

Kommentarer

  1
penna Skrivet av Bengt 2018-04-13 23:16
Har du ett bra recept där glassmeten mjölk,grädde äggula, socker vanilstång (i bland även honung) ned urgröpta frön ska värmas till en viss temperatur & sedan e.v stå i kylen över natten, för tydligare smak.
penna Skrivet av Bengt 2018-04-13 22:55
Du har med hela ägg med vitan & gulan, generellt brukar gräddglassresept utesluta äggvitan, hur tänker du kring det? Tyhcker själv det fungerar bra med hela
ägg, kan det vara att smaken e.v blir mindre med hela ägg
person Svar till Cyntia penna Skrivet av Susanne 2018-04-06 01:40
Ja med äkta vispgrädde så menar jag färsk vispgrädde d.v.s. den som brukar ha ca 1 veckas hållbarhet. Den brukar också alltid ha 40% fett. De med längre hållbarhet (ca 2-3 veckor) brukar innehålla 36% fett. Jag har bilder på alla ingredienser om du klickar på ingrediensens namn i ingredienslistan, där finns även mer information. Vad gäller grädde så kan jag säga att alla märken är bra (jag tror jag provat de flesta) så länge det är färsk vispgrädde då förstås.
penna Skrivet av Cyntia 2018-04-03 16:56
Hej!
Du har så många fina recept som också verka enkel att göra, det blir första gången för mig att testa och jag valde denna glass men jag har en fråga. Jag har vispgrädde från arla 40%fett, men jag vet inte om det är äkta vispgrädde för det står inget i förpackningen jag googlade men får fram att nästan all vispgrädde är äkta... hjääälp vill verkligen testa men med rätta ingredienser, kan du lägga upp en bild på den bästa äkta vispgrädde?
person Svar till Maggan penna Skrivet av Susanne 2018-02-05 15:33
Jag menar 15 sekunder. Men som du märker spelar det inte så stor roll hur länge du vispar dem! 😊
penna Skrivet av Maggan 2018-02-04 19:06
Jättegott blev det. Men jag vispade äggsmeten 15 minuter. Eller menar du vetkligen 15 sekunder?
person Svar till Lotta och Adrian penna Skrivet av Susanne 2017-12-31 15:22
Kul att ni båda tyckte om receptet! Ja man kan ta mera socker och vaniljsocker, det är ganska lite i receptet, det är mycket mycket mera i köpt glass! Ja man kan ta mjölk istället för grädde, tänk dock på att glassen blir isigare då, men kör man med glassmaskin och äter glassen nygjord så bör det inte vara något problem.
penna Skrivet av Lotta och Adrian 2017-12-28 21:00
Adrian, sju år, tycker att det här var världens bästa glass. Vi hade i mer socker och vaniljsocker än vad det stod i receptet. Adrians mamma tycker det var riktigt gott, kanske man kan byta ut lite grädde mot mjölk nästa gång.
person Svar till Lotta och Adrian penna Skrivet av Susanne 2017-08-31 15:21
Vad roligt att du tycker om receptet och kul att du experimenterar och hittar smaker som du gillar och tack för att du delar med dig av det!
penna Skrivet av Linnea 2017-08-15 16:18
Jag fick en glassmaskin i julklapp och jag använder den väldigt mycket detta recept är jätte gott men ja brukar ha i lite citron, lime eller lite lakrits pulver så blir det ännu godare
person Svar till Annan Johanna penna Skrivet av Susanne 2017-07-31 15:18
Problemet med att ha mjölk i är att glassen blir isigare. Men använder man glassmaskin så brukar det gå bra om man äter den nygjord. Du kan även ha i mera socker (jag har varit ganska snål med det i receptet) och mera vanilj. Smaka av glass-smeten innan du fryser den och tillsätt smaksättning efter behag.
penna Skrivet av Annan Johanna 2017-07-07 16:30
Angående gräddig/fet eftersmak så beror det nog på att det är väldigt mycket grädde i det här receptet jämfört med andra gräddglassrecept. De flesta andra har ca 50% grädde, 50% mjölk. Det här smakar alldeles för mycket grädde för min smak (men var gott förutom det!) så jag kommer testa med mjölk i nästa gång vi gör glass. Bra tips med vaniljpulver, det var en ny upptäckt för mig!
person Svar till Johanna penna Skrivet av Susanne 2015-08-31 15:14
Ibland känner man en bismak av sådan grädde som har längre hållbarhet, p.g.a. att den hettas upp till en högre temperatur och därmed blir kokt och får en bismak av det. Det är dock svårt att säga om det var den du kände eller inte. Du får prova att använda färsk vispgrädde istället så får du se! Du kan ju alltid smaka på smeten innan du fryser in den också och det går alltid att ha i mera socker eller annan smaksättning. Det fina med glass är att det brukar bli bra nästan hur man än gör, bara glass-smeten smakar bra så blir glassen god! :)
penna Skrivet av Johanna 2015-08-08 15:54
Jag fick en liten fet eftersmak, troligtvis utav grädden. Är det pga att jag inte använde äkta grädde med kort hållbarhet? Annars supergod!
person Svar till Lisabet penna Skrivet av Susanne 2015-08-05 18:50
Tack för ditt tips! :)
penna Skrivet av Lisabet 2015-08-04 17:12
Hej!
Jag experimenterade lite med överbliven vaniljsås idag, jag hällde det i en pinnglassform och ställde in den i frysen, efter 3-4 timmar blev resultatet en väldigt god vaniljglass med iskristaller (jag glömde att röra om).
Jag tycker det är ett bra tips om det är varmt och man har lite vaniljsås men inget som det passar till. :)

MVH
Lisabet
person Svar till Erica penna Skrivet av Susanne 2015-05-01 18:49
Kul att du gillar receptet! Tack för att du skrev! :)
penna Skrivet av Erica 2015-04-30 21:24
Första gången jag gjorde hemgjord glass i glassmaskin idag. Jag använde ditt recept och det blev verkligen en jättegod glass. Jag kommer fortsätta göra min egna glass och använda mig av detta recept som grund och prova lite olika smaksättningar.
Tack för receptet!
person Svar till Louise penna Skrivet av Susanne 2015-02-20 18:47
Roligt att du gillar receptet! Jag håller med dig, glass är ju väldigt tacksamt - det blir ju gott nästan hur man än gör! Tack för alla dina bra tips! :)
penna Skrivet av Louise 2015-02-17 11:06
Har alltid detta recept som grund och sen brukar jag ibland tillsätta Amaretto, Baileys eller lemoncurd. Man kan i stort sätt tillsätta vad man vill och det blir supergott.
penna Skrivet av Locket 2014-07-02 23:20
Jag prövade det här receptet nu, fast jag tillsatte även smördeg med chokladbitar och chokladsås-strängar. Det återstår att se hur det färdiga resultatet blir, men smeten smakar bra än så länge så det verkar lovande!
person Svar till Karoline penna Skrivet av Susanne 2014-01-03 01:55
Ja det kan du antar jag men mängden vet jag inte. Läs på förpackningen eller prova dig fram - ta lite grann, rör om och smaka.
penna Skrivet av Karoline 2013-12-30 23:16
Skitgod glass!! och så enkel! :)
Jag undrar om man kan använda vaniljextrakt i stället för vaniljpulver och hur mycket man ska ta av det i så fall?
person Svar till Hanna penna Skrivet av Susanne 2013-11-09 22:44
Det här receptet ger ungefär en liter glass, så ca 2.5 dl glass per portion. Sedan hur mycket glass man anser vara en portion är så klart en personlig uppfattning. Jag tycker att det här receptet är lagom till 4 personer. Man kan ju också utgå från ingredienserna och det blir alltså 0.75 dl vispgrädde och ett halvt ägg per person vilket jag tycker är lagom. Sedan tycker jag även lagom mängd glass beror lite på om man kanske äter något till. Hoppas du fick svar på din fråga! :) /Susanne
penna Skrivet av Hanna 2013-11-09 17:03
Hej!
Hur många liter glass av denna receptet, eller hur många liter eller deciliter är en portion?

Mvh
Hanna
person Svar till Tobias penna Skrivet av Susanne 2013-09-18 11:15

Tack för svar! Vet inte om olika vaniljpulver kan ha olika mycket smak. Dock är det ju alltid gott med mera vanilj, det tycker jag också men när jag gjorde receptet så tyckte jag ändå det blev bra med de måtten jag skrivit i receptet. Antingen skiljer sig vaniljpulvret eller också har vi olika smak. :) Jag använder alltid äkta vispgrädde med kort hållbarhet (ca 1 vecka), antar att du också gjorde det? Den grädden är mycket godare än de andra och den lyfter fram alla smaker bättre. Så köp aldrig de med längre hållbarhet som dessutom innehåller karragenan. Den grädden har en bismak av kokt grädde eftersom den grädden upphettas till en högre temperatur än den vanliga. Inte alls gott.

Jag hoppas fler skriver sina synpunkter så får vi kanske en bättre bild av den optimala vaniljmängden. Jag ska även skriva in i receptet att man ska provsmaka smeten eftersom det ju alltid är bra så att man kan justera efter egen smak.

person Svar till susnet penna Skrivet av Tobias 2013-09-16 07:58
Jag använde vaniljpulver. Håller med om att jag borde smakat på smeten.
person Svar till Tobias penna Skrivet av Susanne 2013-09-13 20:08
Tack för dina synpunkter! Använde du vaniljsocker eller vaniljpulver? Så klart kan man ta mera vanilj. Det bästa är att smaka på smeten när man vispat ihop den och sedan tillsätta mera vanilj eller socker om man vill det. Men självklart ska jag ändra receptet om fler än du tycker det ska vara dubbelt så mycket med vanilj.
penna Skrivet av Tobias 2013-09-12 17:51
På tok för lite vanilj. Detta recept smakar fryst sötad grädde. Minst dubbel mängd vanilj krävs, troligen ännu mer.
  1