Kommentarer till Sockerkaka

"Jättegod sockerkaka. Mycket god, mjuk och saftig. Enkelt recept att baka i sockerkaksform. Gott till fikat."

Har du provat receptet? Skriv gärna och berätta vad du tyckte! Har du en fråga? Ställ den här!

Skriv en kommentar

Kontrollord  
Kontrollorden är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info

Vill du ha svar?

Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info

Kommentarer

förra sidan   1   2   3   4   5   6   7   8   nästa sida
besökare Svar till Daniella penna Skrivet av Susanne 2011-12-14 00:25
Låter som den varit för länge i ugnen, för högt upp i ugnen eller för varm ugn. Det kan också vara fel på ugnen.
penna Skrivet av Daniella 2011-12-13 16:40
Hejsan!
För ett tag sedan har jag bakat en sockerkaka. Jag gjorde allting rätt men den blev lite bränd på utsidan o lite trorr. Undrar varför ?
Tack för svar
Daniella
penna Skrivet av Dilman 2011-12-02 20:31
Hej igen
jag vet inte om det är fel när jag vispar extra så att jag gör äggtrådrna sönder så att jag får en platt kaka. Men jag ska göra som du säger Så får jag se hur det kommer att se ut....
Tack för ditt svar :)
Hälsningar Dilman
besökare Svar till Dilman penna Skrivet av Susanne 2011-12-02 16:15

1. Det är viktigt att om det smälta smöret är varmt så måste du snabbt få kakan in i ugnen eftersom bakpulvret börjar jobba i kontakt med värme.

2. Tänk på att inte vispa mer än att det blir blandat efter att du haft i vetemjölet. Annars kan du ha sönder äggtrådarna och då får man en platt kaka.

Är det något av detta som du tror kan vara anledningen?

penna Skrivet av Dilman 2011-11-30 21:09
Hej jag har försökt baka många gånger men jag får inte kakan att bli så tjock dvs det ser inte ut som kaka utan bara en platt kaka
penna Skrivet av Ella 2011-11-29 15:20
Den var ju god, barnen åt hälften vilket betyder att den är perfekt för barn.
besökare Svar till viksun penna Skrivet av Susanne 2011-09-10 12:23
Det blir en sockerkaka och hur många personer det räcker till beror på hur stora och många bitar man tar. Men jag skulle säga 10-12 personer.
penna Skrivet av viksun 2011-09-09 15:24
Till hur många personer är detta recept reserverat för?
penna Skrivet av e&n 2011-08-26 17:40
hej den var gooooooood:)
penna Skrivet av Farah 2011-07-24 15:18
Okej,tack så mycket! :D
besökare Svar till Farah penna Skrivet av Susanne 2011-07-22 11:57

Nej det blir mycket bättre med smör för det fastnar bättre och det fastnar mera ströbröd i det så det blir mindre risk att det fastnar.

Jo ströbrödet kommer fastna på kakan. Men det blir både fint och gott. Om du inte gillar ströbröd kan du ta kokosflingor istället.

penna Skrivet av Farah 2011-07-21 15:42
Tack så mycket Henrik B! :D Men du? visst kan man byta ut smöret mot olja? och ströbrödet kommer inte fastna på kakan va?
penna Skrivet av Henrik B 2011-07-21 02:24
Farah! Det är väldigt enkelt! Ta en bit smör på lite papper och så gnider du runt smöret i formen. Sen häller du lite ströbröd i formen, och skakar runt, så fastnar det på väggarna. Lycka till! =)
penna Skrivet av Farah 2011-07-19 18:27
Hejhej, jag undrar bara en sak, detta blir första gången jag bakar en kaka så jag e ganska ''nybörjare'', iallafal, vad menar du/ni med smörja och bröa formen? altsså ska man sätta smör i den eller vad ska man sätta i? Jätte tacksam för svar!

Farah
besökare Svar till Zahra penna Skrivet av Susanne 2011-07-15 23:25
Jag tror det men det blir inte lika gott. 1 dl matolja = 100 g smör
penna Skrivet av Zahra 2011-07-13 17:20
Kan man byta smör till matolja ?
besökare Svar till jimmie penna Skrivet av Susanne 2011-07-09 15:13

Jättebra tips!

Tänk också på att efter man vispat socker och ägg så kan man inte låta det stå för länge för då måste man vispa om det. Så om t.ex. telefonen ringer eller något kommer emellan så får man vispa om det. Det ska vara en vit pösig smet.

penna Skrivet av jimmie 2011-07-08 11:12
Dom flesta tänker inte på att ägg och sockert måste vispas poröst gör man inte de får man effekten av att kakan ramlar ihop.
För mycket mjöl kan också vara felet om man misslyckas jag har dock lyckats misslyckats med detta recept 1 gång men då vispa jag inte ägg och sockret tillräckligt länge.
Så prova gärna köra ägg och sockret lite längre :)
penna Skrivet av Maggie 2011-06-30 19:21
Håller just på att göra den <3 degen smakar gööt så hoppas att kakan också gör det ! Hande ingen vaniljsocker så jag tog lite mangel medel så det kommer smaka lite mandel ;)
besökare Svar till sita penna Skrivet av Susanne 2011-05-09 02:29
Sockerkakan går att göra utan vaniljsocker men det blir förstås ingen vaniljsmak då. Jag tror det blir gott med t.ex. kardemumma eller kanel.
penna Skrivet av sita 2011-05-07 12:30
Hej, ja har ignet vaniljsocker hemma och undrar om de blir stor skillnad utan? tänkte ta kardemumma istället men har du något annat förslag? har redan börjat så vore tacksam för snabbt svar! :)
besökare Svar till Linnea penna Skrivet av Susanne 2011-04-22 22:25
Du kan ju ta två tredjedelar av alla ingredienser i det här receptet.
besökare Svar till Gurre penna Skrivet av Susanne 2011-04-17 17:38
Ja det är väl bara ugnen kvar. :) Prova att lägga in en termometer i den och se om den håller rätt temperatur.
besökare Svar till susnet penna Skrivet av Gurre 2011-04-14 00:47
Det är så jag gör... Men det kan bero på min ugn också. Men men, får se hur det blir i framtiden! Tack.
besökare Svar till Gurre penna Skrivet av Susanne 2011-04-13 23:21
Du vispar ägg och socker pösigt och fint? Du amvänder inte alltför gamla ägg eller gammalt vetemjöl? Din ugn är varm så du direkt kan ställa in smeten när den är klar? Tänk på att bakpulvret börjar sin jäseffekt så fort den kommer i kontakt med vätska och framförallt med värme. Så det är bra om man är ganska snabb med att få in den i ugnen.
besökare Svar till susnet penna Skrivet av Gurre 2011-04-10 17:59
Det är exakt sådär jag gör, det du beskrev alltså. Och jag köpte nytt bakpulver härom dan'. Den vart väl okej, men mina blir inte lika stora som förr, alltså lika höga då. Använder en rund enkel form. Vet inte vad det är då tyvärr. Men men. Tack ändå!
besökare Svar till Gurre penna Skrivet av Susanne 2011-04-09 16:52

Kanske har ditt bakpulver blivit dåligt? Testa att köpa nytt bakpulver.

Tänk också på att inte blanda smeten för länge på slutet. Det är det vanligaste misstaget. Ägg och socker vispas vitt och pösigt, men efter detta så ska det bara blandas så att smeten blir jämn.

penna Skrivet av Gurre 2011-04-05 01:22
Jag förstår inte varför mina sockerkakor börja bli dåligare och dåligare hela tiden. Jag har följt samma recept hela tiden i flera år och gör samma sak varje gång. Som idag ex. gjorde en sockerkaka och den vart hel konstig... Men men
besökare Svar till Ulla penna Skrivet av Susanne 2011-03-30 03:45

Aha, kanske kan det vara skillnad på bakpulver och bakpulver? För detta har aldrig hänt mig och jag har gjort detta recept massor av gånger och alltid med en form på 1,5 liter. Jag har verkligen mätt upp den så jag är säker på att den är just 1,5 liter.

Istället för att ta en större form kan man också ta mindre mängd bakpulver.

Jag ska försöka kolla upp det där med olika bakpulversorter och se om jag blir något klokare. Det vore väldigt bra om detta mysterium fick en lösning. :)

Om du eller någon annan vet något så skriv!!

penna Skrivet av Ulla 2011-03-30 02:10
Jag gjorde enligt receptet i en 1,5 liters form och det svällde över helt otroligt mycket och rann ner på ugnsbotten. Kanske borde det stå 2-liters form i receptet? Har märkt skillnad på bakpulver, jag köpte ICAs och det verkar vara nästan för bra effekt på det.
penna Skrivet av Linnea 2011-03-21 16:57
Hej! Jag har bara en kakform på typ 1 liter hemma, någon som vet mängden ingredienser för den sådan?? Uppskattar snabbt svar! Mvh Linnea
besökare Svar till hej penna Skrivet av Susanne 2011-03-08 15:02
Nej det är inte fel. Men det går att ta mjölk istället om man vill det.
penna Skrivet av hej 2011-03-06 20:14
hej jag tror att ni har skrivit fel det ska vara 1 dl mjölk och inte vatten
penna Skrivet av tjugo 2011-03-06 14:54
2 ägg , 2dl socker, choklad bitar = mums
besökare Svar till Lopan penna Skrivet av Susanne 2011-02-25 22:54

Tråkigt att det misslyckats. Det här receptet är inte nytt utan har funnits i många år här och säkert minst 95% lyckat resultat av alla som skriver att de provat. Jag har själv gjort den minst 10 ggr och alltid perfekt resultat. Så det är inte för mycket bakpulver i receptet som är orsaken.

Du skriver att du i stort sett följt receptet. Vad var det som du inte gjorde som i receptet?

Var du snabb med att efter att du tillsatt det smälta smöret som kanske var ganska varmt - att få in kakan snabbt i ugnen?

Det är viktigt att ugnen är tillräckligt varm och inställd på både över- och undervärme.

Jag är den första som skulle vilja veta anledningen till att det som hände dig hände. Så om du eller någon annan kan komma på anledningen, skriv!

penna Skrivet av Lopan 2011-02-25 14:58
Inte bra recept! Alldeles för mycket bakpulver. Kakan svällde upp som en sufflé för att sedan sjunka ihop. Detta trots att jag i stort sett följde receptet. Fy fan alltså!
penna Skrivet av esadh 2011-01-23 17:02
Jag har gjort denna kaka ett halvdussin gånger och den är mycket god! För att få den saftigare kan man lägga till 50-100 gram extra smör eller 1-2 dl extra vatten.
Ibland kan jag variera genom att mosa och vispa ned en banan (innan mjölet) eller en hel liten burk krossad ananas, med juicen och allt. Då blir den saftigare utan något annat extra.
besökare Svar till Lola penna Skrivet av lola 2011-01-18 22:43
haha jag skäms, det gick ju inte alls... men men nu vet jag
besökare Svar till Anonym penna Skrivet av Halmstadspojken 2011-01-15 09:20
I will try the apple next time! Good idea! My cake is now in the owen so it is too late now.
Too bad because I have apples which I could have used in the cake. Maybe I'll just add a slice of apple on a slice of cake!

I use 4,5 dl of vetemjöl instead of only 3 dl
penna Skrivet av Lola 2011-01-14 13:01
Jag provar baka nu med 3 dl sirap istället för socker.. hade inget hemma, men va så sugen. haha
hoppas hoppas... får återkomma med resultat
penna Skrivet av Anonym 2010-12-22 10:51
Jag lade i lite kakao och lite valnötter i den blev extra god:D
penna Skrivet av Lenita 2010-11-24 12:58
Ha ett rivet äppel i smeten så blir det riktigt gott! Ta gärna ett lite syrligare. Har gjort detta receptet några gånger nu, både med och utan äpplen i och den är lika omtyckt varje gång! =)
penna Skrivet av Patrik 2010-11-22 17:36
Bråttom som man har och tankspridd som man är så glömde jag smörja formen... Lade i lite extra flytande margarin och rörde om längs kanterna när jag insåg mitt misstag, får se hur det blir... 30 minuter på timern kvar.

Tack för ett enkelt recept, måste bara se till och skruva fast min skalle till nästa gång. =)
penna Skrivet av Hannin 2010-11-13 13:55
Över god sockerkaka men istället för ströbröd lägger jag mjöl endå gott
BÄSTA RECEPTEN I DENNA SIDAN :D
penna Skrivet av Mahshid 2010-11-05 15:11
Super saftig kaka...enkel
penna Skrivet av Honken 2010-10-19 17:54
Kakan står i ugnen och luktar underbart :) kommer bli gött tillsammans med kall mjölk, mumma ;)
penna Skrivet av Yvonne 2010-10-01 16:22
mmmmm ... min kaka står inne i ugnen nu och sprider doft i hela lägenheten.
Smeten var inte illa den heller ;)
// Yvonne
penna Skrivet av Acke 2010-09-21 16:44
kakan blev jätte god men smeten va godast :D
penna Skrivet av jennifer 2010-09-20 12:04
den va jätte god ! alla mina vänner älskade den !
det va helt klart en 10 !
penna Skrivet av zizi 2010-09-18 11:24
ummm yummy!! Det är jätte gott.
förra sidan   1   2   3   4   5   6   7   8   nästa sida