Kommentarer till Pannkakor - Sida 1

"Recept på pannkakor. Pannkakssmet som är enkel att göra. Hemlagade, nystekta - fantastiskt goda. Servera med tillbehör."

Har du provat receptet? Skriv gärna och berätta vad du tyckte! Har du en fråga? Ställ den här!

Skriv en kommentar

Kontrollord  
Kontrollorden är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info

Vill du ha svar?

Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info

Kommentarer

  1   2   3   4   5   6   nästa sida
penna Skrivet av C.K 2017-10-24 18:49
Älskar alla dina recept. Ska jag baka/ laga mat så kollar jag här först. Enkla goda och lyckade recept, såna man faktiskt lyckas följa och lyckas med själv. 😊
penna Skrivet av Bengt 2017-09-22 21:23
Hejsan.
Tack.
FÖRSTA gången jag lyckas göra justa pannkakor.
Inte på grund av mig själv,utan efter det fantastiskt tydliga receptet. Jag är ändå 64 år.
Inte en enda misslyckad.
Kommer mer än gärna kolla extra på denna websida.

PannkaksBengan
penna Skrivet av Pernilla 2017-07-08 15:51
Gjorde en lyckad sats pannkisar i dag, med hjälp av ditt recept och dina goda råd för att lyckas! Trots min höga ålder har jag ytterst få gånger gräddat pannkakor, kanske mest p g a att jag inte är så där jätteförtjust i det själv. Men nu ville min kära sambo ha det och det fick han.

Uppskattar också din sajt mycket och har använt många av dina recept. Ibland ändrar jag lite i recepten, men grunden är som sagt ofta just dina recept. Mycket pedagogiskt upplagt, med foton och allt. Tack!
person Svar till Freshchungz penna Skrivet av Susanne 2017-04-13 12:08
Så trevligt att du tyckte om receptet på pannkakorna! Tack för det fina omdömet!
penna Skrivet av Freshchungz 2017-04-12 19:16
Så himla gott det blev! Följde receptet från punkt till pricka och det gick suveränt! Tack så mycket för detta goda receptet. Ska definitivt laga dessa som frukost framöver!
person Svar till Natalie penna Skrivet av Susanne 2017-03-20 13:48
Vad roligt att du tycker om receptet på pannkakor! :)
penna Skrivet av Natalie 2017-03-09 16:34
Bästa pannkakorna :) gör alltid efter detta recept, super goda!
person Svar till Anna penna Skrivet av Susanne 2017-03-07 13:45
Hej Anna, vad duktig du är! Ja man kan använda t.ex. dinkelmjöl och grahamsmjöl, se receptet på fullkornspannkakor. Jag vet faktiskt inte hur många recept jag gjort! Kul att du och din familj tyckte så mycket om pannkakorna. Tack för att du skrev!
penna Skrivet av Anna 2017-03-04 10:53
hej, Pannkakorna var jättegoda. Min familj tyckte att de var jättegoda och att jag var duktig för att jag är 9 år. Du är jättebra på att baka. Min mamma tyckte att de var godaste pannkakorna hon någonsin har smakat. Kan man använda olika sortes mjöl för att jag vill göra till min släkt i marocko. Förresten hur många recept har du gjort.
person Svar till Alice penna Skrivet av Susanne 2016-08-24 18:32
Ja det går väldigt bra att ha pannkakssmeten i kylen, den kan säkert stå ett par dagar om du skulle vilja det. Det är bara att vispa innan man använder smeten eftersom mjölet kommer sjunka till botten, så var noga med att röra om i botten ordentligt så att smeten blir jämn. Kul att du gillar min receptsida! :)
penna Skrivet av Alice 2016-08-22 10:08
Hej, Susanne! Jag gillar verkligen din mat på denna matblogg! Jag har lagat en rad olika recept från dig och på detta recept undrar jag...
Jag undrar om man kan förvara smeten i kylskåpet innan stekning? Alltså så att man kan tex förbereda maten och sedan efter bara någon timme ta ut smeten och steka pannkakorna.
Hoppas du har ett svar!

Med Vänliga Och Smarriga Hälsningar
Alice
person Svar till Larsa penna Skrivet av Susanne 2016-05-03 16:14
Tack för bra information och synpunkter! Oftast tar man ju för mycket mjöl när man mäter upp med decilitermått och i det här fallet är det ju de som tycker det är för lite mjöl. Men som jag brukar skriva så är det vanligaste problemet att man inte vispar ordentligt i botten av smeten inför varje pannkaka då mjölet sjunker till botten väldigt snabbt. Men annars håller jag med om att man så klart kan ta mer mjöl om man vill det men det blir ju inte lika frasiga och goda pannkakor då precis som du skrev.
penna Skrivet av Larsa 2016-04-25 13:33
Ser att det finns personer som klagar på att smeten är för tunn.
Jag kan meddela att mjölets ålder kan spela in en del, ett relativt nyinköpt mjöl innehåller mer vätska än ett som stått i ett skåp ett tag, lägg därefter till att mjöl kan ha lite olika densitet så att mäta med dl-mått kan skilja sig beroende på vem som mäter, jag tror det är därför som det blir så mycket bättre om man istället skriver ut vikt (i en parantes kanske)
En billig köksvåg får man för en hundralapp och du får samma resultat varje gång.

Sedan är det ju världens enklaste sak att modifiera om man vill ha en tjockare smet(mer mjöl). risken är att just ordet frasiga kommer att få sig en törn.
person Svar till andreas penna Skrivet av Susanne 2016-04-25 11:11
Det är viktigt att vispa i smeten i botten ordentligt innan man häller smeten i stekpannan, för varje pannkaka. Annars blir smeten för tunn då mjölet sjunker snabbt till botten, mycket snabbare än man kan tro. Men vill man kan man förstås ha mera mjöl i. Men jag har gjort detta recept väldigt många gånger och det blir alltid bra och om du läser alla kommentarer så är det fler än jag som också tycker det blir bra så jag håller inte med dig om att receptet är dåligt, i så fall hade jag ändrat det för länge sedan, men självklart är det fritt fram att göra som man själv vill.
penna Skrivet av andreas 2016-04-24 11:53
Dåligt recept. Svårstekta pannkakor med för mycket mjölk.
penna Skrivet av Bertil Eriksson 2016-02-24 09:04
Pannkakor steker man inte. Man gräddar dem.
person Svar till Andreas penna Skrivet av Susanne 2016-02-01 22:49
Ja receptet är korrekt, jag har gjort det 100 gånger minst och det har legat på nätet i nästan 10 år så det är många som gjort det här receptet så jag vågar lova att det är korrekt. Tråkigt förstås att det misslyckades för dig. Det du kan ha gjort fel är att du tagit för lite mjöl, glömt äggen? Sedan är det jätteviktigt att vispa ordentligt i botten precis innan man häller smeten i stekpannan, för varje pannkaka. Mjölet sjunker snabbt till botten och då blir smeten lövtunn som du skriver. Jag skulle säga att detta är det vanligaste felet att man glömmer vispa och det ska vara ordentligt så att mjölet som sjunkit till botten kommer upp och smeten blir jämn. Läs gärna igenom receptet en gång till och fundera över vad du kan ha gjort annorlunda. Skriv gärna och berätta om du kommer på vad det var eller om du har något förslag på hur jag kan göra receptet ännu tydligare. Mitt mål är att det ska vara omöjligt att misslyckas.
penna Skrivet av Andreas 2016-02-01 22:38
Hej! Jag gjorde precis som du skrivit på pannkakorna. Men 6 dl mjölk? Är inte det för mycket? Det gick åt helvete rent ut sagt. Smeten var tunn som vatten även när den "svällde" i 20 min. Och gick inte steka dom när dom var så tunna.
person Svar till Anonym penna Skrivet av Susanne 2015-12-29 19:56
Krispighet på pannkakor beror till största del på hur mycket smör man tar och hur tunn smeten är i stekpannan och vilken värme man steker på. Sedan beror det även på vilken stekpanna man har och pannkakssmeten. Så det är många parametrar.
penna Skrivet av Anonym 2015-12-28 12:53
Mina blir mer krispiga, varför det?
person Svar till Håkan Eriksson penna Skrivet av Susanne 2015-12-22 17:27
Varsågod! :) Det är intressant det där att man kan komma ihåg vad man åt för så många år sedan - mat & minnen! :) Tack för ditt tips också! Onödigt att kasta mat som går att äta.
penna Skrivet av Håkan Eriksson 2015-12-21 19:39
Tack för tipset, det var många år sedan det var pannkakor, faktiskt första gången här ute på Färingsö. Har bott här i 18 år. Det går bra även på lite sur mjölk som normalt kanske häller ut.
person Svar till Fatma penna Skrivet av Susanne 2015-12-21 12:37
Vad roligt att du och dina barn tyckte om pannkakorna! :) Nej jag har tyvärr ingen bok, alla recept finns på recepten.se och som app till iPhone/iPad och Android.
penna Skrivet av Fatma 2015-12-21 01:10
tack Susanne, det var en av de godaste pannkakor jag har gjort, mina barn tyckte om den.
alla dina recept blev gott.
tusen tack
jag undrar har du någon bok som man kan köpa??
person Svar till Fatma penna Skrivet av Susanne 2015-12-20 20:36
Nej det är inget bakpulver i dessa klassiska svenska pannkakor.
penna Skrivet av Fatma 2015-12-20 03:22
hej
ska man sätta till bakpulver ?
tack Susanne
person Svar till Linda penna Skrivet av Susanne 2015-09-02 13:55
Roligt att du tycker det och tack för att du delar med dig av bra tips! :)
penna Skrivet av Linda 2015-08-20 11:54
Bästa pannkaksreceptet jag använt! Svårt att misslyckas! Gott med vaniljsocker i och senaste hade jag både det och squash i smeten = mums! :-)
person Svar till Elin penna Skrivet av Susanne 2015-07-30 15:34
Så bra! Tack för att du skrev! :)
penna Skrivet av Elin 2015-07-30 08:14
Jag och min sambo använder alltid det här receptet när vi gör pannkakor, och vi lyckas varje gång. Det funkar både när man vill göra lite tunnare eller lite tjockare pannkakor. Viktigt är, som du säger, att vispa med jämna mellanrum så att smeten håller sig jämn.
person Svar till Markus penna Skrivet av Susanne 2015-07-29 02:34
Det här är verkligen ett väl beprövat recept så jag är ganska säker på att receptet är ok. Problemet med att det blir en sörja - tänk på följande: Det är viktigt att smeten får svälla minst 20 minuter innan man börjar steka. Sedan är det precis som det står i receptet väldigt viktigt att vispa i botten av smeten ordentligt innan man häller på smeten. Mjölet sjunker till botten väldigt snabbt och när man då häller på den översta smeten så blir den väldigt tunn och då går pannkakorna lätt sönder. Sedan behöver man grädda på medelhög effekt ungefär. Jag brukar grädda på 6 och jag har 10 steg. Sedan antar jag att du tagit rätt mängd mjöl och följt receptet i övrigt? Tänk på när du mäter upp mjöl att inte gräva med decilitermått i mjölpåsen för då packas mjölet och då kan man ta så mycket som dubbelt så mycket mjöl. Tror du att något av detta kan förklara "sörjan"? Skriv gärna igen!
penna Skrivet av Markus 2015-07-28 18:20
Receptet var en besvikelse. Pannkakorna föll bara ihop när jag stekte dem. Blev en stor sörja av det hela.
penna Skrivet av Ia 2015-07-07 17:31
Det här är recept på plättar...inte pannkaka!!!
person Svar till Max penna Skrivet av Susanne 2015-04-14 23:33
Tack för tipset! :)
penna Skrivet av Max 2015-04-14 15:46
Lägger man till lite socker eller sirap i smeten så blir det frasigare.

Bästa jag vet med pannkakor som blivit över är att enkelt hacka upp dem i små bitar (ca 2x 3 cm) och steka dem igen med socker och mycket smör. inte så nyttigt men fantastiskt gott. passar utmärkt att göra som efterrätt eller bara för att dämpa sötsuget om man har några överblivna pannkakor i kylen.
person Svar till Cecilia penna Skrivet av Susanne 2015-04-10 02:20
Tack för att du skrev! Kul att höra! :) Lycka till med skolan, hoppas du kan jobba ikapp!
penna Skrivet av Cecilia 2015-04-01 20:01
Hej, du! vi hade en läxa i skolan att göra ett recept på nått, och jag valde pannkakor. Ditt recept hjälpte mig HUR mycket som helst! jag ligger ganska efter i plugget, men nu tror jag mina lärare blir överraskade! tack så OTROLIGT mycket! :-)
penna Skrivet av Antonio 2015-03-05 16:47
Gjorde pannkakor till min dotter idag och hon Älskade det.Tack!
person Svar till Matilda penna Skrivet av Susanne 2015-02-20 02:18
Tack för tipset med kanel!
penna Skrivet av Matilda 2015-02-16 18:05
hej! testa att ha i lite kanel i smeten. det är jättegott
person Svar till Taghrid penna Skrivet av Susanne 2015-02-03 21:22
Trevligt att du gillar mina recept! :) Tack för att du skrev!
penna Skrivet av Taghrid 2015-02-02 17:48
Hej
Jag har hittat till denna sajt idag. Läste på två st recept och ska absolut prova; pannkakor och tomatsoppa.
Vill bara så långt säga TACK, så tydligt, enkelt och detaljerat beskrivet. Ingen krångel och jag blir inspirerad.
Taghrid
person Svar till Elina penna Skrivet av Susanne 2015-01-15 02:09
Jag tror det går lika bra med smör- och rapsolja. Om det blev konstigt så beror det kanske på något annat? Däremot rekommenderar jag inte att använda något annat än riktigt smör vare sig i det här receptet eller något annat eftersom riktigt smör är en naturlig råvara utan tillsatser - både gott, naturligt och nyttigt fett! Du skriver inte vad som var konstigt så det är svårt att svara på även om det förstås inte är uteslutet att det beror på smör- och rapsoljan.
penna Skrivet av Elina 2015-01-13 14:48
Jag hade inget ''riktigt'' smör utan bara smör-och-rapsolja och då blev pannkakorna jättekonstiga! Har du några tips om man inte har smör?
penna Skrivet av Susanne 2014-11-26 01:22
Tack för bra tips! :)
person Svar till Tom Kelly penna Skrivet av Susanne 2014-11-26 01:19
Tänk på att du måste vispa ordentligt i botten av bunken med pannkakssmeten innan du steker VARJE pannkaka. Annars blir smeten för tunn eftersom mjölet snabbt sjunker till botten.
Annars så tycker jag "Våfflan" gav dig bra tips!
person Svar till Tom Kelly penna Skrivet av Våfflan 2014-11-19 18:37
Testa att steka varje pannkaka lite längre tid innan du vänder den.

Alternativt: Om man tycker att det är svårt att vända pannkakor, så kan man testa att ha lite mindre mjölk och lite mer mjöl (upp till en dl mindre mjölk och ca en halv dl mer mjöl).

Tänk också på att mjöl super upp olika mängd vätska beroende på hur mycket vätska som redan fanns i mjölet, så inga mått är någonsin exakta.
penna Skrivet av Tom Kelly 2014-11-16 13:27
Alldelesför tunn smet, pannkakorna gick bara sönder.
person Svar till Nyfiken penna Skrivet av Susanne 2014-10-07 21:53
Det gör inget om det blir smörklumpar så egentligen spelar det ingen roll. Men ja det beror på att smöret kyls ner av mjölken och äggen som är kylskåpstemperatur på.
penna Skrivet av Nyfiken 2014-10-07 18:18
Hej!

Jag hade smält smör i smeten, men det blev som små smörklumpar som inte gick att vispa bort. Vet du vad detta kan ha berott på? Jag hade låtit smöret svalna innan jag hällde det i smeten, och jag hällde i smöret före äggen också, kan detta ha påverkat smeten?
  1   2   3   4   5   6   nästa sida