Kommentarer till Pannkakor

"Recept på pannkakor. Pannkakssmet som är enkel att göra. Hemlagade, nystekta - fantastiskt goda och frasiga. Servera med sylt, bär och grädde."

Har du provat receptet? Skriv gärna och berätta vad du tyckte! Har du en fråga? Ställ den här!

Skriv en kommentar

Kontrollord:  
Kontrollorden är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info
Vill du ha svar?
Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info

Kommentarer

  1
penna Skrivet av C.K
Älskar alla dina recept. Ska jag baka/ laga mat så kollar jag här först. Enkla goda och lyckade recept, såna man faktiskt lyckas följa och lyckas med själv. 😊
penna Skrivet av Bengt
Hejsan.
Tack.
FÖRSTA gången jag lyckas göra justa pannkakor.
Inte på grund av mig själv,utan efter det fantastiskt tydliga receptet. Jag är ändå 64 år.
Inte en enda misslyckad.
Kommer mer än gärna kolla extra på denna websida.

PannkaksBengan
penna Skrivet av Pernilla
Gjorde en lyckad sats pannkisar i dag, med hjälp av ditt recept och dina goda råd för att lyckas! Trots min höga ålder har jag ytterst få gånger gräddat pannkakor, kanske mest p g a att jag inte är så där jätteförtjust i det själv. Men nu ville min kära sambo ha det och det fick han.

Uppskattar också din sajt mycket och har använt många av dina recept. Ibland ändrar jag lite i recepten, men grunden är som sagt ofta just dina recept. Mycket pedagogiskt upplagt, med foton och allt. Tack!
besökare Svar till Freshchungz penna Skrivet av Susanne
Så trevligt att du tyckte om receptet på pannkakorna! Tack för det fina omdömet!
penna Skrivet av Freshchungz
Så himla gott det blev! Följde receptet från punkt till pricka och det gick suveränt! Tack så mycket för detta goda receptet. Ska definitivt laga dessa som frukost framöver!
besökare Svar till Natalie penna Skrivet av Susanne
Vad roligt att du tycker om receptet på pannkakor! :)
penna Skrivet av Natalie
Bästa pannkakorna :) gör alltid efter detta recept, super goda!
besökare Svar till Anna penna Skrivet av Susanne
Hej Anna, vad duktig du är! Ja man kan använda t.ex. dinkelmjöl och grahamsmjöl, se receptet på fullkornspannkakor. Jag vet faktiskt inte hur många recept jag gjort! Kul att du och din familj tyckte så mycket om pannkakorna. Tack för att du skrev!
penna Skrivet av Anna
hej, Pannkakorna var jättegoda. Min familj tyckte att de var jättegoda och att jag var duktig för att jag är 9 år. Du är jättebra på att baka. Min mamma tyckte att de var godaste pannkakorna hon någonsin har smakat. Kan man använda olika sortes mjöl för att jag vill göra till min släkt i marocko. Förresten hur många recept har du gjort.
besökare Svar till Alice penna Skrivet av Susanne
Ja det går väldigt bra att ha pannkakssmeten i kylen, den kan säkert stå ett par dagar om du skulle vilja det. Det är bara att vispa innan man använder smeten eftersom mjölet kommer sjunka till botten, så var noga med att röra om i botten ordentligt så att smeten blir jämn. Kul att du gillar min receptsida! :)
penna Skrivet av Alice
Hej, Susanne! Jag gillar verkligen din mat på denna matblogg! Jag har lagat en rad olika recept från dig och på detta recept undrar jag...
Jag undrar om man kan förvara smeten i kylskåpet innan stekning? Alltså så att man kan tex förbereda maten och sedan efter bara någon timme ta ut smeten och steka pannkakorna.
Hoppas du har ett svar!

Med Vänliga Och Smarriga Hälsningar
Alice
besökare Svar till Larsa penna Skrivet av Susanne
Tack för bra information och synpunkter! Oftast tar man ju för mycket mjöl när man mäter upp med decilitermått och i det här fallet är det ju de som tycker det är för lite mjöl. Men som jag brukar skriva så är det vanligaste problemet att man inte vispar ordentligt i botten av smeten inför varje pannkaka då mjölet sjunker till botten väldigt snabbt. Men annars håller jag med om att man så klart kan ta mer mjöl om man vill det men det blir ju inte lika frasiga och goda pannkakor då precis som du skrev.
penna Skrivet av Larsa
Ser att det finns personer som klagar på att smeten är för tunn.
Jag kan meddela att mjölets ålder kan spela in en del, ett relativt nyinköpt mjöl innehåller mer vätska än ett som stått i ett skåp ett tag, lägg därefter till att mjöl kan ha lite olika densitet så att mäta med dl-mått kan skilja sig beroende på vem som mäter, jag tror det är därför som det blir så mycket bättre om man istället skriver ut vikt (i en parantes kanske)
En billig köksvåg får man för en hundralapp och du får samma resultat varje gång.

Sedan är det ju världens enklaste sak att modifiera om man vill ha en tjockare smet(mer mjöl). risken är att just ordet frasiga kommer att få sig en törn.
besökare Svar till andreas penna Skrivet av Susanne
Det är viktigt att vispa i smeten i botten ordentligt innan man häller smeten i stekpannan, för varje pannkaka. Annars blir smeten för tunn då mjölet sjunker snabbt till botten, mycket snabbare än man kan tro. Men vill man kan man förstås ha mera mjöl i. Men jag har gjort detta recept väldigt många gånger och det blir alltid bra och om du läser alla kommentarer så är det fler än jag som också tycker det blir bra så jag håller inte med dig om att receptet är dåligt, i så fall hade jag ändrat det för länge sedan, men självklart är det fritt fram att göra som man själv vill.
penna Skrivet av andreas
Dåligt recept. Svårstekta pannkakor med för mycket mjölk.
penna Skrivet av Bertil Eriksson
Pannkakor steker man inte. Man gräddar dem.
besökare Svar till Andreas penna Skrivet av Susanne
Ja receptet är korrekt, jag har gjort det 100 gånger minst och det har legat på nätet i nästan 10 år så det är många som gjort det här receptet så jag vågar lova att det är korrekt. Tråkigt förstås att det misslyckades för dig. Det du kan ha gjort fel är att du tagit för lite mjöl, glömt äggen? Sedan är det jätteviktigt att vispa ordentligt i botten precis innan man häller smeten i stekpannan, för varje pannkaka. Mjölet sjunker snabbt till botten och då blir smeten lövtunn som du skriver. Jag skulle säga att detta är det vanligaste felet att man glömmer vispa och det ska vara ordentligt så att mjölet som sjunkit till botten kommer upp och smeten blir jämn. Läs gärna igenom receptet en gång till och fundera över vad du kan ha gjort annorlunda. Skriv gärna och berätta om du kommer på vad det var eller om du har något förslag på hur jag kan göra receptet ännu tydligare. Mitt mål är att det ska vara omöjligt att misslyckas.
penna Skrivet av Andreas
Hej! Jag gjorde precis som du skrivit på pannkakorna. Men 6 dl mjölk? Är inte det för mycket? Det gick åt helvete rent ut sagt. Smeten var tunn som vatten även när den "svällde" i 20 min. Och gick inte steka dom när dom var så tunna.
besökare Svar till Anonym penna Skrivet av Susanne
Krispighet på pannkakor beror till största del på hur mycket smör man tar och hur tunn smeten är i stekpannan och vilken värme man steker på. Sedan beror det även på vilken stekpanna man har och pannkakssmeten. Så det är många parametrar.
penna Skrivet av Anonym
Mina blir mer krispiga, varför det?
besökare Svar till Håkan Eriksson penna Skrivet av Susanne
Varsågod! :) Det är intressant det där att man kan komma ihåg vad man åt för så många år sedan - mat & minnen! :) Tack för ditt tips också! Onödigt att kasta mat som går att äta.
penna Skrivet av Håkan Eriksson
Tack för tipset, det var många år sedan det var pannkakor, faktiskt första gången här ute på Färingsö. Har bott här i 18 år. Det går bra även på lite sur mjölk som normalt kanske häller ut.
besökare Svar till Fatma penna Skrivet av Susanne
Vad roligt att du och dina barn tyckte om pannkakorna! :) Nej jag har tyvärr ingen bok, alla recept finns på recepten.se och som app till iPhone/iPad och Android.
penna Skrivet av Fatma
tack Susanne, det var en av de godaste pannkakor jag har gjort, mina barn tyckte om den.
alla dina recept blev gott.
tusen tack
jag undrar har du någon bok som man kan köpa??
besökare Svar till Fatma penna Skrivet av Susanne
Nej det är inget bakpulver i dessa klassiska svenska pannkakor.
penna Skrivet av Fatma
hej
ska man sätta till bakpulver ?
tack Susanne
besökare Svar till Linda penna Skrivet av Susanne
Roligt att du tycker det och tack för att du delar med dig av bra tips! :)
penna Skrivet av Linda
Bästa pannkaksreceptet jag använt! Svårt att misslyckas! Gott med vaniljsocker i och senaste hade jag både det och squash i smeten = mums! :-)
besökare Svar till Elin penna Skrivet av Susanne
Så bra! Tack för att du skrev! :)
penna Skrivet av Elin
Jag och min sambo använder alltid det här receptet när vi gör pannkakor, och vi lyckas varje gång. Det funkar både när man vill göra lite tunnare eller lite tjockare pannkakor. Viktigt är, som du säger, att vispa med jämna mellanrum så att smeten håller sig jämn.
besökare Svar till Markus penna Skrivet av Susanne
Det här är verkligen ett väl beprövat recept så jag är ganska säker på att receptet är ok. Problemet med att det blir en sörja - tänk på följande: Det är viktigt att smeten får svälla minst 20 minuter innan man börjar steka. Sedan är det precis som det står i receptet väldigt viktigt att vispa i botten av smeten ordentligt innan man häller på smeten. Mjölet sjunker till botten väldigt snabbt och när man då häller på den översta smeten så blir den väldigt tunn och då går pannkakorna lätt sönder. Sedan behöver man grädda på medelhög effekt ungefär. Jag brukar grädda på 6 och jag har 10 steg. Sedan antar jag att du tagit rätt mängd mjöl och följt receptet i övrigt? Tänk på när du mäter upp mjöl att inte gräva med decilitermått i mjölpåsen för då packas mjölet och då kan man ta så mycket som dubbelt så mycket mjöl. Tror du att något av detta kan förklara "sörjan"? Skriv gärna igen!
penna Skrivet av Markus
Receptet var en besvikelse. Pannkakorna föll bara ihop när jag stekte dem. Blev en stor sörja av det hela.
penna Skrivet av Ia
Det här är recept på plättar...inte pannkaka!!!
besökare Svar till Max penna Skrivet av Susanne
Tack för tipset! :)
penna Skrivet av Max
Lägger man till lite socker eller sirap i smeten så blir det frasigare.

Bästa jag vet med pannkakor som blivit över är att enkelt hacka upp dem i små bitar (ca 2x 3 cm) och steka dem igen med socker och mycket smör. inte så nyttigt men fantastiskt gott. passar utmärkt att göra som efterrätt eller bara för att dämpa sötsuget om man har några överblivna pannkakor i kylen.
besökare Svar till Cecilia penna Skrivet av Susanne
Tack för att du skrev! Kul att höra! :) Lycka till med skolan, hoppas du kan jobba ikapp!
penna Skrivet av Cecilia
Hej, du! vi hade en läxa i skolan att göra ett recept på nått, och jag valde pannkakor. Ditt recept hjälpte mig HUR mycket som helst! jag ligger ganska efter i plugget, men nu tror jag mina lärare blir överraskade! tack så OTROLIGT mycket! :-)
penna Skrivet av Antonio
Gjorde pannkakor till min dotter idag och hon Älskade det.Tack!
besökare Svar till Matilda penna Skrivet av Susanne
Tack för tipset med kanel!
penna Skrivet av Matilda
hej! testa att ha i lite kanel i smeten. det är jättegott
besökare Svar till Taghrid penna Skrivet av Susanne
Trevligt att du gillar mina recept! :) Tack för att du skrev!
penna Skrivet av Taghrid
Hej
Jag har hittat till denna sajt idag. Läste på två st recept och ska absolut prova; pannkakor och tomatsoppa.
Vill bara så långt säga TACK, så tydligt, enkelt och detaljerat beskrivet. Ingen krångel och jag blir inspirerad.
Taghrid
besökare Svar till Elina penna Skrivet av Susanne
Jag tror det går lika bra med smör- och rapsolja. Om det blev konstigt så beror det kanske på något annat? Däremot rekommenderar jag inte att använda något annat än riktigt smör vare sig i det här receptet eller något annat eftersom riktigt smör är en naturlig råvara utan tillsatser - både gott, naturligt och nyttigt fett! Du skriver inte vad som var konstigt så det är svårt att svara på även om det förstås inte är uteslutet att det beror på smör- och rapsoljan.
penna Skrivet av Elina
Jag hade inget ''riktigt'' smör utan bara smör-och-rapsolja och då blev pannkakorna jättekonstiga! Har du några tips om man inte har smör?
penna Skrivet av Susanne
Tack för bra tips! :)
besökare Svar till Tom Kelly penna Skrivet av Susanne
Tänk på att du måste vispa ordentligt i botten av bunken med pannkakssmeten innan du steker VARJE pannkaka. Annars blir smeten för tunn eftersom mjölet snabbt sjunker till botten.
Annars så tycker jag "Våfflan" gav dig bra tips!
besökare Svar till Tom Kelly penna Skrivet av Våfflan
Testa att steka varje pannkaka lite längre tid innan du vänder den.

Alternativt: Om man tycker att det är svårt att vända pannkakor, så kan man testa att ha lite mindre mjölk och lite mer mjöl (upp till en dl mindre mjölk och ca en halv dl mer mjöl).

Tänk också på att mjöl super upp olika mängd vätska beroende på hur mycket vätska som redan fanns i mjölet, så inga mått är någonsin exakta.
penna Skrivet av Tom Kelly
Alldelesför tunn smet, pannkakorna gick bara sönder.
besökare Svar till Nyfiken penna Skrivet av Susanne
Det gör inget om det blir smörklumpar så egentligen spelar det ingen roll. Men ja det beror på att smöret kyls ner av mjölken och äggen som är kylskåpstemperatur på.
penna Skrivet av Nyfiken
Hej!

Jag hade smält smör i smeten, men det blev som små smörklumpar som inte gick att vispa bort. Vet du vad detta kan ha berott på? Jag hade låtit smöret svalna innan jag hällde det i smeten, och jag hällde i smöret före äggen också, kan detta ha påverkat smeten?
penna Skrivet av rebecka
hej det är Rebecka ann söderberg jag vill
ha tips på pannkakorsmet
besökare Svar till BigMami penna Skrivet av Susanne
Tack för tipset! :)
penna Skrivet av BigMami
Nu har jag inte läst igenom ALLA kommentarer men jag vill bara tipsa om att man kan tillsätta lite sockerdricka, fruktsoda, hallonsoda eller något annat bubbel för att få ÄNNU godare/frasigare pannkakor ;-)
besökare Svar till Peter penna Skrivet av Susanne
Tack för ditt pannkaksrecept!
penna Skrivet av Peter
Mitt pannkaksrecept:

8 dl röd mjölk
4 dl vetemjöl
1 tsk salt
2 tsk socker
3 ägg

vispa äggen + socker o salt
tillsätt 4 dl mjölk + mjölet vispa rejält
tillsätt resten av mjölken o vispa
låt smeten vila c:a 15 min.
stek o njut.......
besökare Svar till agneta penna Skrivet av Susanne
Tack för tipset, tror jag inte att jag hört tidigare! :)
penna Skrivet av agneta
Hej
Har inte hunnit läst alla inlägg, vill bara tipsa om brännässlor i pannkakorna, jag köper nässlor på hälsokost, min mor hade alltid de i och vi barn tyckte de va så kul med gröna pannkakor :-) och nyttiga blev dom. Agneta
besökare Svar till Ylva penna Skrivet av Susanne
Håller med och jag har lagt in det i receptbeskrivningen! Tack! :)
besökare Svar till Grötmannen penna Skrivet av Susanne
Tack för dina tips! Det finns uppenbarligen flera metoder! :) Jag brukar smälta smöret i mitten och så häller jag även smeten i mitten så den tar med sig smöret ut i kanterna. Sedan snålar jag inte heller med smöret ska tilläggas. Smör är både gott och nyttigt (till skillnad från margarin) och ger en bra mättnadskänsla. Det har aldrig fastnat för mig och jag använder nuförtiden oftast gjutjärnspanna.
penna Skrivet av Grötmannen
För att få pannkakan att inte fastna i stekpanna så se till att matfettet fördelas ut över HELA stekpannan och inte bara i en klump någonstans utme kanterna eller i mitten. En minut efter det att du hällt i smeten, lyft försiktigt på kanterna, och skaka stekpanna fram och tillbaka, och ser du att pannkakan inte har fastnat, då kan du lungt grädda på i ytterligare en minut innan du vänder på den. Med den här metoden blir den perfekt rund och håller för en säker vändning!
penna Skrivet av Ylva
Bra recept!
penna Skrivet av Ylva
Om det finns tid extra (vem har det egentligen?) så blir smeten ännu godare om den får stå och gotta sig, minst 20 minuter. Gärna lite längre
besökare Svar till Wiola penna Skrivet av Susanne
Tack för tipset, jag har inte provat det! :) Men jag tror det viktigaste för att pannkakorna inte ska gå sönder är att man alltid vispar i botten av smeten innan man häller smeten i stekpannan varje gång eftersom vetemjölet snabbt sjunker till botten. Gör man inte det så blir pannkakorna väldigt tunna och då går de lätt sönder.
Jag får prova ditt tips nästa gång! :)
penna Skrivet av Wiola
Jag byter ut 1 dl av mjölken till vatten och undviker därmed att pannkakorna lätt går sönder.
Är mjölken slut, använd bara vatten som vätska och pannkakorna blir jättegoda ändå.
besökare Svar till Kocken penna Skrivet av Linn
Varför? För att vissa gillar det. Lite
udda att ifrågasätta varför man vill
ha krispiga pannkakor... Det är ju
fortfarande pannkisar oavsett krispighet
eller inte. Smaken är som baken och
jag själv vill ha mina tunna med frasiga
kanter! :)
besökare Svar till Jessica penna Skrivet av Susanne
Hoppas de blev goda och din syster blev nöjd! :)
penna Skrivet av Jessica
Jag måste verkligen prova detta!Det verkar så enkelt och efter alla de här positiva kommentarerna så är recept bra! Undrar vad min syster kommer säga när hon ser resultatet ;D
besökare Svar till Louise penna Skrivet av Susanne
Tack, vad roligt att höra! Tack också för tipset med olivolja! :)
penna Skrivet av Louise
Man kan även använda olivolja vilket jag gör för då blir pannkakorna krispigare och saftigare dessutom är det nyttigt! ;) Men annars för övrigt så älskar jag verkligen din hemsida! Använder den varje gång jag ska baka något gott eller enkelt :D (min mamma mina vänner och min pojkvän älskar mina kärleksmums jag gör från ditt recept)
besökare Svar till Sara penna Skrivet av Susanne
Hej, här har jag skrivit om varför jag inte använder margarin. Kortfattat så beror det på att jag vill äta naturliga produkter med god smak. Därför köper jag alltid smör, som jag dessutom anser vara betydligt hälsosammare än margarin som innehåller härdat fett och ibland transfetter. Du kan även googla på margarin om du vill läsa mera om hur det tillverkas och andras åsikter.
penna Skrivet av Sara
Hej,du har skrivit att du alldrig använder margarin , varför ?
besökare Svar till Sofie penna Skrivet av Kocken
Men varför göra pannkakor när våfflor är menat att va frasiga. Pannkakor skall ju va mjuka, annars är det inte pannkakor längre.

Var sugen Pannkakor själv här och satte mej o söka lite på google och hittade detta receptet för att stilla mitt pannkake begär. dock så känner jag att jag inte lyckas så bra med det så jag tror jag ställer mej och gör lite pannkakor.
/
Kocken
besökare Svar till Sofie penna Skrivet av Susanne
Ja så gör jag också. Mycket smör ger goda och frasiga tunna pannkakor. Jag använder altlid smör, aldrig margarin. Jag tycker man blir mättare fortare när man använder mycket smör så därför äter jag färre antal pannkakor och då blir det inte ens onyttigare, bara godare!
penna Skrivet av Sofie
Jag brukar utgå ifrån dethär receptet, men jag vill ha mina pannkakor krispiga, så jag smälter margarin eller smör i stekpannan, och slår enbart på lite smet i mitten av pannan (storleken kan man välja själv, jag brukar göra lite större än plättar och lite mindre än pannkakor) och låter smöret göra ytterkanten runt hela den lilla pannkakan riktigt krispigt! Det går åt en hel del smör, men det blir otroligt gott! Jag har även högre värme då pannkakan inte är så stor, utan kan stekas snabbt.
penna Skrivet av fedik
Vad goa pankakor skulle kunna räcka till hela warcraft armén :)
penna Skrivet av Jenni
Tack så mycket för receptet, var jätte gott :)
besökare Svar till susnet penna Skrivet av Angelina
Jag brukar ha socker! =D
penna Skrivet av Juggernaut
Vi gjorde pannkakor för två. Men det skulle kunna räcka till hela warhammer armén;-)
penna Skrivet av Juggernaut
Vi tittade på top model och det gjorde det ännu mysigare att laga pannkakor. Ps vi kände oss inte som modeller efter vi ätit upp.
besökare Svar till Sophie penna Skrivet av Susanne
Nej man brukar inte ha socker i pannkakor, men man kan ha det om man vill.
penna Skrivet av Sophie
har man inget socker i ?!
besökare Svar till hanna penna Skrivet av Anne
Pannkakor är en fantastisk rätt som går att variera i det oändliga nästan.
Fyllde härom dagen några med köttfärssås (tjock) o la dem i en form o strödde lite riven ost på så fick den smälta i ugnen ett par minuter, detta rekomenderar jag också. :)
besökare Svar till Annelie penna Skrivet av hanna
det var jättegott
penna Skrivet av hanna
Jättegoda pnnkakor!!
penna Skrivet av Annelie
Jätte goda pannkakor!
Kan ge tipset om att det går jätte bra att även använda sur mjölk o grädde om man nu råka ha det ståendes, de bir någor frasigare då men smaken är det inget fel på.
Ett annat tips är att blanda i lite socker, jag brukar ta ca 1tsk strösocker eller vaniljsocker.
penna Skrivet av Linda
Detta recept på pannkakor är enkelt och bra, använder alltid detta recept, det blir goda och tunna pannkakor, tack så mycket! MVH Linda.
besökare Svar till För small penna Skrivet av Susanne
Om man vill gå upp i vikt så är tipset att äta mycket kolhydrater hela tiden och gärna sent på kvällen.
penna Skrivet av För small
Jag ska göra mina pannkakor nu!! wiihu.. men jag är skiit small så vad kan jag lägga till i pannkakorna så att jag blir tjockare? Snälla ge mig tips. jag vill ha på mig jeans som är tajta.. :( hoppas ni svarar MVH smalla lilla jag..
besökare Svar till anonym penna Skrivet av Susanne
Ja det kan du göra.
penna Skrivet av anonym
Hej. Jag undra om man kan ta frysta jordgubbar pa pannkakan
tack
besökare Svar till Anders igen penna Skrivet av Susanne

Nej just det! :-)

Jag tror faktiskt alla kan lära sig steka pannkakor. Får man bara rätt tips så. En del har kanske förmånen att ha föräldrar eller andra släktingar och vänner som lär ut hur man gör men alla har inte det och då kan man få tipsen här på recepten.se istället.

penna Skrivet av Anders igen
O kan man inte stava bör jag inte skriva kommentarer xD
penna Skrivet av Anders
hehe..om man inte kan göra pannkakor bör man nog hålla sig ifrån köker Susanne ;)
besökare Svar till emma penna Skrivet av Susanne
Tänk på att du måste vispa ordentligt i botten av pannkakssmeten innan du gräddar varje pannkaka eftersom mjölet sjunker snabbt till botten. Gör man inte det så blir pannkakorna jättetunna och då blir det som du beskriver. Tråkigt att det misslyckades, men gör gärna ett nytt försök så kommer det förmodligen gå mycket bättre. Jag har gjort pannkakor efter detta recept massor av gånger och det blir bra varje gång.
penna Skrivet av emma
sämsta någonsin. skulle göra till syrran efter jobbet och alla är fan mosade och brända och dåliga. för lite mjöl kanske? följt receptet iaf
penna Skrivet av Jóna
Ska strax äta dom!!
penna Skrivet av Bella
Hänger fast, tillochmed första pannkakan...,
penna Skrivet av Fatima
De blev jätte goda!
Hade ½ dl matolja i röran istället för smör och det gick lika bra.
penna Skrivet av ;p
blev riktigt bra faktiskt , så tack ;P
penna Skrivet av Alex
Vaya receta! Un gran éxito en Barcelona, ahora mis amigos me llaman Panqueque!

Google Translator översättning från spanska till svenska:
Gå recept! En stor framgång i Barcelona, nu mina vänner kallar mig pannkaka!
penna Skrivet av (yy)
har gjort detta flera gånger med receptet härifrån , dem blir alltid goda . Håller på att göra dem nu och dem blev lyckade . Tittar alltid här när jag ska baka något :)
penna Skrivet av hahaha
fett god!!!!!
penna Skrivet av två tjerjer
HHAHA två tånårstjejer som försöker göra pankakor efter en hel natt festande haha MMM :D det hal aldrig smakat godare haha vi brukar alltid faila med det men nu gick det braa :) himmla goda tummen upp (Y)
penna Skrivet av Susanne
Svar tilla acb: Det är jätteviktigt att vispa precis innan man häller smeten i stekpannan för mjölet sjunker jättesnabbt till botten och då blir det riktigt tunna pannkakor. Men tycker man ändå att det blir för tunna pannkakor är det förstås bara att addera mera mjöl. Jag har gjort det här receptet massor av gånger och pannkakorna håller ihop väldigt bra tycker jag.
penna Skrivet av acb
receptet funkar inte för oss (när vi gräddar), men har nu adderat mjöl och då håller pannkakan ihop...
penna Skrivet av Lina
Det godaste jag vet är att breda smör på nygräddad pannkaka, sedan strö socker över och avsluta med en skvätt citronsaft. Rulla ihop och njuuuuut!
penna Skrivet av Susanne
Svar till hej: Ja man kan låta det stå och svälla ca 10 minuter men framförallt så gäller det att vispa i smeten före varje gång man gräddar en pannkaka för vetemjölet sjunker till botten. Om du ändå tycker pannkakorna blir för tunna så får du ta mera mjöl i pannkakssmeten.
penna Skrivet av hej
Hej.. jag försökte baka pannkakor en gång med ett annat recept men smeten var för flytande och det gick inte att steka dem. Ska man låta den jäsa en stund innan?
penna Skrivet av Susanne
Svar till milia: Ja du kan använda elvisp!
penna Skrivet av milla
kan man använda elvisp?
penna Skrivet av Helena
Jättegoda :) Men ett ännu lättare och godare recept är att vispa en dl mjöl med 1 dl mjölk.
Tillsätt efter en stund 1 dl mjölk till,1 eller 2 ägg och lite salt...PERFEKTA...Mmmm :)
penna Skrivet av Susanne

Svar till anonym: Receptet räcker till 3-4 personer beroende på hur mycket man äter och hur mycket tillbehör man serverar till. Äter man mycket vispgrädde till pannkakorna blir man mätt ganska fort.

Svar till en person: Du kan ju alltid ta två tredjedelar av övriga ingredienser också. Annars så är inte pannkaksrecept så noga med mängden på olika ingredienser. Man kan variera väldigt mycket och fortfarande få goda pannkakor.

penna Skrivet av Clara L :)
HeJ alla pannkaksätare! Jag är jätte hungrig och hittade detta underbara recept!! Nu är det bara att sätta igång att börja laga. Sen kommer det bästa, att få börja äta!!! Mmmmmmmmmmmmmmmmums:D ( jag är inte tjock, jag lovar! Bara jätte hungrig)
penna Skrivet av en person
hoppas att det går bra med 2 i stället för 3 för jag orkar inte gå till hemköp
penna Skrivet av anonym
hur många personer räcker receptet till?
tacksam för svar!
penna Skrivet av <adzi=adzi>
jag som är 13år och min kompis som är 12 ska laga pannkakor för första gången!hoppas dem blir goda!!
penna Skrivet av det du!!!!
jag ska göra pannkakor nu har aldrig gjort de förut själv ja e ju bara 12
penna Skrivet av Lydia :D
Mycke bättre om man häller i ägg förs och sedan mjöl och tillsist mjölk och salt, då slipper man klumparna från mjölet. :D
penna Skrivet av Susanne
Svar till Denise: Det står i receptet: 10-15 stycken. Antalet beror på hur mycket smet du häller på för varje pannkaka och hur stor stekpanna du har.
penna Skrivet av Denise<3<33<33
Pannkakor är gottigott gott :DD
Men hur många pannkakor blire?? :o
penna Skrivet av Susanne
Svar till Achmed: Antingen gjorde du väldigt väldigt tjocka pannkakor eller också var det någon annan som åt upp de andra? :-)
penna Skrivet av Achmed
gott fast jag fick bara 4 pannkakor istället för 15
penna Skrivet av lars
mycket goda Pannkakor!! =)
penna Skrivet av Adam
Jag har alldrig ätit godare pannkakor !!!
penna Skrivet av Patrik
Dom här Pannkakorna var väldigt goda =)
penna Skrivet av jasmine
mina brukar alltid smaka ägg fastän jag följer receptet väääldigt noga..
penna Skrivet av Lina
De godaste pannkakor jag har ätit. Jag tror att det är äggen som gör det!
Rekommenderas varmt!!
/Lina
penna Skrivet av Pannkaka
Den kommer bli jätte god, perfekt recept den jag behöver
penna Skrivet av Memlos
Skiitbra recept, jag verkligen ÄLSKAR pancakes!!!
penna Skrivet av malin
bra recept
penna Skrivet av Jessica
Det blev verkligen gott. Dom gick åt på 2 sekunder. Mums fillibabba!!!
penna Skrivet av S & M
Bra recept, men jag och en kompis (vi är 14)satte till lite saker, så det blev godare - men det såg inte riktigt ut som en pannkaka :)
Bra recept iaf ;)
penna Skrivet av Albin
Kanon! Och Gôtt blev de!
penna Skrivet av Susanne
Svar till simon och sandra: Tänk på att vispa i pannkakssmeten precis innan ni ska hälla smeten i stekpannan. Gör ni inte det så sjunker mjölet till botten och ni får alldeles för tunn pannkakssmet. För övrigt håller jag med Janne. Man måste ha ganska hög värme och särskilt när man steker första pannkakan så måste man ha lite is i magen och vänta till stekpannan är varm ordentligt. Sedan måste man ha ordentligt med smör också så blir det både godare och bränner inte fast. Lägg på en smörklick mellan varje pannkaka.
penna Skrivet av Janne
Pröva och stek med värme, alla är så rädda för värme, grundreglen inom matlagning är ju tunnare material i pannnan ju högre värme, annars blir maten kokt och riskerar att fastna i pannan.
penna Skrivet av simon och sandra
detta receptet var inte alls bra, smeten blev för lös och de bara bränner fast
penna Skrivet av Susanne
Svar till Babibas: Ja jag tror det om du sätter plastfolie över och ställer den i kylskåp. Sedan måste du vispa ordentligt innan du använder den för mjölet kommer sjunka till botten.
penna Skrivet av Babibas
Kan man spara smeten i 12h?
Tack
penna Skrivet av Susanne
Svar till abas: Din ursäkt är godtagen och ditt förra inlägg är borttaget p.g.a. ditt språkbruk. Det är alltså bara jag som lägger upp mina recept här så om du har synpunkter finns ett kontaktformulär i menyn ovan under "Recepten.se". Det var ju bra att pannkakorna smakade bra iaf, det är ju det viktigaste!
penna Skrivet av Jenny
Svårt när man aldrig har vänt en pannkaka förr, men efter ett par stycken gick de super bra..
penna Skrivet av alexandra
jag har aldrig gjort pannkakor så bra som med dessa(Y)
penna Skrivet av abas
jag ville bara be om ursäkt för mitt förra inläg men dom såg så förbannat fula ut men dom var skitgoda:)
penna Skrivet av Kristina
Underbart recept! Jag har aldrig gjort så fina pannkakor förut. Tog hälften smält margarin i smeten o resten till stekning. Prefekt!
penna Skrivet av duaa
det var bra recept men det blev inte som det ser ut i bilden
penna Skrivet av Susanne
Svar till 123: Ja smeten blir ganska tunn. Tänk på att vispa smeten mellan varje pannkaka eftersom mjölet sjunker till botten. Vill man ha en tjockare smet kan man ta lite mera vetemjöl eller mindre mjölk. Prova gärna att ta 3 dl vetemjöl nästa gång och testa om du gillar det bättre.
penna Skrivet av 123
Min smet blev ganska vattning men det gick att gör pankakor endå, ska den bli ganska vattnig ?
penna Skrivet av calle balle ko skit
mumsiga :))
penna Skrivet av erikafrujd.blogg.se
Gaaaaaaaaaalet goda! MUMS :)
penna Skrivet av TomteN in Tha house
Mycket gooda yaoo!!!
penna Skrivet av :)
tummen upp, ett tips lägg till ganska mycket vaniljsocker!!det skadar icke!!!
penna Skrivet av gött
gaaleet gooda!!!!bra recept
penna Skrivet av David och Rikard
Goda pannkakor men trixet med att hälla i smör i smeten funkar ju inte! Ett tips använd matolja och stek i då blir det prima ;-)
penna Skrivet av fjortizz
tack för tipsen de var jätte goda
penna Skrivet av cl
tack så mycket för tipset ska prova dem nu:)
penna Skrivet av Jessica
dem var skit goda
penna Skrivet av abiel
den var jätte god
penna Skrivet av sofia
heej jag heter sofia och är 10 år jag har gillat att baka och laga mat sen när jag var 3 år. det var så gott
penna Skrivet av alexxx
mummaaaaa :U
penna Skrivet av Susanne
Svar till en tjej: Ja det är mycket godare med smör och dessutom nyttigare. Efter att jag läst om hur fast margarin tillverkas köper jag inte det längre. (Flytande margarin är bättre än margarin i fast form.) Men allra godast och naturligast är smöret.
penna Skrivet av en tjej
om man tar smör är det godare än magarin ?
penna Skrivet av camilla
as god !! (;
penna Skrivet av Malin
Jag brukar ha i lite kardemumma i smeten, jättegott! :D
penna Skrivet av 12 årig tjej
tack det blir jätte goda
penna Skrivet av ponk
jag och min kompis gör det nu. det är det bästa som finns.
penna Skrivet av Susanne
Svar till peter: Jag använder nästan alltid Kungsörnens kärnvetemjöl, det är nog den vanligaste sorten. Jag har aldrig reflekterat över "hårt" och "mjukt" vetemjöl. Mina pannkakor brukar alltid stelna.
penna Skrivet av peter
skall det vara "mjukt" vetemjöl eller "hårt"? använder mjukt,
och pankakorna stelnar inte riktigt.
penna Skrivet av Susanne
Svar till ???: Menar du flytande margarin? Nej jag tror man kan blanda ner det som det är. Själv brukar jag aldrig blanda ner fett i smeten utan jag tar en klick smör som får smälta i stekpannan innan jag steker varje pannkaka. Tips: Smör blir godare än margarin.
penna Skrivet av Narin
Man kan vispa 2ägg och lägga i äggen 2st bröd och steka de i litte smör eller olja det är jatte god.
penna Skrivet av ???
Är det viktigt att låta det smälta margarinet att smälta?
penna Skrivet av skitungen
det går oxå bra med lite vatten i smeten för då blir dom mkt tunnare
penna Skrivet av sven
ökade på med lite mjöl funkade perfekt
penna Skrivet av Susanne
Svar till Patrik: Tack för ditt tips! Jag har skrivit in det i receptet!
penna Skrivet av Patrik
riktigt bra recept!
Tänkte att jag kunde komma med ett litet version tips, jag personligen brukar hälla i en tesked med vaniljsocker för en ännu godare smak :)
penna Skrivet av jh
Väldigt lätta att göra och gott!
penna Skrivet av ERIK
DET HÄR ÄR JÄTTE GOTT
penna Skrivet av Dude
Jag har aldrig stekt pannkakor i mitt liv o jag är 17 år... jag fattar noll :P help me!
penna Skrivet av Susanne
Svar till PMSHNSRF: Annars kan ni ju bara ta jordgubbarna som de är på pannkakorna och ev. lite socker. Eller så mosar ni jordgubbarna och blandar med socker så blir det som sylt, fast mycket godare för den sylt man köper i affären brukar bara innehålla ca 50% bär.
penna Skrivet av PMSHNSRF
Hej öhm vi är en famlilj som inte har sylt kan vi få sylt recept av jordgubbar tack!
penna Skrivet av lisa
gud vad gott det blev. tack så mycket för detta underbara recept!!! om ni gör dom till barnen kan ni ta : socker och kakao, blanda o lägg på pannkakorna. JÄTTEGOTT!!!!
penna Skrivet av Jonathan
Låter smaskens =)
penna Skrivet av Karin Östman
Servera apelsinsås till pannkakorna:
Tvätta en apelsin, riv det gula skalet ner i en kastrull. Tillsätt saften från 2 apelsiner ner i kastrullen.
Koka upp. Tillsätt florsocker tills det blir en simmig sås. Mums filibabba.
penna Skrivet av Susanne
Svar till e \& n: Jag tror nog inte att man kan byta ut all mjölk mot vatten, men kanske kan man ta en mindre del vatten.
penna Skrivet av e & n
man kan väll ta vatten också ?
penna Skrivet av Anna
Till Eweline: Jag lagar dem med sojamjölk, har alltid gjort det, det blir hur bra som helst (man kan ta ett ägg mindre då också.)
penna Skrivet av Susanne
Svar till Ewelina: Det finns ju laktosfri mjölk, annars om man inte har mjölk så vet jag inte om det kanske finns något annat recept på pannkakor utan mjölk om du googlar.
penna Skrivet av Ewelina
Kan man ta något annat istället för mjölken ifall man är laktos intollerant eller om man inte har det hemma?
penna Skrivet av Michal Jackson
I love them!
penna Skrivet av Aria
MMMMMM!!!!
GOD SOM SJUTTON
penna Skrivet av David
Jätte goa, nu är jag mätt och belåten. Tack!
penna Skrivet av Isa
Ur goda. :D Min dotter som snart är 2år, älskade dom. Och snart ska killen få smaka på också. <3
penna Skrivet av adam zöllner
det blev goda pankakor
penna Skrivet av Den lille
Fyll upp så det täcker till kanterna
penna Skrivet av Jess
Haha Joakim, för att få pannkakor runda så måste man vikla så att smeten når ut till kanten av stekpannan.
penna Skrivet av Jess
Hm... Hoppas dom blir goda nu då. Får lita på Lina Larsson.
penna Skrivet av Joakim den store
Jag och min kära vän försöker göra pannkakorna, vi är 19år. Men en sak förstår vi inte, hur fan får man dem runda? ;O
penna Skrivet av lina larsson
Gud va go den va! Måste verkligen göra om dem med mina barn! :)
penna Skrivet av Elina Hellman
Gosh, pannkakor är ju en favorit!
Ska gå å kirra ett par nu :p
penna Skrivet av Alexander
MYYYYMMMMMSSS MED PANNKAKOR NU, LITE KVÄLLSKÄK!:)
penna Skrivet av jocke
tja! ja å min tjej "firar" 6 månader:) och vad passar bättre om inte pannkoakor till middan! hon lagar dom nu;)
penna Skrivet av Gurra
Jättesmarrigt, har precis gjort ett par stycker nu :)
penna Skrivet av Susanne
Svar till lena: Ja, då får du ta två tredjedelar av alla andra ingredienser också.
penna Skrivet av albin
jätte kul jag är sjuk hema med min syster då tänkte vi göra pannkakor och så fick jag se det här super goda detsutom
penna Skrivet av lena
kan man använda 2 ägg ?
penna Skrivet av Henke
F a ska det väl vara salt i pannkakor, det är ju kontrasten mellan de lätt salta och smöriga pannkakorna och den söta sylten eller sockret som är det goda. Sött på sött blir liksom inte så jättegott. Även om jag kan slänga med lite vaniljsocker vid väl valda tillfällen.
penna Skrivet av Susanne
Svar till hova: Man kan ha socker i pannkakssmeten, men det är absolut inget måste, oftast serverar man ju med sylt eller socker till så att det blir sött ändå. I min familj har vi aldrig haft socker i smeten och i receptet i vår kokbok är det inte heller socker. Men jag vet andra om brukar ha socker i och gillar det. Så man får göra som man vill helt enkelt! ;)
penna Skrivet av Hanna
Mumms så himla otroligt gott, pannkakor är bäst!
penna Skrivet av Hova
Asså ska man inte ha socker i pannkakor??
penna Skrivet av Sara
Hej, till er som tycker om pannkakor, testa gärna med Nutella Chokladkräm istället för sylt. Jag lovar er, detta är riktigt gott! ;)
penna Skrivet av zeynep
hej! jag älskar mkt pannkaka jätte gott jag försöker gör själv jag hoppas det blir
penna Skrivet av Lydia
Jag ska steka pannkakor nu eftersom jag är sjuk och hemma från skolan, hoppas man blir frisk av det!
penna Skrivet av Anders
Ett av tecknena på att man börjar bli gammal.. Man diskuterar pannkaksrecept;)
penna Skrivet av David Eriksson
SuperGoda!!! Tack...
penna Skrivet av Susanne
Svar till william persson: Det beror på hur tunna pannkakor man steker också.
penna Skrivet av william persson
är trött på att man säger att de blir 10 pannkakor fler än vad de blir. Visst, de blir 15 st, men då är dom en cm i diameter. dessutom behövs de mer salt. dåligt recept!
penna Skrivet av julia
Hejsan ;D
Jag ville bara säjja att det måste MER salt i och det ska vara hälfen mjöl som det är mjölk. mkt viktigt pankaks regel :P
hoppas de blir bättre nästa gång.! :)
penna Skrivet av anna lill
hejhej :) erat recept va inte lika bra som ja hade förväntat mig !
penna Skrivet av Superklasse
Mycket smakrikt, syrligt och delicat...
penna Skrivet av kajjsjdjjasdgggg
mmm det är jätte mumsigt =)
penna Skrivet av Anna
Dett kanske bara låter konstigt, men jag älskar verkligen banan så jag mosade banan och la i banan bitar i smeten. Mums tkr jag :)
penna Skrivet av Sonja
Hej!

Det här recept på pannkakor är jätte bra när man ska laga mat åt barnen så vill dom bara ha mer mer och mer phu!

pröva ta dubbla soden så blir det dubbelt så gott!

M.v.h

Sonja
penna Skrivet av Sara
Jag kollar alltid in på den här sidan när jag ska göra pannkakor. Undrar om jag någon gång kommer att skriva ner det i någon receptbok så man slipper starta datorn varje gång ;) Pannkakor är något som går hem hos alla. Dom är ju så goda! Och man kan variera vad man serverar till dom. Sylt i många olika slag, vispad grädde, glass... Mums!
penna Skrivet av Marta
tack för receptet.. Mina pannkakor blev jätte fula.. men smakar jätte gott :D
penna Skrivet av Ricky
askalas! Nu kan jag göra klart mitt skolarbete ! :D
penna Skrivet av strump
Härligt me pannkakor så här mitt i natten!

bra recept
penna Skrivet av moi
verkar skitbra, kul att det står variationstips och sånt också... nu är resten upp till mig haha
penna Skrivet av Elin
Tack för ett toppenrecept! Pannkakorna är fantastiska.
penna Skrivet av Antti
Tack för ett bra recept!
penna Skrivet av Freddy & Frida
Steker lite pannkakor nu med tjejen och följt detta recept. Hoppas det blir bra! Men känner positivt eftersom så många andra som kommenterat har lyckats.
penna Skrivet av Susanne
Svar till thomas: Man kan misslyckas med alla recept och det som man själv tycker är jätteenkelt kan vara svårt för någon annan. Just pannkakor är det kanske stekpannan, värmen på spisen och stektekniken som är mest avgörande, mer än själva receptet, för hur man lyckas.
penna Skrivet av thomas
hur kan man misslyckas att göra pannkakor?
penna Skrivet av Linda
Hej, det här var ett toppen bra recept på pannkakor, jätte goda och det går snabbt att göra. Toppen bra recept sida MVH Linda
penna Skrivet av Susanne
Svar till Yasemine: Tråkigt att höra att det misslyckades för dig. Dock har ju många andra som skrivit här lyckats bra så förmodligen gjorde du något fel. Om du kommer på vad du gjorde för fel och har förslag på hur receptbeskrivningen kan förbättras så återkom gärna med den.
penna Skrivet av Yasemine
Skit dåligt recept det vart bara till en hög!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! är såp arg !!!
penna Skrivet av Hashan :D
Iag ska göra pannkakorna nu hehe och dessutom har vi gäster med . Det ska bli kul och smaka recptet Skriver sen igen hur en samakde !:D
penna Skrivet av Susanne
Svar till Mia: Jag försöker skriva recepten så att de ska passa alla. Det står inga bantningstips i receptet, däremot står ett tips nedanför receptet hur man kan variera receptet. Att äta nyttigare och mer fibrer finns fler anledningar till att göra än om man vill banta. Det är dock bara ett tips och inget man behöver bry sig om ifall man bara vill göra vanliga pannkakor.
penna Skrivet av Mia
Jag blir galen på alla bantningstips. Jag ska kolla ett gott pannkaksrecept för att jag vill äta det. Inte för att gå ner i vikt!!
penna Skrivet av Camilla
Om man har en normal stor stekpanna och tar 1 dl smet åt taget så blir pannkakorna tunna och jättegoda.
penna Skrivet av Alsn
Bra recept, lyckades till och med vända dem med en osthyvel(hade slarvat bort min stekspade) utan problem.
penna Skrivet av Madde
Pröva gärna med chillichoklad glass till! Väldigt gott.
penna Skrivet av malin 16år
håller på med min femte pannkaka nu, och det är superlätt. jag är verkligen jättedålig på att göra pannkakor, det är bara min pappa som kan! :D men denna smeten var jättebra (y) jag kan nog bli pannkaks-försäljare och alla kommer vilja köpa mina pannkakor om jag använder det här receptet :D TESTA!
penna Skrivet av Elin
Jag tyckte receptet var kanon men jag lyckades endå inte göra några så ja fick va hungrig iaf
penna Skrivet av Pannkakasproffsen efter detta recept
Har aldrig lyckats med pannkaor förr men med detta receptet funkade det:) men jag fattar nt varför margarinet alltid flyter upp och pannkakan blir nt slät utan det blir massa små hål i pannkaka?
penna Skrivet av Lotta
Håller inte med dej om att smeten blev för tunn. Det var nog något annat som gick galet när du gräddade.
penna Skrivet av linau
smaaaaaaaskens mums!
penna Skrivet av Susanne
Svar till AnOnYm: Smaken är som baken hur tunna/tjocka pannkakor man vill ha. Sedan gäller det att vispa i smeten innan man häller den i pannan eftersom mjölet sjunker till botten och då håller jag med dig om att smeten blir för tunn.
penna Skrivet av AnOnYm
Bra sida men inte lika bra recept... Var tvungen att dubbla mjölet föratt smeten vart som mjölk och jag följde receptet helt och hållet!
penna Skrivet av Terese
Jag gillar det!:)
penna Skrivet av Ankan o jojjo
Muums fillibabba :D supergott, lite söndrigt bara ;)
penna Skrivet av Leo
De var jätte goda. Mina barn älskade dem. De blir super goda om man tillsätter lite socker till dem. Jätte bra recept !!!! :)
penna Skrivet av angelica
superbra recept ! lätta att vända i stekpannan, provade med olja sen hade jag lite smör i smeten med. lite socker i smeten gör pannkakorna extra goda, för dom som vill lyxa till det lite ;)
penna Skrivet av Emil
Aningen mer mjöl. Då får man perfekt smet .. Lite lönnsirap på sedan är det mumma ..
penna Skrivet av Martina
Prova att steka dina pannkakor i vanlig rapsolja, det ger en knaprig yta och kanterna känns lite friterad. Det låter ju inte så gott, men prova, det blir godare än man tror.
penna Skrivet av Sofia
Det går att byta ut mjölken, mot laktosfri, och mjölet mot majsmjöl, eller glutenfritt mjöl. Det blir faktiskt godare då också!
penna Skrivet av Misomu
Hm, i brist på sylt eller något annat kletigt att ha på pannkakorna testade jag just att hälla över lite honung och strö över på kanel på det. Kändes som en lite udda kombination, men blev faktiskt väldigt gott. Prova!
penna Skrivet av Emil
Grunden för att göra pankakor är:
1ägg 1dl mjöl 2dl mjölk + lite salt..
2ägg 2dl mjöl 4dl mjölk osv osv.. :) hope it helps!
penna Skrivet av Vincent
Rulla in några skivor brunost tillsammans med sylt i pannkakorna och strö på socker. Kanon gott!
penna Skrivet av ag
Jag tyckte dom var jättegoda!
penna Skrivet av André
Tycker dom inte var speciellt goda. Mycket missnöjd och smeten var allt för tunn som vatten. Usch!
penna Skrivet av EdinaB
Ett tipps på vad ni kan ha på pannkakan.
Köp nutella, blanda socker och kanel i en liten skål. bred över nutellan på pannkakan och strö sedan över kanel & sockret på. Mumms Fillibabba!
penna Skrivet av Nisse Gandhi
Hur vänder en pannkaka har väl alla sätt på film eller TV. Man tar stekpannan i handen och skakar den. Sedan slänger man upp pannkakan i luften, så att den snurrar, ungefär som ett mynt. Därefter passar man med pannan så att pannkakan hamnar med den ogräddade sidan nedåt. Lätt som en plätt.
penna Skrivet av Casse
Jaaah först gången ja gör dom meen dom blev väldigt goda !! tyckte båda jag o min syster
penna Skrivet av Susanne
Svar till Sigge Sluring: Vänta till ytan blivit matt och det börjar bli lite ljusbrunt i kanten. Sedan får man vara lite försiktig och lyfta med stekspaden lite i kanten och se om den håller ihop. Först när man märker att den håller ihop bra i kanten så för man stekspaden mot pannkakans mittenpunkt och lyfter upp pannkakan. Sedan vänder man snabbt stekspaden så att pannkakan hamnar med ovansidan neråt på stekpannan. De första pannkakorna är alltid svårast innan stekpannan blivit ordentligt varm. Kör på lite över över medelvärme på plattan. Använd ordentligt med smör/margarin på den första pannkakan om du inte har en stekpanna med ett ytskikt som gör att det inte fastnar.
penna Skrivet av Sigge Sluring
Nej jag går inte med på detta lättvindiga sätt som man bara liksom i förbigående nämner själva vändtekniken. Hur håller den ihop? Jag har bra och stor stekspade och lyfter försiktigt men i 7 fall av 7 brister pannkakan och lämnar en sorglig hög i pannan. Ge mig ett tips innan jag tar ett snöre och går upp på vinden... hur gör ni???
penna Skrivet av Susanne
Svar till Kristian: Det beror på hur många pannkakor man äter. ;) Enligt kokboksmått är det 4 portioner men det finns ju många, både barn och vuxna som älskar pannkakor och äter därför lite extra så jag skulle nog säga 3 portioner. Det blir i alla fall ca 10-15 pannkakor beroende på hur tjocka man steker dem och hur stor stekpanna man har. Du får prova dig fram och se hur många portioner det blir hemma hos dig.
penna Skrivet av Kristian
Hur många pers. är detta recept för?
penna Skrivet av ulrika
super bra recept.
penna Skrivet av emma
Dom absolut bästa pannkakor jag någonsin gjort, fastnar inte i stekpannan som många andra brukar göra. Så tack för ett jättebra recept
penna Skrivet av kardemumman
Intressant , ska pröva nu med recepten tillsammans med min barn hoppas den smakar gott/ kardemumman
penna Skrivet av Hanna, Pamela och Tobias
Hej och tack för ett jättebra recept. Våra pannkakor blev verkligen jättegoda. Godast blev faktiskt de med nutella och aprikosmarmelad. Ett tips från oss. Och tack för tipsen, det gick mycket snabbare med två stekpannor!
penna Skrivet av Susanne
Svar till Ellen: Ja du kan dubbla allt.
penna Skrivet av ellen
om man vil ha mer pannkakor än bara 10 kan man dubbla det ma reda har hällt i ????????
penna Skrivet av =(
Mina pankaker blev vita ! och smakade blää
penna Skrivet av tipsare
För lite vetemjöl vart som mjölk... ta i lite vanilinsockerblirdet så mck bättre^^
penna Skrivet av Pannkaksmonstret
Pannkakan: Försökt att dra ner värmen lite eller hällt på lite mindre smet för och göra dem tunnare? ;) Mer stekfett brukar funka också men det e väl inte alltid det nyttigaste. Vet dock själv hur det brukar vara när man vill steka pannkakorna så fort som möjligt; man drar på hög värme och hoppas att det ska räcka med 15 sekunder på vardera sida :)
penna Skrivet av pannkakan
Mina pannkakor blev misslyckade. De gick sönder när jag skulle vända dem. Jag laborerade lite med mer smet men då blev dä brända innan de hunnit stelna på ovansidan.. Så det var bara å slänga, vi fick beställa pizza till lunch.
penna Skrivet av *:)
Jätte goda pannkakor blev det .. skit bra recept!! Inte dumma alls!:):)
penna Skrivet av ;)
Skit gott ,, helst med bacon och lök! suveränt recept..:)
penna Skrivet av Ewa
Jättegoda pannkakor, de godaste jag har ätit och jättelätta att göra.
penna Skrivet av Erik
Utmärkt recept! Steker i en djup gjutgärns panna ^^ Å är inga problem. Lätt som en plätt! =)
penna Skrivet av Cajsa
Ok Jag har ALDRIG varit bra på pannkakor... Min mamma kallar mig en katastrof i köket t.o.m.
Men med detta receptet klarade jag mer än väl! Jag är stolt, mätt och glad!
penna Skrivet av Webmaster
Det krävs lite teknik att steka pannkakor. Det beror på vilken stekpanna man har, om det fastnar lätt och hur mycket smör/margarin man använder vid stekning. Ni kan prova att minska mjölkmängden om ni tycker de blir för tunna. Ni kan också ta mera fett mellan stekningarna så att pannan blir ordentligt smörjd så fastnar de inte lika lätt. Hur man vill ha sina pannkakor är förstås en smaksak. Man får prova sig fram.
penna Skrivet av Sarah & Micka
Skit dåligt recpet dem fastnar ju bara.
penna Skrivet av asd
3/4 av mjölken räcker annars blir pannkakorna tunna som toapapper och 1/2 hamnar i soporna
penna Skrivet av Helena
Menade naturligtsvis anna råkade titta fel,sorry
penna Skrivet av Helena
Svar till ella,

Det där är pannkakor, det kan du kolla på fler recept sidor annars.

Plättar är små, stora är pannkakor ^^
penna Skrivet av Dim
vad jag tror att Anna här nedanför menar är att i norrland heter pannkaka plätt och... jag antar att pannkaka blir ugnspannkaka.
vad dom kallar ugnspannkaka får ni fråga själva,
jag gissar på plankstek ^^
penna Skrivet av Anna
Haha, det där är ju inte pannkaka! Pannkaka gör man i en långpanna i ugnen ju! Det där är plättar. Har man sen en plättlagg med flera små fördjupningar är det småplättar!
penna Skrivet av ella
men herregud var fan ahr ni varit i alla år!!! vet ni inte vad pannkakor är!? har ni aldrig gjort? har ni aldrig blivit serverade det som små? hahaha fyfan bara jävla vanliga pannkakor.. fast mye godare att vispa äggen först, tillsätt ½ mjölken, sedan vetemjöl sen resten av mjölken!!! mye bättre
penna Skrivet av karin
hej jag är en tjockis och jag älskar dom!!! mumms<3
penna Skrivet av Connie<3
Jag håller på att göra dom nu men jag blanda med lite socker i och det blir mkt godare:P<3
penna Skrivet av Malin
Jag ska göra dom nu,fast jag ska ha i lite grön-karamel färg,och lite kakao,det ska bli jätte gott,för ,min bästa kompis lotta och jag ska på picknik idag :D Tjollahoppdin lilla flopp.!
penna Skrivet av :D
SUPERGODA :D
penna Skrivet av matilda
dom blev jättegoda, finnemang!
penna Skrivet av .......
Dom var inte goda men de kan kanske bero på att jag inte stekte dom tillräckligt länge
penna Skrivet av Jonathan
Jag gjorde sådana här igår, då locket på salt-burken for av. De smakade enbart salt..
penna Skrivet av Johanna
Vilka goda pannkakor, superbra recept
penna Skrivet av Anders
Kalas pannkakor. Mina barn älskar dom.
penna Skrivet av Susanne
Svar till Robin: Jag tror nog inte att du kan skylla allt på själva receptet eftersom det är så många andra som skrivit här om lyckat resultat.
penna Skrivet av robin
riktiga skitpannkakor som inte håller ihop över huvudtaget. tack recepten.se
penna Skrivet av Den bästa storastystern ever !! : P
Haaah dom blev en succe ; ) japp japp my name is clear and true x )
penna Skrivet av Den bästa storastystern ever !! : P
Jag väntar på att mina lillebröder ska kma hem för jag gör dom här pannkakorna till dom *stolt*
x D hoppas dom gillar dom, ska prova med vaniljsocker i ... (>.<)
penna Skrivet av anonym
Är jätte gott som frukost också!
penna Skrivet av HATOBJEKT!
HEJ! JAG VILLE BARA KLAGA PÅ ERT PANNKAKSRECEPT!!! DET SUUUUUUUUGER!!!! VÅR PANNKAKSDEG BLEV HELT PORÖST!! DET SKA INTE VARA PORÖST!! DET VAR TACKVARE ÄGGET DET BLEV PORÖST OCH SEN SATTE VI I 1 HALV VETEMJÖL TILL O DÅ! BLEV DET BRA!!! DET HÄ'R ÄR ETT STORT KLAGOMÅL!!
KRAM MATHILDA. SOFIA. FIA.
penna Skrivet av Susanne
Svar till Camilla: Ja ta bara två tredjedelar av alla andra ingredienser så blir det samma recept fast med 2 ägg.
penna Skrivet av Camilla
Heej pannkakor kan man ha 2 ägg?
penna Skrivet av Linus
Gud, vad folk blir hysteriska över vanliga pannkakor... det är knappast restaurangkrubb liksom. Gott, men för enkelt för att hetsa upp sig så som många här. Tjo fräs!
penna Skrivet av Susanne
Svar till Holly Marie: Du kan ju göra en tredjedels pannkakssmet (med bara 1 ägg).
penna Skrivet av Holly Marie
Undrar om det går om jag tillsätter hälften av mjölken? har inte så mycket mjölk kvar.......Jag skulle uppskatta m någon svarar ...Hej så länge..
penna Skrivet av Larz-Thure
Varför skriver folk som krattor?! Hur som helst... Finfint recept!
penna Skrivet av hej hej sommar
Jag vet inte om det är bra recept en jag hoppas det.Jag har inte hunnit prova än så det ska bli kul och se.
hej då allihopa
penna Skrivet av K' =)
jag älskar pannkakor , jag gör det jätte mkt !
med det här braiga receptet =)
tack för en bra sida , :D
ha det bra allihopa ! =)
penna Skrivet av jamm jamm
mumms mumms :D
penna Skrivet av Susanne
Svar till Narges: Annars kan du använda flytande margarin eller olja som innehåller nyttigt omättat fett. Vaniljpulver innehåller tyvärr socker. Se gärna recept på GI pannkakor om du vill äta nyttigare pannkakor.
penna Skrivet av Narges!!!
Doom e goda , men jag brukar nte lägga margarin . Min mamma sajjor : Neej , det behövs nte man blir onödigt tjoock xD , Men dom blir goda utan margarin . Taack för tipset om att lägga lite vaniljpulver.;P Ska prova nu ;) ... Seeees
penna Skrivet av Bullmamma
Jag brukar lyxa till mina pankisar med lite vaniljsocker och kardemumma :) Mmm. Jättegott! Lite bullkänsla.
penna Skrivet av jammiii!!
nej, jag tror faktiskt jag ska göra med ost på:)
penna Skrivet av jammiii!!
Mums filli babbbbaaa!!! jag tror jag ska göra några stycken nu ! =D jag brukar ha i vaniljsocker i, Ni MÅSTE testa=D så jävla gott;)men det dära som en sa med ost på;S nja, men du kanske tycker det är gott=) nej men du ska jag göra PANNNISSAR!!!
penna Skrivet av Chris
jag tycker ni ska hälla i lite florsocker,ger en lite sötare och godare smak! Mums mums!
penna Skrivet av Ella
Mums de är såå goda :D
penna Skrivet av Emma
smask! själv brukar jag exprimentera lite med mina pannkakor... solrosfrön i smeten gör pannkakorna både lite matigare och kanske nyttigare!
penna Skrivet av mellemell
Prova att blanda pannkakssmeten i en annorlunda ordning!
Börja med äggen(+ salt), vispa dem lätt.
Ös i ALLT mjöl, trögt, med det går!
När ägg-mjölblandningen är jämn, häll i mjölken.
Otroligt mycket lättare och ger garanterat en klumpfri pannkaka!
Lycka till...=)
penna Skrivet av Jennieärbäst
nej,men era pannkakor jätte goda :D
penna Skrivet av alen m
Mums!
penna Skrivet av Norrlänningen
Pannkakor... Jaja.. Annars så är pannkaka det ni säger ungspannkaka åt.. Det är plättar. Sen små/mini plättar är det ni säger plättar åt.

Men men.. Plättar är väldigt gott.
penna Skrivet av Carl-Philip
Har inte lagat än men ska fixa i lite extra mjöl samt lite vaniljpulver ,,,, mums!

tack och hej!
penna Skrivet av Caroline
Dom var väldigt goda, men smeten blev väldigt tunn. Därav blev pankakorna lätta att " ha sönder". Annars Kanon! Min dotter och son, älskade dom :)
penna Skrivet av Tjockisen
Mmmm mumsiga pannkakor, hade smör på mina.. mm dom dröp i fett!! FINT!!!
penna Skrivet av Hajdi & Nils
mycket god pankakor specielt i en pankakstårta, fast man ska inte göra dom för tjocka (^^,)
penna Skrivet av le
goda var dem minsam
penna Skrivet av Orvaer
Jag tycker att den här pannkakan va aaasgod. fast godast med ost på. pröva det!! :)
PuuuhhhZZzzz
penna Skrivet av Jennifer
jo det var helt ok . :)
penna Skrivet av Ann
Mhm,, dom smakar väl!
Lätta, goda och smarta!
Perfekt till en snabb lunch!
Grädde sylt till blir perfekt! :P
penna Skrivet av Peter Gottegris"
nu har jag legat o suktat efter pannkakor med Sylt Grädde & glass hela morgonen så det måste ju bara bli frullen idag,, MumsimumsMums... :D
penna Skrivet av nita
goda och lätta att göra. men det blev bara 7 st... det ska va grädde och glass och hallonsylt till! ;-)
penna Skrivet av mo
UNDERBAR TILL 100% JAG LOVAR !
FIXA LITE GRÄDDE 110% GOD !
penna Skrivet av Elin,Zilan och Mizgin
MMmmumms vad gott med grädde också mums JAG KOMMMER ALDRIG TALA OM FÖR NÅGON VART JA FICK RECEPTET:D
penna Skrivet av Nathalie & Jessica
Åh, det doftar underbart :)
penna Skrivet av Camilla
MUMS! men vi brukar ha en tsk vaniljsocker i också....det både blir gott o doftar gott.
penna Skrivet av jojo
Gott ger MVG+++++++++++++++ FÖR den underbar good :D:D men en sak jag brukar äta den med glass :D:D goottt
penna Skrivet av Jon
De va verkligen Goa pannkakor men mammas är bättre men hon andvänder de här receptet:)
penna Skrivet av jonny
äter dessa varje dag nu men börjar bli allt för fet. så man bör inte ha sylt och smör på.
penna Skrivet av Tina
Dessa pannkakor är helt fantastiska och jättelätta att göra! Fem plus! +++++
  1