Kommentarer till Knäck - Sida 5

"Koka din egen jättegoda knäck. Ett klassiskt julgodis med smak av kola och mandel eller nötter. Enkelt recept med tydliga instruktioner."

Har du provat receptet? Skriv gärna och berätta vad du tyckte! Har du en fråga? Ställ den här!

Skriv en kommentar

Kontrollord  
Kontrollorden är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info

Vill du ha svar?

Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info

Kommentarer

förra sidan   1   2   3   4   5
penna Skrivet av sami 12 år 2007-10-27 22:31
jag skulle kunna dubbla det va ?
penna Skrivet av sami 2007-10-27 22:29
oj det stod visst
penna Skrivet av sami innan stod jag som annonym 2007-10-27 22:28
Hur många knäck bittar blir det ca ?
penna Skrivet av Susanne 2007-10-25 23:10
Svar till Evelina: Ja det är ett pilljobb. Själv brukar jag använda två dessertskedar. Men tips mottagas tacksamt om någon har nåt smart sätt!
penna Skrivet av Evelina 2007-10-18 12:55
Hur får jag ner smeten smidigast i dom små formarna? hur brukar ni göra? :)
penna Skrivet av Tora 2007-09-21 18:36
Ska testa detta recept återkommer om det :) haha
penna Skrivet av Susanne 2007-08-26 23:55
Svar till ida: Det ska fungera även med mellangrädde eller matlagningsgrädde.
penna Skrivet av ida 2007-08-26 10:27
ska testa ;) har ingen vispgrädde, undra hur d blir utan den.. ?
penna Skrivet av viktor j 2007-08-21 13:01
Blev mycket bra, fin färg också . fast gjorde allt på 3dl
penna Skrivet av viktor j 2007-08-20 17:03
Idag ska jag göra knäck på detta recept, återkommer och se hur det blev =P
penna Skrivet av Susanne 2007-07-07 02:42
Svar till T, S, A \& M: Tyvärr kan man inte skriva vilket nummer man ska på sin spis eftersom det är olika på olika spisar. Vissa spisar går från 1-6 andra 1-9 och en del 1-12. Därför skriver jag alltid "hög värme", "medelhög värme" eller "låg värme" i recepten.
penna Skrivet av T, S, A & M 2007-07-06 23:22
Vi försökte kocka knäcken, men vi var inte så smarta så vi tog på sexan, och vips kockade det över ! Så jag tycker att du kan skriva vilket nummer man ska ha så att det blir bra !
penna Skrivet av 12 årig tjej 2007-05-07 16:03
Det blev jätte gott xD Asså det går inte att beskriva villka magiska fingrar jag har ... :) Hehe .....!*
penna Skrivet av 13 år. 2007-03-13 17:49
det va lätt och baka,och det blev jättegott sen:)
penna Skrivet av JOAKIM 2006-12-23 22:39
DANNE kanske du ska prova att inte maxa din 80-tals spis uppkörd i nån förort nästa gång! Ja koka på 2an i en timme och det blev bra.
penna Skrivet av Susanne 2006-12-20 23:41
Svar till Maria: Om du äter knäcken kall så är det lättare att få den att lossna från formarna. Men annars kan det också vara som du skriver att knäcken är för lös och att den borde kokat längre. Hur lång tid den ska stelna beror på hur kallt du ställer den. Om du ställer den i kylskåp borde det gå på ett par timmar.
penna Skrivet av Maria 2006-12-20 22:18
Hej - har lagat den har knacken... jatte jatte god, fast den fastnade i formarna. Skulle jag ha latit den koka langre? Hur lang tid ska den sta for att stelna? Tack!
penna Skrivet av frida 2006-12-17 15:36
du ; "JULLAN"
knäck blir segt bara föör sockret och all sirap! :)
penna Skrivet av stina 2006-12-17 15:22
Nån som vet hur man gör knäck i micron????
penna Skrivet av jullan 2006-12-13 15:04
har ni ingen fakta om knäck mina frågor om knäck är : Varför äter vi knäck?
vart i från kommer knäck ?
hur blir knäck lagom segt?
penna Skrivet av Susanne 2006-12-13 00:13
Svar till Danne: Det beror mycket på vilken kastrull man har, ju större bottenyta desto kortare tid. En femliterskastrull är väldigt stor så jag förstår att det tog kortare tid. För mig tog det 45 min.
penna Skrivet av Danne 2006-12-12 19:52
Ja vill se den som kokar sin knäck i 45 minuter, YEAH RIGHT!... Ja kokade i 20 minuter o all "knäcksmet" blev kolsvart, grattis. Skulle rekomendera 15 minuter. P.S. jag kokade i en Ikea 365+ 5L kastrull.
penna Skrivet av Susanne 2006-12-12 15:46
Svar till Sandra Larsson: Ja du kan även använda matlagningsgrädde.
penna Skrivet av Sandra Larsson 2006-12-12 14:39
Kan jag använda matlagningsgrädde?
penna Skrivet av Maria: 2006-12-11 03:01
Ja, det gäller alla recept med ljus sirap.
penna Skrivet av Maria 2006-12-11 01:13
Wedmaster: Tack for forklarningen att ljus cornsyrup kan anvandas till pepparkakor - ar det samma for knack?? Tack!
penna Skrivet av Ida 2006-12-10 12:35
åhh, knäck är så GOOOTT
penna Skrivet av Sofia Ström 14år 2006-12-03 21:07
Riktigt gott! Min syster och min pappa (som INTE gillar knäck) älskade dem! Dom sitter nu här i soffan och kan inte röra sig så mätta de är. Mina blev riktigt perfekt. Fastnade inte i pappersformarna, var helt lagom mjuka och goa. Jag tyckte inte det var svårt att få dem i formarna, jag använde en soppslev. Och om det fastnar i grytan har jag ett tips: Häll i varmt vatten och låt de koka (eller bli jätte varmt) Knäcken lossnar då lätt! Går också att skölja under varmt, varmt vatten. Ha det så bra och god jul!
penna Skrivet av 36 årig gravid godissugen. 2006-12-03 13:04
Välidgt goda. Jag har ett tips till er som tycker att det är svårt att hälla. Häll "knäcksmeten" i en kanna, och ha en sked i andra haden som du håller för där du häller om det kommer för mycket. Det tycker jag är en väldigt bra teknik. Sedan måste man vara väldigt konsentrerad. Lycka till nästa år. :) MVH Marei
penna Skrivet av 14 årig tjej. 2006-12-02 13:58
jätte gott! :) svårt att få dom i formarna utan att spilla! ;p . men annars riktigt gott :D
penna Skrivet av en 11årig tjej 2006-11-02 20:07
det var lätt att baka men det va svårta att få dom i formen men det blev jette goot:):):):):):)
penna Skrivet av 12årigtjej 2006-10-15 21:07
Gott som Piiip Äkta jul stämningen=) I'm loving it!
penna Skrivet av familjen johansson 2006-02-10 15:53
det var super enkelt , men det fastnar i grytan om man inte är försiktig..
ungarna älskade det....
lycka till
kramar familjen johansson centrala stockholm
förra sidan   1   2   3   4   5