Kommentarer till Knäck - Sida 4

"Koka din egen jättegoda knäck. Ett klassiskt julgodis med smak av kola och mandel eller nötter. Enkelt recept med tydliga instruktioner."

Har du provat receptet? Skriv gärna och berätta vad du tyckte! Har du en fråga? Ställ den här!

Skriv en kommentar

Kontrollord  
Kontrollorden är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info

Vill du ha svar?

Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info

Kommentarer

förra sidan   1   2   3   4   5   nästa sida
penna Skrivet av Elin 2008-12-19 03:46
Första gången misslyckades jag (när jag läste kommentararna här såg jag att det var fler som misslyckats). Jag kokade knappt 20 min innan knäcken blev mörk o smakade bränt. Då kokade jag på 4-5:an (på en spis där de finns 1-6) sen sa min mamma att hon brukar koka på 2:an i ca 1 timme, och det blev kanonbra! Ge inte upp ni som misslyckats, sänk bara värmen och testa igen så blir allt kanon :)
penna Skrivet av Tania 2008-12-18 14:23
Thomas!! Det var det hetastee tipset på länge! Har gjort två omgångar av knäck nu! Vilken fröjd när man kan göra utan att gegga ner halva köket! :) Thanx!
penna Skrivet av Emma 2008-12-17 22:29
Tack Thomas för tipset om gräddpaketet, ingen stelnad knäck och dessutom inget kladd.
penna Skrivet av Ida 2008-12-16 20:37
Underbart!
penna Skrivet av Thomas 2008-12-15 21:19
Ett tips för att smeten inte skall hinna tjockna innan en är hälld i formarna:
Häll smeten i en ursköljt gräddpaket (tetrapak, alltså) så håller den sig varm längre, och det går utmärkt att hälla i en tunn fin stråle utan att kladda ner allt omkring, till skillnad från när man skedar upp den. GOd jul!
penna Skrivet av Emma 2008-12-14 18:41
Lätt att laga! Passar man på den hela tiden bränner den inte, svag effekt men ändå så den bubblar och så röra med jämna mellanrum. Enda nackdelen är att jag inte hinner hälla den i formar innan den stelnar i kastrullen, men det är ju lätt fixat genom att värma på den igen.
God är den också, hur skall den hålla ända till jul? :)
penna Skrivet av Mikael 2008-12-14 17:24
Min bästa kola- och knäckgryta är en gammal trotjänare: en aluminiumgryta som är 10 cm hög och 20 cm tvärs över (diametern). Det verkar som om aluminiumet inte gör att det bränner fast. Med de rostfria grytorna är det ett himla passande, även om de är tjockbottnade.
penna Skrivet av Susanne 2008-12-14 04:18
Svar till Anita Göthe: Hur lång tid det tar beror på din kastrull. Det kan ta mer än 55 minuter, när jag använde min såskastrull så tog det över 1 timma. Ju mindre bottenyta kastrullen har desto längre tid tar det. Med min 5-litersgryta tar det mindre än 30 minuter. Så man måste ha tålamod och vänta tills kulprovet ger ok resultat och när man märker att det tar alldeles för lång tid så vet man att man provar en större kastrull nästa gång :-)
penna Skrivet av Susanne 2008-12-14 04:14
Svar till matilda: Man måste vara försiktig och röra om ibland och reglera värmen på spisen så att man ser att det inte bränner fast. Om det ändå bränner fast så ska man inte röra upp det brända på botten utan bara låta det vara för annars blir det svart i formarna. Det här är ett klassiskt knäck-recept. Om du har synpunkter på hur receptet skulle kunna förbättras får du gärna komma med dem.
penna Skrivet av Anita Göthe 2008-12-13 18:55
Jag kokade sirap, grädde och socker men massan belv aldrig hård (gjorde kulprovet), efter 55 min hällde jag upp massan ändå i långpanna men det bara en lös massa och den blev inte bra.
penna Skrivet av matilda 2008-12-13 15:42
knäcken bränndes ju redan efter 15 minuter !! när vi skulle hälla i dom i formerna så blev det helt svart... dåligt recept !!!
penna Skrivet av Susanne 2008-12-12 21:44
Svar till Anders: En tjockbottnad kastrull tycker jag har en botten som är högre än 5 millimeter.
penna Skrivet av Anders 2008-12-12 13:28
Kanske en dum fråga, men hur vet jag om min kastrull är tjockbottnad eller ej? Finns det en viss tjocklek jag bör komma över innan den kvalificeras som tjockbottnad? Tacksam för svar! :)
penna Skrivet av Clary 2008-12-11 21:39
Mmm mumma! Ett tips om man inte har någon tjockbottnad kastrull är att lägga några enkronor på plattan under kastrullen. Då bränner det inte fast!
penna Skrivet av Oscar 2008-12-10 18:35
Hahaha Tomas! Lär dig lite cooking för tusan!!

För övrigt blev knäcken jättegod, använde en ganska tunn och liten grtya.
penna Skrivet av Diana 2008-12-09 15:40
Knäcken blev jättegott och inte alls bränd! Gjort nåt fel, kanske?
penna Skrivet av Tomas 2008-12-08 20:55
Knäcken blev bränd redan efter 15 minuter. Dåligt recept!
penna Skrivet av Maja 2008-12-05 11:39
Jag tycker det var ett jättebra recept, jag har läst många kommentarer över hela sidan, och de flesta som är missnöjda verkar vara de som inte har "köksvett" eller vad man ska säga. Man kan ju inte blint följa ett recept, man måste agera lite själv ibland ;)
penna Skrivet av Johan 2008-12-01 02:40
Detta ska jag göra på en gång imorgon! det är ju så himla gott med knäck!

Jessica: tror dom kan stå rätt länge, faran är väl att man äter upp dom innan jul :D
penna Skrivet av Jessica Johansson 2008-11-30 19:19
Hej!

Jag undrar hur långt innan jul jag kan göra knäck utan att den blir dålig?
penna Skrivet av malin 2008-11-28 20:18
har i alla möjliga frön o nötter.
penna Skrivet av Susanne 2008-11-25 22:41
Svar till viktoria: Jag har inte provat, det är möjligt att man kan göra det men det blir nog bäst och godast med vispgrädde.
penna Skrivet av Susanne 2008-11-25 22:39
Svar till Evert: Tråkigt att höra! Tyvärr är ju inte knäck det allra enklaste receptet att göra men det är viktigt att tänka på att använda en tjockbottnad kastrull för annars bränner det jättelätt fast. Sedan måste man reglera värmen på plattan och testa och röra om då och då för att förvissa dig om att du har rätt temperatur på plattan så att det inte bränner fast. Hoppas du vågar göra ett nytt försök för jag lovar dig att det blir gott om det inte bränner fast. Själv brukar jag använda en sådan kastrull från IKEAs 365+ serie som har ganska tjock botten.
penna Skrivet av Evert 2008-11-23 19:30
Jag tyckte att det smakade bränt och illa :(
Jag är mycket besviken!

M.V.H Evert
penna Skrivet av Christel 2008-11-23 17:35
Mitt recept på knäck ser likadant ut förutom att jag skippar nötter/mandel & har i 1/2tsk bakpulver ist. Knäcken blir mer porös & smälter i munnen. Supergott!!
penna Skrivet av Sara 2008-11-22 17:55
Krossade polkagrisar i knäck är jättegott!
penna Skrivet av viktoria 2008-11-19 16:50
Kan man inte göra knäck utan vispgrädde?
penna Skrivet av michaela 2008-11-15 16:12
hej du gör så god godis
penna Skrivet av Jan Carlen 2008-11-04 10:55
Testa även att byta ut den hackade mandeln mot hackade paranötter. Mandeln har en tendens att bli helt smaklös i knäcken.
penna Skrivet av Jan Carlén 2008-11-04 10:52
Byt ut det vanliga vita sockret mot brunt råsocker så får man enligt min mening en godare knäck.
penna Skrivet av Susanne 2008-10-31 14:40
Svar till knäcken: Tyvärr kan jag inte skriva vilken inställning på plattan man ska ha eftersom olika spisar har olika skalor. Vissa spisar har 1-6, vissa spisar har 1-9 och andra har 1-12 och så finns det gasspisar och säkert andra varianter också. Därför skriver jag att "svag värme", "medelhög värme" o.s.v. i recepten. Man måste helt enkelt känna sin egen spis lite för att kunna följa recepten.
penna Skrivet av knäcken 2008-10-31 12:02
ska testa detta recept nu, men det borde stå villken temperatur på plattan man ska koka knäcken på. sexan?
mvh :D
penna Skrivet av Susanne 2008-07-22 00:47
Svar till Kristoffer: Hur länge man bör koka beror väldigt mycket på vilken kastrull man använder. Man måste göra kulprovet eller ännu hellre använda en termometer för att veta när det är färdigt.
penna Skrivet av Kristoffer 2008-07-21 21:14
Man ska koka i 1h 30min så blir den mycke godare !
penna Skrivet av Susanne 2008-01-06 04:53
Svar till andrea och anastasia: Koka inte så länge så blir de mjukare. Svar till angelica: Jag tror du kokar för länge. Tänk på att smeten alltid kommer vara lös i kastrullen. Det är när den kallnar som den blir seg. Gör kulprovet och/eller använd termometer.
penna Skrivet av Rebecca 2007-12-24 10:56
Detta receptet är jätte bra om du vill koka din knäck på vanligt vis =)Och det blir klart redigt gott:)
penna Skrivet av Tony 2007-12-23 13:42
Brukar misslyckas med min knäck. Den blir seg... vad gör jag för fel? Nu skall jag testa detta recept.God jul.
penna Skrivet av madde 2007-12-23 13:06
Det var ett JÄTTE bra recept på knäck!
Det blev JÄTTE gott!
Super BRA!
penna Skrivet av angelica,tonåring 2007-12-20 19:15
hej, du jag har en fråga.(ett snabbt svar) när den kokar blir den brun tilllslut (myk brun) och fortfarande lös. luktar bränt. men jag gör precis som receptet.
/tack
penna Skrivet av andrea o anastasia 2007-12-15 15:48
SKIT goott även om det var lite hårda så var det jätte gott ..tack för receptet ..kramar från oss<33
penna Skrivet av Lene 2007-12-13 18:53
Jag använder en liten kanna från Tupperware till att fördela knäcken i formarna, det är hur lätt som helst! Borde funka med vilken som helst men gärna en med en liten "öppning".
penna Skrivet av vi två hr2 i bengtsfors:) 2007-12-11 11:35
de här kommer bli jätte gött:)kramar vi två
penna Skrivet av Sara 2007-12-09 13:21
För första gången i mitt liv skulle jag göra knäck, och gud så bra det blev! Jätte mumsigt blev det!
penna Skrivet av evelina 2007-12-08 19:04
bra & gott =)
penna Skrivet av Mellis 2007-12-08 13:03
Mmm goda knäck
penna Skrivet av Jojo 2007-12-05 18:10
Mycket bra recept, enkelt och smidigt. Allt gick väldigt fort. Rekommenderas! :)
penna Skrivet av niko 2007-12-02 18:25
:)
BRA RECEPT
penna Skrivet av Karin 2007-11-29 22:15
Är precis klar med knäckkokandet, lyckades bara få 66st o inte hundra, då slickepottade jag ur kastrullen o inte alls mycket spill. Har normalstora knäckformar (standard om d nu finns). Tror att man kanske kan få 100st på 3dl av varje. men men då vet jag det till nästa år.
penna Skrivet av Susanne 2007-10-31 01:12
Svar till Sami: Jag rekommenderar inte dubbel sats.
penna Skrivet av Sami, Anders och Ara 12 år 2007-10-29 16:15
Hehe det blev lite bränt :P
förra sidan   1   2   3   4   5   nästa sida