Kommentarer till Chokladsufflé - Sida 1

"Enkelt recept på god och krämig chokladsufflé som du enkelt gör i små formar. Servera varma från ugnen."

Har du provat receptet? Skriv gärna och berätta vad du tyckte! Har du en fråga? Ställ den här!

Skriv en kommentar

Kontrollord  
Kontrollorden är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info

Vill du ha svar?

Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info

Kommentarer

  1   2   nästa sida
penna Skrivet av Susanne 2016-03-21 17:48
Receptet är nu uppdaterat med nya bilder och ännu tydligare beskrivning.
person Svar till Rebecca penna Skrivet av Susanne 2014-12-31 13:32
De är godast nygräddade men går att värma igen också eller äta kalla. Det står i receptet under "hållbarhet och förvaring". De kan även förberedas och förvaras i kylskåp före gräddning, det står i receptet.
penna Skrivet av Rebecca 2014-12-30 14:15
Hej!
går dessa att förbereda eller måste de göras direkt innan gräddning? :)
person Svar till Lina penna Skrivet av Susanne 2014-01-19 22:14
Tack, roligt att höra att du gillar min receptsajt! Lycka till! :)
penna Skrivet av Lina 2014-01-15 19:34
Hej jag är 11år och älskar att baka så denna sida har du så enkla recept/fast jag gillar svåra men denna är helt perfekt detta recept ska jag pröva i helgen /tacksam för svar
person Svar till Amanda penna Skrivet av Susanne 2013-10-28 17:27
Ja det kan man.
penna Skrivet av Amanda 2013-10-28 11:39
kan kan göra dubbelsats?
person Svar till elin penna Skrivet av Susanne 2013-07-17 11:38
Ja. Följ instruktionerna som står i receptet under "hållbarhet och förvaring".
penna Skrivet av elin 2013-07-16 11:17
Skulle det smaka okej man man gör en sats och äter 2 idag sedan resten om 2 dagar?
Jag menar om man har gjort färdigt allt och sedan lägger i kylskåpet och tar fram 2 dagar senare och värmer upp dem lite? :S
person Svar till Angere penna Skrivet av Susanne 2013-03-16 00:47
Formarna du använder bör naturligtvis tåla frysen, men du kan också istället för frysen ställa in dem i kylen. Anledningen till att man gör detta är för att smöret och sockret ska sitta kvar bättre. Men det går också att strunta i detta moment har jag läst men jag har själv inte provat och sett skillnaden.
penna Skrivet av Angere 2013-03-13 15:48
Är det verkligen okej att sätta in formarna i ugnen efter dem varit i frysen? Måste man sätta in dem i frysen?
person Svar till Jade penna Skrivet av Susanne 2012-09-21 17:41
Det låter troligt! :)
person Svar till susnet penna Skrivet av Jade 2012-09-17 19:58
kan ha vart att jag hade allt i en stor form istället för små :)
person Svar till Jade penna Skrivet av Susanne 2012-09-17 01:06
Ja den ska vara lite mer fluffig än rinnig inuti. Prova aningen längre tid i ugnen om du vill ha den lite fastare.
penna Skrivet av Jade 2012-09-14 23:14
Hej, första gången jag gjorde suffle.
Hur ska den va inuti? Den var fluffig mot kanterna men rinnig inuti.
penna Skrivet av Annica 2012-02-13 12:12
Chokladsufflén var väldigt god och inte alls svåra att göra. Supernöjd med receptet, ska göra dom många fler ggr.
penna Skrivet av Erika 2012-01-11 19:06
Ser gott ut!
penna Skrivet av Bella 2012-01-10 16:27
Super gott och snabbt lagat..... :-)
person Svar till isabella penna Skrivet av Susanne 2011-07-22 12:00
Är du säker på att den lyckades? Den ska bli mjuk och krämig inuti. Sen måste man ta en choklad med bra kvalitet. Hur smaken blir beror till stor del på chokladen man använder.
penna Skrivet av isabella 2011-07-21 22:13
jag provade nyss o göra denna efterrätt till familjen, blev dock besviken på smaken... trodde den skulle va supergod, men den dög väll. om jag skulle gjort den en gång till (vilket jag inte kommer göra)¨så skulle jag haft en slev kall grädde till! :)
person Svar till dzana penna Skrivet av Susanne 2011-06-26 00:27

Grädda dem lite längre tid. Möjligtvis öka temperaturen något.

Ta lite mindre socker om du vill ha dem mindre söta.

penna Skrivet av dzana 2011-06-23 18:03
Jag gjorde nyss en sats med det blev för rinnigt och lite för sött. Vad kan det bero på? Själva formarna var av glas och rätt tjocka så borde man öka temperaturen då? Tacksam för svar!
person Svar till Maria penna Skrivet av Susanne 2011-05-09 02:43
Klicka på Portionsglas under Utrustning i receptet så kommer du till info om portionsglas och kan läsa att jag köpt dessa på IKEA. De är väldigt bra och kan både frysas och tål ugn och diskmaskin. Billiga var de också, ca 5 kr/st.
penna Skrivet av Maria 2011-05-05 12:20
Ser jätte gott ut, måste jag prova, undra bara vad det är för formar du använder?
person Svar till Lily penna Skrivet av Susanne 2011-04-03 15:49
Man kan göra så som du skriver med äggvitan och sockret men man kan också göra så som det står i receptet. Det blir ett hårt skum bara man vispar tillräckligt länge.
person Svar till Rasmus penna Skrivet av Susanne 2011-04-03 15:43
Jag har inte provat med apelsin men choklad och apelsin brukar ju vara gott ihop. Nej jag tycker inte att det är lätt att misslyckas om man följer receptet.
penna Skrivet av Lily 2011-03-30 13:13
Jag har precis bakat dessa suffléer och var också rädd att misslyckas men det gick bra! Nu kommer kompisarna på fika snart.
En sak bara: man skall inte lägga sockret i den vita smeten på en gång! Man kan hälla sockret lite lite åt gången när man vispar, annars kommer de inte upp.
penna Skrivet av Rasmus 2011-03-26 20:52
Hej! Det låter jätte gott men går det att smaksätta med tillexempel apelsin? Eller förstör det? och är det lätt att misslyckas?
person Svar till Knoddas penna Skrivet av Susanne 2011-02-14 22:41

Bra tips!

Mina formar som är på bilderna i receptet är köpta på IKEA för ca 5 kr/st. De är jättebra till pannacotta, chokladterrin m.m. De rymmer ca 1 dl.

person Svar till Gunvor penna Skrivet av Knoddas 2011-02-14 22:08
Hej! Cervera har jättefina små ugnsfasta formar. (timbalformar tror jag att det heter) De är lite åt det dyrare hållet (175 kr/par) men det är väl värt det då de är supersnygga. =)
penna Skrivet av Gunvor 2011-02-05 18:08
Chokladmonster som man är så måste dessa provas.
Passar på att tacka för info om vart man kan få tag i små, ugnsfasta formar då jag själv fick totalt "hjärnsläpp" när jag började fundera på det ;o)
penna Skrivet av Nina 2011-01-31 17:05
Mums! Smakade som kladdkaka:P Gjorde mina i små kaffekoppar, de blev riktigt bra!
person Svar till kerstin penna Skrivet av Susanne 2011-01-21 22:28
Det borde gå med mjölk, men jag tror inte det blir lika gott.
penna Skrivet av kerstin 2011-01-18 17:22
kan man använda mjölk i stället för vispgrädde snälla vill ha snabbt svar
person Svar till Caner penna Skrivet av Susanne 2011-01-08 03:22
Ja det går nog bra!
penna Skrivet av Caner 2011-01-07 14:43
Kan man använda mjölkchoklad eller någon sorts ljus choklad
person Svar till Amanda penna Skrivet av Susanne 2010-12-29 01:50
Nej, det går inte.
penna Skrivet av Amanda 2010-12-29 01:00
Jag undrar om man kan på något sätt kanske kan få ur dem ur formen eller rinner dem ut då ? :)
person Svar till Frida penna Skrivet av Susanne 2010-08-21 18:16
Nej det ska inte inte smaka ägg. Det ska bli som varm krämig chokladsmet. Kanske att du hade din lite för kort tid i ugnen eller att ugnen inte var tillräckligt varm.
penna Skrivet av Frida 2010-08-19 15:48
bara jag som misslyckats totalt eller ska dom smaka äggröra med choklad -.-' dom smakade nästan bara ägg för mig, har jag gjort nått fel?
penna Skrivet av Susanne 2010-01-24 19:41

Svar till Kristina: Tack så mycket! Jag ska lägga till den informationen i receptet!

Svar till Måns: Jag tror nog också att pösigheten minskar med tiden de står så man ska nog inte göra dem för länge i förväg, men 4 timmar fungerar ju i alla fall som Kristina skrivit.

penna Skrivet av Måns 2010-01-24 18:30
Svar till Pia: Kan inte kalla mig en mat-expert alls, men jag skulle tro att man inte ska låta de vispade äggvitorna stå allt för länge. Grejen med dem är väl att få 'fluffighet' i bakverket och om man låter det stå finns inte risken då att det förlorar pösigheten? vet ett liknande recept där det står att man ska vända ner äggvitorna försiktigt i chokladsmeten, av samma anledning.

Mvh
penna Skrivet av Kristina 2010-01-02 13:56
Det gick utmärkt att göra smeten tidigare. Jag gjorde iordning smeten och hällde upp den i kopparna, plastade och la i kylen. Ungefär 4 timmar senare stoppade jag in dom i ugnen. Serverade med hemlagad vaniljglass och hallonsås och det smakade ljuvligt
penna Skrivet av Susanne 2009-12-30 20:44
Svar till Pia: Bra fråga, som jag önskar jag visste svaret på, för det vore ju bra om man kunde det så man kan förbereda. Om någon annan vet eller om du provar så skriv gärna för jag vill jättegärna veta!
penna Skrivet av Pia 2009-12-30 14:51
Kan man göra smeten några timmar innan man ska grädda i ugnen? Mvh
penna Skrivet av Susanne 2009-10-29 01:55
Svar till Anna: Ja det blir som en kladdig varm chokladkräm under ytan, väldigt gott!
penna Skrivet av Anna 2009-10-28 16:56
Blir dem kladdiga innui?
penna Skrivet av nadddaaaaosh 2009-09-06 17:04
den här recepten är så bra
den ser så gott ut
penna Skrivet av Susanne 2009-07-16 14:41
Svar till Mathilda: Jag tror inte det är jätteviktigt att äggvitan och sockret blir helt fast. Men jag vispade så och mina suffléer blev väldigt bra så jag skrev det i receptbeskrivningen.
penna Skrivet av Mathilda 2009-07-15 18:40
Har precis ställt in mina i ugnen, men min äggsmet blev inte fast, så vi får se hur det går med det. Annars ser dom goda ut :)
  1   2   nästa sida