Kommentarer till Chokladsufflé

"Enkelt recept på god och krämig chokladsufflé som du enkelt gör i små formar. Servera varma från ugnen."

Har du provat receptet? Skriv gärna och berätta vad du tyckte! Har du en fråga? Ställ den här!

Skriv en kommentar

Kontrollord:  
Kontrollorden är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info
Vill du ha svar?
Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info

Kommentarer

  1
penna Skrivet av Susanne
Receptet är nu uppdaterat med nya bilder och ännu tydligare beskrivning.
besökare Svar till Rebecca penna Skrivet av Susanne
De är godast nygräddade men går att värma igen också eller äta kalla. Det står i receptet under "hållbarhet och förvaring". De kan även förberedas och förvaras i kylskåp före gräddning, det står i receptet.
penna Skrivet av Rebecca
Hej!
går dessa att förbereda eller måste de göras direkt innan gräddning? :)
besökare Svar till Lina penna Skrivet av Susanne
Tack, roligt att höra att du gillar min receptsajt! Lycka till! :)
penna Skrivet av Lina
Hej jag är 11år och älskar att baka så denna sida har du så enkla recept/fast jag gillar svåra men denna är helt perfekt detta recept ska jag pröva i helgen /tacksam för svar
besökare Svar till Amanda penna Skrivet av Susanne
Ja det kan man.
penna Skrivet av Amanda
kan kan göra dubbelsats?
besökare Svar till elin penna Skrivet av Susanne
Ja. Följ instruktionerna som står i receptet under "hållbarhet och förvaring".
penna Skrivet av elin
Skulle det smaka okej man man gör en sats och äter 2 idag sedan resten om 2 dagar?
Jag menar om man har gjort färdigt allt och sedan lägger i kylskåpet och tar fram 2 dagar senare och värmer upp dem lite? :S
besökare Svar till Angere penna Skrivet av Susanne
Formarna du använder bör naturligtvis tåla frysen, men du kan också istället för frysen ställa in dem i kylen. Anledningen till att man gör detta är för att smöret och sockret ska sitta kvar bättre. Men det går också att strunta i detta moment har jag läst men jag har själv inte provat och sett skillnaden.
penna Skrivet av Angere
Är det verkligen okej att sätta in formarna i ugnen efter dem varit i frysen? Måste man sätta in dem i frysen?
besökare Svar till Jade penna Skrivet av Susanne
Det låter troligt! :)
besökare Svar till susnet penna Skrivet av Jade
kan ha vart att jag hade allt i en stor form istället för små :)
besökare Svar till Jade penna Skrivet av Susanne
Ja den ska vara lite mer fluffig än rinnig inuti. Prova aningen längre tid i ugnen om du vill ha den lite fastare.
penna Skrivet av Jade
Hej, första gången jag gjorde suffle.
Hur ska den va inuti? Den var fluffig mot kanterna men rinnig inuti.
penna Skrivet av Annica
Chokladsufflén var väldigt god och inte alls svåra att göra. Supernöjd med receptet, ska göra dom många fler ggr.
penna Skrivet av Erika
Ser gott ut!
penna Skrivet av Bella
Super gott och snabbt lagat..... :-)
besökare Svar till isabella penna Skrivet av Susanne
Är du säker på att den lyckades? Den ska bli mjuk och krämig inuti. Sen måste man ta en choklad med bra kvalitet. Hur smaken blir beror till stor del på chokladen man använder.
penna Skrivet av isabella
jag provade nyss o göra denna efterrätt till familjen, blev dock besviken på smaken... trodde den skulle va supergod, men den dög väll. om jag skulle gjort den en gång till (vilket jag inte kommer göra)¨så skulle jag haft en slev kall grädde till! :)
besökare Svar till dzana penna Skrivet av Susanne

Grädda dem lite längre tid. Möjligtvis öka temperaturen något.

Ta lite mindre socker om du vill ha dem mindre söta.

penna Skrivet av dzana
Jag gjorde nyss en sats med det blev för rinnigt och lite för sött. Vad kan det bero på? Själva formarna var av glas och rätt tjocka så borde man öka temperaturen då? Tacksam för svar!
besökare Svar till Maria penna Skrivet av Susanne
Klicka på Portionsglas under Utrustning i receptet så kommer du till info om portionsglas och kan läsa att jag köpt dessa på IKEA. De är väldigt bra och kan både frysas och tål ugn och diskmaskin. Billiga var de också, ca 5 kr/st.
penna Skrivet av Maria
Ser jätte gott ut, måste jag prova, undra bara vad det är för formar du använder?
besökare Svar till Lily penna Skrivet av Susanne
Man kan göra så som du skriver med äggvitan och sockret men man kan också göra så som det står i receptet. Det blir ett hårt skum bara man vispar tillräckligt länge.
besökare Svar till Rasmus penna Skrivet av Susanne
Jag har inte provat med apelsin men choklad och apelsin brukar ju vara gott ihop. Nej jag tycker inte att det är lätt att misslyckas om man följer receptet.
penna Skrivet av Lily
Jag har precis bakat dessa suffléer och var också rädd att misslyckas men det gick bra! Nu kommer kompisarna på fika snart.
En sak bara: man skall inte lägga sockret i den vita smeten på en gång! Man kan hälla sockret lite lite åt gången när man vispar, annars kommer de inte upp.
penna Skrivet av Rasmus
Hej! Det låter jätte gott men går det att smaksätta med tillexempel apelsin? Eller förstör det? och är det lätt att misslyckas?
besökare Svar till Knoddas penna Skrivet av Susanne

Bra tips!

Mina formar som är på bilderna i receptet är köpta på IKEA för ca 5 kr/st. De är jättebra till pannacotta, chokladterrin m.m. De rymmer ca 1 dl.

besökare Svar till Gunvor penna Skrivet av Knoddas
Hej! Cervera har jättefina små ugnsfasta formar. (timbalformar tror jag att det heter) De är lite åt det dyrare hållet (175 kr/par) men det är väl värt det då de är supersnygga. =)
penna Skrivet av Gunvor
Chokladmonster som man är så måste dessa provas.
Passar på att tacka för info om vart man kan få tag i små, ugnsfasta formar då jag själv fick totalt "hjärnsläpp" när jag började fundera på det ;o)
penna Skrivet av Nina
Mums! Smakade som kladdkaka:P Gjorde mina i små kaffekoppar, de blev riktigt bra!
besökare Svar till kerstin penna Skrivet av Susanne
Det borde gå med mjölk, men jag tror inte det blir lika gott.
penna Skrivet av kerstin
kan man använda mjölk i stället för vispgrädde snälla vill ha snabbt svar
besökare Svar till Caner penna Skrivet av Susanne
Ja det går nog bra!
penna Skrivet av Caner
Kan man använda mjölkchoklad eller någon sorts ljus choklad
besökare Svar till Amanda penna Skrivet av Susanne
Nej, det går inte.
penna Skrivet av Amanda
Jag undrar om man kan på något sätt kanske kan få ur dem ur formen eller rinner dem ut då ? :)
besökare Svar till Frida penna Skrivet av Susanne
Nej det ska inte inte smaka ägg. Det ska bli som varm krämig chokladsmet. Kanske att du hade din lite för kort tid i ugnen eller att ugnen inte var tillräckligt varm.
penna Skrivet av Frida
bara jag som misslyckats totalt eller ska dom smaka äggröra med choklad -.-' dom smakade nästan bara ägg för mig, har jag gjort nått fel?
penna Skrivet av Susanne

Svar till Kristina: Tack så mycket! Jag ska lägga till den informationen i receptet!

Svar till Måns: Jag tror nog också att pösigheten minskar med tiden de står så man ska nog inte göra dem för länge i förväg, men 4 timmar fungerar ju i alla fall som Kristina skrivit.

penna Skrivet av Måns
Svar till Pia: Kan inte kalla mig en mat-expert alls, men jag skulle tro att man inte ska låta de vispade äggvitorna stå allt för länge. Grejen med dem är väl att få 'fluffighet' i bakverket och om man låter det stå finns inte risken då att det förlorar pösigheten? vet ett liknande recept där det står att man ska vända ner äggvitorna försiktigt i chokladsmeten, av samma anledning.

Mvh
penna Skrivet av Kristina
Det gick utmärkt att göra smeten tidigare. Jag gjorde iordning smeten och hällde upp den i kopparna, plastade och la i kylen. Ungefär 4 timmar senare stoppade jag in dom i ugnen. Serverade med hemlagad vaniljglass och hallonsås och det smakade ljuvligt
penna Skrivet av Susanne
Svar till Pia: Bra fråga, som jag önskar jag visste svaret på, för det vore ju bra om man kunde det så man kan förbereda. Om någon annan vet eller om du provar så skriv gärna för jag vill jättegärna veta!
penna Skrivet av Pia
Kan man göra smeten några timmar innan man ska grädda i ugnen? Mvh
penna Skrivet av Susanne
Svar till Anna: Ja det blir som en kladdig varm chokladkräm under ytan, väldigt gott!
penna Skrivet av Anna
Blir dem kladdiga innui?
penna Skrivet av nadddaaaaosh
den här recepten är så bra
den ser så gott ut
penna Skrivet av Susanne
Svar till Mathilda: Jag tror inte det är jätteviktigt att äggvitan och sockret blir helt fast. Men jag vispade så och mina suffléer blev väldigt bra så jag skrev det i receptbeskrivningen.
penna Skrivet av Mathilda
Har precis ställt in mina i ugnen, men min äggsmet blev inte fast, så vi får se hur det går med det. Annars ser dom goda ut :)
penna Skrivet av kerstin
de va goda men inte så goda som jag trode ...
penna Skrivet av Erik
utsökt! den här var helt otrolig! wow
penna Skrivet av Susanne
Svar till AESHA: Det finns massor av bilder på sidan med receptet.
penna Skrivet av AESHA
Jag vill ha bilder på hur man gör det
penna Skrivet av Emelie Juliusson
Jag älskar dina recept!! jätte bra oh goda!! mvh emelie
penna Skrivet av Susanne
Svar till olle: Det gäller att använda en choklad med god kvalitet men det finns ju både blockchoklad och vanlig choklad som har det. Däremot var det ju skillnad för ett antal år sedan då blockchoklad var sämre, men det heter numera endast "Block" eftersom det inte får heta choklad längre (eftersom det innehåller för lite choklad). Jag tycker den blockchokladen av märket Odense som innehåller 70% kakao är helt ok och det var den jag tog när jag gjorde det här receptet så det är den som är på bilderna. Men som du kanske såg står det "Mörk choklad 70%" i receptet vilket så klart innebär att man kan ta den choklad man vill ha.
penna Skrivet av olle
Jag fattar inte varför så många fortfarande håller kvar i blockchoklad som inte alls är gott. Annars verkar det bra.
  1