Pannacotta med äppeltopping
Mycket god pannacotta, len och fin med smak av vanilj som toppas med äppelkompott smaksatt med kanel! Den lena vaniljgrädden passar perfekt ihop med den sötsyrliga äppelkompotten.
Mycket god pannacotta med topping av äpplen och kanel.
Tid: 25 minuters effektivt jobb och minst 2 timmar i kylen
6 portioner
Ingredienser:
Pannacotta:
Äppeltopping:
Garnering:
Glutenfritt
Utrustning:
Gör så här:
Tips & tricks:
Använd svenska syrliga äpplen. Passa på under hösten när det är äppelsäsong.
Planeringstips:
Går bra att förbereda och förvara i kylskåp 1-2 dygn före servering. Täck gärna med plastfolie.
Hållbarhet och förvaring:
Förvara i kylskåp, gärna täckt med plastfolie.
Recept och foto: Susanne Jarl
⭐
webmaster
✏️ Skrivet av Susanne
2015-10-22 20:32
Receptet är nu uppdaterat med nya bilder och tydligare beskrivning med bilder steg för steg.
⭐
webmaster
💬
Svar till
Jocke
✏️ Skrivet av Susanne
2013-10-05 18:48
Tack för bra tips! :)
💬
Svar till
Magnus
✏️ Skrivet av Jocke
2013-10-05 11:01
Du kan röra om när det stelnat lite, efter ca 0,5-1 timme antar jag. Då är massan så pass tjock att vaniljen inte sjunker.
⭐
webmaster
💬
Svar till
Magnus
✏️ Skrivet av Susanne
2010-11-02 17:06
Det blir så, inget konstigt! Smaken är ändå utspridd så det gör inget.
✏️ Skrivet av Magnus
2010-11-01 11:22
Vad skall jag göra, när jag gör pannacotta så samlas alltid all vanilj i botten av minna små skålar, vad skall jag göra .....???