Kommentarer till Mandeltårta med smörkräm

"Recept på Mandeltårta med smörkräm - Oscar II tårta. Bilder steg för steg! Går bra att förbereda och frysa in."

Har du provat receptet? Skriv gärna och berätta vad du tyckte! Har du en fråga? Ställ den här!

Skriv en kommentar

Kontrollord  
Kontrollorden är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info

Vill du ha svar?

Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info

Kommentarer

  1
penna Skrivet av GunBritt
Härliga recept! Jag är så glad över att ha hittat receptet till min mors Succetårta här så att jag kan föra påsktraditionen vidare . Vad jag har förstått efter att länge sökt ett bra receot till denna tårta är att Oscar 11 tårtan är lite annorlunda eftersom det även är ett lager bränt socker i den. Annars är det precis samma .
penna Skrivet av Liselott
Kan man frysa den som färdig tårta eller ska jag frysa smörkrämen för sig och botten för sig?
besökare Svar till bengt bergman penna Skrivet av Susanne
Tårtan blir ju ljusare men ingen direkt smakskillnad tycker jag. Glad Påsk!
penna Skrivet av bengt bergman
Hej!
Tack for dina fina recept. En fraga: Kunglig tarta var en av min mammas basta kakor, hon skallade och skalade mandeln innan hon malde den. Blir det nagon skillnad pa mandel bottnarna skalat eller oskalat? Glad Pask
(Engelskt key board, bor i Australien)
besökare Svar till Emma penna Skrivet av Susanne
Kul att du tyckte om mandeltårtan!
penna Skrivet av Emma
GODASTE TÅRTAN NÅGONSIN
besökare Svar till Eva penna Skrivet av Susanne
Mandelmjöl är samma sak som mald mandel. Tänk bara på att väga mängden så det blir rätt mängd.
penna Skrivet av Eva
kan man använda mandelmjöl från risenta?
besökare Svar till ann-christine penna Skrivet av Susanne
Smörkrämen ska tjockna när den kokar upp. Gjorde den det? Annars är det bara att vänta tills smörkrämen stelnar. Det är lite så att inget händer ganska länge och sedan så stelnar den.
penna Skrivet av ann-christine
jag gjorde exakt efter receptet, tog standardmjölk i stf grädden. Smörkrämen stelnar inte! Vad ska jag göra??
penna Skrivet av karin
Denna tårtbotten kan man frysa. krämen likaså..
besökare Svar till Nattugglan penna Skrivet av Susanne
Nej precis, om du har lagt ihop den med smörkräm så måste den vara i kylen. Jag tror den klarar sig över natten i kylen men vågar inte lova det för maränger suger ju åt sig fukt och löser upp sig med tiden. Det säkraste kortet är att göra smörkrämen och förvara den i kylen och förvara bottnarna i rumstemperatur och sedan lägger man ihop tårtan på morgonen.
besökare Svar till susnet penna Skrivet av Nattugglan
Jo bara maränger mår väl bäst i rumstemperatur, men nu gällde det ju denna tårta med smörkräm och jag kan inte tänka mej att smörkrämen trivs bäst i rumstemperatur ett dygn.
besökare Svar till Nattugglan penna Skrivet av Susanne
Marängbottnar brukar jag förvara i rumstemperatur. Lägger dem ofta på ett galler med bakhandduk över. Då håller de sig bra och blir varken fuktiga eller torra.
penna Skrivet av Anette
Är det någon som har testat att göra krämen med någon mjölkfri produkt, tex havre- eller soja-grädde? Några tips på vad som funkar bäst?
penna Skrivet av Nattugglan
Om jag gör den dagen innan den ska ätas, hur ska den då förvaras? I kylen förstår jag, men är rädd att om jag plastar in den så blir bottnarna mjuka och slabbiga kanske och packar jag den inte alls så kanske den blir torr som Sahara.
besökare Svar till elin penna Skrivet av Susanne
Ja det går säkert bra med nötter istället för mandel.
penna Skrivet av elin
kan man göra tårtan med nötter istället för mandel??
penna Skrivet av Susanne
Svar till britt: Den stelnar när det kyls ner, så ställ ner kastrullen i kallt vatten så går det fortare.
penna Skrivet av britt
min kräm flyyter, vad gör jag?
penna Skrivet av Jessica
Oj oj oj vilken fantastiskt god tårta! Enkel att göra och smakade ljuvligt! Blev en succé. Gillar man smörkräm så rekommenderas denna tårtan =)
penna Skrivet av Susanne
Svar till Eva: Den går att frysa med smörkräm, utan går också bra.
penna Skrivet av Eva
Om man ska frysa den, är det med eller utan smörkröm?
penna Skrivet av mikaela
det var faktiskt ganska gott helt plötsligt men det kommer väl tider där det blir godare
penna Skrivet av Susanne
Svar till saba: Tråkigt att det fastnade! Kanske hade du bakplåtspapper av sämre kvalitet? Det är nog mindre risk att det fastnar om man smörjer bakplåtspappret först så prova gärna det om du testar igen.
penna Skrivet av saba
jag gjorde precis som det står i receptet men misslyckades totalt. bottnarna fastnade på bakplåtspappret.enda kaka som jag nånsin misslyckats med.vad gjorde jag för fel???
penna Skrivet av martin
Jag tog 100 g smör och drygt 1,5 dl grädde/mjölk och det blev jättebra. :) Kommer absolut göra denna tårtan igen.
penna Skrivet av jennifer
riktig god är den :))
penna Skrivet av Susanne
Svar till martin: Jag tror det. Skriv gärna hur det blev om du provar.
penna Skrivet av martin
kan man minska mängden smör om man tar mer grädde/matlagningsgrädde?
penna Skrivet av Ulrica
En tårta skänkt från ovan....Suck sååå gooodddd..
penna Skrivet av Susanne
Svar till helleh: Ja kanske blir det ganska likt. Berätta gärna om du provar!
penna Skrivet av helleh
Om man breder ut smält choklad och toppar med daimkulor, istället för mandeln.. Borde det inte bli smaskigt likt den i frysdisken? Ska jag prova :-D
penna Skrivet av Julia
Efter mandeltårtan jag skall banta :-) Hälsningar från Tyskland!
penna Skrivet av En smörig en
Det ska egentligen vara så lite grädde/mjölk som möjligt. Det är svårt att få stadga i smeten så att den inte rinner av helt utan grädde. Godast blir det helt utan, om man lyckas. Prova med citronskal och lite citronsaf i krämen. MUMS!
penna Skrivet av bagaren
Daaa! Den heter ju SMÖRKRÄM!
penna Skrivet av Ingela
Jättegod!
Kanske något för mycket smör, men jag kommer att göra exakt enligt receptet nästa gång ändå. Har man ingen mandelkvarn kan man använda en matberedare. Det funkade jättebra för mig.
penna Skrivet av en annan
Aldeles för mycket smör i krämen; den smakar bara smör!
penna Skrivet av jag
Mycket god!
  1