Kommentarer till Kassler- och rislåda - Sida 2

"Recept med kassler som tillagas i ugn. Med ris, purjolök, grädde, chilisås och majonnäs. Denna goda rätt går att förbereda."

Har du provat receptet? Skriv gärna och berätta vad du tyckte! Har du en fråga? Ställ den här!

Skriv en kommentar

Kontrollord  
Kontrollorden är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info

Vill du ha svar?

Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info

Kommentarer

penna Skrivet av Hak 2008-02-03 18:27
Svar till Webbmaster: Tackar...
penna Skrivet av Susanne 2008-02-03 18:06
Svar till Hak: Nu har jag skrivit om beskrivningen så att repeptet ska bli tydligare. Hör gärna av dig igen om du tycker det blev bra eller om det bör förtydligas ytterligare.
penna Skrivet av Hak 2008-02-03 17:51
I början står det att man skall koka riset och sedan sägs det inget med om riset. Om man då följer logiken känns det som att hela paketet skall toppas med kokat ris men det känns väldigt fel. Men denna tanke får mer kött på benen för kommentaren "Till hit kan du förbereda.". Det tolkar jag som att hit kan man förbereda under tiden riset står och puttrar. Igen, detta känns väldigt fel av någon anledning.

Jag testar på det sett jag tror vad som menas, att riset skall blandas med det förstnämnda i receptet.

(Kanske räta ut frågetecknerna i receptet?)
penna Skrivet av Susanne 2008-02-02 17:02
Svar till Daniel: Koka riset på spisen precis som vanligt.
penna Skrivet av Susanne 2008-02-02 16:37
Svar till Nordin: Gör precis som det står i receptet. Blanda där det står att du ska blanda, inte annars. Häll bara över såsen och strö över ost.
penna Skrivet av Nordin 2008-02-02 13:59
ska man blanda riset och kasslern och sedan häla på såsen och bland det med eller. sen på med ost eller?
penna Skrivet av M&T 2008-01-30 12:32
1dl ska det vara, förlåt
penna Skrivet av M&T 2008-01-30 12:30
Mycket gott, vi tog ganska mycket chili sås för att få mer tryck iden. ca i dl vanlig chilisås och ca idl sweet chili. Kanongott =)
penna Skrivet av lisa 2008-01-28 23:02
först kokar du ju riset sen slänger du ju ne allt i samma gratäng..!

tycker itne att de är så gott de funkar med nja inget jag gärna gör..
penna Skrivet av Daniel 2008-01-28 22:38
Jag har en funder kör med riset i ungen med eller? koka man det på spisen.
penna Skrivet av jonny 2008-01-27 18:40
väldigt god rätt.
jag hade i några stänk med tabasco
penna Skrivet av Louise 2008-01-12 01:15
Kanongott!! Perfekt att ha som matlådor. En jättefavorit!!
penna Skrivet av Susanne 2008-01-06 04:58
Svar till magnus: Ja det går bra med matlagningsgrädde.
penna Skrivet av inger 2008-01-04 17:09
lättlagad och omtyckt av alla åldrar.........
penna Skrivet av Pernilla 2007-12-29 13:12
den är mycket god. men jag brukar ha i ananas i bitar med. extra gott då
penna Skrivet av Mimmi 2007-12-26 17:32
Denna rätten e bara helt underbar!!! Har en väninna som gjorde den för ett tag sedan, men kan bara inte sluta äta//Mimmi
penna Skrivet av Karl von Schalén 2007-12-07 17:45
Det här är absolut den bästa Kassler- och rislåda jag har ätit. Jag rekommenderar den starkt till alla individer.
penna Skrivet av Linda 2007-12-05 06:36
Jag brukar göra något liknade det här receptet fast då har jag samboleke i men veldigt lite annars blir det starkt plus att jag har hela skivor kassler som jag varvar med ananas skivor.
det blir jätte gott.
penna Skrivet av magnus 2007-12-03 17:16
går det bra med matlagningsgrädde?
penna Skrivet av taty 2007-10-25 12:07
smaka gott, bra mat för vardagar.. men...ganska fet...
penna Skrivet av annika 2007-09-30 18:15
funkar bra med pasta också!
penna Skrivet av jessi 2007-09-23 13:34
riktigt uppskattad.. enkel o göra, tar inte alls lång tid.
penna Skrivet av Hanna & Jonas 2007-08-15 13:18
Den här maträtten har blivit en favorit för oss. Den är super god, och super enkel att tillaga.
Och mycket bra att bjuda på till gäster, räcker till många och dom flesta tycker det är jätte gott.
Ett litet tips. Lägg i lite ananas som vi gör, då blir den extra god :)
penna Skrivet av Anders W 2007-07-22 19:15
Har skrivit här tidigare.
Tål att upprepas att det blir tok för mycket ris med 6port av ICAs fullkornsris.
Hade ingen purjo hemma men det går säkert lika bra med schalottenlök.
Någon som provat receptet ovan med italiensk arborioris? Sån ris som man brukar ha till riktig risotto alltså. Vitlök har jag alltid i.
Lite cayennepeppar i såsen kan ju inte vara fel.
penna Skrivet av Katarina 2007-07-19 12:33
Jag bruka kalla de festlig risrätt :D och så bruka jag lägga på ett par ananasskivor (jag älskar annanas )det blir jätte gott Prova :D
penna Skrivet av Susanne 2007-04-17 10:19
Jag gjorde ett recept som liknar detta väldigt mycket och då hade jag fullkornsris och det blev väldigt bra. Eftersom man kokar riset innan så spelar det ingen roll vilket ris det är.
penna Skrivet av Camilla 2007-04-17 09:01
Är det någon som har använt fulkornsris i sället???
penna Skrivet av Niklas 2007-02-03 18:27
mmmmmmm vad gott fantastisk rätt och så gott och mumsigt den var P.s Lätt att göra med
penna Skrivet av Åse 2007-01-13 01:57
Gjorde en variant av denna, lite vitlöksalt i samt creme freche/sweet chili!

Suvve gott kan jag säga!!
Käkade detta med en sallad med majs, gurka tomater och annanas =)
penna Skrivet av Yngve G 2007-01-05 20:28
Jag håller med föregående skribent. Det var en riktig festmåltid. E
Ändå är den så enkel.
penna Skrivet av Supergott 2006-12-10 14:36
Jag hade detta också som en festrätt. Urgott. Jag lade till lite x-tra vitlök
penna Skrivet av Freddann 2006-12-01 18:50
Mycket bra mat. Min kompis Gustav rekommenderar verkligen denna maträtt.
penna Skrivet av Anders W 2006-11-05 20:52
Jättegott.
6portioner ris blir lite för mycket. Så jag tog bort 2-3dl av det färdigtkokta riset för få plats i formen. Istället för mer sås så kanske ni ska minska på riset. Håller med om att de tål att öka på lite chilisås. Styrkan kan ju variera beroende på tillverkare. Lite pressad vitlök passar bra.
Grundreceptet är bra och man kan ju variera själv.
penna Skrivet av Toppinglan 2006-10-12 22:41
Håller med Johanna, dubbel chilisås och vätska så blir det inte så torrt. En favorit rätt hos gamal som ung.
penna Skrivet av JOHANNA 2006-10-03 10:25
DETTA HAR HELT KLART BLIVIT EN FAVORIT! TA DUBBELT SÅ MYCKET CHILISÅS OCH DUBBLA MÄNGDEN VÄTSKA SÅ BLIR DET INTE SÅ TORRT. DET GÅT LIKA BRA MED MATLAGNINGSGRÄDDE... MUMS!
penna Skrivet av Saga 2006-05-31 09:41
Jättegott! =)
penna Skrivet av Marie 2006-05-02 17:46
Helt otroligt gott och lätt att göra!!!Så räcker det länge oxå!!En eloge för detta recept!*L*och väldig bra sida!!
penna Skrivet av Maria 2006-04-04 20:59
Smidigt och riktigt gott, men det behövdes mer chilisås (kanske dubbelt upp) och en del kryddor. Den blev krämig fast jag skippade majonäsen och använde mindre grädde (2dl vispgrädde + 1 dl vatten). Jag kanske bör tilläga att jag blandade en del av osten i risblandningen. Det här receptet tål att upprepas!
penna Skrivet av Sandra 2006-02-28 15:41
Detta är pojkvännens favoritmat! Har dock lagat det innan jag sett det här receptet och jag har ingen majonäs i såsen. Istället har jag i lite ketchup för att få såsen rosa-färgad. Superdupergott och enkelt!!!!
penna Skrivet av ajo 2006-02-10 12:14
Det här var riktigt gott. Fast lite extra sås hade inte skadat. Otroligt bra recept-sida. Alla recept här har varit goda än så länge.
penna Skrivet av Tobbe 2006-01-31 20:17
Lagade detta första gången 060131
En blivande favorit...så gott och så enkelt.
penna Skrivet av Kine 2005-11-18 22:05
Jättegott jag bjöd det ocså som en "festrätt" och det uppskattades verkligen, snabbt och bra, man behövde inte stå vid spisen i flera timmar utan man kunde sitta ner och njuta med gästerna
penna Skrivet av Mariah 2005-11-05 12:47
jag håller med Lena.. snabbt, enkelt och mycket gott!!! :-)
penna Skrivet av Lena 2005-09-05 16:22
Snabbt enkelt och mycket gott.
En av svärmors favoriter.
penna Skrivet av Kine 2005-08-03 17:38
Jag bjöd på den som en "festrätt" och den blev väldigt uppskattad. Gott blev det!
penna Skrivet av Sarah 2005-05-17 18:32
SÅ SNABBT, SÅ SMIDIGT OCH SÅÅÅ GOTT!
GÅR JU ATT VARIERA I DET OÄNDLIGA.....
BRA SIDA!
penna Skrivet av Malin 2005-04-28 17:03
Super gott men lite salt och peppar behövs
penna Skrivet av Per 2005-03-07 17:44
La till ananas och permesan. Blev jättegott !!!