Skagenröra



Ingredienser:
- 300 g skalade (ca 700 g oskalade) räkor
- 2 dl crème fraiche
- 1 dl majonnäs
- 1 msk pressad lime
- 0,75 tsk salt
- 0,5 krm vitpeppar
- 1 knippe dill

Gör så här:
-
Grovhacka räkorna. Spara några till garnering.
- 300 g skalade (ca 700 g oskalade) räkor
Grovhackade räkor plus några hela till garnering. -
Mät upp crème fraiche, majonnäs, pressad lime, salt och vitpeppar. Blanda och smaka av.
- 2 dl crème fraiche
- 1 dl majonnäs
- 1 msk pressad lime
- 0,75 tsk salt
- 0,5 krm vitpeppar
Alla ingredienser utom räkorna och dillen. Såsen blandad. -
Hacka dillen och blanda ner den och de grovhackade räkorna.
(Tänk på att både dillen och räkorna bör vara så lite fuktiga som möjligt annars blir skagenröran väldigt rinnig.)
- 1 knippe dill
Tillsätt hackad dill och räkor. Skagenröran ihoprörd. -
Garnera med de hela räkorna och låt stå i kylen fram till servering. Smaken blir godare om den får stå i kylskåp minst en timme före servering.
Skagenröran färdig att servera.
Tips för att undvika tillsatser:
Gör din egen majonnäs utan tillsatser på 5 minuter.
Variationstips:
Skagenröran kan om man vill smaksättas med dijonsenap eller vanlig senap. Man kan även blanda i röd rom.
Hållbarhet och förvaring:
Förvara skagenröran i kylskåp där den håller sig minst 5 dygn.
| Buffé | Kalla såser | LCHF | Tillbehör |