recepten logo

Oxfilé med svampsås

oxfilé med svampsås
En riktigt lyxig och god middag. På bilden serveras oxfilén med kantarellsås och ugnstekt potatis, lök och rödbetor med en timjankvist.
Riktigt god och lyxig varmrätt! Recept på hur du tillagar oxfilén så den blir perfekt.

Tid Tid: 1 timme

Portioner 6 portioner

matlåda Denna rätt är lämplig för matlådor.

Du behöver:

Svampsås:

Gör så här:

  1. Skär oxfilén i ca 2 cm tjocka skivor.

  2. Hetta upp en stekpanna med smör på medelhög värme. Stek oxfiléskivorna några minuter på varje sida så att det får färg (de ska inte bli genomstekta). Salta och peppra.

    (Stek köttet i omgångar så att det inte blir för trångt i stekpannan.)

  3. Lägg över köttet på ett ugnssäkert fat och sätt genast in det i kylen. Ett bättre alternativ eftersom det inte är så bra att ställa in varma saker i kylskåpet är att täcka över med folie och ställa ut köttet om det är kallt ute. Köttet ska stå minst 30 minuter i kylen.

  4. Gör svampsåsen enligt dess recept.

  5. Ställ in köttet i mitten av ugnen i 225°C i ca 10 minuter. Servera direkt.

Beskrivande bilder

instruktion steg 1 oxfilé med svampsås
1 . Oxfilé i skivor.
instruktion steg 2.1 oxfilé med svampsås
2 .1 . Stek ena sidan.
instruktion steg 2.2 oxfilé med svampsås
2 .2 . Stek andra sidan.
instruktion steg 3.1 oxfilé med svampsås
3 .1 . Köttet i en ugnsform.
instruktion steg 3.2 oxfilé med svampsås
3 .2 . Folie över köttet.
instruktion steg 4 oxfilé med svampsås
4 . Kantarellsås.

servera Serveringstips:

Servera gärna med hasselbackspotatis eller ugnsstekta rotsaker.

GI GI Tips:

Servera med bara grönsallad.


Ett recept från recepten.se
URL till detta recept: https://www.recepten.se/recept/oxfilee_svampsaas.html
Utskriftsalternativ