webmaster
| Efterrätter
| Tårtor & bakelser
|
Lingonmoussetårta med choklad
Mycket god tårta med mörk chokladbotten och en ljuvlig lingonmousse med vit choklad. Lagom söt. Går bra att förbereda och förvara i kylen eller frysen.
Tid: 2 timmar + minst 1 timme att stelna
8-10 portioner
Ingredienser:
Chokladbotten:
- 125 g smör
- 1 dl strösocker
- 125 g mörk choklad
- 3 st ägg
- 1 dl vetemjöl
Lingonmousse:
- 2 dl lingon (frysta eller färska)
- 0,5 dl strösocker
- 150 g vit choklad
- 3,5 dl vispgrädde
Garnering:
- 0,5 dl lingon (frysta eller färska)
Vegetariskt
Utrustning:
Ugn:
- 175 °C i nedre delen av ugnen i 30 minuter med över- och undervärme
Gör så här:
Näringsvärden
Näringsvärde per portion, beräknat på 10 portioner (126 g): 485 kalorier, 34 g kolhydrater, 37 g fett, 6 g protein, 1 g fibrer
Planeringstips
Tårtan går bra att göra i förväg och förvara i frysen eller om du gör den dagen innan kan den förvaras i kylskåp.
Hållbarhet och förvaring
Tårtan kan förvaras i kylskåp eller frys. Den håller sig minst 5 dygn i kylskåp men före servering rekommenderar jag att inte ha den i kylskåp mer än ett dygn. Förvara den i frysen istället om du vill göra den längre i förväg. I frysen håller den sig minst en månad.
webmaster
Svar till
Jennie
️ Skrivet av
Ja det går bra!
️ Skrivet av
Blir det bra om man byter ut lingonen till frysta röda vinbär?
webmaster
Svar till
Anna TS
️ Skrivet av
Kul att du tycker om receptet! Tack för bra tips!
️ Skrivet av
Ännu ett kanonrecept! Jag gjorde lingonmoussen fast med pepparkaksbotten från ditt pepparkakscheesecake. Såååå suveränt!
webmaster
Svar till
Agneta
️ Skrivet av
Vad roligt! Tack för att du skrev!