Kladdkaka med marshmallows

Jättegod kladdkaka toppad med marshmallows vilket gör den både godare och ser riktigt festlig ut! Perfekt till barnkalas att servera med vispad grädde eller vaniljglass och ännu mera marshmallows.

Jättebra recept eftersom tårtan blir jättegod, ser festlig ut och går snabbt och är enkel att göra!

kladdkaka med marshmallows
Kladdkaka med marshmallows, en jättegod och festlig kaka, perfekt till barnkalas.
Timglas Tid: 30 minuter + minst en timme för att svalna och stelna
Portioner ca 12 bitar

Ingredienser:

Kladdkaka:

Garnering:

  • 50 g mörk choklad gärna chokladknappar
  • ca 1 dl minimarshmallows

Servering:

Utrustning du behöver:

Baka kladdkaka med marshmallows så här:

  1. Tag fram en kastrull som rymmer minst 1,5 liter.

    Smält smöret och chokladen på svag värme, tag bort kastrullen från värmen när drygt hälften smält och rör om till en jämn, blank och fin blandning.

    smör och choklad smälter
    Smör och choklad smälter.
    smält smör och choklad blandat
    Smält smör och choklad blandat.
  2. Smörj en rund form med löstagbar kant ca 22 cm i diameter med smör.

    (Använd gärna en liten slickepott så går det snabbt och kladdfritt.)

    smord form
    Smord form.
  3. Tillsätt ägg, strösocker, vaniljsocker, salt och kakao.

    Vispa till en jämn smet. Använd gärna elvisp med vispar och vispa ca 20 sekunder på högsta effekt.

    ägg, strösocker, vaniljsocker, salt, kakao tillsatt
    Ägg, strösocker, vaniljsocker, salt, kakao tillsatt.
    smeten blandad
    Smeten blandad.
  4. Tillsätt vetemjöl. Vispa eller rör snabbt ihop till en jämn smet.

    (Tänk på att väga eller hälla upp mjölet när man mäter upp det, gräv inte med decilitermått i mjölpåsen för då packas mjölet och man tar för mycket vilket ger en torrare kaka.)

    vetemjöl tillsatt
    Vetemjöl tillsatt.
    kladdkakssmeten klar
    Kladdkakssmeten klar.
  5. Häll smeten i den smorda formen.

    kladdkakssmeten i formen
    Kladdkakssmeten i formen.
  6. Grädda kladdkakan i 175°C i nedre delen av ugnen i ca 22 minuter.

    För att se när kladdkakan är lagom klar så att den blir lagom kladdig, öppna ugnsluckan och skaka lite lätt på formen. När den mittersta hälften dallrar så är den klar. (När hela kakan dallrar är den inte klar och om inget dallrar så är den genomgräddad och det blir inte så mycket kladdkaka då.)

    färdiggräddad kladdkaka
    Färdiggräddad kladdkaka.
  7. Direkt när kakan kommer ut ur ugnen och är varm, lägg på chokladknappar eller hackad choklad som direkt då smälter.

    hackad choklad
    Hackad choklad.
    chokladen smälter på varma kakan
    Chokladen smälter på varma kakan.
  8. Bred ut chokladen med kniv eller sked. Strö över marshmallows efter behag.

    • ca 1 dl minimarshmallows
    chokladen utbredd
    Chokladen utbredd.
    kakan med marshmallows
    Kakan med marshmallows.
  9. Låt kakan stå och stelna först i rumstemperatur och därefter i kylskåp.

    Flytta gärna över den till ett serveringsfat och servera med vaniljglass eller vispad grädde.

    kakan klar att servera
    Kakan klar att servera.
    en bit kladdkaka
    En bit kladdkaka.

hållbarhet och förvaring Hållbarhet och förvaring:

Kladdkakan håller sig minst 2 veckor i kylskåpet. Den kan även frysas och håller sig då minst 3 månader.

Kommentarer till Kladdkaka med marshmallows

Kontroll  
Kontrollen är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info
Vill du ha svar?
Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info

Se även dessa recept

| Efterrätter | Tårtor & bakelser |