100 °C i nedre delen av ugnen med över- och undervärme (till innertemperatur 65°C)
Gör så här:
Serveringstips:
Servera med t.ex. hasselbackspotatis och béarnaisesås eller gör en sås av spadet i formen: Häll över spadet i formen i en såskastrull och blanda med lite grädde eller crème fraiche. Smaksätt ev. med mer kryddor och buljong. Låt koka ett par minuter.
Hållbarhet och förvaring:
Det går bra att frysa den färdigskivade steken. Håller sig minst ett halvår i frysen. Den håller sig en vecka i kylskåp.
Tack för ett strålande bra recept! Jag har lagat många älgstekar i mitt liv men denna blev den bästa!!!
✏️Skrivet av Göran Molin
Hej Sussane,gjorde ditt recept på älgstek i ugn.
Blev helt perfekt köttet smälter i munnen, otroligt mört.
Nu ska jag göra såsen
Tack för dina goda fina recept här, använder dom ofta
✏️Skrivet av Helene
Hej!
ska man marinera älgsteken före innan ugnen?
⭐
webmaster
💬Svar till
Helena
✏️Skrivet av Susanne
Jag skulle ta fram älgsteken ur frysen på onsdag kväll och lägga den i kylen. Sedan skulle jag nog stoppa in den i ugnen senast kl. 13, jag tror den tar ca 3-3,5 timmar i ugnen. Sedan när den är klar så låter jag den stå i rumstemperatur fram till servering.
✏️Skrivet av Helena
Tack för svar! Min tanke är att servera steken på fredag kl 18. Jag har en fryst älgstek på 1,2 kg. När bör jag då ta fram den ur frysen. Och när bör jag ställa in den i ugnen för att vara säker på att den går att servera vid tänkt tid?