| Lamm och vilt |

Älgstek

Älgstek
En älgstek i nät. Nätet gör att köttet håller formen. Klipp bort nätet efter att köttet är tillagat.

pil Recept med Älgstek

Älgstek är styckdelar av älgkött som passar att tillaga som stek.

Älgkött som passar att tillaga som älgstek är t.ex. innan- eller ytterlår, fransyska eller rostbiff från älg.

Tillagning

För att lyckas perfekt med tillagningen är mitt bästa tips att använda termometer.

Innertemperaturer

För att veta när köttbiten är lagom stekt, stoppa in en kött-termometer eller digital termometer med spetsens mitt i köttbitens mitt.

Följande innertemperaturer rekommenderas för Älgstek:

  • Blodig: 57°C
  • Medium: 60°C
  • Genomstekt: 65°C

Tillagningstips

Salta och peppra runt om älgsteken.

Älgstek kan tillagas i ugnstemperaturen 100°C i nedre delen av ugnen till önskad innertemperatur.

Låt älgsteken svalna ordentligt innan du skär upp den.

Fler innertemperaturer och tips hittar du i min stek- och grillguide.

Innehållsinformation

grön flagga Tillsatsfritt:  Ja

grön flagga Laktosfritt:  Ja

grön flagga Glutenfritt:  Ja

röd flagga Vegetariskt:  Nej

Tips och info

Hitta Finns i affären:

Färskt älgkött finns främst under hösten när älgjakten drar igång i september - oktober.

Datum Hållbarhet och förvaring:

Färskt kött har kort hållbarhet se förpackningen. Förvaras i kylskåp.

Byt ut Ersätt med:

Kalvstek, lammstek, rostbiff.

Kommentarer

Skriv en kommentar

Liknande ingredienser


Älgstek

Älgstek

Enklaste receptet på älgstek. Köttet blir mört och fint. Stek i ugnen med köttermometer.

klocka Tid: 2-3 timmar