
Älgstek

Recept med Älgstek
Näringsvärden
Älgstek är styckdelar av älgkött som passar att tillaga som stek.
Älgkött som passar att tillaga som älgstek är t.ex. innan- eller ytterlår, fransyska eller rostbiff från älg.
Rekommenderad innertemperatur för älgstek:
- Blodig: 57°C
- Medium: 60°C
- Genomstekt: 65°C
Tillagningstips
Salta och peppra runt om älgsteken.
Älgstek kan tillagas i ugnstemperaturen 100°C i nedre delen av ugnen till önskad innertemperatur.
Låt älgsteken svalna ordentligt innan du skär upp den.
Fler innertemperaturer och tips hittar du i min stek- och grillguide.
Innehållsinformation
Tillsatsfritt:
Ja
Laktosfritt:
Ja
Glutenfritt:
Ja
Vegetariskt:
Nej
Näringsvärde
Dessa näringsvärden gäller per 100 gram av älgstek.
Energi: | 133 kcal |
---|---|
Kolhydrater: | 0 g |
Protein: | 29 g |
Fett: | 2 g |
Fibrer: | 0 g |
Tips och info
Finns i affären:
Hållbarhet och förvaring:
Ersätt med:

| Lamm och vilt |

Älgstek
Enklaste receptet på älgstek. Köttet blir mört och fint. Stek i ugnen med köttermometer.
