Kommentarer till Baileys & Kahlua tårta - Sida 1

"Mycket god tårta smaksatt med Baileys & Kahlua. Enkel att göra. Bilder steg för steg."

Har du provat receptet? Skriv gärna och berätta vad du tyckte! Har du en fråga? Ställ den här!

Skriv en kommentar

Kontrollord  
Kontrollorden är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info

Vill du ha svar?

Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info

Kommentarer

  1
person Svar till Anna penna Skrivet av Susanne 2013-08-06 11:09
Tackar! Roligt att höra! :) Fina dekorationer, kul att se!
penna Skrivet av Anna 2013-07-27 20:03
Tårtan är helt klart en hit! Alla älskade den. Här är en bild av hur jag dekorerade den:
http://www.thefoodmethod.com/2013/07/des-gateaux-decores-avec-de-la-creme.html
Tyvärr var inte ljuset så bra på bilden. (Jag länkade till dit recept också Susanne.)
penna Skrivet av Lena 2012-01-01 15:02
Bakade den till Nyåret och jag säger bara: Sååååå Goooood!
penna Skrivet av Krisitna 2010-12-29 21:57
Tack för svar. Nu bakar jag den här tårtan till nyårsaftonen.
person Svar till Kristina penna Skrivet av Susanne 2010-12-29 01:51
Ja det går jättebra!
penna Skrivet av Kristina 2010-12-28 19:44
Kan det fungera med hjortronsylt istället för aprikos?
person Svar till Sanna penna Skrivet av Susanne 2010-08-04 00:31
Tack för en bra fråga! Det står faktiskt 18 cm i originalreceptet som jag utgått ifrån men den formen jag brukar använda är ca 22 cm i diameter (en IKEA standard form) och faktiskt så tror jag inte att formstorleken spelar så stor roll. Det kan säkert gå bra med 28 cm också. Kanske att den blir klar några minuter tidigare då.

Men jag ändrar nu till 22 cm i receptet nu eftersom det är det som jag själv använt och det är också en mera vanlig diameter som de flesta har en form som passar och har man som sagt en form som är något större eller mindre så fungerar det också! Tack igen!
penna Skrivet av Sanna 2010-08-03 21:15
ska det verkligen vara en form som är 18 cm i diameter? inte 28?
penna Skrivet av Susanne 2009-11-04 03:32
Svar till Greta: Tack för bra tips! Jag har skrivit in det i receptet!
penna Skrivet av Greta 2009-11-02 21:24
Jättegott ! Jag lät min hackade mandel stå och safta sig i kahluan över natten, och på morgonen hade all vätska absorberats av mandeln. Den fäste sedan lätt på sidan av tårtan.
penna Skrivet av Eva Maria 2009-10-22 21:20
Alla mina gäster ville ha receptet! Underbar
penna Skrivet av Susanne 2009-05-27 23:35
Svar till Sara: Ja du kan ta någon annan smaksättning eller bara utesluta baileysen. Det blir gott ändå med grädde till aprikosmarmeladen. Om du vill ersätta kahluan också behöver du något annat som är fuktigt och lite kladdigt. Aprikosmarmelad utspädd med lite vatten fungerar nog. Istället för aprikosmarmelad kan man ta hallonsylt.
penna Skrivet av sara 2009-05-27 19:59
Kan man använda nåt annat istället för baileys (likör)
penna Skrivet av Patrik 2008-12-13 20:06
Grymt god tårta!
Ta det försiktigt med Kahluan i mandelkrosset då spritsmaken lätt slår igenom. Jag klantade mig och smälte smöret, men det gick bra ändå. Blev lite mer kladdkake-konsistens på botten.
penna Skrivet av Susanne 2008-10-20 23:40
Svar till Ulle-Li: Skräp i marmeladen har jag aldrig varit med om. Jag har köpt Bobs aprikosmarmelad i refillförpackning.
penna Skrivet av Ulle-Li 2008-10-20 09:07
Åt denna super goda tårta i helgen. Men nästa gång ska jag nog "sila" marmeladen så att barnen inte behöver sitta å plocka ut "skräp" ur munnen! Och jag ska inte snåla på grädden heller...
penna Skrivet av Susanne 2008-03-14 11:53
Svar till Åsa: Nej, det ska inte smältas. Rör så att det blir en jämn smet bara.
penna Skrivet av Åsa 2008-03-13 07:40
"Rör matfett och socker poröst" - ska man smälta margarinet?
penna Skrivet av Susanne 2008-03-02 21:25
Svar till Majsan: Om chokladen är varm så är det viktigt att du ställer in smeten direkt i ugnen när du blandat alla ingredienser eftersom värme gör att bakpulvret börjar "jobba". Sedan gäller det som med all sockerkakssmet att man inte rör i smeten för länge. Rör inte mer än att allt är blandat och inte mer än på lägsta hastigheten på elvispen så att man inte har sönder äggtrådarna.
penna Skrivet av Majsan 2008-02-26 14:04
JAg har gjort tårtan två gånger och båda gångerna sjönk den ihop i ugnen efter en stund. VARFÖR ?
penna Skrivet av aaa 2008-01-18 16:33
ohh good
penna Skrivet av jenny 2007-10-30 14:52
om man tar baileys med mint så blir den ljuvlig
penna Skrivet av Caroline 2007-08-30 00:01
Fyller år nu på fredag så jag ska baka denna då =)
penna Skrivet av My Borgström 2007-07-16 23:11
Ja eller hur det vattnas ordentligt i munnen.. kan knappt heller bärga mig tills jag bakar den..!! favoritingredienser alltihopa... *slickar om munnen*
penna Skrivet av sofia 2007-03-20 12:10
som den chokladtok jag är blir jag helt tossig när jag läser receptet. ska visst baka inom en snar framtid...med färska jordgubbar! *mums*
penna Skrivet av Susanne 2006-12-30 18:04
Svar till Niklas: Kaffe, te, mjölk, bubbelvatten, en drink med mjölk, baileys, kahlua m.m.
penna Skrivet av Niklas 2006-12-30 13:24
Vad passar att dricka till detta?
penna Skrivet av Annsofi 2006-12-29 11:27
Har också en nötallergisk dotter. Tips: solrosfrön!!! (kan även rostas)
penna Skrivet av Susanne 2006-10-21 17:31
Christina, du kan helt skippa mandeln på sidorna om du vill och bara ha grädde där. Annars kan du byta ut mot chokladflagor, strössel, syltade apelsinskal, kolakulor, etc (Det finns mycket färdigt att köpa i affären, brukar finnas bland bakgrejorna. Kolakulor tror jag du hittar på samma ställe som kolasås och chokladsås och sånt).
penna Skrivet av Christina 2006-10-21 15:44
Kan man skippa mandlarna och är det någon som har något förslag på vad man kan ta istället? Min dotter är allergisk....
penna Skrivet av Susanne 2006-10-20 15:14
Hej Helene. Ja det går alldeles utmärkt att göra klart tårtan dagen innan. Då hinner den stå och safta sig och blir ännu godare! Förvara tårtan i kylskåp. /Susanne
penna Skrivet av Helene 2006-10-20 12:28
Hej
Kan man göra klart denna tårta helt dagen före kalaset?
penna Skrivet av Mmm 2006-10-19 17:48
Sjukt vad god den tårtan verkar... Nån som orkar baka åt mig? :P
penna Skrivet av Susanne 2006-08-16 20:26
Receptet är korrekt. Det ska vara 3/4 dl mjöl
penna Skrivet av undrar 2006-08-16 18:51
ska det inte vara mer än 3/4 dl mjöl?
penna Skrivet av Susanne 2006-08-13 18:40
Självklart kan man ha annan fyllning än aprikosmarmelad. Det fungerar med färska jordgubbar, banan och grädde, kiwi, i princip vad som helst.
penna Skrivet av Syrsa 2006-08-13 17:21
Låter gott, men jag letar vidare efter något annat än aprikosmarmelad. Kanske kan en kiwi-röra (kiwi o. socker kokas tillsammans), eller mosade färska jordgubbar vara något att leka med? Men som sagt, låter väldigt gott!
penna Skrivet av Maria Bj. 2006-01-23 13:59
Wow, den här låter svimfärdigt gott - som allergiker kan jag säkert bara skippa mandlarna. Är det någon som prövat med annan marmelad än aprikos? Funderar på om inte engelsk (apelsin)marmelad kan funka - den är ju surare.
  1