Kommentarer till Janssons frestelse - Sida 2

"Krämig och god Janssons Frestelse. Mammas klassiska recept. Enkel att göra. Ett måste på julbordet!"

Har du provat receptet? Skriv gärna och berätta vad du tyckte! Har du en fråga? Ställ den här!

Skriv en kommentar

Kontrollord  
Kontrollorden är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info

Vill du ha svar?

Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info

Kommentarer

person Svar till kocken penna Skrivet av Susanne 2010-12-21 04:08

Ser du inte "det gyllene snittet" ? :-P

Du vet, jag är ingenjör - inte matkonstnär ;)

penna Skrivet av kocken 2010-12-17 09:47
gillar det fantastiska upplägget på bild 11, snyggt garnerat med tre köttbullar. matkonst när den är som bäst! vackert!
penna Skrivet av curralia 2010-12-14 07:29
Maträtter som Jansson skall alltid lagas i djupa formar. Långpannor värdelösa..
penna Skrivet av Stephan Sterner 2010-10-08 15:10
Efter att ha strimlat potatisen och spolat den i kallt så tar man spadet från ansjovis och sillen och marinerar den rå potatisen i 1 timma tillsammans med havssalt.

Sillen ?
Ta 200 gr ansjovis samt 1 burk matjessill, blir oerhört gott.
Öka sedan smör och gräddmängd med ca: 25%
penna Skrivet av Lindström 2010-04-10 15:11
Blanda grädden och Ansjovisspadet i en kopp , häll över det sist av allt.
penna Skrivet av Bigitta 2010-04-04 17:51
Testa att steka löken först = jättegott
penna Skrivet av Dick Schagerlind 2010-04-04 07:45
Jag tycker att 200 g ansjovis är ALLDELES för lite den mäng potatis. Vi använder det dubbla och då blir blandningen perfekt. Annars smakar det mest potatis.
penna Skrivet av mona 2010-04-02 16:38
har gjort en annan variant som jag kallar för "janssons fläskelse" det är som det låter, jag lägger i rimmat sidfläsk i stället för ansjovis, simsalabim så har ni en snabb variant av raggmunk m fläsk. Jag serverar alltid lingonsylt till detta. Mums
penna Skrivet av ileena 2010-02-28 19:20
Känndes lite grusigt i munnen med ströbrödet.
Nästa gång skall jag styka det från receptet
Jag tog 4 dl grädde kunde varit lite till.
Med dessa justeringar blir det säker bättre tills nästa gång.
penna Skrivet av Nina 2010-01-26 14:15
Yum! Jag drog ner lite på ansjovisen, men följde annars receptet rakt av i julas. Min släkt pratar fortfarande om min Jansson :).
penna Skrivet av Lena Hiller 2010-01-24 10:58
Sätt gärna till lite kaviar till Janssons
frestelse så får du lite extra piff på den.
penna Skrivet av Niklas 2008-12-23 19:29
Jag brukar alltid gora en jattesats och frysa in det som blir over i portionsforpackningar. Det gar jattebra att varma upp i mikron och det smakar nastan battre an nar det var nybakat. Det ar som om alla smakerna suger in i frestelsen battre.
penna Skrivet av Jan M 2008-12-23 09:39
Ja! strøbrød er det samme som rasp, så gå bare igang med retten.

God jul og godt nytår til alle.
penna Skrivet av Govert 2008-12-22 22:12
Er strøbrød det samme som rasp?
penna Skrivet av Susanne 2008-12-21 14:18
Svar till Maja: Potatis kan vara svårt att frysa eftersom det gärna blir svampigt. Jag har inte provat att frysa janssons frestelse själv men någon annan kanske har gjort det och vet om det går?
penna Skrivet av Susanne 2008-12-21 14:05
Svar till Alf Wiklund: Tyvärr kan jag inte ge några siffror på kaloriinnehåll, men janssons frestelse har ganska högt kalorinnehåll så ät med måtta!
penna Skrivet av Alf Wiklund 2008-12-21 11:40
Jag är diabetiker och vill veta kaloriinnehållet?
Låter gott iallafall.
penna Skrivet av Paula 2008-12-20 09:23
Hejsan Ann! Jag bor i Nya Zeeland och du kan kopa ansjovis i Foodtown, Countdown osv. Det smakar jatte bra! God Jul!
penna Skrivet av Maja 2008-12-15 21:43
Kan man laga denna nu och frysa in den till julafton tro?
penna Skrivet av Ann 2008-12-14 05:10
Jag är i Nya Zeeland och tänkte försöka laga Jansson nu till jul. Men hur ska jag hitta ansjovis med den rätta smaken? Någon som vet?
penna Skrivet av Rickie 2008-12-13 17:00
Ok. Vi testar detta! 3 förvirrade svenskar i Oslo som försöker imponera på norska damer. Måtte detta lyckas nu...
penna Skrivet av marianne 2008-12-12 14:07
jeg har lavet Jansons sildefristelse i årevis, næsten som opskriften, det er en fuldtræffer hver gang.Jeg har introduceret retten i Hollans og Spanien med stor succes. Jeg skiver kartoflerne og lægger ikke smør på toppen, men bager med låg i ovnen. Vil prøve jeres måde næste gang.
penna Skrivet av Susanne 2008-01-06 18:17
Svar till Linda: Det beror på hur tjockt lager i ugnsformen du har hur lång tid det tar. Om du har en väldigt stor form så tar det ungefär samma tid men har du en liten djup form kan det ta lite längre tid, dock ej dubbelt så lång tid. Det bästa är att känna efter med en sticka eller gaffel att potatisen och löken är mjuk för att veta att den är klar.
penna Skrivet av Johan 2007-12-23 13:55
Kanon, ska testas till kvällens julbord och uppesittarkväll!
penna Skrivet av Mia 2007-12-23 12:32
Jätte-enkelt!! Tänk vad roligt att laga sin egen jul-mat stället för att gå till affären o köpa :)
penna Skrivet av Linda 2007-12-19 22:56
Om man ska göra en dubbel sats, ska jansson frestelsen vara lika länge i ugnen eller behövs längre tid???
penna Skrivet av Anna 2007-12-19 20:30
Kul att lulla mellan dator och kök, nu står de i ugnen och luktar MUMS!
penna Skrivet av Jokern 2007-06-15 17:31
DET ÄR NAJS!!
Att få mecka den, underhålla den, äta den...
Det är det som ger en power va!
penna Skrivet av Toppinglan 2006-10-12 22:40
Ett måste på buffébordet och specielt till påsk och jul.