Kommentarer till Chokladkola - Sida 2

"Ljuvligt god chokladkola som du enkelt gör själv med detta recept. Använd gärna termometer. Passar utmärkt som julgodis."

Har du provat receptet? Skriv gärna och berätta vad du tyckte! Har du en fråga? Ställ den här!

Skriv en kommentar

Kontrollord  
Kontrollorden är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info

Vill du ha svar?

Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info

Kommentarer

penna Skrivet av Lumte 2010-11-02 12:18
Hejsan! = )
Skit bra recept !
Råkade använda vit sirap och la in en dl kakao men det funkade lika bra ! =D Var lite tveksam om kolan verkligen skulle stelna och tjockna i grytan men nemas problemas ! :D Skit schysst recept !! Man tackar :D:D <3
person Svar till Madde penna Skrivet av Susanne 2010-09-17 14:51
Nej jag tror inte det.
penna Skrivet av Madde 2010-08-25 22:20
Kan man byta ut kakao mot mörk choklad?
person Svar till Jessica penna Skrivet av Susanne 2010-08-09 14:12
Kul att höra för det är precis så jag vill att det ska vara! Det vara lätt att lyckas med recepten på recepten.se :)
penna Skrivet av Jessica 2010-08-09 14:01
Jag har aldrig gjort kola innan för jag tyckte det verkade så klurigt men när jag såg detta receptet lät det så enkelt så jag testade och den blev super!! :D :D
penna Skrivet av Jenny 2009-12-29 18:12
Jag har aldrig lyckats med kola tidigare i hela mitt liv, men inför detta äventyr inhandlades det en digital termometer, och vid exakt 121 grader tog jag av kastrullen och det blev den allra godaste mjukaste härligaste kola man kan tänka sig! Så mitt tips till alla är en digital termometer! The true way to heaven! ;-)
Och ja, mintchokladkolan var sjukt god!!! :-)

Ska nu koka en omgång till för att ge bort till värdinnan för nyårsmiddagen! :-)
penna Skrivet av Ami 2009-12-23 16:26
Vääääääääldigt goda! Ta bara: lite mindre socker och lite mer cacao så blir det superb!
penna Skrivet av Matilda 2009-12-23 12:10
Jätte gott blev det! Men 1 1/2 timmar var nog lite överdrivet.. :)
penna Skrivet av Camilla 2009-12-23 10:22
Ursäkta men det måste vara något fel på 1 1/2 timmes tillagningstid för min kola blev stenhård efter 40 minuter. 1 1/2 timme är således inget bra riktmärke!!!!
penna Skrivet av lisa 2009-12-23 09:49
mummms, det här ser ju riktigt gott ut,
ja, det får bli dom här.
aah, snart är det jul då.
god jul allesammans :)
penna Skrivet av maja 2009-12-21 18:21
men det ska stå över en natt brukar mormor säga så att den gottar till sig! och sen på morgonen ska man dela den, dvs klippa eller skära!
penna Skrivet av Rebecka 12 2009-12-21 16:54
jag igen...det har ännu inte stelnat....jag är trött på att vänta nu och kolan blir alldeles flottig av smöret som jag smörjde med!

detta är faktist ingen favorit!!!
penna Skrivet av Jenny och Kalle 2009-12-21 15:32
Vi la till 10 droppar pepparmintsolja och fick världens godaste mintchokladkola...
penna Skrivet av Rebecka 12 2009-12-21 15:24
jag håller på att göra kolan och har hält upp kolan...men hur lång tid tar det för den att stelna??? har väntat i ca 35 min nu...!
penna Skrivet av Godistjejen 2009-12-20 17:26
mamma och min syrra smakade när dom va klara och min syrra kommer tvinga mig göra mer på jullovet för att ddet äe så himla gott!!!!!
penna Skrivet av kola änskaren 2009-12-20 11:04
bra recept det blev skit bra
penna Skrivet av Godistjejen 2009-12-19 11:43
Vi gjorde det på min pyzzel dag i skolan och det va skit gött!
penna Skrivet av Susanne 2009-12-16 22:39
Svar till karin: Oj det var lång tid. Det som jag själv tycker gör störst skillnad är kastrullen. En gång gjorde jag dem i min såskastrull som har ganska liten bottenyta, då tror jag det tog 1 timma och 45 minuter. Sedan när jag gjorde i min stora 5-liters kastrull då gick det på 25 minuter. Så prova gärna en större kastrull om du har det.
penna Skrivet av karin 2009-12-16 22:24
3 och en halv timme tog det för mig innan det gick att göra ett bra kulprov, men jag kokade nog på lite svag värme först!
penna Skrivet av emelie 2009-12-15 12:59
jättebra recept! fastnade inte alls fast att jag inte använde papper :)
penna Skrivet av Vanja 2009-12-15 02:56
Gjorde både detta och vanlig kola (utan kakao). Båda satserna blev helgjutna, jättebra recept. Har gjort kola en gång tidigare som inte alls funkade (recept på DNs hemsida) men detta var toppen. Vi använde knäckformar i glatt papper och kolorna lossnar jättelätt. Funkade helt perfekt med gasspis, tog 20-25 min att koka. Tack!
penna Skrivet av Jul! 2009-12-13 18:23
Nog har jag gjort kola tidigare... men detta lyckas jag aldrig med!
penna Skrivet av Lena 2009-12-13 13:34
Om man tar en halv tesked ättika i slutet av kokningen sockrar sig inte kolan.
penna Skrivet av Björn 2009-12-10 20:31
Hej! har du problem med att pappert fastnar de hände mig med. Men är man riktigt sugen på kolan så ett tips :Vattna rikligt på pappert så lossnar de. Jippiiiii!
penna Skrivet av NettAnn 2009-12-06 21:56
kokte en sats till idag för första försvann som en löning på en fredag!Men i dag hällde jag i knäckformar.Det blev superbra.Kan rekommendera det!Kulprovet funkar för mej,men min mamma kokte i kväll o fick inte det att stelna hon heller.
penna Skrivet av Susanne 2009-12-06 13:48
Svar till "Misslyckades": Tråkigt att det fastnade på pappret. Dels är det olika kvalitet på olika sorters bakplåtspapper som kan ha haft betydelse. Mitt tips är att smörja bakplåtspappret med flytande margarin nästa gång.
penna Skrivet av Misslyckades 2009-12-06 11:02
Har försökt två gånger men jag lyckas aldrig! :-( Gjorde kulprovet och jag ansåg att det var klart då det funkade perfekt med knäcken, men detta gick verkligen inte. Kolan är mjuk & sitter fast på bakplåtspappret :-( Men det lilla som gick att få loss var suuuuper gott så jag får väl ta osthyveln och hyvla av pappret ;-)
penna Skrivet av NettAnn 2009-12-04 23:46
Det borde vara varningsflagg på dessa! Kokte en sats i dag, men får nog snart bli en till! De är ju beroendeframkallande! Så underbart goda. Min lilla på 4 år suger på dom för de ska vara extra länge!
penna Skrivet av Susanne 2009-08-16 15:16
Svar till frijos: Jag har hört om de som gjort på matlagningsgrädde och det har blivit bra men jag har inte provat själv. Jag tror det blir bäst och godast med vispgrädde.
penna Skrivet av frijos 2009-08-13 18:46
kan man göra det utan vispgrädde?
penna Skrivet av kola galen;) 2009-07-25 00:24
dom blev jätte goda nu är min mamma på kolorna hela tiden jag får gömma dom :p ska absolut göra om dessa:) tack för det goda receptet
penna Skrivet av Susanne 2009-05-23 00:32
Svar till lisa: Tiden beror mycket på vilken kastrull man har - hur vid den är. Det är därför som man inte kan skriva någon exakt tid och det är därför man antingen måste ha en termometer för att kolla när det är klart alternativt göra kulprovet. Det bästa tycker jag är om man har en termometer som man kan ställa in så att den piper när den nått en viss temperatur.
penna Skrivet av lissa igen 2009-05-22 11:25
en fråga hur länga ska den koka är det något specell tid eller??:)

föresten annars är den här recepten den bästa:)
penna Skrivet av lisa 2009-05-21 11:53
shiiiiit va goda mina blev hihihih XD

Tack för recepten:)
penna Skrivet av Susanne 2009-05-09 20:47
Svar till Theresia: I receptet står det att de ska stelna i rumstemperatur.
penna Skrivet av Theresia 2009-05-09 18:30
Ska man lägga dom i kylen för att stelna?
penna Skrivet av Hanna 2009-02-14 14:54
Underbara kolor och bra recept! Det beror ju på hur stora kolor man skär, men jag fick 110 st! Kan inte sluta äta...
penna Skrivet av Tove 2008-12-27 21:48
Bra recept! Jag hade inte kakao hemma så jag ersatte det med lika mycket Oboy, kolan blev supergod! Men jag fick koka den ca 40 minuter innan det gick att forma en bra kula.
penna Skrivet av Susanne 2008-12-27 19:18
Svar till annika: Skillnaden är att chokladkolan även innehåller kakao, det är det enda!
penna Skrivet av annika 2008-12-26 15:35
vad är det för skillnad på vanlig kola & choklad kola?
denna ser mycket godare ut :)
penna Skrivet av jag igen 2008-12-22 23:51
Är det bättre att ha kolan på ett kallt ställe`? För min stelnar aldrig, den är lika krämig som den var är jag gjorde den , och den var 1 timme i köket och nu 2 timmar i förrådet där det är rätt kallt. Men det blir inte bra. Och toppen av kolan är kladdigt torr. Det funkar itne, går det bra i frys eller kyl ?
penna Skrivet av Jaag 2008-12-22 21:06
Hej , jag gjorde den här chokladkolan nu, och jag har lagt ut den för att den ska svalna och stelna, nu har den ståt ute i säkert en timme, men den har inte äns blivit lite hård.Kan jag gjort nått fel? Eller är det kanske för varmt?
penna Skrivet av Linda 2008-12-22 18:03
Jag köpte Apotekets flytande glykos och hade i 1 msk i smeten.Det gör att massan inte sockrar sig.Då blev det ännu lättare.
penna Skrivet av Lillin 2008-12-22 14:00
Jättegoda!
penna Skrivet av tim 2008-12-20 13:41
tusen tack jag kan bara inte sluta äta dom.
penna Skrivet av Susanne 2008-12-18 23:49
Svar till Sara: Du bör linda in dem i smörpapper, plastfolie eller aluminiumfolie annars kladdar de ihop.
penna Skrivet av Linda 2008-12-18 17:47
Godaste kolan hittills!Funkade utmärkt med att göra en egen form.Detta ska göras en gång till innan dopparedagen.
penna Skrivet av marie 2008-12-18 15:18
undebart goda, tusen tack för detta recept.
penna Skrivet av Sara 2008-12-16 16:59
Kan man förvara dessa i en glasburk om man har dem i kylen? eller klibbar det ihop?
penna Skrivet av Johanna 2008-12-15 23:10
Den godaste kola jag gjort! Perfekt resultat och superenkelt att göra med termometer. Jag orkade inte fixa med aluminiumfolie så använde en oljad vanlig ugnsform med ungefär samma mått, men skar inte itu den i formen utan välte av hela kolakakan på en skärbräda. Tipsar om att klippa kolan i bitar med en sax istället för att skära med kniv, väldigt mycket enklare tycker jag!