Lika goda som vanliga mazariner men betydligt mindre jobb. Ett riktigt bra recept som jag gjort många gånger! Sötmandel och bittermandel ger den goda mandelsmaken så att det verkligen smakar mazarin! Ett tips är att smaksätta glasyren, den kan även färgas om man vill.
Tid: ca 45 min, varav 15 min i ugnen
20 st
Näringsvärde per mazarin (47 g): 183 kalorier, 22 g kolhydrater, 10 g fett, 2 g protein, 0 g fibrer
200 °C i mitten av ugnen i ca 12-15 minuter med över- och undervärme
Gör så här:
Serveringstips:
Tänk på att det tar ca en timme innan glasyren stelnat ordentligt så gör glasyren till mazarinerna i god tid.
Variationstips:
Testa med olika smaksättningar av glasyren. Apelsinjuice, citronsaft, apelsinsaft, flädersaft, limesaft m.m. fungerar utmärkt! Man kan även färga glasyren med hushållsfärg.
Hållbarhet och förvaring:
Mazarinerna går bra att frysa UTAN glasyr. Hållbarhet i frysen är minst 3 månader. De håller sig annars minst en vecka i rumstemperatur men glasyren smälter lätt och håller sig fin endast ca 1 dygn.
Fantastiskt enkla och goda. Jag gjorde på mandelmassa och i bullformar istället och det gick alldeles utmärkt. Tack för bra tips!
✏️Skrivet av Ola Forslund
Bra upplägg.
Perfekt för nybörjare med bilderna och den enkla beskrivningen.
Nu ska här bakas.....
✏️Skrivet av Mimi
Har gjort dessa mazariner många gånger. Men om jag ska baka en mazarinkaka istället behöver jag ändra något i receptet (mängden på ingredienserna) hur lång gräddningstid behövs det fär gräddning i bakform?
✏️Skrivet av Jessica
Jättegoda mazariner och enkla att göra!!
✏️Skrivet av Jeanette
Som blev supergoda men istället för bittermandel o sötmandel så rev jag mandelmassa o hade i istället. Blev kanongott. Tack för ett bra recept ☺