| Muffins & Mjuka Kakor |

Äppelmuffins

Äppelmuffins

Muffins med äpple, ett enkelt recept på goda äpplemuffins.

Goda stora eller mindre muffins med äpple, kanel och socker. Enkelt recept på äpplemuffins.
Timglas Tid: ca 40 min varav 20 min i ugnen
Portioner 12 st stora eller 30 st mindre muffins

Ingredienser:

Fyllning:

Utrustning du behöver:

Utrustning som är bra att ha:

Gör så här:

Ta fram smöret och låt det bli rumsvarmt. Smörj en muffinspanna för 12 muffins eller ställ 12 st stora amerikanska muffinsformar alternativt 30 st bakformar på en plåt.

Rör det rumstempererade smöret och socker till en jämn smet. Använd gärna elvisp som du kan använda genom hela receptet.

Tillsätt ett ägg i taget och rör till en jämn smet.

Tillsätt vaniljsocker och bakpulver och rör till en jämn smet.

Tillsätt vetemjölet och mjölken och rör till en jämn smet. Tänk på att inte röra längre än att smeten är jämn, annars kan man ha sönder äggtrådarna. Använder man elvisp, kör på lägsta- eller medelhastighet tills det är blandat (borde ta 5-15 sek).

Häll smeten i formarna. Fördela smeten så det är ungefär lika mycket i varje.

Skala äpplena och skär i klyftor som delas i något mindre bitar. Stick ned äppelbitarna i smeten. Fördela så det blir ungefär lika mycket äpple i varje muffins.

Blanda kanel och socker och strö detta över alla muffins. Man kan också rulla äppelbitarna i detta om man vill innan man sticker ner dem i smeten. Grädda mitt i ugnen i 200°C, i varmluft 175°C, ca 15-20 minuter. Mindre muffins gräddas i ca 15 minuter. Låt svalna. Om du använder muffinspanna - lossa dem runt kanterna och stjälp upp dem.

äppelmuffins steg 1-3

1. Lägg smör och socker i en bunke och låt smöret blir rumsvarmt. 2. Smörj en muffinspanna. 3. Rör ihop smör och socker och tillsätt ett ägg i taget.

äppelmuffins steg 4-6

4. Äppelmuffinssmeten. 5. Fördela smeten i muffinsformarna, tryck ner äppelbitar och strö över kanel och socker. 6. De färdiggräddade äppelmuffinsarna.

äppelmuffins steg 7-9

7. Mindre äppelmuffins: Klicka ut smeten i vanliga bakformar. 8. Färdiggräddade mindre äppelmuffins. 9. Servera gärna med vispad grädde - en trevlig efterrätt!

servera Serveringstips:

Servera som en efterrätt med vaniljsås.

GI GI Tips:

Ta vetemjöl med fullkorn och byt ut strösockret mot råsocker och ta gärna lite mindre mängd socker.

hållbarhet och förvaring Hållbarhet och förvaring:

Äppelmuffinsarna går bra att frysa.

Kommentera receptet på Äppelmuffins

Skriv och läs alla 41 kommentarer

De nyaste posterna

 svar  Svar till  meis    kommentar  Skrivet av  Susanne  
Du menar att göra en långpannekaka som man skär i rutor? Ja, men det är bättre du kollar ett annat recept på det eftersom ugnstider och temperatur skiljer sig. Jag har själv gjort ett sådant recept men ännu inte hunnit lägga upp det.
   kommentar  Skrivet av  meis  
hejhej. jag undrar om man kan lägga smeten i en bakplåtspapper och i ugnen istället för muffinsformar?
   kommentar  Skrivet av  Alice  
NAMM!! Låter jätte gått, kom just hem från butiken skall just sätta igång med bakande ;)

Skriv och läs alla 41 kommentarer

Se även dessa recept

Receptet på Äppelmuffins är skrivet och fotat av Susanne Jarl.

Välkommen till min receptsajt och matblogg! Det är jag som gjort alla recept och programmerat sajten!
Hoppas du hittar något som faller dig i smaken!
/Susanne
facebook instagram twitter Pinterest google plus