Bloggens startsida

Matblogg på recepten.se

Här skriver jag om nya och uppdaterade recept, mat, vin, hälsa och lite annat. Matbloggen liksom övrigt innehåll på recepten.se skrivs av mig - Susanne Jarl.

Kontakta mig gärna och berätta vad du vill läsa om!

Receptet på gryta med bambuskott har uppdaterats.

Jättegod gryta för den som gillar bambuskott och lite asiatisk smak. Receptet är inspirerat av en varmrätt jag åt på en Mongolisk restaurang. Enkelt recept med mycket god smak från bland annat ingefära, där fläskköttet blir väldigt mört och fint och verkligen kommer till sin rätt!

Tid: 40 min + marinering minst 2 timmar


Den här grytan med bambuskott och fläskkött får en mycket god smak där fläskköttet verkligen kommer till sin rätt.

Läs hela receptet på Gryta med bambuskott

Recepten.se på instagram

Publicerad   2014-11-09 20:11 i Nyheter på recepten.se 

Recepten.se finns nu på instagram! Följ gärna! :)

Jag lägger upp bilder på mat och bakverk som jag lagar samt lite annat smått och gott! :)

Sök efter recepten.se så hittar du mig!

/Susanne

instagram

Receptet på vit och mörk chokladglasstårta har uppdaterats.

En lyxig efterrätt med både mörk och vit choklad. En fastare mörk chokladbotten med en god vit glasskräm ovanpå.

Tid: 6 timmar varav 45 minuters arbetsinsats


Chokladglasstårta med vit och mörk choklad.

Läs hela receptet på Vit och mörk chokladglasstårta

Nu har en drömgräns passerats! Nu är det över 20 000 personer som gillar recepten.se på Facebook.

Det är förstås jättekul! :) Det är verkligen inte alla sajter som har så många fans.

Jag kan även tillägga att denna drömgräns har nåtts utan att jag betalat en krona för sponsrade inlägg  eller haft tävlingar eller andra "tjat-kampanjer" om att man ska gilla recepten.se på Facebook. Det är ju nämligen så många stora företag jobbar. Så det känns extra bra!

Så tack till alla er som gillar recepten.se på Facebook! :)

Över 20000 fans på Facebook

Receptet på ostpaj med skinka har uppdaterats med tydligare beskrivning och nya bilder.

God och enkelt recept på ost- och skinkpaj som du kan göra med vilken sorts skinka du vill och vilken sorts ost du vill.

Tid: 1 timme och 10 minuter, varav 40 minuter i ugnen


Mycket god paj med ost och skinka.

Läs hela receptet på Ostpaj med skinka

Uppdaterat recept: Chokladsås

Publicerad   2014-10-31 19:43 i Nyheter på recepten.se 

Receptet på chokladsås har uppdaterats.

God chokladsås. Enkelt recept med ingredienser som man oftast har hemma. Servera gärna chokladsåsen till glass.

Tid: 10 min


Enkel och god chokladsås. God att servera till glass!

Läs hela receptet på Chokladsås

Receptet på tunnbrödsrulle med keso har uppdaterats.

Recept på en tunnbrödsrulle med keso som går snabbt att göra. Använd rökt skinka, kassler eller rökt kalkon.

Tid: 10 minuter


Kesorulle - tunnbrödsrulle med fyllning av keso, rökt skinka eller kassler samt gurka och paprika.

Läs hela receptet på Tunnbrödsrulle med keso

Varför jag inte räknar kalorier

Publicerad   2014-10-15 04:33 i Hälsa 

Det korta snabba svaret på den frågan är att det är skillnad på en kalori och en kalori och att mängden kalorier man förbränner beror på en mängd olika saker.

Summan av kardemumman är att trots att antal kalorier maten innehåller kan beräknas ganska noga så är de kalorier man faktiskt förbränner en betydligt osäkrare historia.

Det som många kanske inte tänker på eller vet om är att olika sorts mat faktiskt påverkar förbränningen i sig.

Förbränningen av kalorier påverkas av

  • Vad du äter idag
  • Vad du åt igår
  • Hur mycket du sovit
  • Hur mycket du motionerat idag
  • Hur mycket du motionerade igår
  • Hormoner
  • Stress
  • ...

Antalet kalorier just du förbränner en viss dag är alltså en uppskattning med väldigt stor felfaktor.

Mättnadskänsla och sug

...

Läs hela inlägget

Uppdaterat recept: Solrosfrallor

Publicerad   2014-10-14 01:21 i

Receptet på solrosfrallor har uppdaterats.

Mycket goda små bröd med solrosfrön som har fått högsta betyg av mina middagsgäster! Passar bra som frukostbröd, måltidsbröd eller bröd till soppa.

Tid: ca 2 timmar


Solrosfrallor - goda bröd med solrosfrön.

Läs hela receptet på Solrosfrallor

Uppdaterat recept: Dillkött

Publicerad   2014-10-07 17:14 i Nyheter på recepten.se 

Receptet på dillkött har uppdaterats.

Klassiskt recept på dillkött. Att koka dillkött är enkelt och passar särskilt bra på hösten när högrev och dill är billigt. Köttet blir mört och fint när det får koka länge. Enkelt recept som kräver liten arbetsinsats men lite planering då köttet ska koka länge. Gör gärna dubbel sats.

Tid: 2 timmar och 15 min, varav ca 30 min jobb


Servera gärna dillköttet med kokt potatis, morötter och så klart den goda dillsåsen.

Läs hela receptet på Dillkött

Susanne är systemutvecklare och entreprenör som lagar mat, fotar, skriver recept och utvecklar recepten.se och ett antal mobilappar.

Susanne är civilingenjör med matlagning och bakning som stort intresse.

feed Följ Recepten.se