Bloggens startsida

Susannes matblogg

Här skriver jag om mina nya recept men även äldre recept på mat och bakverk som jag uppdaterat med bilder steg för steg.

Utöver recept skriver jag om det som intresserar mig som t.ex. nya produkter, säsongens råvaror, vin, appar, dieter, råvarors kvalité, kokböcker m.m. Det mesta jag skriver är mat- och hälsorelaterat.

Min matblogg liksom övrigt innehåll på recepten.se skrivs av mig - Susanne Jarl. Kontakta mig gärna om du har några frågor eller synpunkter!

Uppdaterat recept: Rabarberkaka

Publicerad   2016-07-10 16:18 i Nyheter på recepten.se 

Receptet på rabarberkaka har uppdaterats.

Den här rabarberkakan är en god sockerkaksliknande kaka med rabarber i. Rabarberkakan är god som den är men passar även bra att servera med en klick vispad grädde eller vaniljsås till. Enkelt recept.

Tid: 55 min varav 40 min i ugnen


Rabarberkaka pudrad med florsocker.

Läs hela receptet på Rabarberkaka

Nytt recept: Rabarberknäckpaj

Publicerad   2016-07-09 09:11 i Nyheter på recepten.se 

Ett nytt recept har lagts till:

Mycket god och enkel rabarberpaj med knäcktäcke.

Tid: 65 min varav 50 min i ugnen


Mycket god rabarberknäckpaj.

Läs hela receptet på Rabarberknäckpaj

Nytt recept: Grillad lax

Publicerad   2016-07-08 10:15 i Nyheter på recepten.se 

Ett nytt recept har lagts till:

Så här grillar man lax på enklaste vis. Jättegod grillad lax som blir saftig och genomstekt utan att bli bränd och utan att det fastnar i grillgallret. Det är viktigt att använda en hel bit lax med skinn. Skinnet är otroligt tåligt och klarar mycket värme utan att "laxköttet" blir bränt. Skinnet blir däremot bränt men det gör ju inget, det tar man bara bort när man serverar, det lossnar lätt. Man måste inte ha gasolgrill men som vid all grillning så är det lättare att lyckas då man enklare kan styra värmen.

Tid: 30 minuter


Grillad lax serverad med kokt potatis, grillad zucchini, crème fraiche och citronpeppar.

Läs hela receptet på Grillad lax

Uppdaterat recept: Majonnäs

Publicerad   2016-07-07 09:12 i Nyheter på recepten.se 

Receptet på majonnäs har uppdaterats.

Gör din egen supergoda och tillsatsfria majonnäs på 5 minuter utan att det blir några äggvitor över! Du behöver en stavmixer med tillhörande skål med höga kanter.

Tid: 5 minuter


Egen hemgjord majonnäs. Mycket god och enkel att göra med detta recept och man slipper dessutom överblivna äggvitor.

Läs hela receptet på Majonnäs

Nytt recept: Rabarbersylt

Publicerad   2016-07-06 14:27 i Nyheter på recepten.se 

Ett nytt recept har lagts till:

Mycket god sötsyrlig rabarbersylt som är enkel att göra.

Tid: ca 30 minuter


Rabarbersylt, god och sötsyrlig sylt.

Läs hela receptet på Rabarbersylt

Vinprovning med Paul Mas

Publicerad   2016-06-30 16:47 i Testat 

Jag var på vinprovning av Paul Mas viner som säljs via Domaine Wines på Systembolaget.

Vinerna produceras på en vingård i södra Frankrike som ägs av Jean-Claude Mas som är en självlärd vinexpert.

Paul Mas häller upp mousserande vin
Jean-Claude Mas häller upp mousserande vin.

Jean-Claude växte själv upp på landet där han fick lära sig smaker tidigt. Dock började han inte jobba med vin förrän runt år 2000 då han köpte en liten vingård. Att höra hans historia var väldigt spännande, att driva vingård och lyckas utöka och få upp volymerna är inte det enklaste. Men med en kombination av både tur och skicklighet har han lyckats.

Paul Mas viner

...

Läs hela inlägget

Nytt recept: Citronsill

Publicerad   2016-06-29 16:15 i Nyheter på recepten.se 

Ett nytt recept har lagts till:

Frisk och syrlig citronsill - mycket god smak på sill. Superenkel att göra.

Tid: 1 timme (varav 20 min jobb) + minst 24 timmar i kylskåp


Mycket god citronsill som har en frisk och syrlig citronsmak.

Läs hela receptet på Citronsill

Uppdaterat recept: Sachertårta

Publicerad   2016-06-16 13:56 i Nyheter på recepten.se 

Receptet på sachertårta har uppdaterats.

Sachertårta är en mycket god och enkel chokladtårta. Ju finare choklad du tar desto godare tårta.

Tid: 4,5 timmar varav 50 minuters jobb


Mycket god Sachertårta - en tårta för chokladälskaren!

Läs hela receptet på Sachertårta

Smakbox

Publicerad   2016-06-09 13:10 i Testat 

Smakbox är prenumerationstjänsten för dig som är matintresserad och vill prova nyheter både till matlagning och bakning.

Varannan månad skickas en låda hem till dig till ett mycket bra pris, ca hälften av värdet av produkterna.

Denna månad fick jag förmånen att få en låda hemskickad till mig.

smakboxen öppnad
Jag har öppnat smakboxen.

Om du också vill ha smakbox hem till dig så är det bara att beställa! Här kan du beställa en smakbox för 189 kr och om du använder koden RECEPTEN så får du dessutom 15% rabatt (gäller nya prenumeranter).

Allt innehåll i smakboxen
Allt innehåll i smakboxen.

...

Läs hela inlägget

Nytt recept: Crème brûlée

Publicerad   2016-06-06 10:12 i Nyheter på recepten.se 

Ett nytt recept har lagts till:

Mycket god crème brûlée som är som en len och fin vaniljkräm med knäcktäcke. Ett klassiskt recept som serveras på många restauranger som faktiskt är enkelt att göra själv. Man måste inte ha gasbrännare (till knäcktäcket) men det går snabbare och lite enklare att få perfekt resultat än att använda ugnen, men ugnen går också bra.

Tid: ca 30 minuters jobb + 1 h i ugnen och minst 3 timmar för att stelna


Crème brûlée - ett klassiskt recept på en len vaniljkräm med knäcktäcke.

Läs hela receptet på Crème brûlée

Susanne är systemutvecklare och entreprenör som lagar mat, fotar, skriver recept och utvecklar recepten.se och ett antal mobilappar.

Susanne är civilingenjör med matlagning och bakning som stort intresse. Läs mer.

Följ mig på bloglovin

Följ mig gärna via RSS: RSS feed eller i sociala medier:

facebook instagram twitter Pinterest google plus