Bloggens startsida

Susannes matblogg

Här skriver jag om mina nya recept men även äldre recept på mat och bakverk som jag uppdaterat med bilder steg för steg.

Utöver recept skriver jag om det som intresserar mig som t.ex. nya produkter, säsongens råvaror, vin, appar, dieter, råvarors kvalité, kokböcker m.m. Det mesta jag skriver är mat- och hälsorelaterat.

Min matblogg liksom övrigt innehåll på recepten.se skrivs av mig - Susanne Jarl. Kontakta mig gärna om du har några frågor eller synpunkter!

Receptet på stracciatellamousse har uppdaterats.

Mycket god och enkel dessert är detta italienska recept på mousse med hackad choklad, grädde och kvarg.

Tid: 20 minuter + 30 min i kylskåp


Stracciatellamousse är riktigt gott och väldigt enkelt att göra.

Läs hela receptet på Stracciatellamousse

Receptet på marinerad fläskfilé med rosmarin har uppdaterats.

Mycket god marinerad fläskfilé med rosmarin, vitlök och lagerblad. Enkelt recept som går att förbereda.

Tid: 20 minuters jobb + 8 timmar marinering och 1 timme i ugnen


Rosmarinmarinerad fläskfilé serverad med potatisgratäng och rödvinssås.

Läs hela receptet på Marinerad fläskfilé med rosmarin

Ett nytt recept har lagts till:

Goda spröda småkakor med pepparkakssmak som smälter i munnen, fyllda med lingonsylt. Pepparkaksgrottor passar perfekt till lussefika och jul men är även goda året runt.

Tid: 30 minuter


Mycket goda pepparkaksgrottor fyllda med lingonsylt.

Läs hela receptet på Pepparkaksgrottor med lingonsylt

Uppdaterat recept: Lingonsill

Publicerad   2016-01-25 16:51 i Nyheter på recepten.se 

Receptet på lingonsill har uppdaterats.

Mycket god sill som är enkel att göra. Sillen får fin färg av rödlöken och lingonen.

Tid: 15 minuters jobb + 1-2 dygn i kylen


Även rödlöken och spadet med god lingonsmak är gott att äta till sillen. Servera gärna med kokt potatis och gräddfil.

Läs hela receptet på Lingonsill

Receptet på trippelchokladterrin har uppdaterats.

Trippelchokladterrin är en mycket god och lyxig efterrätt - en chokladterrin med tre olika sorters choklad. Mycket enkel att göra - bara värma grädde och smälta chokladen i grädden.

Tid: 1 timme (varav 30 min i frysen) + 2 timmar i frysen


Trippelchokladterrin - tre olika sorters choklad i tre lager. En dröm för chokladälskaren!

Läs hela receptet på Trippelchokladterrin

Receptet på fiberrika brytbröd har uppdaterats.

Mycket goda saftiga och luftiga brytbröd som även är fiberrika. Dessa bröd bakas snabbt och enkelt. En lite längre jästid bidrar till att bröden blir så luftiga och vackra.

Tid: 3 timmar och 45 minuter varav 3 timmar jäsning


Brytbröd - nyttigt bröd med mycket fibrer

Läs hela receptet på Fiberrika brytbröd

Nu har jag köpt fler formar med non-stick-beläggning av samma sort jag har sedan tidigare. De bästa formar jag haft, formar med keramisk beläggning från OBH Nordica. (Detta inlägg är INTE sponsrat.)

brödformar med keramisk beläggning
Mina brödformar med keramisk beläggning

Jag har länge haft dessa brödformar som jag köpte för 300 kr/st, ganska dyra men de har verkligen varit värda det. Så enkla att diska (inget fastnar, stor skillnad mot teflonliknande material!)

...

Läs hela inlägget

Receptet på inlagda rödbetor har uppdaterats.

Att göra egna inlagd rödbetor är mycket enkelt och blir både godare än köpta och man slipper dessutom onödiga tillsatser. Först kokar man rödbetorna (på samma sätt som man kokar potatis). Därefter tar man bort skalet och kokar sedan upp inläggningslagen och häller över.

Tid: 1 timme, varav 40 min kokning


Det är mycket enkelt att göra egna inlagda rödbetor. Förvara dem i glasburkar i kylskåpet.

Läs hela receptet på Inlagda rödbetor

Nytt recept: Mannagrynsgröt

Publicerad   2016-01-17 06:51 i Nyheter på recepten.se 

Ett nytt recept har lagts till:

God och enkel gröt som du gör med mannagryn och mjölk, antingen i en kastrull på spisen eller direkt på tallriken i mikron.

Tid: 10 minuter


Mannagrynsgröt serverad med mjölk och hallonsylt.

Läs hela receptet på Mannagrynsgröt

Uppdaterat recept: Limeglasstårta

Publicerad   2016-01-15 16:32 i Nyheter på recepten.se 

Receptet på limeglasstårta har uppdaterats.

Mycket god glasstårta där sött möter surt i limegräddglassen tillsammans med den biskviliknande tårtbottnen. En mycket god kombination. Limeglasstårtan är dessutom naturligt glutenfri.

Tid: 30 min effektiv arbetstid + 20 min i ugnen och 4 timmar i frysen


En fantastiskt god glasstårta med en biskvi-liknande tårtbotten och däröver gräddglass med smak av lime. Enkelt recept som rekommenderas!

Läs hela receptet på Limeglasstårta

Susanne är systemutvecklare och entreprenör som lagar mat, fotar, skriver recept och utvecklar recepten.se och ett antal mobilappar.

Susanne är civilingenjör med matlagning och bakning som stort intresse. Läs mer.

Följ mig på bloglovin

Följ mig gärna via RSS: RSS feed eller i sociala medier:

facebook instagram twitter Pinterest google plus