Mazarinkladdkaka med chokladganache

Fantastisk mazarinkladdkaka med ett täcke av en len chokladganache, mandel och choklad i en ljuvlig smakkombination. Smakar både lyxigt och gott. Kakan blir mäktig och det räcker med en bit för att man ska känna sig nöjd.
mazarinkladdkaka
En bit mazarinkladdkaka med chokladganache serverad med en klick vispad grädde. Mums!
Timglas Tid: ca 2 timmar varav 20 minuters jobb
Portioner ca 12 bitar
Näringsvärde Näringsvärde per bit (102 g): 446 kalorier, 38 g kolhydrater, 30 g fett, 6 g protein, 1 g fibrer

Ingredienser:

Chokladganache:

Servering:

vegetariskt Vegetariskt

Utrustning:

Ugn:

  • 175 °C i mitten av ugnen i ca 19 minuter med över- och undervärme

Gör så här:

    Mazarinkladdkaka:

  1. Smält smöret på svag värme i en kastrull.

    Ta bort kastrullen från värmen när drygt hälften av smöret har smält så smälter resten av befintlig värme och smöret slipper bli onödigt varmt så att inte äggen riskerar att koagulerar och bli äggröra i steg 4.

    mazarinkladdkaka steg 1: drygt hälften av smöret har smält
    Drygt hälften av smöret har smält.
    mazarinkladdkaka steg 1: smöret har smält
    Smöret har smält.
  2. Smörj en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter och beströ den med ströbröd eller kokosflingor.

    mazarinkladdkaka steg 2: smord och bröad form
    Smord och bröad form.
  3. Riv mandelmassan. Jag använder en mandelkvarn.

    mazarinkladdkaka steg 3: riven mandelmassa
    Riven mandelmassa.
  4. Tillsätt ägg, strösocker, salt, vaniljsocker och bittermandelolja till det smälta smöret i kastrullen. Vispa med elvisp med vispar till en jämn smet.

    mazarinkladdkaka steg 4: ägg, strösocker, salt, vaniljsocker och bittermandelolja tillsatt
    Ägg, strösocker, salt, vaniljsocker och bittermandelolja tillsatt.
    mazarinkladdkaka steg 4: smeten blandad
    Smeten blandad.
  5. Tillsätt den rivna mandelmassan och vetemjöl. Vispa snabbt ihop till en jämn smet.

    mazarinkladdkaka steg 5: mandelmassa och vetemjöl tillsatt
    Mandelmassa och vetemjöl tillsatt.
    mazarinkladdkaka steg 5: smeten blandad och klar
    Smeten blandad och klar.
  6. Häll smeten i formen. Grädda mitt i ugnen i 175°C i ca 19 minuter.

    Låt svalna. Gör därefter chokladganachen och bred ut ovanpå.

    (Ett tips för att få kakan att svalna snabbt är att ställa den på frysklampar.)

    mazarinkladdkaka steg 6: smeten i formen
    Smeten i formen.
    mazarinkladdkaka steg 6: mazarinkladdkakan färdiggräddad
    Mazarinkladdkakan färdiggräddad.
  7. Chokladganache:

  8. Koka upp grädden. Tag bort kastrullen från värmen.

    mazarinkladdkaka steg 7: grädden kokar upp
    Grädden kokar upp.
  9. Lägg i choklad och smör. Rör om till en jämn smet.

    mazarinkladdkaka steg 8: choklad och smör tillsatt
    Choklad och smör tillsatt.
    mazarinkladdkaka steg 8: chokladganachen är blandad och klar
    Chokladganachen är blandad och klar.
  10. Häll chokladsmeten över kladdkakan och bred ut den. Dekorera eventuellt med mandelspån.

    Låt stelna i kylskåp minst en timme.

    mazarinkladdkaka steg 9: chokladganachen ovanpå mazarinkladdkakan
    Chokladganachen ovanpå mazarinkladdkakan.
    mazarinkladdkaka steg 9: dekorerad med mandelspån
    Dekorerad med mandelspån.
  11. Servering:

  12. Tag bort den löstagbara kanten på formen.

    Vispa grädden medelhårt till serveringen om du vill ha det.

    Servera, ät och njut!

    mazarinkladdkaka steg 10: chokladganachen har stelnat
    Chokladganachen har stelnat.
    mazarinkladdkaka steg 10: mazarinkladdkakan serveras
    Mazarinkladdkakan serveras.

hållbarhet och förvaring Hållbarhet och förvaring:

Håller sig minst 2 veckor i kylskåp och minst 3 månader i frysen.

Se även dessa recept

| Efterrätter | Tårtor & bakelser |

Kommentarer och betyg

Kontroll   info
Vill du ha svar?
info
✏️ Skrivet av Anna
Fantastiskt god, är så glad att jag provade den!
✏️ Skrivet av Eva
Jag vill bara säga att denna kaka var den gudomligaste jag och mina vänner avnjutit någonsin! Tack.

Visa alla kommentarer