Lätta Mazariner

Lika goda som vanliga mazariner men betydligt mindre jobb. Ett riktigt bra recept som jag gjort många gånger! Sötmandel och bittermandel ger den goda mandelsmaken så att det verkligen smakar mazarin! Ett tips är att smaksätta glasyren, den kan även färgas om man vill.
Lätta Mazariner
Mycket enkelt recept på mazariner! Jättegoda och väldigt lite jobb.
Timglas Tid: ca 45 min, varav 15 min i ugnen
Portioner 20 st
Näringsvärde Näringsvärde per mazarin (47 g): 183 kalorier, 22 g kolhydrater, 10 g fett, 2 g protein, 0 g fibrer

Ingredienser:

Glasyr:

vegetariskt Vegetariskt

Utrustning:

Ugn:

  • 200 °C i mitten av ugnen i ca 12-15 minuter med över- och undervärme

Gör så här:

  1. Mät upp smöret och lägg i en bunke och tillsätt strösockret.

    Låt detta stå framme i rumstemperatur så att smöret blir mjukt. Gör under tiden nästa steg.

  2. Placera ut aluminiumformarna på en plåt.

  3. Mal sötmandeln och bittermandeln.

  4. Vispa strösocker och smöret som nu blivit mjukt till en jämn smet med elvisp med vispar (som du kan fortsätta använda genom hela receptet).

  5. Tillsätt ägg, vaniljsocker och bakpulver. Vispa snabbt ihop till en jämn smet, gärna med elvisp.

  6. Tillsätt de malda mandlarna, vetemjölet och mjölken och rör snabbt ihop till en jämn smet, gärna med elvispen.

    Tänk på 1: När du mäter upp vetemjölet, gräv inte med decilitermåttet i mjölpåsen för då packas mjölet och man tar för mycket. Häll istället upp mjölet i litermått eller väg det.

    Tänk på 2: När du rör/vispar ihop smeten, arbeta inte smeten längre tid än nödvändigt för att den ska bli blandad.

  7. Fördela smeten i aluminiumformarna.

  8. Grädda i mitten av ugnen i 200°C i ca 12-15 minuter. Mazarinerna ska bara få lite färg.

    Låt mazarinerna svalna under bakhandduk.

  9. Häll florsockret i en liten skål och häll på juice eller vatten och rör till en jämn glasyr.

  10. Bred på glasyren på mazarinerna. Strö ev. på mandelspån innan glasyren stelnat. Låt glasyren stelna före servering.

servera Serveringstips:

Tänk på att det tar ca en timme innan glasyren stelnat ordentligt så gör glasyren till mazarinerna i god tid.

byt ut Variationstips:

Testa med olika smaksättningar av glasyren. Apelsinjuice, citronsaft, apelsinsaft, flädersaft, limesaft m.m. fungerar utmärkt! Man kan även färga glasyren med hushållsfärg.

hållbarhet och förvaring Hållbarhet och förvaring:

Mazarinerna går bra att frysa UTAN glasyr. Hållbarhet i frysen är minst 3 månader. De håller sig annars minst en vecka i rumstemperatur men glasyren smälter lätt och håller sig fin endast ca 1 dygn.

Se även dessa recept

| Muffins & Mjuka kakor |

Kommentarer och betyg

Kontroll   info
Vill du ha svar?
info
✏️ Skrivet av Nich Cson
Fantastiskt enkla och goda. Jag gjorde på mandelmassa och i bullformar istället och det gick alldeles utmärkt. Tack för bra tips!
✏️ Skrivet av Ola Forslund
Bra upplägg.
Perfekt för nybörjare med bilderna och den enkla beskrivningen.
Nu ska här bakas.....
✏️ Skrivet av Mimi
Har gjort dessa mazariner många gånger. Men om jag ska baka en mazarinkaka istället behöver jag ändra något i receptet (mängden på ingredienserna) hur lång gräddningstid behövs det fär gräddning i bakform?
✏️ Skrivet av Jessica
Jättegoda mazariner och enkla att göra!!
✏️ Skrivet av Jeanette
Som blev supergoda men istället för bittermandel o sötmandel så rev jag mandelmassa o hade i istället. Blev kanongott. Tack för ett bra recept ☺

Visa alla kommentarer