Äppelmazarinkaka

En mycket god och enkel mjuk kaka med äpple och mazarinsmak! Skär upp den i bitar och servera som den är till fikat eller med vispad grädde eller vaniljsås till dessert.
äppelmazarinkaka
Äppelmazarinkaka - en mycket god kaka med äpple och mazarinsmak som dessutom är enkel att göra med detta recept.
Timglas Tid: 45 minuter varav 30 minuter i ugnen
Portioner ca 10 bitar
Näringsvärde Näringsvärde per portion (78 g): 229 kalorier, 34 g kolhydrater, 9 g fett, 2 g protein, 1 g fibrer

Ingredienser:

laktosfritt Laktosfritt - Välj laktosfritt smör.
vegetariskt Vegetariskt

Utrustning:

Ugn:

  • 200 °C i mitten av ugnen i 30 minuter med över- och undervärme

Gör så här:

  1. Smörj och bröa rund bakform ca 20 cm i diameter. Sätt på ugnen på 200°C.

    smord och bröad form
    Smord och bröad form.
  2. Mät upp smör, strösocker och bakpulver. Låt gärna stå framme en stund så att smöret blir mjukt.

    smör, strösocker, bakpulver
    Smör, strösocker, bakpulver.
  3. Rör eller vispa med elvisp till en jämn smet.

    smör, socker, bakpulver ihopvispat
    Smör, socker, bakpulver ihopvispat.
  4. Tillsätt ägg. Vispa snabbt till en jämn smet, använd gärna elvisp.

    ägg tillsatt
    Ägg tillsatt.
    ägget nervispat
    Ägget nervispat.
  5. Tillsätt bittermandelarom. Vispa snabbt till en jämn smet, använd gärna elvisp.

    tillsätt bittermandelarom
    Tillsätt bittermandelarom.
  6. Tillsätt vetemjöl. Vispa snabbt till en jämn smet, använd gärna elvisp.

    tillsätt vetemjöl
    Tillsätt vetemjöl.
    smeten klar
    Smeten klar.
  7. Klicka ut smeten i formen, fördela den ungefär jämnt. Det behöver inte vara så noga eftersom du kommer när du trycker i äppelklyftorna få smeten jämnare fördelad.

    fördela smeten i formen
    Fördela smeten i formen.
  8. Skala äpplena, tryck ut kärnhusen, halvera och skär äpplena i klyftor.

    äppelklyftor
    Äppelklyftor.
  9. Tryck ner äppelbitarna i smeten i ett fint mönster. När du trycker i äppelbitarna så gör det även att smeten blir jämnt fördelad över formen.

    tryck ner äppelbitar
    Tryck ner äppelbitar.
  10. Strö om du vill över lite mandelspån/flagad mandel.

    mandelspåna överströdda
    Strö ev. på mandelspån.
  11. Grädda mitt i ugnen i ca 30 minuter i 200°C.

    färdiggräddad äppelmazarinkaka
    Färdiggräddad äppelmazarinkaka.
  12. Låt svalna under bakhandduk. Ät och njut!

    äppelmazarinkakan serveras
    Äppelmazarinkakan serveras.
    en uppskuren bit
    En uppskuren bit.

servera Serveringstips:

Servera gärna med vispad grädde eller vaniljsås som dessert.

hållbarhet och förvaring Hållbarhet och förvaring:

Kakan går bra att frysa.

Se även dessa recept

| Efterrätter | Muffins & Mjuka kakor |

Kommentarer och betyg

progress
Kontroll   info
Vill du ha svar?
info
✏️ Skrivet av Eiwor Malmborg
Som jag sagt förut, dina recept är fantastiska Äppelmazarinkakan är otroligt god
Tack !
✏️ Skrivet av HC
Vill bara säga att det här kan vara en av mina absoluta favoritkakor! TACK :) Har gjort den regelbundet i flera år nu.
✏️ Skrivet av Wenche stavne
Den blev jättegod.tack för mycket fina recept.
✏️ Skrivet av Peter
Dubbel sats 1 tim?
💬 Svar till Mia ✏️ Skrivet av Susanne
Skriv gärna vad du tycker om du provar med mindre mängd socker!