| Efterrätter | Muffins & Mjuka Kakor | Nyårsrecept |

Kokostoscakaka

Kokostoscakaka

Den goda kokostoscakakan med kladdkakebotten och kokostoscatäcke. Det är svårt att bara ta en kaka.

Seg chokladkaka med kokostoscatäcke som är fruktansvärt god samt enkel och rationell att baka i långpanna. Bottnen är som kladdkaka och ovanpå det ett kokoskolatäcke. När jag bjudit på dessa har de haft en strykande åtgång.
Timglas Tid: 1 timme
Portioner 30-40 kakor

Ingredienser:

Kaka:

Glasyr:

laktosfritt Laktosfritt - Välj laktosfritt smör och grädde.
vegetariskt Vegetariskt

Utrustning du behöver:

Utrustning som är bra att ha:

Gör så här:

Sätt på ugnen på 200°C.

Smält smöret. Klä en långpanna eller en ugnsform, ca 25x35 cm med bakplåtspapper.

Vispa ägg och socker pösigt, använd gärna elvisp. Blanda i vaniljsocker, salt och kakao. Blanda i vetemjöl och det smälta smöret och rör till en jämn smet.

Bred ut kakan i långpannan med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i 200°C i 15 minuter. Gör under tiden kokostoscaglasyren i en kastrull.

Häll kokosflingor, sirap, socker, grädde och smör i en kastrull och sätt på plattan på medelvärme och rör om när smöret smälter så det blir en jämn smet. Låt sedan koka upp och låt det sjuda ca 5 minuter.

När kakan är klar och uttagen från ugnen, bred på glasyren och grädda ytterligare 10 minuter i ugnen tills kakan fått fin gyllenbrun färg.

När kakan svalnat, skär kakan i fyrkanter med en vass kniv.

Ät och njut!

Kladdkakebotten steg 1-3

1. Klä en långpanna eller ugnsform, ca 25x35 cm med bakplåtspapper. 2. Knäck äggen och häll på sockret i en bunke och vispa till en ljus smet. 3. Tillsätt salt, vaniljsocker, kakao och vetemjöl.

Kladdkakebotten steg 4-5 och början på toscakokosglasyren

4. Vispa ner det smälta smöret till en jämn smet. 5. Bred ut smeten p bakplåtspappret och ställ in i ugnen. 6. Börja direkt med toscakokosglasyren. Lägg alla ingredienserna i en kastrull och blanda när smöret smälter.

Bred på kokostoscaglasyren

7. Låt kokostoscan småkoka ca 5 minuter. 8. Ta ut kladdkakebottnen efter 15 minuter. 9. Bred på kokostosca-glasyren på kladdkakebottnen och ställ in den i ugnen igen.

Färdiggräddad kokostoscakaka

10. När kokostoscakakan fått fin färg tar man ut den ur ugnen. På bilden kan man se att den har lite ljusare färg i mitten men eftersom den var mörkare på kanten och jag inte ville riskera att få den bränd där så tog jag ut den ändå. 11. Skär kokostosckakakan i fyrkantiga rutor med en vass kniv. 12. Lägg kokostoscarutorna i en burk med bakplåtspapper mellan lagren och frys gärna in de kakor du inte äter upp inom några dagar.

glödlampa Tips:

Kakan innehåller mycket socker, tänk dock på att detta är som en dubbel sats kladdkaka mängdmässigt. Vill man göra färre kakor kan man halvera receptet och ta en form som är ca 21x21 cm eller 18x25 cm.

byt ut Variationstips:

Man kan även göra muffins. En halv sats räcker till 12 stora muffins (amerikansk storlek).

hållbarhet och förvaring Hållbarhet och förvaring:

Förvara kakorna i en plastburk med lock och lägg smörpapper mellan lagren så kladdar de inte ihop. Kakorna går bra att frysa. Hållbarhet 6 månader.

Kommentera receptet på Kokostoscakaka

Skriv och läs alla 253 kommentarer

De nyaste posterna

   kommentar  Skrivet av  anonym  2014-04-09 23:53
Aldeles för kort tid för kakan, min var bara ren smet. Och tyvärr var det försent att fixa och dum som jag var hade jag inte läst kommentarerna innan. Så den fick åka i sopptunnan.
 svar  Svar till  bella    kommentar  Skrivet av  Susanne  2014-03-21 20:06
Ja du kan ta margarin istället men det blir inte lika gott och nyttigt som smör.
   kommentar  Skrivet av  bella  2014-03-21 18:44
hej jag undrar måste man ha smör eller går det bra med margarin också? tacksam om du svarar :D

Skriv och läs alla 253 kommentarer

Se även dessa recept

Receptet på Kokostoscakaka är skrivet och fotat av Susanne Jarl.

Välkommen till min receptsajt! Det är jag som gjort alla recept och programmerat sajten!
Hoppas du hittar något som faller dig i smaken!

/Susanne