| Muffins & Mjuka Kakor |

Brownies - amerikanska chokladrutor

brownies

Goda sega chokladrutor - brownies - garnerade med smält choklad och valnötter.

Gott och enkelt recept på smaskiga brownies. Garneringen är valfri men det blir extra gott med choklad på.
Timglas Tid: 1 timme, varav 35 minuter i ugnen
Portioner ca 24 st

Ingredienser:

Garnering:

vegetariskt Vegetariskt

Gör så här:

Sätt på ugnen på 150°C. Ta fram en ugnsform ca 20x35 cm och smörj och bröa den eller klä den med bakplåtspapper. Har du en teflonform kan du ta den som den är utan att smörja och bröa.

Smält smöret i en kastrull och blanda ner kakaon och rör tills det blir en slät smet utan klumpar. Låt svalna.

Hacka nötterna (om man inte tål eller gillar nötter kan dessa uteslutas från receptet). Använd gärna matberedare eller mixer. Annars kan man också använda en vass kniv.

Vispa ägg och socker till en ljus och pösig smet. Använd gärna elvisp som du kan fortsätta använda tills smeten är klar.

Vispa ner bakpulvret så det blir jämnt fördelat. Vispa ner chokladblandningen. Vispa sist ner mjölet och nötterna.

Häll smeten i ugnsformen och grädda i nedre delen av ugnen i 150°C i 35 minuter.

Låt kakan svalna ca 5 minuter. Skär den i rutor med en kniv.

OBS! Tänk på att efter du vispat ner chokladblandningen så bör du göra resten ganska snabbt och in i ugnen direkt. Tänk på att efter du vispat ägg och socker så ska du inte vispa längre tid än tills du fått en jämn smet.

Garnering: Smält chokladen i mikron eller i vattenbad. Pensla choklad på browniesarna och lägg på en halv eller hel valnöt på varje brownie. Låt chokladen stelna.

Lägg rutorna i en plastburk med bakplåtspapper mellan lagren. De går bra att frysa.

Hackade nötter

1. Smält smör och tillsätt kakao. 2. Rör till en slät smet. 3. Hacka nötterna. Använd gärna matberedare eller mixer så går det snabbt.

Smeten till brownies

4. De färdighackade nötterna. 5. Vispa ägg och socker. 6. Blanda i resten och smeten är klar.

Gräddade brownies

7. Häll smeten i ugnsformen (teflonform på bilden) och bred ut den. 8. Grädda i ugnen och så här ser den ut när den är klar. 9. Skär i fyrkanter.

Brownies utan garnering

Färdiga brownies utan garnering.

servera Serveringstips:

Servera med vispad grädde och hallon. Det blir då en smaskig och fin efterrätt!

byt ut Variationstips:

Nötterna i smeten kan uteslutas. Garneringen är valfri. Gillar man inte valnötter kan man bara pensla choklad på eller också strör man över t.ex. lite hackad choklad (vit eller mörk), strössel, kokosflingor eller hackad mandel.

hållbarhet och förvaring Hållbarhet och förvaring:

Brownies går bra att frysa, med eller utan garnering.

Kommentera receptet på Brownies - amerikanska chokladrutor

Skriv och läs alla 55 kommentarer

De nyaste posterna

 svar  Svar till  Alice    kommentar  Skrivet av  Susanne  2014-01-28 10:25
Tänker du på att 150°C inte är Fahrenheit? 150°C = 302 °F. På den här sidan finns temperaturomvandling. Hoppas det löser problemet!

   kommentar  Skrivet av  Alice  2014-01-28 10:14
Hej, nu har jag prövat ett till utav dina fantastiska recept Susanne, men jag har ett dilemma, min ugn är lite seg och tror att det är ugnens fel? Jag bakade brownies men dom blev platta och kladdiga i mitten och kändes inte färdig gräddade, jag körde dom på 150 grader i evigheter utan lycka..och detta är andra ggr som det känns obakat..jag bor i NZ och har inte dl mått men översätter allt till cups, nu tog jag en "halv" fysisk tesked för bakpulvret, kan detta vara problemet? Vill veta om det är ugnen som spelar upp eller hur jag måttar med bakpulvret etc?..vill så gärna få till det..kram
   kommentar  Skrivet av  Angelica  2012-12-14 19:30
Toppenrecept!

Hade bara oboy hemma och tog det, det blev också smaskigt! Riktigt saftiga och goda brownies!

Skriv och läs alla 55 kommentarer

Se även dessa recept

Receptet på Brownies - amerikanska chokladrutor är skrivet och fotat av Susanne Jarl.

Välkommen till min receptsajt! Det är jag som gjort alla recept och programmerat sajten!
Hoppas du hittar något som faller dig i smaken!

/Susanne