| Italienska recept | Lunch |

Pasta carbonara

pasta carbonara

Spaghetti carbonara är väldigt gott. Det här är ett enkelt (utan krångel med äggulor) och mycket gott recept på denna goda rätt.

Gott och klassiskt recept på pasta carbonara, men på ett lite enklare sätt.
Visa recept steg för steg
Timglas Tid: 25 minuter
Portioner 4 portioner

Ingredienser:

Vintips:

Rowberry (nr 12120)

Gör så här:

  1. Koka spaghettin enligt förpackningens anvisningar, men med olivolja i vattnet.

  2. Skär bacon i små bitar om du inte köpt bacontärningar. Hacka den gula löken fint. Om du vill ha vitlök, hacka vitlöksklyftan fint.

  3. Hetta upp en stekpanna på medelhög värme och stek först baconet tills det blir knaperstekt. Lägg över på ett fat.

    Stek löken så den blir genomstekt. Sänk ev. temperaturen på plattan lite så att det inte blir bränt.

  4. Vispa under tiden ihop ägg och grädde. Använd en vanlig visp och vispa bara lätt upp äggen.

    Riv osten om du inte köpt färdigriven. Rör ner den rivna osten och salt.

  5. Häll av vattnet från den färdigkokta pastan och blanda med knaperstekt bacon och lök.

  6. Blanda sedan ihop med äggblandningen. Rör kraftigt med en sked.

    Servera på tallrik och strö över grovmalen svartpeppar och gärna lite persilja.

Beskrivande bilder

Pasta carbonara steg 1
1.1. Olivolja i pastavattnet.
Pasta carbonara steg 1.2
1.2. Spaghettin kokar.
Pasta carbonara steg 2
2. Hackad lök och vitlök.
Pasta carbonara steg 3
3.1. Stek bacon.
Pasta carbonara steg 3.2
3.2. Knaperstekt bacon.
Pasta carbonara steg 3.3
3.3. Färdigstekt bacon.
Pasta carbonara steg 3.4
3.4. Genomstekt gul lök.
Pasta carbonara steg 4
4.1. Ägg och vispgrädde.
Pasta carbonara steg 4.2
4.2. Vispade ägg och grädde.
Pasta carbonara steg 4.3
4.3. Riven parmesanost.
Pasta carbonara steg 4.4
4.4. Tillsätt riven ost och salt.
Pasta carbonara steg 4.5
4.5. Blanda.
Pasta carbonara steg 5
5.1. Avhälld pasta.
Pasta carbonara steg 5.2
5.2. Häll på stekt bacon och lök.
Pasta carbonara steg 5.3
5.3. Blanda.
Pasta carbonara steg 6
6.1. Tillsätt äggblandningen.
Pasta carbonara steg 6.2
6.2. Blanda.
Pasta carbonara steg 6.3
6.3. Servera med grovmalen svartpeppar.

GI GI Tips:

Använd fullkornsspaghetti.

hållbarhet och förvaring Hållbarhet och förvaring:

Överbliven pasta carbonara håller sig minst 5 dygn i kylskåp.

Kommentera receptet på Pasta carbonara

Skriv och läs alla 131 kommentarer

De nyaste posterna

 svar  Svar till  Mikael    kommentar  Skrivet av  susnet  2015-07-28 14:14
Jag har aldrig tyckt den blivit torr och jag tror ingen annan skrivit det tidigare heller men självklart kan smaken vara olika. Jag antar du följt receptet så du t.ex. inte tagit större mängd pasta och att du tagit samma mängd parmesanost - osten gör ju att det blir väldigt kladdigt och gott. Sedan använder jag ju hela ägg i mitt recept, både äggvita och äggula till skillnad från de flesta andra recept, det gör ju också att det blir lite mer "sås", men förstås, med det här receptet blir det ingen flytande sås à la pasta med skinksås.
   kommentar  Skrivet av  Mikael  2015-07-25 16:39
Jag hade mer grädde i än vad det stod men tyckte att den vart riktigt torr
Jag studerar till kock men från mina smaklökar så tyckte jag att det var riktigt gott men det var torrt
   kommentar  Skrivet av  Micke  2015-05-07 01:14
Det finns ju olika varianter av Carbonara, en del ersätter bacon med tärnad rökt skinka, kassler till pancetta. Vissa toppar portionen serverad med en rå äggula, osv.

Men hur får man den där riktigt smarriga Carbonaran, där såsen är fyllig, luftig och inte bastant, smakrik och ändå dominant.

Där spaghetti är för klent som motpart till såsen i Carbonaran, där någon form av penne matchar såsen.

Skriv och läs alla 131 kommentarer

Se även dessa recept

Receptet på Pasta carbonara är skrivet och fotat av Susanne Jarl.

Välkommen till min receptsajt! Det är jag som gjort alla recept och programmerat sajten!
Hoppas du hittar något som faller dig i smaken!

/Susanne