| Italienska recept | Lunch |

Pasta carbonara

pasta carbonara

Spaghetti carbonara är väldigt gott. Det här är ett enkelt (utan krångel med äggulor) och mycket gott recept på denna goda rätt.

Gott och klassiskt recept på pasta carbonara, men på ett lite enklare sätt.
Timglas Tid: 25 minuter
Portioner 4 portioner

Ingredienser:

Vintips:

Rowberry (nr 12120)

Gör så här:

Koka spaghettin enligt förpackningens anvisningar, men med 1 tsk olivolja i vattnet.

Skär bacon i små bitar. Hacka den gula löken fint. Om du vill ha vitlök, hacka vitlöksklyftan fint.

Hetta upp en stekpanna på medelhög värme och stek bacon och lök var för sig tills baconet blir knaperstekt och löken genomstekt. Sänk ev. temperaturen på plattan lite så att det inte blir bränt.

Vispa under tiden ihop ägg, grädde och riven ost. Använd en vanlig visp och vispa bara lätt upp äggen. Smaksätt med salt.

Häll av vattnet från den färdigkokta pastan och blanda med knaperstekt bacon och lök. Blanda sedan ihop med äggblandningen. Rör kraftigt med en sked. Servera på tallrik och strö över grovmalen svartpeppar och gärna lite persilja.

hur man gör pasta carbonara del 1

1. Hackad lök och bacon. 2. Ägg, grädde och riven parmesanost ihopvispat.

hur man gör pasta carbonara del 2

3. Färdigkokt spaghetti som ska hällas av. 3. Alltsammans blandad, färdigt att servera!

GI GI Tips:

Använd fullkornsspaghetti.

hållbarhet och förvaring Hållbarhet och förvaring:

Överbliven pasta carbonara håller sig minst 5 dygn i kylskåp.

Kommentera receptet på Pasta carbonara

Skriv och läs alla 124 kommentarer

De nyaste posterna

   kommentar  Skrivet av  Ida  2015-03-12 14:25
sååååå gott =)
 svar  Svar till  Disa    kommentar  Skrivet av  Susanne  2015-02-15 23:22
Då klibbar inte spaghettin ihop efter att du hällt av vattnet.
   kommentar  Skrivet av  Disa  2015-02-15 19:05
Jättegott! En fråga bara, av ren nyfikenhet, varför ska man ha olivolja i vattnet? :)

Skriv och läs alla 124 kommentarer

Se även dessa recept

Receptet på Pasta carbonara är skrivet och fotat av Susanne Jarl.

Välkommen till min receptsajt! Det är jag som gjort alla recept och programmerat sajten!
Hoppas du hittar något som faller dig i smaken!

/Susanne