| Italienskt | Lunch |

Pasta carbonara

pasta carbonara

Spaghetti carbonara är väldigt gott. Det här är ett enkelt (utan krångel med äggulor) och mycket gott recept på denna goda rätt.

Gott och klassiskt recept på pasta carbonara, men på ett lite enklare sätt.
Visa recept steg för steg
Timglas Tid: 25 minuter
Portioner 4 portioner

Ingredienser:

Vintips:

Rowberry (nr 12120)

Gör så här:

  1. Koka spaghettin enligt förpackningens anvisningar, men med olivolja i vattnet.

  2. Skär bacon i små bitar om du inte köpt bacontärningar. Hacka den gula löken fint. Om du vill ha vitlök, hacka vitlöksklyftan fint.

  3. Hetta upp en stekpanna på medelhög värme och stek först baconet tills det blir knaperstekt. Lägg över på ett fat.

    Stek löken så den blir genomstekt. Sänk ev. temperaturen på plattan lite så att det inte blir bränt.

  4. Vispa under tiden ihop ägg och grädde. Använd en vanlig visp och vispa bara lätt upp äggen.

    Riv osten om du inte köpt färdigriven. Rör ner den rivna osten och salt.

  5. Häll av vattnet från den färdigkokta pastan och blanda med knaperstekt bacon och lök.

  6. Blanda sedan ihop med äggblandningen. Rör kraftigt med en sked.

    Servera på tallrik och strö över grovmalen svartpeppar och gärna lite persilja.

Beskrivande bilder

instruktion steg 1.1 pasta carbonara
1.1. Olivolja i pastavattnet.
instruktion steg 1.2 pasta carbonara
1.2. Spaghettin kokar.
instruktion steg 2 pasta carbonara
2. Hackad lök och vitlök.
instruktion steg 3.1 pasta carbonara
3.1. Stek bacon.
instruktion steg 3.2 pasta carbonara
3.2. Knaperstekt bacon.
instruktion steg 3.3 pasta carbonara
3.3. Färdigstekt bacon.
instruktion steg 3.4 pasta carbonara
3.4. Genomstekt gul lök.
instruktion steg 4.1 pasta carbonara
4.1. Ägg och vispgrädde.
instruktion steg 4.2 pasta carbonara
4.2. Vispade ägg och grädde.
instruktion steg 4.3 pasta carbonara
4.3. Riven parmesanost.
instruktion steg 4.4 pasta carbonara
4.4. Tillsätt riven ost och salt.
instruktion steg 4.5 pasta carbonara
4.5. Blanda.
instruktion steg 5.1 pasta carbonara
5.1. Avhälld pasta.
instruktion steg 5.2 pasta carbonara
5.2. Häll på stekt bacon och lök.
instruktion steg 5.3 pasta carbonara
5.3. Blanda.
instruktion steg 6.1 pasta carbonara
6.1. Tillsätt äggblandningen.
instruktion steg 6.2 pasta carbonara
6.2. Blanda.
instruktion steg 6.3 pasta carbonara
6.3. Servera med grovmalen svartpeppar.

GI GI Tips:

Använd fullkornsspaghetti.

hållbarhet och förvaring Hållbarhet och förvaring:

Överbliven pasta carbonara håller sig minst 5 dygn i kylskåp.

Kommentera receptet på Pasta carbonara

Skriv och läs alla 135 kommentarer

De nyaste posterna

 svar  Svar till  Marina    kommentar  Skrivet av  Susanne  
Ja du kan använda vilken grädde du vill. Själv använder jag alltid vanlig grädde = vispgrädde till allt jag gör, köper aldrig något annat eftersom jag vill ha den äkta varan = nyttigare, billigare, godare och utan tillsatser! :)
   kommentar  Skrivet av  Marina  
Kan man använda vanlig grädde?
   kommentar  Skrivet av  Leken  
Det här receptet ska jag göra idag :) Jag fullkomligt älskar pasta! Brukar alltid köpa den färsk, då blir den bättre!

Skriv och läs alla 135 kommentarer

Se även dessa recept

Receptet på Pasta carbonara är skrivet och fotat av Susanne Jarl.

Välkommen till min receptsajt och matblogg! Det är jag som gjort alla recept och programmerat sajten!
Hoppas du hittar något som faller dig i smaken!
/Susanne
facebook instagram twitter Pinterest google plus