| Italienska recept | Lunch |

Pasta carbonara

pasta carbonara

Spaghetti carbonara är väldigt gott. Det här är ett enkelt (utan krångel med äggulor) och mycket gott recept på denna goda rätt.

Gott och klassiskt recept på pasta carbonara, men på ett lite enklare sätt.
Timglas Tid: 25 minuter
Portioner 4 portioner

Ingredienser:

Gör så här:

Koka spaghettin enligt förpackningens anvisningar, men med 1 tsk olivolja i vattnet.

Skär bacon i små bitar. Hacka den gula löken fint. Om du vill ha vitlök, hacka vitlöksklyftan fint.

Hetta upp en stekpanna på medelhög värme och stek bacon och lök var för sig tills baconet blir knaperstekt och löken genomstekt. Sänk ev. temperaturen på plattan lite så att det inte blir bränt.

Vispa under tiden ihop ägg, grädde och riven ost. Använd en vanlig visp och vispa bara lätt upp äggen. Smaksätt med salt.

Häll av vattnet från den färdigkokta pastan och blanda med knaperstekt bacon och lök. Blanda sedan ihop med äggblandningen. Rör kraftigt med en sked. Servera på tallrik och strö över grovmalen svartpeppar och gärna lite persilja.

hur man gör pasta carbonara del 1

1. Hackad lök och bacon. 2. Ägg, grädde och riven parmesanost ihopvispat.

hur man gör pasta carbonara del 2

3. Färdigkokt spaghetti som ska hällas av. 3. Alltsammans blandad, färdigt att servera!

Vin som passar till Pasta carbonara

Rowberry

Rowberry, Rött vin

Smak:

Lättsamt gott rött vin passar till den här goda pastarätten.

Om vinet:

Från Stellenbosch i Sydafrika kommer det här robusta röda vinet med fina bärtoner.

Pris / Volym:

79 kr / 750 ml

Varunummer:

12120

Läs mer om vinet hos Systembolaget

Vinrekommendationen presenteras i samarbete med Domaine Wines.

GI GI Tips:

Använd fullkornsspaghetti.

hållbarhet och förvaring Hållbarhet och förvaring:

Överbliven pasta carbonara håller sig minst 5 dygn i kylskåp.

Kommentera receptet på Pasta carbonara

Skriv och läs alla 119 kommentarer

De nyaste posterna

   kommentar  Skrivet av  Amanda  2014-10-14 17:36
GÖRGOTT! Men glöm inte att hacka ner massa färsk (eller fryst) persilja i carbonaran också, först då blir den perfekt!
 svar  Svar till  Andreas    kommentar  Skrivet av  Susanne  2014-09-21 17:11
Den håller sig minst 5 dygn i kylskåp. Jag har inte provat att frysa men tror det går bra och då bör den hålla sig minst 3 månader.
   kommentar  Skrivet av  Andreas  2014-09-14 14:37
Hur är hållbarheten och hur blir den när man fryser den? Gjorde just en dubbel omgång för att ha som lunch i veckan men är osäker på förvaringen.

P.S. Grym sajt!

Skriv och läs alla 119 kommentarer

Se även dessa recept

Receptet på Pasta carbonara är skrivet och fotat av Susanne Jarl.