| Italienskt | Lunch |

Pasta carbonara

pasta carbonara

Spaghetti carbonara är väldigt gott. Det här är ett enkelt (utan krångel med äggulor) och mycket gott recept på denna goda rätt.

Gott och klassiskt recept på pasta carbonara, men på ett lite enklare sätt.
Visa recept steg för steg
Timglas Tid: 25 minuter
Portioner 4 portioner

Ingredienser:

Vintips:

Rowberry (nr 12120)

Gör så här:

  1. Koka spaghettin enligt förpackningens anvisningar, men med olivolja i vattnet.

  2. Skär bacon i små bitar om du inte köpt bacontärningar. Hacka den gula löken fint. Om du vill ha vitlök, hacka vitlöksklyftan fint.

  3. Hetta upp en stekpanna på medelhög värme och stek först baconet tills det blir knaperstekt. Lägg över på ett fat.

    Stek löken så den blir genomstekt. Sänk ev. temperaturen på plattan lite så att det inte blir bränt.

  4. Vispa under tiden ihop ägg och grädde. Använd en vanlig visp och vispa bara lätt upp äggen.

    Riv pamesanosten om du inte köpt färdigriven. Rör ner den rivna parmesanosten och salt.

  5. Häll av vattnet från den färdigkokta pastan och blanda med knaperstekt bacon och lök.

  6. Blanda sedan ihop med äggblandningen. Rör kraftigt med en sked.

    Servera på tallrik och strö över grovmalen svartpeppar och gärna lite persilja.

Beskrivande bilder

instruktion steg 1.1 pasta carbonara
1.1. Olivolja i pastavattnet.
instruktion steg 1.2 pasta carbonara
1.2. Spaghettin kokar.
instruktion steg 2 pasta carbonara
2. Hackad lök och vitlök.
instruktion steg 3.1 pasta carbonara
3.1. Stek bacon.
instruktion steg 3.2 pasta carbonara
3.2. Knaperstekt bacon.
instruktion steg 3.3 pasta carbonara
3.3. Färdigstekt bacon.
instruktion steg 3.4 pasta carbonara
3.4. Genomstekt gul lök.
instruktion steg 4.1 pasta carbonara
4.1. Ägg och vispgrädde.
instruktion steg 4.2 pasta carbonara
4.2. Vispade ägg och grädde.
instruktion steg 4.3 pasta carbonara
4.3. Riven parmesanost.
instruktion steg 4.4 pasta carbonara
4.4. Tillsätt riven parmesanost och salt.
instruktion steg 4.5 pasta carbonara
4.5. Blanda.
instruktion steg 5.1 pasta carbonara
5.1. Avhälld pasta.
instruktion steg 5.2 pasta carbonara
5.2. Häll på stekt bacon och lök.
instruktion steg 5.3 pasta carbonara
5.3. Blanda.
instruktion steg 6.1 pasta carbonara
6.1. Tillsätt äggblandningen.
instruktion steg 6.2 pasta carbonara
6.2. Blanda. Rör kraftigt.
instruktion steg 6.3 pasta carbonara
6.3. Servera med grovmalen svartpeppar.

GI GI Tips:

Använd fullkornsspaghetti.

hållbarhet och förvaring Hållbarhet och förvaring:

Överbliven pasta carbonara håller sig minst 5 dygn i kylskåp.

Kommentera receptet på Pasta carbonara

Skriv och läs alla 141 kommentarer

De nyaste posterna

 svar  Svar till  Micke    kommentar  Skrivet av  Susanne  
Jag har nu förtydligat det! :)
   kommentar  Skrivet av  Micke  
Hej,

Blev lite konfunderad, men polletten trillade ned :-)
Först nämns parmesanost, sedan ost!

Pastarecept kan ju bestå av "ost", men där själva rätten som serveras på tallriken garnerats med parmesanost - motsvarande.

För att rätten skall få nyansskillnad, avseende smakupplevelse, beroende vilken nivå i rätten du satt gaffeln i :-)
 svar  Svar till  susnet    kommentar  Skrivet av  Susanne  
Nej det ska inte bli några klumpar. Det är viktigt att röra kraftigt när äggblandningen blandas med spaghetti, bacon och lök. Det är troligtvis anledningen. (Det står i receptbeskrivningen men inte som bildtext så jag uppdaterar bildtexten också så det blir extra tydligt.)

Skriv och läs alla 141 kommentarer

Se även dessa recept

Receptet på Pasta carbonara är skrivet och fotat av Susanne Jarl.

Välkommen till min receptsajt och matblogg! Det är jag som gjort alla recept och programmerat sajten!
Hoppas du hittar något som faller dig i smaken!
/Susanne
facebook instagram twitter Pinterest google plus