| Italienska recept | Lunch |

Pasta carbonara

pasta carbonara

Spaghetti carbonara är väldigt gott. Det här är ett enkelt (utan krångel med äggulor) och mycket gott recept på denna goda rätt.

Gott och klassiskt recept på pasta carbonara, men på ett lite enklare sätt.
Timglas Tid: 25 minuter
Portioner 4 portioner

Ingredienser:

Gör så här:

Koka spaghettin enligt förpackningens anvisningar, men med 1 tsk olivolja i vattnet.

Skär bacon i små bitar. Hacka den gula löken fint. Om du vill ha vitlök, hacka vitlöksklyftan fint.

Hetta upp en stekpanna på medelhög värme och stek bacon och lök var för sig tills baconet blir knaperstekt och löken genomstekt. Sänk ev. temperaturen på plattan lite så att det inte blir bränt.

Vispa under tiden ihop ägg, grädde och riven ost. Använd en vanlig visp och vispa bara lätt upp äggen. Smaksätt med salt.

Häll av vattnet från den färdigkokta pastan och blanda med knaperstekt bacon och lök. Blanda sedan ihop med äggblandningen. Rör kraftigt med en sked. Servera på tallrik och strö över grovmalen svartpeppar och gärna lite persilja.

hur man gör pasta carbonara del 1

1. Hackad lök och bacon. 2. Ägg, grädde och riven parmesanost ihopvispat.

hur man gör pasta carbonara del 2

3. Färdigkokt spaghetti som ska hällas av. 3. Alltsammans blandad, färdigt att servera!

Vin som passar till Pasta carbonara

Rowberry

Rowberry, Rött vin

Smak:

Lättsamt gott rött vin passar till den här goda pastarätten.

Om vinet:

Från Stellenbosch i Sydafrika kommer det här robusta röda vinet med fina bärtoner.

Pris / Volym:

79 kr / 750 ml

Varunummer:

12120

Läs mer om vinet hos Systembolaget

Vinrekommendationen presenteras i samarbete med Domaine Wines.

GI GI Tips:

Använd fullkornsspaghetti.

Kommentera receptet på Pasta carbonara

Skriv och läs alla 112 kommentarer

De nyaste posterna

   kommentar  Skrivet av  Per  2014-01-09 19:38
Tack Susanne! Tredje gången jag lagar efter ditt recept ikväll och jag blir fortfarande positivt överraskad :)
 svar  Svar till  Marianne    kommentar  Skrivet av  Susanne  2013-07-10 20:22
Låter gott det med! :) Tack för bra tips!
   kommentar  Skrivet av  Marianne  2013-06-30 10:57
Jag brukar använda rimmat sidfläsk istället för bacon, tycker det är godare. Tycker det är gott både med och utan grädde. Den som inte äter fläsk kan använda lövbiff och lite extra grädde - men då kanske man inte ska kalla det carbonara? Men gott blir det.

Skriv och läs alla 112 kommentarer

Se även dessa recept

Receptet på Pasta carbonara är skrivet och fotat av Susanne Jarl.

Välkommen till min receptsajt! Det är jag som gjort alla recept och programmerat sajten!
Hoppas du hittar något som faller dig i smaken!

/Susanne