| Fågel | GI Recept | Lunch | Snabbt & Lätt |

Currykyckling

Currykyckling

Kyckling i currysås med paprika och bacon serveras med salta jordnötter. På bilden serveras detta med kokt hel bulgur och kokt broccoli. Mycket gott och enkelt recept.

Snabbt och gott recept med kyckling kryddad med curry. Det går bra med kycklinglårfilé eller kycklingfilé. Kycklinglårfilén blir allra godast. Bacon och salta jordnötter gör att det blir extra gott!
Visa recept steg för steg
Timglas Tid: 20 min
Portioner 3 portioner
matlåda Denna rätt är lämplig för matlådor.

Ingredienser:

Ev: Serveringsförslag:

glutenfritt Glutenfritt

Utrustning du behöver:

Vintips:

Marqués de Cáceres (nr 2734)

Gör så här:

  1. Strimla kycklingen. Hetta upp en stekpanna med smör.

    Förbered det du vill servera med som tar tid t.ex. kokt bulgur eller ris.

  2. Lägg kycklingstrimlorna i stekpannan och strö över curry, salt och peppar.

    Stek några minuter på medelhög temperatur, rör om och fortsätt steka.

  3. Strimla paprika och bacon. Låt steka tillsammans med kycklingen.

  4. Rör sist ner crème fraiche och låt allt koka ca 5 min. Kycklingen och bacon ska vara genomstekt. Smaka av med curry och salt så att du får önskad smak.

  5. Strö gärna över lite salta jordnötter vid servering.

    Servera med valfria tillbehör t.ex. kokt bulgur och kokt broccoli.

Beskrivande bilder

Currykyckling steg 1
1. Stekpanna med smör.
Currykyckling steg 2
2.1. Strimlad kyckling.
Currykyckling steg 2.2
2.2. Krydda.
Currykyckling steg 2.3
2.3. Stek.
Currykyckling steg 3
3.1. Strimlad paprika och bacon.
Currykyckling steg 3.2
3.2. Stek tillsammans.
Currykyckling steg 4
4.1. Tillsätt crème fraiche.
Currykyckling steg 4.2
4.2. Småkoka.

servera Serveringstips:

Servera med kokt ris, bulgur eller quinoa samt grönsaker.

GI GI Tips:

Servera med fullkornsris, fullkornsbulgur eller quinoa.

byt ut Variationstips:

Ta philadelphiaost istället för crème fraiche.

Kommentera receptet på Currykyckling

Skriv och läs alla 139 kommentarer

De nyaste posterna

 svar  Svar till  Josefin    kommentar  Skrivet av  susnet  2015-06-26 16:46
Ja du kan strimla kyckling dagen innan och förvara i kylskåp. Köttfärs som ju är väldigt finfördelat kött håller sig ju minst ett dygn i kylskåp innan den blir dålig. Annars finns även färdigstrimlad kyckling att köpa nuförtiden. 
 svar  Svar till  Ingegärd Öhman    kommentar  Skrivet av  susnet  2015-06-26 16:45
Kul att du gillar receptet! :)
   kommentar  Skrivet av  Josefin  2015-06-25 21:04
Jättegott. Perfekt när det går fort. Jag undrar, tror du man kan strimla kyckling dagen innan och förvara i kylen, för att det ska gå ännu snabbare när det är dax att laga, eller tror du den hinner bli dålig?

Skriv och läs alla 139 kommentarer

Se även dessa recept

Receptet på Currykyckling är skrivet och fotat av Susanne Jarl.

Välkommen till min receptsajt! Det är jag som gjort alla recept och programmerat sajten!
Hoppas du hittar något som faller dig i smaken!

/Susanne