| Efterrätter | Paj, Piroger & Pizza |

Äppelpaj - Smulpaj med kokos

Äppelpaj smulpaj

Smulpaj med äpple och kokosflingor. Mycket gott och enkelt recept på äppelpaj. Serverad med vispgrädde.

Ett recept på äppelpaj eller smulpaj med kokos och kanel som är en mycket god smakkombination! Prova detta recept!
Visa recept steg för steg
Timglas Tid: 45 min (varav 25 min i ugnen)
Portioner 4 portioner

Ingredienser:

Smuldeg:

Servering:

laktosfritt Laktosfritt - Välj laktosfritt smör och servera med laktosfritt grädde eller glass.
vegetariskt Vegetariskt

Utrustning du behöver:

Utrustning som är bra att ha:

Gör så här:

  1. Börja med smuldegen. Mät upp vetemjöl, strösocker, vaniljsocker och kokosflingor. Blanda och lägg i smöret.

    Låt detta stå framme under tiden du gör resten så att smöret blir mjukt. Skär gärna smöret i mindre bitar särskilt om du ska göra smuldegen för hand.

  2. Smörj formen med smör. (Detta är inte nödvändigt men det blir gott när äpplena suger upp smöret.)

  3. Skala och skär äpplena i mindre bitar. Lägg äppelbitarna i formen.

    (Äppelbitarna behöver inte bli snygga.)

  4. Strö över kanel och socker.

    Välj sockermängd utifrån hur syrliga äpplena är och eget tycke och smak.

    Om äpplena är vattniga kan man även strö över potatismjöl för att vätskan ska sugas upp - skippa annars potatismjölet.

  5. Rör ihop smuldegen. Antingen kan man använda fingrarna och arbeta ihop till en smulig deg. Det går också bra att använda elvisp med vispar. Kör tills degen är smulig och utan större smörklumpar.

  6. Fördela smuldegen över äpplena.

  7. Grädda i mitten av ugnen i 200°C ca 25 minuter tills äppelpajen fått fin färg.

  8. Låt gärna svalna ca 30 minuter före servering så blir den lagom ljummen. Fixa under tiden tillbehör till serveringen t.ex. vispad grädde eller vaniljglass.

Beskrivande bilder

instruktion steg 1.1 äppelpaj - smulpaj med kokos
1.1. Mät upp ingredienserna till smuldegen.
instruktion steg 1.2 äppelpaj - smulpaj med kokos
1.2. Blanda.
instruktion steg 1.3 äppelpaj - smulpaj med kokos
1.3. Lägg i smöret.
instruktion steg 2 äppelpaj - smulpaj med kokos
2. Smörj formen.
instruktion steg 3.1 äppelpaj - smulpaj med kokos
3.1. Skär äppelbitar.
instruktion steg 3.2 äppelpaj - smulpaj med kokos
3.2. Lägg i formen.
instruktion steg 4 äppelpaj - smulpaj med kokos
4. Kanel och socker.
instruktion steg 5 äppelpaj - smulpaj med kokos
5. Smuldegen.
instruktion steg 6 äppelpaj - smulpaj med kokos
6. Fördela smuldegen över äpplena.
instruktion steg 7 äppelpaj - smulpaj med kokos
7. Grädda i ugnen.
instruktion steg 8 äppelpaj - smulpaj med kokos
8. Färdig äppelpaj.

byt ut Variationstips:

Istället för kokosflingor kan man ta havregryn eller krossad corn flakes eller en blandning av dessa.

hållbarhet och förvaring Hållbarhet och förvaring:

Förvara äppelpajen i kylskåp, där håller den sig minst 5 dygn.

Kommentera receptet på Äppelpaj - Smulpaj med kokos

Skriv och läs alla 91 kommentarer

De nyaste posterna

 svar  Svar till  Peter    kommentar  Skrivet av  Susanne  
Varsågod! :) Tack för de vänliga orden!
   kommentar  Skrivet av  Peter  
Tack för en grym sida som är väldigt enkel och tydlig med både text och bilder vilket gör det enkelt och roligt för oss som inte är uppväxta i köket :)
 svar  Svar till  Jossan    kommentar  Skrivet av  Susanne  
Ja det gör det! Tack! :)

Skriv och läs alla 91 kommentarer

Se även dessa recept

Receptet på Äppelpaj - Smulpaj med kokos är skrivet och fotat av Susanne Jarl.

Välkommen till min receptsajt och matblogg! Det är jag som gjort alla recept och programmerat sajten!
Hoppas du hittar något som faller dig i smaken!
/Susanne
facebook instagram twitter Pinterest google plus